Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

A véleményedre vagyunk kíváncsi Az egyszínűség egyedisége c. HKK versenyformátummal kapcsolatban. Tiltsuk-e ki az összes színtelen és Bufa lapot a formátumról, hogy a verseny tényleg az egyszínűség egyediségéről szóljon?

1.) Igen, akkor legalább nem kell külön tiltogatni ezeket a lapokat.
2.) Nem, tiltsunk / nerfeljünk külön egyenként minden ilyen lapot, ami szükséges.
3.) Nem játszom ilyen versenyen, csak szavazok.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Kristályláz július 17.
Zén Legendái: A sötétség gyermekei május 22.
A pillanat képe
A csábítás trükkje
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Sokszor elég egy tekintet a férfiszív meghódításához, néha több csésze bájital sem elég. Talán az udvarlás és a szerelem rituáléi a legkülönlegesebb események a Túlélők Földjén.
Nézz szét a galériában!
Kristályláz lapelemzés – 2. rész
VII. Kelet-Magyarországi HKK Találkozó
HKK Legendás cél: 11. kiadás és Tükördimenzió
XXXV. Alanori Mini Olimpia
Kristályláz lapelemzés – 1. rész

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Legendás cél
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Tudati kitérés II. (521. tudati képesség)

A lista folytatása...
Lapötletek (64487)
Kristályláz beharangozó (119)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7226)
A véleményedre vagyunk kíváncsi Az egyszínűség egyedisége c. HKK versenyformátummal kapcsolatban. Tiltsuk-e ki az összes színtelen és Bufa lapot a formátumról, hogy a verseny tényleg az egyszínűség eg (18)
VII. Kelet-Magyarországi HKK Találkozó (2)
HKK kérdés? (45658)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
A káosz kapuja
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Nem mertek SF-et kérni
Szerintem szerencsésebb lenne, ha mindenki 3-at kapna a mások által tervezett lapból, és esetleg a sajátjából csak 6-ot fixen.
Köszi, nekem is elég egyértelműnek tűnt, hogy egyben kell fizetni a dolgokat és nem lehet így kombinálni, de hirtelen nem találtam semmi erre vonatkozó pontot.
Igen, ezt én is megtaláltam. Ez alapján tehát az első kérdésre igen, a másodikra nem a válasz?
Ha Teriád ámokfutó mellett lap ZSZ költségének áldozok izomjelzős lényt, akkor a lapot/manát az izomért mikor kapom meg? Azonnal, amint a költséget kifizetem, tehát még a lap létrejötte előtt? Ha mondjuk lényt játszok ki így, akkor már a kijátszáskori képességét fizethetem is ebből? (Szerintem igen.)
Továbbmenve, fizethetem-e már a lap költségének további részét is abból a manából, amit az izmos lény áldozásából kapok? (Érzésre nem, de nem találok semmit, ami ellene szólna hirtelen.)
Azért a paklidban legalább legyen kártya.
Amúgy tetszik a "zárt körűen meghirdetett" kifejezés, bizonyára jogilag megalapozott.
Igen.
A lap szöveg ezt sugallhatja, de az eredeti elgondolás az volt, hogy mindegyik szabálylapból adjon úgy, hogy azok hatása össze is adódjon a meglévőkkel, ezért került be a Kódexbe az említett pont.
Egész pontosan, ha több játékos ugyanolyan szabálylapot használ, azok hatása nem adódik össze, de ha egy játékos egynél több ugyanolyan szabálylapot használ, azok hatása összeadódik.
Ez valóban hasznos lennne, +1.
Kaphatsz mellé szabálylapot.
Nem, mert:

27.4. A nem önálló jelzőknek nincs sem tulajdonosuk, sem gazdájuk, de ha egy szabály vagy lap szövege valamelyik játékos ilyen jelzőjét említi, akkor ez alatt az adott játékos permanensein lévő nem önálló jelzőket kell érteni.
Hmm, ízlelgessük egy kicsit: "...a saját körödben P helyett K"
Azért bőven van itt ellentmondás. A 96.0 szó szerint azt mondja, hogy "Ezt követően minden szempontból a pakliból származó lapokkal esnek egy tekintet alá, és - amennyiben szükséges - gondoskodni kell róla, hogy azoktól ne legyenek megkülönböztethetők." Ez tényszerűen nem igaz, mert utána mégis más megítélés alá esnek, ha vissza kell keverni őket a pakliba. Ez többféleképp feloldható lenne, pl. a "minden szempontból" rész pontosításával, de a jelenlegi szövegezés mindenképpen ellenmondásos.
1 VP Autofókusz

bűbáj Elenios

Nem lehet rá reagálni 3-nál kisebb alap idézési költségű lappal vagy annak képességével. Kijátszása után és minden körben az első kézből kijátszott lapod 2 VP-vel olcsóbb.
Igen, annak felel meg, és a B verzió a nyerő.
Az asztalon maradó lapoknál a kijátszáskori képességekhez kapcsolódó döntéseket nem kell meghozni a lap kijátszásakor, hanem csak akkor amikor az ténylegesen sikeresen létrejött.
Illetve hasznos lenne, ha a megosztott pakliknál lehetne látni, hogy hány laposak (már a táblázatban is az átlagköltség mellett pl. egy külön oszlopban, és ha megnyitjuk a paklit, akkor is).

Plusz egy minor nitpick, hogy Chara-din színe lehetne kicsit lilább, mert most eléggé ilyen ciklámenes-magentás árnyalata van.
Lehetne a lapoknál egy +1, +2, +3 lap hozzáadás gomb külön, és hasznos lenne, ha a side-ba is lehetne ugyanígy hozzáadni. (Ha jól látom, most csak egyet lehet betenni side-ba és utána megnövelni a számot).
Ha baloldalt a pakliban ráviszem a kurzort egy lapra, megjelnik tooltipben a lap képe, ami nagyon hasznos, de ha ráklikkelek a lapra és megnyitja a lapkeresőben az adott lapot, akkor ez a tooltip utána már nem jön fel soha többet annál a lapnál. (Ezzel egyidőben a honlap bal alsó sarkában megjelenik a lap képe, és ott is marad örökre.) Ez hosszú távon kicsit kellemetlen.

Egyébként ez a bug a lapkeresőben is jelen van; ha rászűrök a lapokra és a találatok közül megnyitok egyet új lapon, ugyanez a tooltip bug történik.
Szuper, köszönjük!
Nincs ilyen, hogy a régi lap is azt tudja, mint az új. Egy lap alapvetően azt tudja, ami rá van írva, kivéve ha egy FAQ vagy pontosítás ezt felülírja. Ezek szerint a régi Enkala jobb, mint az új. Ez nem az első ilyen eset lenne; van, amit ezek közül FAQ-ztak, mert hibás volt az új szövegezés (pl. Rox), van, amit nem.
(Megjegyzem, szerintem nagyon rossz, hogy ilyen különbségek vannak, mert emiatt, ha optimálisan akarsz játszani, a régi Enkalát kell használnod, akkor meg minek lett újra kiadva...)
Na ez így érthető akkor, várjuk a Kódex kiegészítését.
Hát azért kérdezem én is... mert így azért jóval kevesebb értelme lenne. De a Kódexből ez elég egyértelműnek tűnik, és az Erdőhöz külön oda is van írva, hogy összeadódik, a másik kettőhöz meg nem, szóval...
Jól gondolom, hogy ha Járj! mellett a Duklopsszal kérek még egy Járj!-at, akkor azoknak nem adódik össze a hatása, ugye? (Ugyanígy Keltetőre.)
Ez elméletben nem rossz, és lehet, hogy mondjuk egy Hearthstone jellegű online felületen működne is, ahol elég átírni számokat és a lapokra írt költségek rögtön mindenkinek megváltoznak. A HKK-ban viszont, ha másért nem, már azért nem működne szerintem, mert elég macerás lenne folyton azt nézegetni, hogy egy lap mikor jelent meg, és emiatt mennyi a költsége. Már az a néhány nerfelt lap is nagyon zavaró, ami most van a játékban, ha ehelyett a lapok döntő része gyakorlatilag nem azt tudná, ami rájuk van írva, az eléggé tördelné a játékot.
Ez a Szomjazó féreg nem 4 ingyen ZSZ-t ad körönként amúgy?
A 3 mana vs. 1 mana problémáról (meg úgy általában a kezdés körüli kiegyensúlyozatlanságokról) az jutott eszembe, hogy ezt akár egy speciális új laptípussal is lehetne ellensúlyozni, mint amilyen a Hearthstone-ban a Coin. A nem kezdő játékos kap egy ilyet a kezébe a játék elején, és így jobban bírja majd a második kört.
Pozitívum, hogy a játék alapjait nem kellene átírni, és emellé lehetne többféle ilyen választható kártya, amiből mindig az épp alkalmasat választhatná a játékos, és ez mélyítené a pakliépítést és a kezdés körüli döntéseket is.
De azt mondja már meg valaki, hogy mi ez a kép.
Sajnos ha a bíró nem volt konkrétan jelen az esetnél (és nyilván miért lenne pont ott), akkor csak vakon tud dönteni, és bármilyen elv mentén hoz döntést, az egyik vagy másik fél által kihasználható. Szerintem elfogadható döntés született a rendelkezésre álló információk alapján. Persze lehet, hogy összességében ez mégis egy rossz döntés volt, olyan szempontból, hogy esetleg valóban csalás történt, de ezt a bíró nem tudhatta sehonnan.

Bár jobban belegondolva... ha eldobok egy lapot a Semmibe, az ellenfél azt elvileg meg is nézhetné, elolvashatná, meg minden. Nyilván ezt még az előtt, hogy az elveszne a Semmi lapjai között. Ha "felmutatta" a lapot a játékos, az még önmagában nem elég szerintem, főleg ha az ellenfél nemhogy megismerni nem tudta azt, még abban sem biztos, hogy óriás volt-e... Kicsit olyan a szitu, mint a jó öreg Kurtz-keresős "trükknél." Az pedig különösen kérdéses, hogy miért kellett a Semmiben lévő lapok közé tenni a lapot, miért nem mondjuk a Semmi aljára vagy tetejére, ahogy a legtöbben csinálnák (feltéve, hogy a "becsúsztatta a Semmijében lévő lapok közé" részt szó szerint kell érteni)? Gyanús.

Ha két játékos homlokegyenest ellenkező dolgot állít arról, hogy mi történt, és nincsenek szemtanúk se, akkor szép dolog a tisztességes játék feltételezése, de veszélyes – kicsit olyan, mint a fociban a büntető: ha a bíró nem ad meg egyet, ami jogos lenne, az ugyanakkora hiba, mintha megad egyet, ami nem volt az, bár az emberek az utóbbit sokkal kirívóbbnak gondolják általában, és emiatt a bírók inkább nem fújnak büntetőt.
Ha vannak szabálytalanságra utaló jelek, akkor szerintem nem ördögtől való beítélni azt, még akkor se, ha nem teljesen biztos az eset. Ha nincsenek, akkor fifty-fifty, de a tisztességes játék vélelme ekkor is a szabálytalanságot részesíti előnyben, úgymond.
Feldereng a legendás Vadászsarok–A bajnok manifesztációja FAQ.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.