Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Tűzharc
(Könyv esemény)
Küldd el képeslapként!
A Shadowrunban az igazi tűzerőt az utcai szamurájok és a cégek zsoldos csapatai képviselik. A két fél gyakran keveredik a képen látotthoz hasonló, heves tűzharcba.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47066)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 |
Nézet:
Ezzel szerintem csak az lenne a baj, hogy pár száz lapos pakliknál nem igazán lehet felépíteni semmilyen komolyabb paklikoncepciót, legfeljebb kontroll paklit, ami ezen a formátumon nem lenne szerintem túl népszerű.
Ráadásul egy Suttogó végzet nevetségesen nagy pusztításokat tudna végezni az ilyen paklik ellen, amit szerintem már csak poénból azért is vinne valaki.
 
Na itt elolvastam mindent, de:

Szerintem nem kéne maximalizálni a pakliméretet.

Én ezt a side-részt is kihagynám.

Menjen szépen mindenki egy pár szár lapos stóccal, és ha nyeri a fordulót, akkor meg belecsapja az ellenfelét is és az összes lappal játszik tovább.

Bár lehetne éppen másképpen is, de így szerintem jobb lenne.
 
Azt kérdezted lentebb, hogy amit írtam, az hivatalosan elfogadott-e? Ezt a kérdést nem lehetett másként érteni, mint, hogy az ironman versenyek és a Beholoder Kft. egymáshoz való viszonyaként. Ezért tértem ki erre a kérdéskörre.

Megjegyzem, hogy én kaptam a rendezéshez normál Beholderes díjazás-támogatást, tehát valszeg támogatja a további, hasonló versenyeket is a Beho. A "hivatalos" versenyformátumok között azonban, itt, ezen a honlapon, tuti nem fogják kiírni, és az is biztos, hogy ilyen versenyt a Beho nem fog megrendezni.
A többi kérdésben értjük egymást.
 
Lehet félreérthetően fogalmaztam, de akkor most megpróbálom tisztázni:
Ez a bejegyzés egy olyan hely, ahogy te is mondtad, "csilivili formátumokat" lehet megbeszélni és megvitatni azoknak a részleteit.
Nekem személyesen nem célom a behóval ezt elfogadtatni és rákényszeríteni őket, hogy minden X-edik versenyük ilyen legyen. Ez csak egy ötlettár azon játékosoknak, akiknek kedve támad egy ilyen formátumú versenyt rendezni. A behó részvétele ezen versenyeken már csak másodlagos dolog.
 
Én biztos hogy belepakolnám az összes gyngy xenót és minden ujrahasznosításos lapot. Az újrahasznosítás elég hatékony tud lenni, mert a tüskés dohratogok keresnek.
 
Mielőtt nagyon belelovalljátok magatokat, sietném leszögezni, hogy ez egy egyáltalán nem preferált játékstílus. Második alkalommal érdektelenség miatt már meg sem rendeztem. Esélytelen, hogy hivatalos versenyszabályokat kapjon a formátum, az pedig pláne esélytelen, hogy a Beholder a nevét adja egy ilyen versenyhez.
Szóval a kérdésekre a válasz: nem, ezek nem hivatalos szabályok, mivel ilyen formátum hivatalosan nincs, és valszeg nem is lesz.
Azért vázoltam fel a lentebbieket, hogy más ne lépjen ugyanabba a pocsolyába, amibe én már beleléptem.

Lehet itt csilivili formátumokat kitalálni, meg trükkös ,megsemmisítési módokat, ha az országból összvissz öten mennek el a versenyedre.

Örülök a kezdeményezésnek, de a lényeg az utolsó megállapításban van. Egy kizárólag ironman versenyre nem megy el a kutya se. Össze kell kötni egy másik, leginkább régebbi nagykiegekből lebonyolított frissen bontott versennyel.

Az első verseny frissen bontott (mondjuk tengermélyig bezárólag régi nagykiegekből), ami után a második versenyen máris meg lehet rendezni az ironman-t a bontott lapokból.

Egyébként meg nem akartam kötözködni, úgy csinálod, ahogy akarod.
 
De jó, hogy ezt megtetted. Thx. Remélem még a nyáron lesz valami ilyen verseny, de most végig olvasgatom a hozzászólásokat.
 
Az iron man versenyszabályokat megtalálod a versenyszervező topic-ban
Az általad felvázolt verseny formátum hivatalosan elfogadott, vagy csak éppenséggel ti így szerveztétek meg a versenyeteket?
Ennek a bejegyzésnek éppen ez lenne a célja, hogy diskurzuson keresztül egy mindenki által elfogadható formátumot alakítsanak ki maguknak a játékosok.
Én is csak javaslatokat tettem, amikbe nyugodt szívvel beleköthet bárki, nem akarok önkényesen szabályokat létrehozni egymagam, tehát ha megkérhetlek, a továbbiakban kerüljük az ilyen jellegű kijelentéseket hivatalos megerősítés híján.

Két verziója van...
Nem hinném, hogy a két verziót a lapok megsemmisítése szerint kellene megkülönböztetni, inkább legyen játékmenetbeli különbség, ha már két verziót szeretnénk létrehozni, a lapok elpusztítása pedig mindenképpen legyen a lehető legbetegebb és a lehető leglátványosabb, hiszen mégis csak Iron Man versenyről van szó.

El kell dönteni, hogy milyen lapok jöhetnek számításba...
Én 100%, hogy nem engednék semmilyen másolt lapot, a kártyapusztítás lenne ennek a lényege, a másolt kártya pedig ezt úgy ahogy van semmibe nézi, és nem hagy semmi izgalmat a dologban.

Mint mondottam volt, az iron man verseny alapvetően gyngy verseny
Szerintem nem kéne erőltetni a gyngy vonalat, sokkal érdekesebb meccseket lehetne lebonyolítani szétcibált URekkel és ritkákkal. Az elvesztésük kockázata miatt úgysem vinne magával ilyeneket senki, de a tiltásuk szerintem nem fair dolog, meg kell rá hagyni a lehetőséget. Különösen vicces lenne, ha valaki használná A Bajnok manifesztációjának (új) a képességét.

Alapvetően célszerűtlen a szín és darabszámkorlát.
Szerintem nem csak a hagyományok áttöréséről kell szólnia ennek a formátumnak. Attól még, hogy különleges dolog megsemmisíteni a lapokat, nem tartom jó ötletnek egy ilyen játékelem beemelését a szabályok közé. Ha szín- és lapkorlát nélkül szeretnének játszani a játékosok, azt megtehetitek másik versenyen is. Az "Iron Man" szlogen szerintem éppen azt a jelentést hordozza magában, hogy vagyunk olyan kemények, hogy hagyományos környezetben is képesek vagyunk helytállni a lapmegsemmisítés mellett, és nincsen szükségünk ilyen mértékű könnyítésekre.

Célszerű a teljes rendelkezésre álló lapkészletet side-nak tekinteni
Szerintem érdekesebb lenne fordulóként 45+25 lapot előkészíteni egy nagyobb alapgyűjteményből (én 120-at javaslok), és az első mérkőzéseken elvesztett lapokat a 25-ös sideból pótolni, de ez csak az én véleményem, lehet, hogy ez nem működne valami jól.

Én tiltottam a pakliégetést
Én semmilyen esetben nem tiltanám az égetést. Akár használjuk a lapnyerős szabályt, akár nem, szerintem nem jó ötlet határt szabni a játékosok fantáziájának. Aki meg lapnyerős szabály mellett is van olyan hülye, hogy vakon tönkretegye a potenciálisan elnyerhető lapokat, az megérdemli, hogy nem kapja meg őket a forduló után.

Azért nem tartottam jónak, mert a lapok megsemmisítése időigényes, és egy pakliégető koncepciónál jelentős időt, és figyelmet követel, azaz elvonja a figyelmet a játékról.
Ti minden egyes megsemmisült lapot játék közben semmisítettetek meg? Hát, az tényleg időigényes lenne. Ha mindenképpen ragaszkodnak a játékosok a lapok brutális kivégzéséhez, akkor azt tényleg a meccs utánra kellene halasztani, hogy a gondolkodást ez ne lassítsa, és addig csak egy egyszerű eltépéssel kellene jelezni, hogy a lap megsemmisült. Utána viszont minden szabad.

A játék alapszabálya szerint a megnyert (feladott, vagy döntetlenre adott), meccs végén, a kézben, és az asztalon lévő lapok a gyűjtőbe kerülnek, azaz főszabály szerint meg kell őket semmisíteni. Én a játékosokra bíztam, hogy az adott meccsen ez megtörténjen, vagy sem. Szabályozni kell a kérdést.
Ha követni akarjuk az általam felvázolt két versenytípust, a "Hagyományost" és a "Lightost", akkor szerintem a kézben és a játékban lévő lapokat csak a Hagyományos formátumon kellene megsemmisíteni, a Lightoson nem.

A meccs közben gyűjtőbe, Semmibe menő lapokat meg kell semmisíteni, mindegy, hogy honnan, vagy miért mennek a gyűjtőbe. Értelemszerű, hogy a gyűjtőből játszó koncepciók itt esélytelenek.
A Lightos formátum jó megoldás lenne erre szerintem, mert így olyan koncepciókkal is indulhatnának a játékosok, amik a gyűjtőből vissza tudják hozni a lapokat és ezzel megmenthetik őket a játék végi pusztulástól.
De szerintem a Lightos formátumon is rengeteg lap kerülne megsemmisítésre, nem kell lenézni ezt a formátumot.

Egy-egy nagyobb találkozó, vagy versenysorozat (főleg az új kieg kijövetele előtti időszakban) frissen bontottja után, levezetésként, lehetne egy-egy alkalommal egy ironman fordulót is tartani...
Egy frissen bontott Iron Man szerintem érdekesebb lenne.
 
Az iron man versenyszabályokat megtalálod a versenyszervező topic-ban (a már lentebb hivatkozott hsz-ben, illetve hátrébb, az 572-es hsz-ben).
Az iron man egy speciális gyngy verseny.

Két verziója van. A "hardcore" változat, amikor a tényleges játék helyett a lényeg áttevődik a megsemmisítésre. Itt értelemszerűen bármilyen megsemmisítés szóba jöhet, csak a fantázia szab határt. Ez a verzió HKK-s kultúrkörökben nem javallott, egyrészt veszélyessége, másrészt a játék tisztelete miatt. A hardcore verzióban külön lehet díjazni a legötletesebb, leglátványosabb módszereket.

A "soft" verzióban a lapok széttépése, szétvágása, kilyukasztása, tűzőgéppel összetűzése, stb jöhet szóba, csakis a nem túl veszélyes, és az ingerküszöbön belül maradó módszerek lehetségesek. Meg lehet követelni, pl. hogy az szk-kat ténylegesen ki kell vágni a kártyából, azok kinyerésekor. Itt is lehet díjazni az ötletes módszereket.

A két verzió közt az a különbség, hogy a soft verzióban a tényleges játék nem szorul háttérbe.

El kell dönteni, hogy milyen lapok jöhetnek számításba.

Az egyik ilyen versenyen, anno, engedélyezett volt a "másolt" lapok használata, kifejezetten erre a versenyre készültek. Ez azért merülhet fel lehetőségként, hogy a drága, ritka, vagy UR besorolású lapok is részt vehessenek a versenyen. Ezeket érthető okból senki sem szeretné széttépni, ugye. A mai technikával nem sokból tart megoldani, de összességében ezt a lehetőséget én nem javaslom, egyrészt jogi megfontolásból, másrészt praktikussági okokból. A másolatok ugyanis nem lesznek egyformák, a megkülönböztetés pedig csalásra adhat lehetőséget.

Mint mondottam volt, az iron man verseny alapvetően gyngy verseny, és a felgyülemlett, régi és/vagy felesleges lapkészletek felemésztése (is) a célja. Épp ezért meg lehet engedni, hogy bizonyos évszámnál régebbi ritkák is jelen lehessenek a versenyen. Nálunk 2009-ben, ez az évszám 2000. volt. Tehát a 2000-ben, vagy régebben kiadott bármilyen lapot lehetett használni.

A másik fontos kérdés a pakliépítés. Alapvetően célszerűtlen a szín és darabszámkorlát. Mivel maga a formátum is a hagyományok áttöréséről szól, szerintem ez egyszerűen szükségtelen. Tehát ha valaki 45 db lila brekkel akar elindulni, megteheti.

Jellemző, hogy nálunk volt olyan deck, amiben marékszám voltak a kisebb angyalok...

A pakli méretét érdemes alacsonyabb lapszámban minimalizálni, pl. 30-35 nél meghúzni a határt.

A side. Célszerű a teljes rendelkezésre álló lapkészletet side-nak tekinteni, és ha ilyen versenyre szánja el magát valaki, előre készítsen össze 30-40 db-os random lapcsomagokat, amiket a versenyzők rendelkezésére tud bocsátani. A fentiekből következik, hogy a paklilista, és a side használatára vonatkozó szabályok értelmetlenek.

A játékosok jellemzően előre elkészített "koncepciókkal" érkeznek az ilyen versenyre. Nálunk volt gnóm pakli, kisebb angyal, mérgező, nem is tudom már. Sokféle, jópofa ötlet, ami kihasználta, hogy nincs lapszám, és színkorlát.

A következő fontos kérdés, hogy mely lapokat kell megsemmisíteni. Én tiltottam a pakliégetést (nem csak szó szerint, hanem átvitt értelemben is), de ez megfontolás kérdése. Azért nem tartottam jónak, mert a lapok megsemmisítése időigényes, és egy pakliégető koncepciónál jelentős időt, és figyelmet követel, azaz elvonja a figyelmet a játékról.

A játék alapszabálya szerint a megnyert (feladott, vagy döntetlenre adott), meccs végén, a kézben, és az asztalon lévő lapok a gyűjtőbe kerülnek, azaz főszabály szerint meg kell őket semmisíteni. Én a játékosokra bíztam, hogy az adott meccsen ez megtörténjen, vagy sem. Szabályozni kell a kérdést.

A meccs közben gyűjtőbe, Semmibe menő lapokat meg kell semmisíteni, mindegy, hogy honnan, vagy miért mennek a gyűjtőbe. Értelemszerű, hogy a gyűjtőből játszó koncepciók itt esélytelenek.

Összességében nagyon élvezetes, és érdekes formátum. A szervezőktől némi befektetést igényel, mert nem mindenki halmozz fel régi és/vagy felesleges gyngy lapokat, de ha mégis szeretne eljönni, biztosítani kell számára a muníciót. Aki a helyszínen beszerzett lapokkal akar játszani, nyilván nem lesz olyan sikeres, mint aki jó előre kiteszteli a saját elképzelését, de ettől még élvezni fogja a játékot. Egy-egy nagyobb találkozó, vagy versenysorozat (főleg az új kieg kijövetele előtti időszakban) frissen bontottja után, levezetésként, lehetne egy-egy alkalommal egy ironman fordulót is tartani...

J.J.
 
A "Lightos" formátumon ti elővennétek újból az Újrahasznosításos lapokat, vagy inkább más módon pörgetnétek vissza a gyűjtőtöket?
 
Szerintem viszont nem valami jó ötlet egy dobató/pakliégető koncepció, ha az általam felvázolt módon el lehet nyerni az ellenfél lapjait. Hiszen ha elpusztítom a lapjait anélkül, hogy tudnám, hogy mik voltak azok, akkor sok értékes laptól esek el, amiket a későbbiekben még felhasználhattam volna.
A kapzsiságom miatt legalábbis, én biztosan nem indulnék ilyen formátummal.
 
Amúgy ti melyik lapokat tennétek tiltólistára kapásból egy ilyen versenyen?
Én speciel a szabálylapokat és a követőket kikapcsoló lapokat kapásból kilőném. A játék elején elcibálni az ellenfél követőjét/szabálylapját azért már túlzás lenne.
Viszont az olyan lapok, amik később kapcsolják ki ezeket (pl Változó környezet egy később lehozott Ősi rúnával) szerintem már teljesen megengedhetőek.
Ja igen, ha már a követőknél és a szabálylapoknál tartok, szerintem úgy lenne jó, ha egy leszedett követőt/kikapcsolt szabálylapot azonnal meg kellene semmisíteni, viszont cserébe lehet többet tenni ugyanabból a követőből vagy szabálylapból a 120 lapos alapgyűjteménybe.
A kilőtt követőt/szabálylapot az elvesztés fordulójában nem lenne szabad újra használni, de a következő fordulóban már igen.
 
Tetszik az erőnyerő szabály, de azért a random lap eltépése nem illeszkedik a verseny profiljába, legyen inkább általa választott lap. Egy igazi Iron Man maga dönti el, hogy melyik lapoktól búcsúzzon el.
 
Nem biztos, hogy ez olyan jó ötlet.
Ha valakinek van elég önbizalma, hogy a paklija java túl fogja élni a meccset, akkor miért ne pakolja tele ritkákkal, meg UR-ekkel? Attól még, hogy ostoba ötlet, meg kéne hagyni rá a lehetőséget, ennek a formátumnak éppen erről kellene szólnia. A díjazás is annyival jobb lenne.
 
Ez nagyon el tudná rontani a hangulatot. Éppen attól lenne érdekes ez a formátum, hogy néhány játékos a dobatásokra állna rá.
 
gyere csak UR-ekkel, megnézem, ahogy széttéped őket, miután eltettek

amúgy meg nem feltétlenül dúrva a dobatás, mivel meccsek után az ellenfeled lapjait kapod meg, így nem biztos, hogy megéri az összeset széttépni, hogy aztán laphiány miatt a harmadik fordulóban kiess a versenyből...

javasolnék még valami szabályt az erőnyerőnek is, mert ha csak simán továbbjut, az eléggé nagy előny neki, mondjuk random 20 lapot szét kell tépnie
 
Én amúgy is ilyen értéktelen gyngy stóccal mennék csak a poén kedvéért.
 
Hát nem tudom. Megegyezés kérdése az egész. A tapasztalatokat kéne először meghallgatni.

Morgan tanítványa + magzat még így is eléggé betegnek tűnik. De ha már itt tartunk, akkor a sorvasztó érintés - kókadt motyogó kombó is brutál.

Én először mindenképp tapasztalatokat hallgatnék egy ilyen versennyel kapcsolatban.
 
Szerintem akkor is ki kéne egészíteni a dobatással meg pakli égetéssel és úgy csinálni ahogy a "light" módban van hogy gyűjtőből vissza lehet venni lapokat. Egyszerűen azért mert gáz ha egyes lapok nem csinálnak semmit.
 
Versenyhirdető topic 693. hozzászólása adhat némi támpontot
 
A hivatalos Iron Man úgy volt, hogy alapvetően hatalom korlátozása, tehát csak gyngyket lehet használni.
 
Meg akkor már ur bűbájokkal is.
 
Ez szerintem gyökérség. Ennyi erővel akkor mehetsz 5 Reproval meg Fairlight bölcsikkel is.
 
Alap szabály, hogy az olyan lapok amik az ellenfél kezére hatnak, pl enyészet, xenók, ilyenek, azok nem fejtik ki a hatásukat ;)
 
Olcsó xenokkal kéne menni, így az ellenfél akkor is tépi a lapokat ha ki sem játszotta. Te meg nem biztos hogy téped mivel asztalon maradóak.
 
Én így képzelnék el egy Iron Man versenyt:
3 különböző formátum lenne, ahol használható lehet az Iron Man szabály.

1. Hagyományos Iron man:
Minden, a játékból a gyűjtőbe vagy a semmibe kerülő lapot szét kell tépni, valamint a különböző elementális pusztítást szenvedő lapokat a pusztítást végző lap képességének megfelelően kell elpusztítani (pl tűz=égetés, villám=elektrosokk, jég=folyékony nitrogén, stb.)

2. Lightos Iron Man
A játékból a gyűjtőbe kerülő lapokat csak a játék végén kell elpusztítani, a játék során még a gyűjtőből használhatóak, valamint onnan visszahozhatók a pakliba, a kézbe, illetve a játékba, így megmenthetőek a pusztulástól. A semmibe került lapokra továbbra is azonnali pusztulás vár.

3. N00b Iron Man
Csak a semmibe kerülő lapokat kell megsemmisíteni a meccs végén.

X. *Várok javaslatokat*

Akármelyik verziót válasszák a játékosok/szervezők, a meccseket ugyanazon alapszabály szerint kell lebonyolítani:
Minden játékos 120 lappal indul a versenyen, amiből minden forduló előtt egy 45 lapos paklit + side-ot kell csinálnia. A svájci rendszer szerintem itt nem igazán működne, meg amúgy sem valami férfias, ezért kieséses szabály szerint kell lejátszani a meccseket.
Minden forduló után a győztes játékos megkapja a legyőzött játékos összes épen maradt lapját, és az új kupacból kell egy 120 lapos alapgyűjteményt készítenie, a maradékot pedig meg kell semmisítenie.
Ha a két játékosnak nem maradt összesen 120 lapja a forduló után, akkor annyival kevesebb lappal kell a következő fordulóra tovább mennie a nyertesnek, de ha nincs meg minimum 45 lapja (az se baj, ha side nincs), akkor automatikusan kiesett a versenyből, és az épen maradt lapjait ki kell sorsolni a még versenyben lévő játékosok között.
A verseny célja, hogy a győztes játékos pakliján kívül ne maradjon épen egy pakli sem.

Aki elindul a versenyen, az hozzájárul, hogy a lapjai nagy valószínűséggel meg fognak semmisülni a megmérettetés legvégére és emiatt panasszal nem élhet, valamint a győztes játékosra átruházódik az épen maradt elnyert kártyáinak a tulajdonjoga.

Minden eltépett lapot a verseny végén kötelező elégetni, hogy ne maradjon nyoma a lapoknak.

Tiltott lapok: A hagyományos versenyen tiltott lapok, *várok javaslatokat*

Díjazás:
1. helyezett: A pakli amit összeharcolt magának.
mindenki más: semmi


Egy-két ötletet ebből a cikkből merítettem:
http://www.wizards.com/magic/magazine/Article.aspx ?x=mtgcom/daily/mg94
 
Sziasztok, ezt a bejegyzést azért hozom létre, hogy legyen egy hely a fórumon, ahol kifejezetten az Iron Man versenyformátum részleteit lehet megbeszélni, anélkül, hogy egy másik topikot zavarna ez, vagy éppen egy másik topik zavarná ezt.
Mivel a HKK-ban tudtom szerint még nincsen ilyen versenyformátum hivatalosan kidolgozva, ezért először is ötleteket várok tőletek azzal kapcsolatban, hogy ti ezt hogyan képzelnétek el a játék keretein belül.
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.