Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: A fény gyermekei szeptember 18.
A pillanat képe
Csókmágia
(Ősök Városa varázslat)
Küldd el képeslapként!
"Amikor már minden veszni látszik, erőt kell venni undorodon és a végső megoldáshoz folyamodni..." - intelmek a fiatal Dorka számára a boszorkányiskolában.
Nézz szét a galériában!
HKK Legendás cél - Homokdűnék
Hatalom Kártyái Nemzeti bajnokság 2021
Ajándéksorsolás Szeptember – Eredményhirdetés
Hatalom szövetsége 49. félév eredményhirdetés
Ajándéksorsolás Október

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Profi versenyzők listája
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái verseny - 2021. október 9., Székesfehérvár

A lista folytatása...
HKK Legendás cél - Homokdűnék (16)
[HKK Piac] Eladó lapok (141601)
HKK kérdés? (45848)
HKK pakliszerkesztő (188)
Jégmágus kt. alakulna (9357)
Humoros ötletek (3165)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Aranytigris
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Végül is... kirotált.
 
FREE OZMI!
 
Ez teljesen jogos észrevétel. Remélem, hogy a következő ilyen verseny mind létszámában, mind felkészültség terén alkalmas lesz az ennél objektívebb tanulságok levonására.

A reklám helye: ma kerülnek honlapra a kövi versenyek. Szándékosan nem a megszokott formatokkal.

És egy megjegyzés minden tisztelt olvasónak. Ez az “OP, ha nem sikerül megoldani” szlogen valahol jogos, de sajnos egy fatty is az, ha nem sikerül, mert a dekk minden egyéb lapja az asztalon tartja kezelhetetlenül. Summa… sokszor nem a lap, hanem a használó dekkek az OP-k a szememben. És persze itt is lehet, hogy tévedek
 
Új védekezés szabállyal annyira nem acélos.
 
Nem csak a létszám miatt problémás még bármilyen tanúságot levonni.

Szerintem a tiltott lapokból, vagy egyéb régebbi lapokból sem volt meg sokaknak jó pár(pl még AB-nek is kellett volna pár lap...)

Messze nem volt szerintem akkor készülés vagy kialakult "meta", mint átlagba. Itt ilyenekre gondolok, hogy pl Ozminak is kellett pár verseny mire rájöttek mekkora OP, lehet 1-1 tiltott lap az azóta megjelentekkel még nagyobb kombót rejtenek stb.

Ezek a lapok nem hiszem, hogy azért vannak tiltó listán, mert nem lehet megoldani, készülni rá stb, hanem mert szimplán játék romboló.
Egyszerűen kirakod és nyertél az esetek nagyon nagy többségében, úgy hogy esély sincs a fordításra.
 
Nekem meg Krigis hiánya verte ki a biztit Szinte 100%-ig biztos voltam benne, hogy lesz legalább 2.
 
Szervusz!

Nem vettem magamra. Az egyetnemértés hozzátartozik az élethez. (Az, hogy mást feltételeztél rólam, csak azt mutatja, hogy rettenetesen nem ismersz. De ez nyilván nem a Te hibád, hiszen lehet nem is találkoztunk még…) Egyszerűen AZ az egy szó nem fejezett ki semmit. Nem adott értéket (kritika).
A cikk azért született, hogy véleményeket “csikarjon” ki. De az hogy “hülye vagy…”, az egy sértés. Az hogy “hülye vagy, mert…”, az lehet kritika..
Ebben sajnos a véleményem tök stabil.
Folyt privátban örömmel.
 
Hadd válaszoljak az én részemre ha már így megszólítottál.

Először is, szerintem mára már el kellene jutni odáig, hogyha az internetre kiteszel valamit, akkor arról kapni fogsz véleményt, hideget is meleget is. Szerintem egy szó olykor sokkal több mindent kifejezhet mintha írtam volna egy kisregényt. A te esetedben ez történt, abban hogy "komolytalan" benne volt minden. Az, hogy ezt ennyire magadra veszed, nem mutat mást, csak hogy még elég kezdő internetfelhasználó lehetsz, és emiatt mint nebáncsvirág, nem szoktál hozzá a kritikához. Azokból viszont tanulni kellene, ne adj' Isten átgondolni miért kaptad.

Szerintem ez az 1 szó egyáltalán nem volt olyan offenzív, hogy ezt magadra vedd (vagy olyan, mint amilyet talán a cikk érdemelt volna). Mindenesetre ha tényleg szeretnél valamilyenféle "értékadó" összetettséget a véleményemben, akkor szívesen kifejtem neked privátban hogy miért gondolom komolytalannak.

Feltéve ha tényleg érdekel, és nem csak az önigazolásról szólt ez a "visszaszövegelés".
 
Szervusztok!

Kb eddig bírtam az okosságokat. Sajnos nem bírom ki, és muszály vagyok egy kicsit visszaszövegelni. Mindenkitől előre is elnézést kérek.

Naszóval:
eemperor: Szíves engedelmeddel jelzem, hogy amennyiben ez lenne az oka a 30 lapos kanterdekkeknek, akkor már rég nem lennének, nem gondolod? Kb 1 éves tiltás a legfiatalabb a listáról. Iusti nem, de e szempontból nem is igazán mérvadó. A kijelentésed paradox, és légből kapott. (kerülve minden ortomba egyéb kifejezést, amit rá lehetne húzni).

Katu: A véleményed jogos, ezzel kezdődött a cikk

baloghpit: kiváncsi lennék, mire kell értelmezni Ha a cikkre, akkor köszönöm. Amennyiben Kati megjegyzésére, azt is. mellesleg egy ilyen összetett, komplex és kifejtett válasz, önmagában hordja a saját értékét is. Gratula.

jnashville: Teljes elismerésem. Sikerült - eddigi ismereteim szerint egyedüliként - kiforgatnod, amit leírt a cikk. A teljes mondat értelme az volt, hogy - és ez a lényeg - emellett is tartható volt a lap. (Kyb: a csalást egyszer sem feltételeztem a mérkőzés folyamán. A verseny magában egy teszt céllal indult el.)

Bubu: teljesen igazat adok. Sajnálatomra az első eventre ennyien tudtunk összegyűlni, de természetesen újra meghirdetem, és bízom benne, hogy akkor már egy sokkal komolyabb statisztikából lehet dolgozni.

A jelen lévőknek alig a fele használt tiltott lapot (!!!) azaz alapból szükségtelenek voltak. Ez nem éppen egy erőszimbólum. Másodsorban nem az volt a kérdés, ki tudott előhozni egy tiltott lapot, hanem, hogy ki tudott előidézni broken környezetet az asztalon.
Nyilvánvaló, hogy 100%-os egyetértés nem lehet a témában, de a véleményemet jelenleg ez a verseny alátámasztotta. (Talán a következő megtöri, ha 30 ember véleményét lehet majd összevetni) A látszat, hogy ha egyszerre vannak elengedve a tiltott lapok, lehet, hogy egy sokkal színesebb versenyt ad, mint a mostani sablon mérkőzések többsége.
Örömmel veszem, ha a következő tesztversenyre, és az egyéb sokatlan formatokra többen is eljönnek, mert igyekszünk az élmény mellett értéket is teremteni vele, esetleg a tesztelőknek korrekt tapasztalatokat biztosítani, olyannal kapcsolatban, aminek a kitesztelésére érthető okokból nincs lehetőség.

Köszönöm mindenki megtisztelő figyelmét, és fogok köszönni a jogos kritikákat.

Szevasztok
Frdi
 
Önmagában érdekes egy ilyen formátum, de egy 10 fős vidéki versenyből nem gondolom, hogy messzemenő következtetést lehet lemondani, főleg, mert a tiltásokat (utolsó kivételével) elég sok verseny alapján hozták/hoztuk meg.

Az meglep, hogy az Elmerombolással senki sem próbálkozott.
 
Hát, Szabolcs ezen a meccsen velem játszott Feri és egyszerűen nem figyeltem, hogy húz-e vagy sem. Én mindent megteszek, hogy maximálisan korrekt legyek játék közben és erre sokszor rá is fáztam már, de azért nehogy már az én felelősségem legyen állandóan mindenre figyelmeztetni az ellenfelemet. Arról ne szóljak, hogy a vegyen levegőt játék közben?

Nagyon könnyű látatlanban ítélkezni, de gondolkodni egy fokkal jobb.
 
Azon túl, amit írtál Roland ez mondjuk az ellenfélről is sokat elmond...
 
Szerintem nincs baj a véleménycikkekel, sőt, de ha játékmechanikáról szólnak, akkor aláássa az érvelő érveinek komolyságát, ha így kezdődik a cikk:

Nyilvánvaló hátrányt jelentett, hogy az első 2-3 körben egyszerűen elfelejtettem húzni az ellenfél húzási fázisában is.
 
Komolytalan.
 
2 mondatos versenybeszámoló ez, +2 oldal véleménnyel
 
Így Iustita nélkül én sem érzem borzalmasan OP-nak azt a bilincsmeseret a többi laphoz/deckhez képest, de azért nem adtam volna ki újra, így rota előtt. Tiltani már biztos nem tiltanám.
 
Mi baj van azzal a bilincsmesterrel? A korlátozó szabálylapok ugyanúgy elpakolják a paklit, és azok ellen alapból kevésbé tudsz készülni. A bilincsmestert legalább lehet counterelni, lapleszedni, ellopkodni. Game changer tud lenni? Igen. Megoldhatatlan? Nem.
 
Hát pedig szerintem nem érdemes egy lapon említeni a bilincsmestert a nekrofunnal.
 
+1. Meg ne az legyen már egy broken lap ellen az érv, hogy meg lehet fogni/ le lehet szedni, mert ez vezet oda, hogy csak a 30+ kánteres kontrollok lesznek.
 
Illustria: Nem csak az erejével van gond hanem a rengeteg FAQ-val. Jobb, hogy a nemzeti előtt lett elkaszálva mint,hogy ott vágja szét a játékot.

Elkezdtem írni mi az amit vissza lehetne engedni (semmit- talán a mágját)

Szerintem bannolni kellene a Bilincsmestert is!
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.