Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Dornodon istenének követői
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
Dornodon követői velejéig romlott emberek. Csak a vér íze és a tűz lángja hozza őket izgalomba, épp ezért a harc és a pusztítás hajszolásáról szól életük egésze.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47066)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Nézet:
Olyan verziót még nem láttam.
Ha van kedved megosztani egy olyan paklilistát, arra kíváncsi lennék. Én kánterekkel tudtam csak összerakni értelmesen.
 
Azzal deckel a 2. vagy 3. körre kb 4 zilliót lehet sebezni az ellenfelen,úgyhogy szerintem te valamit elnéztél.
 
2 dolgot tudok ide felhozni:
- lore-ilag a profetak nem azok az "ne nezzel, odamegyek, szetutlek, ocsem" fajtak inkabb megjosolnak esemenyeket, trukkosek

- konkretan a leny alapu (lap-szeru)counterek sebzeset nem szeretjuk magasra rakni mar, oruljel, hogy counterelt

Azert (is) vedem, mert ez meg az en lapom, majdnem valtoztatas nelkul jott ki (a "végtelenül egyszerű" az egyik kedvenc lapfajtam )

Lesz azert 1 (ugyan gyakori) profeta, ami picit tobbet ut, egyszerubb lelek leven.
 
Nem feltétlenül hordásat, de vittem már veszélyes faj versenyre a prófétákat és elég kellemetlen volt az a gyakran előforduló helyzet, hogy le volt kontrollálva az ellenfél, ki vagyok pakolva az asztalomon, a kezemben van 10 kánter de sehol nincs sebzésem egyáltalán és pislognom kell 5-6 körön keresztül, mire felhúzom az első sebzéssel rendelkező lényemet.
 
Hordás próféta-dekket akar a nép! Legyen inkább az angyaloknak 0 a sebzése.
 
Még egy próféta, aminek 0 a sebzése.
Nem értem, hogy miért ez lett a fejlesztési iránya a prófétáknak.
 
En szemely szerint (szubjektiv) a zanszilankok-istnenek viadala kiegeket erzem leginkabb realisnak ar-ertek aranyt tekintve, persze kivetelek azert akadtak mar akkor is. A kesobbi kiegeknel mar erzodik, ah bekuszik a minel kevesebbert minel tobb dolog feeling szvsz. Nem tartom realisnak, h 1 leny 1 vpert repul, 3at ut, blokkol vagy semmiz es emellett meg van neki passziv kepessege, countere v karpotlasa. Nyilvan nem lehet 1 az 1ben minden kepesseget atvaltani idezesi koltsegre, de ha mar vmi repul, 3at sebez es mondjuk blokkol is, az ne johessen min 2 alatt, vagy ha igen, akk vmilyen hatrannyal. A masik, h akkoriban jobban specifikusabbnak ereztem a lapokat, helyuk es szerepuk volt, mondhatni karakteresebbnek tunnek visszanezve. En jobban tamogatnak a lapok olcsosaga helyett pl a vp termelo vagy eroforras termelo lapokat. Es itt nem a mostanira gondolok, h egy gratis leny meg adjon pluszba azt is, hanem kulon erre lennenek lapok. De ez csak szubjektiv velemenyem nekem is.
 
Egyetértek,ZV-KM volt talán ilyen szempontból a legjobb.
 
Derék papír, korlátban jó esetben nagykörönként ingyen lenyes 2 lapot
 
Szerintem a legnagyobb, ha úgy tetszik evolúciós ugrást a power creep terén a zanszilánk idézési költség bevezetése jelentette. Akkoriban (értsd: Zanszilánkok korában, 10 éve) a lapok idézési költsége hektikus volt. A 0-ás counterektől a 4-5 Vp-s lapokig bezárólag mindenféle volt a kiegben, és persze a magas költségű lapok csak nagyon kis eséllyel kerültek pakliba, vagy másként fogalmazva, nagyon kevés pakliba fértek be.
Odáig biztosan nem kellene visszamenni.
Bár a Mágusok alkonya - Világégés korszak szerintem a játék mélypontja volt, nekem az az időszak nagyon nem jött be, és ez - tudom - nagyon szubjektív.
Szóval, ha engem kérdezne valaki, hogy szerintem hová kellene belőni az ÚN céljait, akkor azt mondanám, hogy a Zarknod visszatér (2015) kiegészítő erősségi szintje lenne nálam az etalon.
 
Konkrét, számszerű végcél nincs, ha úgy látjuk, a játék dinamikája már tökéletes, akkor nincs értelme még tovább lépkedni visszafelé. Arra ne számítson senki, hogy újra 4-5 VP lesz a lapok átlagköltsége, azok az idők elmúltak.
 
Szamomra ezek udvozolendo valtozasok/lepesek. Annyit esetleg lehetne meg tudni, h mikor majd kifut a teljes atfordulas, akk vegcelnak kb milyen szamokat lottetek be, milyen atlagokra lehet szamitani?
 
Ahogy harigeri is írta, egy ilyen lassítást, fékezést csak fokozatosan lehet végbe vinni. Viszont ezt tesszük 3 fronton is:
1.) Egyrészt, nő a lapok átlag idézési költsége. a HD/KL-hez képest 1,35-ről 1,5-re, azaz 11%-kal. Kevesebb ingyen jövő lap lesz, több 2-ért jövő, és lesz több még drágább is. Ettől persze lesznek még 1-es lapok.
2.) Csökken a lapokon levő szöveg, így áttételesen nemcsak picit egyszerűbbek lesznek, de kevesebb lesz a képességük is. A HD/KL-hez képest ez csak 4%-os, de azért egy lépés.
3.) Maga az átlag laperősség is csökken, bár ezt nehéz számszerűsíteni. Nem lesznek kiugróan erős, isteni lapok, 0-s lapkánterek, semlegesítés után még komoly előnyt adó képességgel bíró olcsó lapok.

Ennél nagyobb azért nem lehet 1 lépés, mert a metában vannak a korábbi évek lapjai is, úgy kell őket belőni, hogy azért érdemes legyen az új lapokkal is játszani a régiek mellett. A 2023-as kiegekre az átlag költség újabb 13%-kal nő, a lapokon levő szöveg pedig 7%-kal csökken.
 
szvz a lassulás fokozatos lesz. amíg a metában lesz még 4 évig a gárdakapitány, kárhozott bájolás, xenó bilincsmester, addig durván lassabb lapokat nem éri meg kiadni - nem vennék meg a kiegeket.

a lassulást nemcsak az új lapok fokozatos drágulása hozza, hanem az olcsó lapok folyamatos kirotálása is.

pl februártól nem lesz villámhorgony, hatalom szava, szemétdomb, stb. 0-s counterek. néhány marad ugyan a játékban, de paklinként átlag 3 db 0-s counter már önmagában érezhető.
ha ehhez hozzáveszed, hogy nem lesz őshangya ostromgép, harci zene, stb., akkor már paklinként átlag 3-5 db 0-s vagy 0 közeli counter "hiányozni fog". ez azért sokat alakít majd a játékok képén.
 
A 6-ért jövő öreg SF. Na annak volt súlya,mikor megérkezett <3
 
Nezegetve az eddig latott lapokat az uj kiegbol, felmerult bennem 1 kerdes, bar lehet, h mar meg lett valaszolva vhol. Ugye arrol van szo, h elvileg lassitani szeretnetek a jatekon, vmint az erosseget is visszafogni. En az elobbivel kapcsolatban erdeklodnek, h mikortol varhato a lapok "visszadragulasa/lassulasa"? Pusztan azert kerdezem, m a latott lapok meg mindig atlag 1-2-es idezesi koltsegert meg mindig legalabb 3 v tobb kepesseggel jonnek. Itt nem arra celzok, h az lenne a jo, mint pl 2000 elott, h 1 2/3as leny akar 7 vp is lehetett, de a 3 v 4 vps koltsegeket szivesen latnam, h "legyen ido" elvezni is a jatekot, ne csak 1 amolyan vesszofutas erzese legyen az embernek. De lehet, h csak en latom kevesnek ezt a lassulasi dolgot v csak nekem tunnek irracionalisan olcsonak, h 1 v 2 idezesi koltsegert mindent is csinalnak a lapok. Oszinten megmondva hianyzik az erzes, amikor elore tervezel 1 dragabb lappal es sulya volt, amikor megerkezett az asztalra. Nyilvan ez csak 1 egyszeru velemeny, kerem a helyen is kezelni. Elore koszonom a valaszokat/velemenyeket.
 
Egyreszt a rotalas februar 1-tol lesz,amikor a 2018 kiadasu lapok kiesnek, es helyukre erkeznek a RC laphai,masreszt marad meg boven a keszletben olcso counter azert. Ez a tores meg nem lesz igazan jelentos. Sot szerintem,meg a kovetkezo sem. Az atmenet lassu es fokozatos.
 
Egy ilyen erős reakciódrágítós kánter jó a mezőbe kettőért is. Főleg a januári rotálás után, amikor majd sok olcsó kánter ki fog kopni és nem jönnek újabbak helyettük.
 
2 manás lap mezőben szerintem kb 10 éve nincs
 
Imádom a szakértői munkásságod itt a fórumon. Így tovább!
 
Szerinted a legújabb Ewgbert megszakítása a járjnak lesz tápolás? Szerintem meg pont mezőbe lesz nagyon jó. Csapj 3 aktív kék ritka céhet a deck mellé, elhasználod a [J] képességet az egyiken és utána jöhet 2 VP-ért a kánter a céh passzivizálásáért, mert onnantól már úgysem lesz jó az a céh semmire. De egy a [J] képességével még rendelkező aktív céhtől is elbúcsúznék átmenetileg szívesen sok helyzetben egy ilyen erős kánter kedvéért, hogyha védi a seggemet a mező.
 
Azért remélem tényleg nem lesz nerfelve a mező ha már első ránézésre is ennyi tápot kap a járj.
 
A jövő héten remélem, már a normál lapok jönnek. Megértettük a céhes vonalat. Mindenki szerezzen be 3 kék céhet és lépjünk tovább
 
Ez egy igen tetszetős kánter. Két cèhel nem is tűnik túl borsosnak.
 
A Leiránál amikor létrejön a semlegesített képesség, a költségét nem kell újra kifizetni, így az nem is változhat.
 
Egyik kedvenc lapom a kiegészítőből, nekem a leggyakrabban használt céhaktivátoraim egyike volt (amibe persze az is benne van, hogy a Kovások céhe az egyik leggyakrabban használt céhem).
 
Keltető? Esetleg kaller követővel együtt?
 
Trivialis kérdés, de eszembe jutott, amikor azon gondolkodtam, hogy ni az ideális a lap ellen:
Ha megleirazzak Raskát, és a Leira tulajdonosánál jön létre a célzó forrás, akkor drágul?
 
Ezért éri meg megfogni
 
Nekem ez a kompenzáció elég hasztalannak tűnik a Raskán.
Régebben is főleg börtönbe és bilincsbe használták, egy reakciódrágítás többet ért volna.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.