Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Amyrro
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
Valaha Amyrro volt a lárvaszint leghatalmasabb galetkije, aztán ő is megtapasztalta az ősi törvényt: semmi sem tart örökké, a jövő mindig újabb hősöket szül.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47066)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Nézet:
Szerintem:
- a +6 lap azert az hatrany a szoras miatt, nem tul latvanyos, de szamit.
Nem veletlen, hogy a nekronmagusokon kivul kb. mindenki 50 (57) lapos deckkel jatszik mostanaban, nem? A rota miatt (par erosebb 'meg bent van' lap behuzasi %-a) ez meginkabb igy lehet.
Azert en inkabb +3 / darab-ot (esetleg +4-et) gondolnek optimalisnak paklinoveles ugyben erre az aktiv céhre, de ez csak ilyen "5 perces atgondolas" , nem teszteltem ezt mar.

- a kep ismet nagyon szep. A keret nekem kekben is bumfordi, meg az osszes szinben, elnyomja a kepet, a kieg ikon meg az evszam se ugy van illesztve, mint a narancslapoknal, de ez persze izles dolga (es eloben azert biztos kicsit szebb lesz).
 
Ha a tesztelés során minden meccset megnyert volna így a kék céh, nem gyanús, hogy gyengítettük volna? Szó se róla, ez egy erős ritka lap, ami képes eldönteni a meccset, adott szituációban, de ez a legtöbb ritkáról elmondható.
 
Most mit mondjak? Igaza volt mindazoknak, akik azt írták, hogy miért ne játszana az aktív céhből egy kontroll 3-at? Vagy bármi, ami játszik kékkel? Ha passzivizálós lapot játszik ki az ellenfél, akkor a kontroll röhögve engedi a -1 lapért ezt a hatást, hogy egyiket passzivizálja ellenfele. Amellett az sem elhanyagolható, hogyha nem húz (elég) countert, akkor ehelyett lesz lehetőség a dermesztésre.
Már csak az hiányzik róla, hogy bedobható zanszilánknak.
 
Ennek a kéknek a képessége reagálhatatlanul, drágíthatatlanul úgy, hogy a rezisztenciát is megkerüli elég combosnak tűnik, főleg ha sikerül kezdeni is mellé.

Emellé a +2lap/db hátrány nem tűnik túl kockázatosnak.
 
Ééééés ott az aktív céh!
 
Amég kell le fog írni mindig. Továbbra is szörnyű, hogy nem lehet beállítani egy időzítőt, hogy a napi rendszereséggel megjelenő cikkek MINDEN NAP egy adott időpontban jelenjenek meg és nem akkor amikor épp valakinek eszébe jut megnyomni az entert!
 
UR céh nem lesz, de az egyik UR erősen kapcsolódik majd hozzájuk.
 
inb4 UR céh
 
Lesz minden színből olyan, aminek ez a fő funkciója, olyan aminek ez az egyik fontos funkciója, és akad olyan is, aminek csak a side képessége. Lesz bőven.
 
Picit átnézve valamivel több, inkább a színenkénti 3 körüli a reális, de ezekből van olyan, ami csak specifikusan 1-1 céhet aktivál.
 
Színenként 2-3 lap. Persze ezek között jócskán lesz olyan, ami gyakori és drafton kívül nem nagyon fog szóhoz jutni.
 
Na, pár dologra azért reflektálok:

1. Azért nincs olyan lap, ami teljesen ingyen tud céhet aktiválni, vagy magának a lapjainak a kijátszása, vagy az aktiválás vp-be kerül. Úgyhogy az első körben pl. a Kovácsok céhe legfeljebb visszaadni tudja a rá költött erőforrást, és a másodiktól kezd el ténylegesen termelni...ezt már egy Kincsessziget is tudta. Tehát az a szituáció, ami a Teremtő rakshallionnál megjelent, hogy első kör, egy mana egy csont - főleg korlátozó szabálylap mellett - nem fog létrejönni. Ráadásul a legtöbb céhaktivátor nem kijátszáskori képességként aktivál, így az aktivátor leszedhető mielőtt működne. Továbbá egyik céh sem ad olyan irreális előnyt, ami autowin lenne egy aktiválás után.

2. Rengeteg teszteltük, hogy mi legyen a céhhasználat ára, felmerült a max. ÉP-csökkenés is, végül a pakliméret lett. Sokat próbálkoztunk velük, egy rövid ideig a 3 lap/céh szabállyal is, na az irreális volt, 59 lapos deck már annyira felhígult volt, hogy kb. egyszerűbb vot kihagyni a céheket, mint balanszolni a decket, és a tesztelők többsége a 2 lap/céhnél is ezt éreztem. És végülis, ha már megjelenik egy játékmechanika, akkor az a cél, hogy játszunk vele (ezenkívül kellett is, hogy ne csak a gyengült lapot legyenek, hanem valami új érdekesség is, ami használható). De a legnagyobb nehézséget nem is a +3 lap jelenti majd, hanem a céhaktivátor lapok betétele. Mert ha nagyon építeni akarunk a céhekre, akkor több aktiválás kell, amiket viszont elég rosszul össze lehet húzni...szóval kibalanszolni optimálisra a decket, azért nem egyszerű, és nem egyszer volt olyan, hogy céhek nélkül felálló deck vert egy céhes paklit, főleg, mert pár amúgy is erős lapra rákerült a céhpassziválás képesség.

3. Az aktívan jövő céhtől bevallom kicsit féltem és félek a mai napig, hogy nem lesz-e must have lap, pont azért, amit korábban írtatok, de azért azt tegyük hozzá, hogy annak a lapnak "S" képessége nincs (e helyett jön aktívan), csak egy "J" képessége, az is viszonylag rossz ár-érték arányban. Mindezzel együtt az egy bitang erős lap lesz.
 
Mennyi lap fog céhet aktivizálni?
 
Igen, azt vmi hordához hozzátenni ugyanúgy probléma
 
Hehe nekem is pont ezek a setupok ugrottak be eslőnek igaz én simán nyomnám az agró piros céhet is melléjük
 
A látottak alapján a legegyszerűbb példa sztem a lassan járjas, vagy keltetős kaller, ahol első körben kipattanhat így az aktív barna céh, ami pont olyan, mint a kitiltott Termető rakshallion, ahol a zsz jól fog jönni, és akkor a többit még nem is ismerjük...
nyilván kiváncsiam várom mi minden lesz még broken
 
Én se annyira értem, hogy miért ne használna mindenki 3 aktívan kezdő céhet. +6 lap a pakliba, na bumm. Nyilván előre beszélek, de ahhoz nagyon jelentéktelen dolgot kéne tudnia a céhnek, hogy ez ne érje meg szerintem.

Más: a követőre lehet hogy rá kell majd FAQ-zni, hogy nem kerülhet a side-ba Taktikussal, mert akkor illegális lesz a deck.
 
Igen ez az aktív céh vonalat én sem értem.Effektíve 0 hátránya van.Ezzel az adott szín akárhogy is,de ki van emelve a többi szín közül(gondolom persze gyengébb lesz mint a többi színé,de ez részletkérdés).Persze ez a tipikusan a tesztelés nélküli óbégatás esete,de egyelőre fura.
 
6al több lapból"
 
Egyik céhet sem engedném, hogy aktívan jöjjön alapból és legalább + 3 lapot rakatnék bónuszba a deckbe céhenként.
Valaki mondjon kérlek 1 olyan decket ahova az aktív céhet nem éri meg bepakolni (akár 3at is) ha játszok a színével, és lehetőség szerint ne ilyen időzített gomba vagy más hasonló joke kombó deck legyen a példa, hogy kombót kell behúznia 6-al kevesebb lapból.

Ennek az 1-2 lapnak mi értelme van +ban? (Kisebb eséllyel jön a kulcslap... , hagyjuk már)

Legalább lehetne istentelent rakni az ilyen telepakolt céhes deckkek ellen, de így 1 full kontrol metából majd átcsapunk 1 full céhes metába, ami a lassult középjáték miatt a céheken dől majd el, vagy épp több X lesz mert kioltják egymást)
 
Köszönöm a választ, nekem is ez tűnt logikusnak a leírtak alapján. A facebook-os Zansárkány kommentek után nekem már semmi sem teljesen egyértelmű, így inkább kérdezek. ;)
 
Nyilván jöhet olyan komment, hogy oké, de akkor az ingyenes countereket majd a lapjaim megvédésére, a leszedések ellen fogom használni... Igen, ez is egy út, de itt már számításba kell venni a rotáció által szűkülő készletet. Egy idő után át fog billenni a mérleg, és erre a célra nem lesz érdemes az egyre drágább countereket használni, hanem célszerű lesz áttérni az egyre hatékonyabb leszedésekre.
Szóval az út ki van jelölve, de göröngyös lesz, az tuti....
 
Azt mondjuk ugyanúgy nem értem,hogy miért jobb lelőni valamit,mint lekánterelni...


Nem jobb.

De a counter mindenképp ott kell legyen nálad, amikor az épp kijátszott lapot meg kell vele fogni. Nem elég később behúzni. Márpedig a lapot meg kell fognod, mert a leszedésére már sokkal kevesebb lapot használsz.

Perpill ez egy fegyverkezési verseny. Minél több counter van a paklidban, és minél több lap van épp a kezedben, annál valószínűbb, hogy több countered fog kiférni, mint az ellenfélnek.

Ez a fegyverkezési verseny elvezetett odáig, hogy a pakli jelentős része minél olcsóbb, lehetőleg ingyenes counterekből kell álljon!

A játék lassításának kitűzött célja ezzel egyáltalán nem összeegyeztethető.

Mivel pedig az a cél, hogy ezt a kényszerű fegyverkezési versenyt megállítsuk, nem elég kivonni a játékból ezeket a lapokat, és/vagy jól bedrágítani őket, alternatívát is kell biztosítani helyettük.

Ezért az asztalon maradó lapok jóval kisebb százalékban rendelkeznek majd kijátszáskori képességekkel. Tehát a kijátszásuk után lesz még egy tempó leszedni őket úgy, hogy azt még megérje megtenni.

A másik fontos tényező, hogy a megoldásnak nem kell okvetlen pont akkor a kezedben lennie, amikor a megoldandó lap asztalt ér, mivel utóbb is meg tudod oldani vele a lapot. Persze addigra az már csinált valamit, de az ellenfeled is pont ugyanebben a cipőben fog járni, és így a játék remélhetőleg szépen lassan visszaszorul a reakciósorból az asztalra. Elméletben.
 
Köszönjük szépen, így azért szebb lett. Bár szerintem a Dornodon céh kerete is csúnya, de gondolom az már nem férne bele az időbe - és ne is legyünk telhetetlenek!
 
A keretet a 3 céhen kicseréltük, nagy köszönet grafikusunknak, Tamarának a gyors és életmentő segítségért A kapcsolódó cikkben meg is tudjátok nézni. A nyomólemezeket elvileg ma délután készítik, remélhetőleg a változást meg be tudják rakni az utolsó pillanatban.

A céhekről annyit, hogy persze, érdemes használni, ha van legalább 1 olyan lapod a pakliban, ami aktiválni is tudja. Persze ha kevés ilyen lappal játszol, a meccsek többségében csak dísz lesz az asztalon, cserébe viszont minden egyes meccsen egy picit kisebb eséllyel húzod be a kulcslapodat, szóval azért ez nem triviális döntés.
 
Látom frissítve lett a barna céh képe, így már sokkal jobb.
 
És ha így lenne, akkor biztos, hogy külön kellene hangsúlyozni, hogy a pakli mérete 51 lesz? A céhek nem számítanak bele a pakliméretbe. 51 lapos deck +1 a céh
 
Én is azt érzem, hogy nincs értelme nem használni őket, kevés lappal kezdő setupokban meg pláne. A +3/6 lap az lényegében semmi, nincs releváns hátrányuk.
 
Látod,máris úgy gondolkodsz,ahogy azt az előbb lejebb vázoltam
 
A leírás alapján nekem az alábbi kérdés merült fel: az 51 lapból a céh a +1 lap, vagy mivel ez nem kerülhet pakliba, így kell 51 pakliba kerülhető és a mellé jön még a céh?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.