Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Borostyánba zárva
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
A képen a Talizmán című Earthdawn novelláskötet borítóját láthatod.
Nézz szét a galériában!
60. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2024.06.15. PROGRAMJA
Boszorkányok és Manaszipoly
HKK a Board Game Expon
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Manaszipoly
Legendák Viadala 2024 videók

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
60. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2024.06.15. PROGRAMJA (1)
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Manaszipoly (10)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (35)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (223)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8144)
Lapötletek (64970)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

  ... | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 |
Nézet:
szerintem zsir )
 
Nagyon sajnalom Dhoj, de a sajat lapodat azert jobban is megrajzolhattad volna! Akkora fostaller rajza van annak, hogy kettot is kapcsibol szetteptem, mire eszheztertem
Na de most komolyan, tenyleg xar a rajz.
 
vakok kozt felszemu is kiraly DDDDD
(na jo... 1-2 kivetellel jol neznek ki )

amugy majd a Mult tukret is tessek jol pontozni, mer azt meg en rajzoltam
 
Szevasztok!

Varadi Jani vagyok, HKK rajzolo. Koszi mindenkinek, aki jo nagy ertekkel pontozta a lapjaimat, a tobbektol pedig varom a kritikat

Jani
 
Szerintem a legjobb kinézetű lap az Ámokfutó, úgyhogy nézzétek meg és adjatok neki 10 pontot
 
akkor nezegessed a Manaszivo kullancsot es az uj ejfattyakat
 
így van. mútkó hasonlót én is akartam írni, de elfelejtődött. a bika ideje is egész eredeti, nem? használhatatlan, de eredeti.
 
Eszembe jutott 2 nagyon eredeti lap. Az egyik a Treem a bölcs, a másik A győzelem reménye. Ezek ugyebár a hkk egy már igencsak régen megszűnt szabályával, a "tét"-tel kapcsolatos dolgokat csináltak. Nem fog már hasonló lap kijönni, így ezek örökre különleges, extra-speciális lapok maradnak.
Amúgy a tét szabály nagy baromság volt, én csak 1szer játszottam vele, ha jól emlékszem az első meccsemet. (Az elvesztett Agyroppantást sokáig súlyos veszteségként tartottam számon..)
 
kettő lóbaszó kigyó
 
Ha megfigyeltétek, akkor minden éfattynak a szája és a szeme teljesen ugyanolyan!!!!!
Az uccsó csata meg az 1. "használható" ultrám volt, de még mindig fingom nics, hogy mi van rajta.
 
Ha arra gondolsz,amire en, akkor jah
 
Akkor nézd meg az éjfattyakat, főleg az avatárt.
 
Megneztem az Utolso csatat. Lovesem nincs, hogy mit akar abrazolni az a kep
 
szerintem az egész eredetiséget ki kék hagyni.
 
A HKK lapok kinézeténél nézem a keretet, a galériában, ahol csak a képek vannak, ott nem.
És szerintem igenis lehetne úgy rajzolni, hogy Fairlight laphoz igazítok, az más kérdés, hogy mennyire tudják vajon a grafikusok amikor a lapot rajzolják, hogy milyen színű lesz az a kiadáskor.
Az eredetiség érzékenyebb téma, ezt sokféleképpen lehet értelmezni, én csak egyetlen, szerintem átfogóbb értékelési szempontot próbáltam veletek megosztani. Persze aki nem játszik a TF-en, az azt a részt úgyis ki fogja hagyni.
A lyx-daik-i boszorkánykódexre adott osztályzataimat pedig megnézhetitek a lapnál, eddig csak én értékeltem.
 
Dhoj, az arc azt irta, hogy a nev mennyire van osszhangban a lap kepessegevel, es nem azt, hogy a nev legyen eredeti.
 
kinezet: szerintem folosleges azt nezni, h mennyire illik a keret szinvilagaba es a lap nevehez; hisz a festok vajmi keveset tudnak a HKKrol (TFrol, OVrol, stb.)
eredetiseg: szerintem 1ertelmu; csak a lap kepessegeit erdemes nezni, hiszen hiaba eleg eredeti nev a Lyx-daik-i b.kodex (En fejembol pattant ki ), de qrvara nem eredeti, amit a lap tud
 
Igazad van, de a 9-es azert tulzas, nem?
 
Természetes, hogy mindenkinek más és más a véleménye a lapokról, ezért nem érdemes ilyen dolgon veszekedni (remélem, hogy nem veszekedtek, annak ellenére, hogy ezt írtam). Hosszútávon - ha már sokan beleadták a szavazatukat - remélhetőleg egy használható lista fog kijönni. Ha csak félig az, az se az a hűdenagy katasztrófa.
Az én értékelési szempontjaim a következők:
Kinézet: Jól nézzen ki a kiskép, legyen összhang a kép és a kártya többi színe között (például a Lila brekk lilája elég elcseszettül mutat a Fairlight színhez párosítva), valamint legyen szinkron a kép és a lap címe között (hogy ide is mondjak egy példát, ezt nem érezte Az utolsó csata nevű lapnál, de ha valaki esetleg elmagyarázza, hogy az mit ábrázol, megváltoztatom az osztályzatomat).
Használhatóság: Két szempontom van, mennyire általános a lap, hányféle típusú pakliban tudnám felhasználni, valamint, hogy abban a pakliban, amire tervezték, mit lehet belőle kihozni. Nehéz megtalálni a két szempont között az összhangot és egy pontszámot kreálni belőle, de mindig megpróbálom.
Eredetiség: Itt három dolgot figyelek, egyrészt a lap neve által sugallt és a lapra írt dolgok mennyire vannak összhangban, különleges dolgot tud-e a lap, amit más lap nem, illetve, hogy ha pl. egy TF-es szörnyből származik, akkor mennyire sikerült az ottani feelinget áthozni a HKK lapra, és eredeti lapképességeket kreálni hozzá.
Persze senkinek nem kell így értékelnie, de talán a tanácstalanoknak segítséget nyújthattam, ha meg nem, akkor egyszerűen lapozzatok tova.
 
Én is teljesen ezt mondtam, hogy így szavaznak.

Folytatva: A mappád egyik ékessége is beletartozik az eredeti Lapok arzenáljába: Nagyobb kívánság.
Egyébként majdnem mindenben egyetértünk csak a kis zan-ban nem.

A solisar meg azér jobb hangyafasznyival, mert ha hamar jön olcsó, meg kombózik a lélekgyűjtővel.De ez már megint a használhatóság......
 
Csak, hogy alatamasszam a szavam (bar meglehet, hogy ez gyenge tamasztek lesz ), most neztem meg a Solisar aurajat. Az eredetiseg=9. Pedig egy sima lapcounter. Talan megerdemel egy 6-ost (az atlagosnal egy hangyafasznyival eredetibb). Szvsz

Utolagosan is elnezest kerek a Solisar auraja fanoktol.
 
Igazad lehet. Azonban vegyuk eszre, hogy a Kisebb zan ugyanazt csinalja, mint a Zan, csak olcsobb es mindosszesen egy korig. En nem azt mondtam (akartam mondani ), hogy "Ne' ma', mennyi hatranya van a Zannak!", hanem, hogy milyen eredti hatranyai vannak. Szal, az addig ok, hogy Joker, meg La a kalappal elotte, de nem vmi eredeti. Ahogy mondtad, a De ja vu, Idocsere (tulajdonkepp az osszes UR illene ide tartozni ).

A masodik eszreveteled, azaz hogy a hasznalhatosag alapjan dontenek, en is eszrevettem. De mas tekintetben is. Pl.: A geniusz manifesztacojat frankon lehuztak hasznalhatosagban+eredetisegben, pedig eleg eredeti etnikum dekk a Horcher dekk. S mellesleg nem is volt (annyira)gyenge.

A direkt lehuzast nem tudtam eszrevenni, azonban bugyuta dolognak tartanam.
 
Itt most felhoztál jó sok hátrányt, aminek nincs köze az eredetiséghez. Ezek a használhatóság fülecskénél számítanak. Az eredetiség inkább annál számít, hogy mennyire csinál a lap ereedetit. Ilyen szempontból a kisebb zan szerintem eredeti, nem véletlenül adták neki az "univerzális" és a "Joker lap" becenevet. Esszerint ilyen eredetit alkotó lap még a Deja Vu, talán a majd legközelebb, ahogy mondod-Idegen tollak, Időcsere,de még elég sok van.

Még ehhez: Az a gond, hogy sokan a lap használhatósága alapján nyomják le a többi gombot. Vagyis, ha valaki 10-est nyom a torzulásra, akkor hajlamos 9-est nyomni a másik 2 fajta értékelésre. Ez itt a nagy gáz.
Meg az, hogy most nics fennt a kisebb zan az eredetiségi listán. Hiába vélekedsz úgy, hogy nem is annyira eredeti, de mindenképp azért a listán ott kell lennie.

Persze ettől függetlenül szoktak csak azért is 1-est nyomni, hogy baszakodjanak.
 
Az idegelest hagyd ki , azonban a gondolkodast ne ! Mar miert lenne a legeredetibb lap a kisebb zan, amikor a neve is mutatja, hogy az csak egy masolata vminek ? Legfeljebb a Zan lehetne eredeti, de azt se neveznem annak, hisz egy egyszeru masolo lap. Bar, jobban ,meggondolva, hozzaveve a kihozasnak nehezseget (foleg elso kiadasban gondolkozva) es a fenntartasi kltg-et elegge eredeti. Sajnos az eredetiseget most csak a rengeteg hatranyaval tudtam alatamasztani

Ami eredeti lap lehet az pl: Idegen tollak (elegge egyedul van), Fogolycsere (ezzel lapot tudsz juttatni az ellen birtokaba), Sir Lonir Zomar (mely be tud gyujteni egy csomo kepesseget Idegen tollakkal).
Semmikepp nem eredeti: Tisztitotuz (majd' minden kieg tartalmaz egy uj Tisztitotuzet), Gyenge ereje (no comment)...

Persze, ez csak az en velemenyem, de talan megeri csamcsogni rajta egy kicsit...
 
Tudjátok mi idegel be igazán??
Hát az, hogy a mezei pöcsök, akik nem értenek a Hkk-hoz regelnek az oldalra, aztán meg azért nyomnak olyan értékelést a lapokra( 1-est), hogy baszakodjanak. Élő példa erre, hogy az eredetiségi listát a KISEBB ZANon kívűl nem vezetheti más!!!
Erre vki nyomott egy 1-est és láthatjátok az eredményt. A 9. lett.......
 
hát, amikor én ránéztem a Lélekgyűjtőre, akkor 4 szavazattal 8,3-on állt

amikor beírtam azt a hozzászólást, akkor még nem volt a 10-ben a zan
 
Szerintem a Lélekgyűjtővel csak az a baj, hogy kevesen értékelték. Amúgy nyomulna az is.

Gice: Egyébként ott a Kisebb Zan az első tízben, jelen pillanatban 9.
 
Szerintem rendezzünk "szavazzunk a lélekgyűjtőre" hetet!
 
A vándoron én is csodálkoztam egyet, aztán helyére raktam az osztályzatommal.
 
Viszont felfoghatatlan számomra, hogy mit keres a legjobb 10 lap közt pl. A vándor, amikor a Lélekgyűjtő meg a Kisebb Zan nem fér be.
 
  ... | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.