Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: A fény gyermekei szeptember 18.
A pillanat képe
Mesterfokú szörnyidomítás
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Ez az odaadás most még csak álom, de hamarosan talán igaz is lehet. Idomítás szakértelem kérdése az egész, hogy szörnyeid teljes mértékig egyesülhessenek a célkitűzéseiddel.
Nézz szét a galériában!
Táplálási szünet
Yaurri felderítőverseny
A hétvégén draftoltunk!
A tókenek felkutatása
Idézési költség a HKK-ban

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái verseny - 2021. november 26., Szeged
Hatalom Kártyái verseny - 2021. november 26., Dungeon

A lista folytatása...
Táplálási szünet (5)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7339)
55. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2021.11.27. PROGRAMJA (16)
HKK kérdés? (45911)
Yaurri felderítőverseny (9)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28378)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Vérgólem
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Orglingok miatt hatalmas pacsi nektek! A rotáció érzékenyen érinti őket, de örülök, hogy nincs elengedve a kezük.
Szerencsére engem az a veszély nem fenyeget, hogy valaha is pénzdíjért játsszak. Sokkal szívesebben nyerek HKK-s termékeket.

Köszönjük a megemelt díjazást!

Hogy tervezitek, annak ellenére, hogy csúszik az új kiegészítő megjelenése, lesz decemberben is verseny?
Köszönöm szépen a választ. Az elején sokat bajlódtam vele, hogy miként legyenek mappázva a lapok, de akkor ezt kiküszöböltétek az "újak" számára. Az pedig egy nagyon logikus döntés, hogy a ritka lapok előre lettek véve.
Engem meglepett az, hogy a színek is alfabetikus rendben lettek meghatározva. Erre eddig nem láttam példát, az ezen az oldalon megjelenő lapelemzések és Alanor miatt eddig egész más sorrendben mappáztam. Ez fog esetleg változni a jövőben, vagy erre a szisztémára rendezkedjünk be?
Élnék a lehetőséggel, köszi szépen!
Köszönöm szépen a válaszokat! Igen, ezt olvastam a hosszabbítás kapcsán. Én azonban még soha nem voltam tagja a Hatalom Szövetségének, így a hosszabbítás nem értelmezhető az esetemben, de akkor a válaszok alapján arra következtetek, hogy újonnan belépve is ez a 2 hónapos türelmi idő érvényes.
Gratulálok mindenkinek!

Egy olyan kapcsolódó kérdésem lenne, hogyha újonnan szeretnék csatlakozni a következő Beholder versenyen, akkor az előtte lévő versenyek nem fognak számítani? Ha azt szeretném, hogy már a hétvégi versenyek is "pontgyűjtőek" legyenek, akkor jelentkezek e-mailben, vagy az is késő lenne?
Pont ez a probléma. Sorra jönnek az olyan lapok, amelyek vagy tiltásra, vagy módosításra kerülnek. Egy frissen kiadott lap tiltása kapcsán bizalmat kérni, az kicsit furcsa számomra. Láttam azt a videót, hogy Fec miként bukja el az egyik verseny döntőjét, mert nem tartotta fejben, hogy Orzag bilincse nem rég módosítva lett. A Tűzmadárnak gyorsan felröppent az ára, majd gyorsan tiltva is lett. Abban tudunk bízni, hogy a jövőben egyre kevesebb ilyen eset lesz, és nem az utólagos módosításokat és tiltásokat kell nyomon követnünk.
Őszintén szólva, én nem értem, hogy mi a probléma Szabolcs javaslatában. Ha kijátszod a Motyogó kölyköt, akkor egy pakli tetejéről 3 lap a Semmibe fog kerülni. Nem tudod előzetesen, hogy mi fog a Semmibe kerülni, nincs is ráhatásod. Ha T. Vlagyimir képességét használod, akkor viszont már a választásodtól függ, hogy mi fog a Semmibe kerülni.
Ez elvileg keresés, mert ezt tudja a Tűzrituálé is, amire konkrétan rá lett írva, hogy keresés.
Igen, én is ezt mondtam, hogy kellemes egyensúlyt képzett az epikus követők és más 50/30 paklik ellen, mert én úgy raktam össze. Az eredeti szándéknak megfelelően használtam, nyilván azért, mert abban gondolkodok, hogy miként lehet felvenni a versenyt a kontroll paklikkal.

Én azt siratom, hogy ez a lehetőség elveszett. Így pedig megint nincs valós alternatíva, hanem be lehet állni a sorba.
Nem hinném, hogy sokkal rosszabb lenne, mint az élen járó Semleges csatamező és hasonszőrű társai. Ezen az alapon elég hosszú lenne az a lista, amelyiken a kitiltandó lapok szerepelnének. Egyébként nem hiszem, hogy a kezdő játékosok érdekei lennének figyelembe véve egy-egy ilyen döntéskor. Inkább tűnik úgy, hogy a status quo fenntartása a cél. Persze, ha csak lekicsinylésnek szántad a megjegyzést, akkor vedd semmisnek az észrevételem.
Nem tudom, hogy menyire szándékos a burkolt sértegetés vagy csak - nem meglepő módon - nem átgondolt a kommunikáció, de valóban nem használtam ki a szabálylapban rejlő valamennyi potenciált, ha a V'cz és egyéb típusú visszaélésekre gondolsz. Ellenben egy nagyon kellemes ellensúlyt képzett a többi koncepcióval szemben és szerintem amatőr játékosként egész szép helyezést értem el az Excelsior kvalifikációs versenyén és a HKK Kupában is, első és második nekifutásra. Azt gondoltam, hogy eleve az volt a szabálylappal a szándék, hogy egy valós alternatívát nyújtson a jelenlegi koncepciókkal szemben, és ezt meg is tette. Sajnálom, hogy egy év tesztelés és 1-2 hónap után kiderült, hogy mégsem sikerült ezt a célt megvalósítani. Viszont meg kell jegyeznem, hogy azért elég gyakran megesik (pl. Tűzmadár), így elég szkeptikusan állok ahhoz, hogy mit terveztek a jövőre nézve.
Nem is tudtam, hogy a Zinthurg börtön ilyen sok pakliban megállja a helyét. Sajnálom, hogy nem tudom a továbbiakban kihasználni az Iustitia nyújtotta kiskaput a 0 darab reakciót igen, lila színt és V'cz, a Remetét ellenben nem tartalmazó paklimmal.
Ugyanígy érzek. Mióta tavaly elkezdtem a játékot, próbálok építeni egy versenyerős, de nem másolt paklit. Most sikerült is egy olyat, amivel élvezetes is volt a játék. Már több mint egy hónapom benne van, jövő vasárnap ezzel szerettem volna indulni a Dungeon versenyén is. Így valószínűleg inkább el se megyek.
Igen, egyetértünk. Abba az irányba lett erősítve, amelyik problémát okozott.

Tavaly év elején kezdtem a játékot, így talán megbocsátható, hogy én még tudok egy szabálylapra védekezőként tekinteni. Én egyáltalán nem játszottam dobatással mellette, csak annak örültem, hogyha már dobat az ellenfél, akkor ő is fog dobni és így kétszer meggondolja, hogy megéri-e. Most majd eldönti, hogy mit dob, ami jelentősen csökkenti - vagy megszüntetni - a kockázatot.

Versenykörnyezetben csak kétszer tudtam kipróbálni, de azt tapasztaltam, hogy kiegyenlítetté tette a küzdelmet. Így pedig sokkal élvezetesebb volt a játék, hogy nem voltak eleve reménytelen párosítások. Majd meglátjuk, hogy mennyire működik ezek után.
Ezért írtam, hogy az értelmezésem szerint. Én védelmet nyújtó szabálylapként használtam, ami alatt azt értem, hogy nem játszottam sem dobatással, sem húzással, és nem kellett - vagy legalábbis kevesebbet kellett - aggódnom az ellenfél "gonoszságai" miatt.

Ezt még nem is hallottam, hogy ilyen módon lehetett "a feltétel nem teljesült" részt értelmezni, amikor én játszottam vele mindig húztunk, amikor a másik húzott - azonnal, vagy kör végén. Azt nem értem, hogy náluk az Iustitia hogy másolta a keresést - gondolom, amikor még tesztelés alatt volt, és tudott ilyet? Az más.

Dobatás dettó, ugyanúgy dobtunk, ahogy a másik dobott. Én nagyon megkedveltem ezt a szabálylapot, szerintem nyújtott valós alternatívát, tehát ilyen tekintetben hiánypótlónak tartom.

A legegyszerűbb talán az lett volna, ha a "feltétel szerint" részt kiveszitek, és tényleg azt tudja, hogyha húzunk, akkor húzunk, ha dobunk, akkor dobunk.
Igen, de eddig - értelmezésem szerint - egy védelmet nyújtó szabálylap volt, most ezt a funkcióját elvesztette. Cserébe fel lehet építeni agresszívan, és ha jól értem, az előbbi verziója ki lett tesztelve, az utóbbi verziója pedig majd "élesben" tesztelődik.
Akkor egyelőre nem viszem tovább az ügyet, hanem megvárom, hogy miként fogjátok megoldani ezt a problémát.
Ebben nem értünk egyet. Én, mint a termék vásárlója, előzetesen joggal számíthattam arra, hogyha megveszek X mennyiségű kiegészítőt, akkor lesz esélyem megszerezni az összes megjelenő lapot. Miután azzal a céllal vásároltam, hogy meglegyen a 2 sima és 1 foil, mert így gyűjtöm, igenis kár ért, amikor kiderült, hogy 4 lapnak a foil változata mégsem került be a kiegészítőkbe. Az esetleges fogyasztóvédelmi problémákat jó érzékkel megelőztétek azzal, hogy közöltétek, hogy a sorbemutató során pótoljátok a kimaradt lapokat.

Ezek után, ha látok egy ilyen promóciót, amihez kapcsolódóan kijelentitek, hogy a sorbemutató során csak a másik 3 lapot fogjátok kiosztani, akkor joggal érzem úgy, hogy át lettem verve.

Feltételezem, hogy amikor kiderült a hiány, akkor ezt jeleztétek a nyomdának, akik pótolták a hiányzó lapokat - legalábbis ésszerű lett volna elvárni tőlük. Ha mégsem, az sem változtat a tényen, hogy egy olyan lapot lehet beszerezni promóció keretében, azaz többlet pénzért, aminek a kiegészítő részeként elérhetőnek kellett volna lennie.

Ez a szememben visszaélés azzal, hogy tudjátok, nem csak játsszuk ezt a játékot, hanem gyűjtjük is.

Felőlem annyiféle promóciós lapot adtok ki, amennyit csak akartok, aminek a beszerzéséről külön döntést hozok, de ennek a lapnak nem szabadna ebbe a kategóriába tartoznia.
Ezek szerint a "megkapják majd ajándékba ezeket a lapokat" úgy értelmezendő, hogy "megkapják majd ajándékba a kimaradt 3 lapot, a 4. lapot pedig akkor, ha még többet költenek"?

Egyébként az hol fair, hogy a hibátok miatt kimarad 4 lap, aminek elvileg benne kellett volna lennie a kiegészítőkben, de most emiatt a hiba miatt még én fizessek pluszban, ha meg akarom szerezni?

Szerintem épp elég pénzt költünk ahhoz, hogy az eredeti ígéretet - ami gondolom nem avult el pár hónap alatt - be lehessen tartani.

Egyébként előző hónapban rendeltem egy TD display-t, ha utólag hozzácsaptok egy ilyen lapot, akkor legalább én megnyugszom.
Lehetne olyan is, hogy a két játékos megcseréli a kezét és/vagy pakliját és/vagy gyűjtőjét és/vagy szabálylapját/követőjét.
Mennyi lesz a zsákbamacskák vásárlási limitje?
Valószínűleg nem lehetett volna jobban, csak aránytalan költségek és/vagy kockázat mellett. A mostani helyszínválasztás mellett szól az, hogy Budapest külső kerületében van és nincs a környezetében más vendéglátóegység, így minimális az esélye annak, hogy véletlenszerű ellenőrzést kap vagy hogy egy külső személy bejelentést tesz.

Feltételezem, hogy Miklóséknak jó a kapcsolata a hely üzemeltetőivel is, mert egyébként ez részben számukra is kockázat.

Én abban bízom, hogy nem lesz belőle bajuk, illetve remélem, hogy csak versenyek maradnak ki azoknak, akiknek még nincs védettségi igazolványuk, de például a szetteket be tudják majd mutatni.
Legjobb tudomásom szerint a rendezvényeken csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni, így már eleve az kockázatvállalás, hogy Miklósék úgy döntöttek, hogy a teraszon is megengedik a "baráti kártyázást". Amellett, hogy bizonytalanná teszi a szervezést, a "szokott módon" újabb támadási felületet generáltak. Mondjuk ha nem próbálják meg, akkor is hasonló reakciókat kaptak volna... talán várhattak volna még 1-2 hónapot, de akkor meg az lenne a probléma, hogy miért nincsenek versenyek és egyébként is szüksége van a mielőbbi versenyekre a cégnek és a közösségnek egyaránt.

Nekem még nincsen védettségi igazolványom, ezért úgy döntöttem, hogy nem is megyek. Ezt a döntést mindenkinek egyénileg kell meghoznia, mérlegelve, hogy megéri-e neki a kockázatot, hogy elmegy a verseny helyszínére, de a körülmények miatt mégsem tud részt venni a versenyen. Ez a kormánykommunikáció alapján egész nyáron így lesz, úgyhogy védettségi igazolvány nélkül csak ilyen partizánjellegű, illegális kártyapartikon lehet részt venni. Ez pedig nem a szervezők hibája.
Amikor újrakezdtem, én is vettem egy prekoncept paklit, amit vittem Kezdő ligára, és többször meg is nyertem vele. Előtte persze beleraktam még 1-2 darab ritka lapot, követve a paklihoz kapott továbbfejlesztési javaslatokat, de nem sokat változtattam rajta. Utána persze fejlesztgettem tovább és vittem más versenyekre is, ahol jött egy-két pofon.

Viszont tanultam belőle és pár hónappal később megnyertem az első versenyemet is. Ugyanaz volt a koncepció, bár nyilván a jó része kicserélődött a lapoknak.

Ezek az előre elkészített paklik jó kiindulási alapot jelentenek, de szerintem lehetne még ezt a részt erősíteni. Nagyon régi blogbejegyzéseket találtam csak, amelyek beavatnak a pakliépítés művészetébe, holott a játék egyik legnehezebb része. Főleg (újra)kezdőként, amikor örülsz, hogy a birtokodban lévő lapokat ismered, nemhogy azt, hogy amúgy mi illik még bele a koncepciódba.
Ne légy csalódott, nekem 3 stócban 1 UR volt.
Igen, láttam én is jó bontásokat. Valószínűleg nem lettek kellőképpen megkeverve, amikor összeállították a csomagokat. Nekem 90 darab érkezett, van 7 darab Dezintegráló sugaram, 5 Ewgbert titka, 5 A griffek úrnője, 4 Gárdakapitány és a sort nem is folytatom...
Amennyiben nem állnak több, mint 6 szótagból, akkor egybeírandóak a többszörösen összetett szavak is.
Az eredeti idézet van benne, alaposan utánajártak a készítők.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.