Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Fegyverspecialista
(Shadowrun archetípus)
Küldd el képeslapként!
A fegyverspecialista kitűnően használja, sőt javítja az összes olyan fegyvert, amelyet valaha is láttál, sőt jó néhány olyant is, amiről soha nem is hallottál.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Zsolti megnezte, es valodi szavazatok jonnek az Igen-re is. Meg ha nehany embernek nehez is azt megemeszteni, ha valaki maskepp gondol valamit, mint o (ami pedig nyilvanvaloan az egyetlen helyes elkepzeles ).
Szoval felejtsuk el a 'aki maskepp szavaz, az troll' elkepzeleseket.

Szemely szerint jobban orultem volna, ha egyertelmuen eldol valamelyik iranyba... igy most torhetem a fejem, hogy legyen
 
Honnan tudod,hogy Jocika nem fog sokat költeni kártyára?... Csak mert 6. osztályos?
 
Még több IGEN-t.


YES, WE CAN!!!
 
Szerintem Kyb ötlete működhet a seals ès draft versenyeken.
Ha már 1-2trollnak köszönhetően így áll a szavazás.

Egyèbkènt a verseny játèkosok szerintem nem rajonganak ezeknek a narancs lapoknak. Lehet hogy Jocika a 6B-ből örül neki, amikor szobafogság alatt otthon is tud játszani vele. De valljuk be nem biztos hogy ő fog annyit költeni kártyára, mint mi. Èn az alfa paklikba csomagolnèk 1-1őslichet. Ott találna cèlközönsègre.
 
Szerintem az ötlet érdekes, de mindenképpen valami egyszerű verziót pártolnék belőle, és vannak még kisebb kétségeim.
Viszont (így, hogy 50% körül van az eredmény) érdekelne a véleményetek erről az ötletről!
 
Hello Srácok,

Engem személy szerint nem érdekelnek az őslichek. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van kivel játszanom itthon is. Egyszer kipróbáltuk az őslicheket. Az újabb kettőt, már egyszer se. Egyszerűen összehasonlíthatatlanul kisebb a játékélmény. Viszont aláírom, hogy lehetnek jók. Én anno is azt javasoltam, hogy a doboz hátuljára/belsejére legyenek nyomtatva, így nem veszik el a lapok helyét.
De ami szerintem rögtön megoldaná a kérdést és mindenki megbékélne velük, az az lenne, ha lenne egy apró univerzális funkciójuk ezeknek a kártyáknak, a versenyjátékban is.

Ilyesmikre gondoltam:

Alapszabályok: Az őslicheket a játék elején a követőd/szabálylapod mellé kell tenned képpel felfelé (Akkor is használhatsz őslichet, ha nem játszol követővel vagy szabálylappal). Egyféle őslichből max. 1-et használhatsz. Minden őslich, amit használsz eggyel megnöveli a dekked kötelező minimum lapszámát. Az őslichek nem tilthatóak le és semmi nem hat rájuk vagy képességeikre, a játék elején nem húzol miattuk kevesebb lapot. Viszont aktiválást igénylő képességeik használata cselekvésnek számít. Semleges csatamező mellé nem használhatsz őslichet.

Az őslichek felhasználási lehetőségei közül a verseny elején el kell döntened melyiket használod:

1.: Minden őslich után +1Ép-vel kezded a játékot.

2.: Minden 2 őslich után +1 lappal nő a kiegészítő paklid mérete.

3.: Minden 3 különböző őslichért amit a dekked mellé használsz a kezdőkezedből visszakeverhetsz és újrahúzhatsz 1 általad választott lapot a játék elején.

4.: Minden különböző képpel felfelé néző őslich amit használsz a következő képességet kapja: [K] fordítsd képpel lefelé: célpont ellenfeled gyűjtőjéből egy lap a semmibe kerül, ez az ellenfeled szintén semmizhet egy lapot a te gyűjtődből.

5.: Minden képpel felfelé néző őslich a következő képességet kapja: [K] fordítsd képpel lefelé: gyógyulsz 1 Ép-t.

Stb.

Igyekeztem nem túl jelentős képességeket összegyűjteni egy általános hátrány mellé, ami szerintem biztosítja, hogy balanszos maradjon a dolog. Így az őslichek felhasználhatóvá válnak bármilyen versenyen, beleértve a frissen bontott vagy draft formátumon is.
Vélemények?

Üdv: Kyb
 
Alapvetően ezek nem versenylapok. De én meg abszolute nem értem, miért olyan baromi nagy baj, hogy ilyenek néha megjelennek. Igazából ha az ember kibont egy 2. követőt, vagy egy negyedik lapot akármiből, akkor sem fog már örülni, és nem nagyon tudja ezeket külön-külön eladni, max. egy gyűjtiben. Az őslichnél ugyanez a helyzet. Az, hogy 2 lappal kevesebb használható lap van a kiegben...megmondom őszintén, a legkevésbé sem érdekel. Ugyanakkor adnak egy újfajta játékélményt.

És igen, én pl. szoktam Őslich ellen tesztelni, a 2 legújabb pl. kifejezetten jó, hogy legalább elméletben tudjak két korlátozó szabálylap ellen készülni és belőni a tempómat. Úgyhogy nem haszontalanok.
 
Értettem, csak én annak örülnék, ha nem ezek lennének a borítón, hanem valami olyan kaliberű amit említettem, sőt lehetne egy előzetesen spoilernek tartott lap, ami meghatározó a kiegben.

Videójátékokra is a sztárokat teszik rá, csak ott játékosok (Fifán évek óta Messi és CR7 megtalálható) itt nyilván lapok kerülnek oda.
 
Félreértesz,nem ironizáltam. Szerintem nagyon jók a lichek rajzai. Pont ezért sajnálom őket,mert ilyen marhaságokra nyomtatja a Behó. Zbrincs lehetett volna egy jó kis kaller bilincsbe,Maplaa egy nekromanta. Dehát..
 
És még a ZV dobozán is az egyik rusnya lich van....sőt az MA-n is az volt. Pedig annyi szép lap készült amit szívesebben látnék helyettük ott (előzőben nekem a hangyabűvölő nagyon bejött, mostaninál Grexus élethű és menő 10/10 mindkettő nálam)
 
Én nem értelek titeket. Ezek a lichek a lehető leghasztalanabb dolgok a szárny ikon óta. Mágusok alkonyánál még oké,próbálkoztunk lich-es versennyel Miskolcon,poénnak elment. Én is játszottam első kettő ellen még itthon tesztelés gyanánt. Aztán ennyi. A legutolsó lap,amit elolvastam az új kiegből,az a geyed volt. Azt se tudom mit tudnak az új lichek. Nem is érdekel. Úgy sem játszunk velük. Ne mondjátok,hogy ti igen... azt meg pláne,hogy szívesen látjátok őket,amikor kibontjátok. Innentől kezdve nem is értem,hogy lehet per pillanata 42,5% az IGEN-re szavazók aránya. Az meg már csak hab a tortán,hogy azokat a rendkívül igényes grafikákat,amiket kapnak ezek a lapok,egyszerűen elpazaroljuk...
 
Ejj ez eddig kimaradt
 
elég korrekt. elején mosolyogtam, de mi van ha igaza lesz?

Amúgy nem is tudtam, hogy Márknak van kutyája

várom már a sok ragelőt, de egyelőre semmi vicces nincs ebbe a témában...

Igen, lehet a végnapokat éljük ?
 
Szovegertes rulez
De amugy nem tervezunk ilyet.
 
Aki nem látta volna korábban, Magosin Márk megható videója az őslichekről:

https://www.youtube.com/watch?v=lD-8JlvX4TM
 
Nem.
Egy olyan zén amiben megjelenik 10 rendes lap meg pl. 8 őslich.
És egy zénben van 4 lap a 10 rendes közül meg 1 db a 8 őslich közül.
 
Magyarul évi egy őslichel teli zén? Egy forintot nem költenék egy ilyenre
 
Én úgy látnám értelmét, ha minden évben kijönne kb. 8-10 új őslich. Ezeket zénbe lehetne bontani ami 4 helyett 5 lapot tartalmazna. 4 Rendes zénes kártya és 1 őslichet. Illetve egy 10-20-30 FT-tal emelkedne annak a zénnek az ára. Egy évben csak az egyik zén lenne ilyen.
 
Valahogy igy!
 
Sztem jöhet ki, de 1 darab elég, ha nem-gyaknak rakjátok be. Ez egy kompromisszum, mindenki elégedett
 
Szerintem se a honlapra kéne, vagy a paklikba, inkább a display-dobozok oldalára, hogy ki lehessen vágni.
 
Jelen allapot szerint az "ingyen elfogadom" vagyis hogy a honlapra rakjunk fel ilyeneket, nem igazan opcio - vagy lesznek az elozo 2 kieghez hasonloan papiron, vagy nem, ez most a kerdes mindossze.
 
Három lehetőséget látok, ami nekem szimpatikus lenne:

- Jöjjenek, de csak itt, a weboldalon
- Jöjjenek, de akkor legyen vmi hasznuk is a sima/verseny-játékban
- Ne jöjjenek
 
Jelenhetnenek tovabbra is, de az maradjon ezen a feluleten, a honlapon az oslich menuben. Aki jatszani akar ellene az itt is fog tudni, igy azok sem szomorkodnanak akinek tetszett, es lenne 2 nemgyak + kiegenkent.
 
Több Troll mint kolbász!
 
Kevesebb spoilert, több őslichet!
 
támogatom úgyse fogok belőle valszeg bontani

illetve szeretem olvasni a rageket
 
Nem támogatom ezeket a licheket, viszont úgy látnék benne fantáziát ha lenne egy versenyen is használható része, mint egy követő. csak példa: Geyed a lassú szövege alatt kiegészítésben ott lenne a harangmester képessége. A lap tehát két módon használható, felső rész egyedül otthon játszol, alsó rész versenyekre, haverok ellen stb.
 
Nem szeretnék, bosszantó őket bontani.
Ha már mindenáron, akkor is lehetnének gyakoriak, annál mindegy mert hamar összegyűjti az ember a 3-at, de a nem gyakok közül nekem még mindig hiányzik pár ZV-ből (nem a fontosak közül, de akkor is jó ha megvan mindenből a 3), pedig jó pár tucat paklin túl vagyok
 
A topikban jöhetnek a javaslatok, ötletek is az "Igen"-re szavazóktól!
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.