Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Május 18-án szombaton részt vennél-e egy HKK versenyen, amit a Board Game Expo-n rendeznénk a ComicConon? (Belépő van, nevezési díj nincs, nyeremény van.)

1) Igen, megyek a rendezvényre, szívesen részt veszek a HKK versenyen is.
2) Megyek a rendezvényre, de a HKK versenyen nem indulok.
3) Nem megyek a rendezvényre.
4) Nem tudom még.
5) Nem érdekel.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A legamorfabb testkéreg
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
A Teron hegy mélyén bármi előfordulhat, egyes galetkik az Ellenség uralomra törését követő időszakban akár a leghihetetlen változásokon is keresztülmehettek. Új végtagokat, bőrt növesztettek, a lehető legváltozatosabb formában.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (29)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | ...
Nézet:
Igen, csináljuk.
 
Sajnos nem lesz így jó, mert nem elég a kiírásban javítani. Valamennyi versenyformátumnál a tiltott lapoknál mindenhol át kell vésni.
Tűzmadár (új) -> Tűzmadár (2020)
 
Javítottuk, köszi.
 
Félreértés történt, pontosan a kezdők/amatőrök érdekében próbáltam lobbizni. Talán idézőjelbe kellett volna tennem a szavakat, vagy más szót használni,hogy mindenkinek átmenjen ez.
 
http://beholder.hu/blog/hkk_tiltott_lapok

Biztos, hogy a Tűzmadár (új) tiltott és nem a Tűzmadár (2020)?
 
Igen, a "nyilvanos a paklilista vagy sem" az egy komplex kerdes.

Itt most viszont a "nyilvanos, kiveve azokat a szerencsetleneket, akiknek nem, mert nincs eleg jo ismerosuk, aki versenyre jar" helyzet all fenn, ezt vetettem fel, hogy korrekt-e. De persze az itt hozzaszolokat ez nem erinti hatranyosan (engem sem), engedjuk is el.
 
A netdeckeléshez két pici adalék, vélemény. A hagyományos meta is eléggé kő-papír-olló jellegű, de a sokszínűség formátum még inkább az. Mindhárom szekcióban vannak közel maximálisra optimalizált összeállítások, ami nyilván rengeteg időt és energiát igényelt attól, aki ezt végrehajtotta. Nekem se tetszene, ha bárki, 0 idő/energiabefektetéssel lemásolná a deckemet. Ez egyszerű élősködés a másik energiáin. És nem arról van szó, hogy a lemásolt deck hogyan fog, vagy hogyan nem működni a netdeckelő játékos kezében, az egy teljesen másik kérdés. Itt az elvről van szó.

Másrészről viszont vannak az élbolyban nagyon ügyes pakliépítő játékosok, akiket a netdeckelés abba az irányba tol, hogy próbáljanak megújulni, valami friss ötlettel előállni. Muszájból. Ez viszont egy pozitív dolog, még ha kicsi kényszerítő jellegű is.

Szóval nem tudom... Jómagam kísérletezgető játékos vagyok, és a pakliépítés számomra legalább akkora feladat, kihívás, és élvezet, mint maga a játék. Épp ezért sosem másolnék paklit. Ellenben inspirálódom belőlük, és nyilván a felkészülésben is hasznosítom, mint lehetséges ellenfeleket.

De sokan ezt egészen másként látják, és féltékenyen őrzik az elköltött energiáikat (paklijukat), vagy mindenkinél több előnyt remélnek abból, ha a "tudást" csak ők leshetik el.

Szóval azért ez a történet egyáltalán nem fehér-fekete. Régen is volt olyan, h a nemzeti előtti időszakban közvetlenül, már nem adtunk ki infót. Talán nem ördögtől való ez a gondolat. Még ha én nem is látom sok értelmét...

Sokan elfelejtik, hogy a HKK még mindig egy játék, szórakozás, hobbi, időtöltés, és csak negyedrészt sport, vagy pláne versenysport.
 
Köszönjük, hogy jelezted! Valószínűleg csak a copy-paste sült be, októberben már nincs kvalifikáció, máris javítjuk.
 
Most nézem, hogy a szept. 24. és az okt. 16. váci verseny is Nemzeti kvalifikációs.
Szerintem ott már volt kvalif, tehát valószínűleg ez hiba. Lehetne, hogy rendes infoval legyenek kiírva a versenyek?
 
Alap
Ez nyilvan Gergo dontese, hogy mikor mivel megy - nekem a te Semmi mesteres koncepciod a feketevel sokkal jobban tetszik / tetszett, mint a zoldes verzio.
Egyebkent szerintem butasag nem megnezni a paklikat, aki kicsit is szeretne kepben lenni.
 
Az feltünt hogy Ti mindig megnézitek más dekklistáját
 
Szerintem semmi gond nincsen a jelenlegi status quo-val.
 
Ezt írtam énis...
 
Rossz hirem van, mindenki meg fogja nezni igy is, akit erdekel - kiveve azt a nehany "nyomorult" kezdot/amatort, akinek nincs kiterjedtebb barati kore a profik kozott. (lehet hogy a 8 fős versenyeken kevesbe, de az kevesbe is erdekes, mint mondjuk egy behos profi v. nagyobb verseny).
 
Én is úgy gondolom, hogy boldog boldogtalan ne nézegesse a paklilistámat. Aki ott volt a versenyen az nyilván megnézheti, mivel a meccsünk végén is elkérhetné a paklilistát. Szerintem maradjon meg ez a kis előny a versenyre járóknak, hogy tudjon leskelődni a paklilisták között. Ki lehet játszani természetesen, elég, ha egy olyan megadja a kódját, aki ott volt a versenyen.
 
És ha van egy testvérem, akivel jó a viszony, elment versenyre, megnézheti a paklikat, mi a garancia, hogy nekem, aki nem volt versenyen nem mutatja meg?

Szerintem ez simán kijátszható, persze értem a logikát mögötte.

Sokkal többet számítana szerintem az, ha ezek a listák mindenki számára elérhetőek lennének, de vagy időarányosan, pl 1-2-4héttel később, vagy aki ott volt rögtön láthatja, aki nem az meg csak pl egy hónap múlva.
 
Az előny elég nyilvánvaló, belerakok egy rakás energiát egy új pakli kioptimalizálásába. Aztán ha ez a paklilista közkincssé válik, a következő versenyem, ha elindulok vele, az ellenfelem lapról lapra tudni fogja, hogy mi van a paklimban, sőt, még készülni is tud ellene, ha tudja ott leszek én is a versenyen. Ha meg nem küldtem listát, akkor ugye ezek nincsenek...

Az hogy a listákat bármilyen külsős megnézheti, de aki ott volt és nem küldött az nem, ez triviálisan kijátszható szabály lenne.

Ez, hogy megnézheted a többiek pakliját, egyfajta jutalom azért, hogy vetted a fáradtságot, és te magad is beküldted. Aki külsős, nem volt ott, annak csak a top paklilisták lesznek láthatóak.
 
Esetleg a
ha( ott voltal a versenyen, ES nem kuldted be a paklit )
akkor
nem latod
egyebkent
latod

megoldas?
 
Igen, ez abszolút direkt van így. Sőt, ha te nem küldöd be a paklilistádat, hiába vagy ott a versenyen, nem fogod látni a többiekét.

Ha egyszer eljutunk oda, hogy mindig mindenki minden versenyre beküldi a pakliját, akkor talán érdemes elgondolkozni ennek megváltoztatásán. De addig nem, ne jusson előnyhöz az, aki a pakliját nem küldi be. A versenybeszámolóban a top paklikat egyébként mindig publikussá tesszük, és erre a többi beszámolót író versenyszervezőt is bátorítom.
 
Up
 
Annak van valami mélyebb oka, hogy a paklilistákat csak azok látják, akik ott voltak az adott versenyen?
Ha van 1 kezdő/amatőr, akinek pont nincs ismerőse, aki ott volt, az miért nem okulhat belőle?
Akik ott voltak, azok pont jobban tudhatják, mivel volt az illető.
 
Király köszönöm
 
Jó ötlet, de az implementációja nem egyszerű. A weboldal újrairásnál megnézzük, megvalósítható-e.
 
Sziasztok!

Lehet csak bennem merült fel, de nem lehetne esetleg (akár csak kiválasztható opcióként feldobni), hogy a versenykiírások között naptárszerű formátumban legyenek láthatóak a versenyek? Nekem sokszor több idő kiszöszmötölni, hogy mi, milyen napon és melyik héten van.

Köszi előre is!
 
A lap sorszám egy aránylag új jellemző, ezért a lapkeresőben sajnos nincs tárolva.

Maximum azt lehet majd, hogy egyszerűen feltöltjük valahová a listát a sorszámokkal és lapnevekkel.
 
Sziasztok!

Lapkeresőben, vagy valamilyen feltöltős oldalon megoldható esetleg az, hogy a névsorrendbe rakott lapok mellé megkapjuk az adott kártya sorszámát is?

Egy egyszerű excelre gondolok, ahol a lap sorszáma mellett van a neve, vagy fordítva.

Köszi előre is.
 
Ebbe nekem nincs beleszolasom mar, csak az eredeti elkepzelesre emlekeztem, azert irtam be. De lehet, hogy a Beho vagy mas szervezo, aki faj versenyt rendez (ne felejtsuk el, hogy barki barmikor hozhat egyedi szabalyokat a versenyere, siman tilthatja is a mezot, ha szeretne!) megfontolja.
En amugy latok raciot a te verziodban is.
 
Magát a mezőt kellene a formatról tiltani mert teljesen egysíkúvá teszi. Uff!
 
Ezzel szerintem nincs is baj, ez csak a szabályok okos alkalmazása.
Ami szerintem nem logikus és igazi előnyt ad, az az, hogy a csatamezővel betett +7 lapra nem vonatkozó etnikum szabály (2/3 = 5db etnikum) miatt, az etnikum erős kártyáit - kis túlzással - nem vehetném ki mert a betett 7 nem etnikumos lap is komoly erősséggel bír.
Úgy hallottam, hogy ez a jelenség nem goblinspecifikus, anno az elfekkel volt hasonló a helyzet mert kifejezetten jó kántereket tartalmazott az az etnikum a maga idejében.

Összefoglalva:
Szerintem a veszélyes fajon az, hogy a +7 lap 2/3-ának nem kell etnikumnak lenni nagy előnyt jelent.

Ezek szerint nem kaptatok ilyen jellegű jelzést. Én most jeleztem és ha egyszer majd kaptok ilyen jelzést másoktól is akkor ezek után már nem ők lesznek az elsők, aki úgy érzik, hogy érdemes lehet mélyebben elgondolkodni/tesztelni, hogy van-e valóságalapja annak amit írtam.
 
Gergő ezt konkrétan 1 playszett Krakochcsal tette meg most, mással nem.
 
  ... | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.