Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Árnytündér valóság
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Az éjfekete köntösben járó, csuklyát viselő, arctalan lények uruk, a halál istene által adott küldetéssel érkeztek földünkre: minden árnytündér kiirtásának szent céljával. Azonban hamar rá kellett ébredniük: az árnytündérek hatalma túl nagy, és már nem az ő erejükhöz fogható. Mivel küldetésük teljesítése nélkül Leah szolgái nem térhettek vissza a túlvilágra urukhoz, egyhangú életüket továbbra is az utukba sodródó kalandozólelkek likvidálásával mulatják.
Nézz szét a galériában!
2. Yaurri titkosírás verseny
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Legendák Viadala (47)
HKK kérdés? (47089)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Lapötletek (64959)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
sajnálatos módon de ha odabiggyesztjük azt hogy:

"vagy használ" akkor meg már túl durva lenne főleg a bölcsi miatt, ahol körönként használja az ember...

marad a versenyformátum
 
alapvető hibája, hogy a követőket/szabálylapokat nem játszuk ki, fairlight bölcsit nem játszuk ki stb. innentől az elven és a számokon kár is gondolkodni.
 
Tényleg és mi volna akkor, ha egy új szabályt kötnénk az UR lapokhoz? pl: ha valaki kijátszik egy UR lapot, vagy játékba hoz egyet, akkor ellenfele választhat hogy kap 2 vp-t vagy húz egy lapot, ezeket akkor is megkapja ha egy szabály, vagy bármi más tiltja. ??? tudom hogy a versenyes megoldás egyszerű de ez meg segíti az amatőröket, és ha + laphoz jut valaki annak mindig örül (tudom hogy ez jelentősen csökkentene egy-két koncepciót de csak felvetésként írtam le)
 
és ezt hangoztatják azok /köztük én is/, akik azt mondják ne legyen korlátozás. (max nem lett ilyen egyenesen kimondva)

pl. én a krisznek még a verseny előtt felhoztam, hogy havi váltásban legyen UR-es, és UR nélküli versenye
 
Simán legyen egy új versenytípus új tiltott lapokkal szigorúan UR ek nélkül, és legalább 1 et kötelező legyen tartanii évente, így mindenki boldog, mert nincs tiltva 1 ur se viszont az UR nélküliek is örülhetnek mert évente legalább egyszer játszhatnak egy UR nélkülit, meg ha átmennek messzebbre akkor többször is...
 
Szerintem is felesleges korlátozni. Én régóta UR nélküli(vízió) dekkel játszom, és noha a 2 legesélyesebb dekk ellene a vulkáni és a soxín, nem szeretném korlátozni ezeket(sem). Szerintem mostanában a játék jól beállt a kő-papír-ollóra.
 
ott a pont.
 
Ejj, mégis önnek volt igaza Ferenc úr.
 
hagy idézzelek téged, még a 2.hsz-edből, ami a témát elindította:

Viszont UR-ekre szükség van mert presztízs értéke van, másrészt sokan csak amiatt indulnak el egy versenyen, mert másképp nem éri meg
.

na most én leírtam, hogy milyen hatással lenne a korlátozás az értékére, és a játékra. erre a kritikámra még nem jőt konkrét ellenérv, csak azt hangoztatja itt mindenki, hogy legyen korlátozás, illetve hogy ne legyen korlátozás. de azzal senki nem foglalkozik, hogy az esetleges korlátozás milyen változásokat eredményezne a játékra, pedig ez legalább annyira fontos, ha már a korlátozásról beszélünk.

pl. én is díjaztam az UR nélküli formátumot, és ugyan olyan külön formátumnak érzem, mint egy UR-es hagyományost, vagy egy egyébb korlátozott formátumot. megvan ennek is a maga "szépsége", és "gyengesége" ugyanugy mint a többinek , és amellett vagyok, hogy kell ilyen is és olyan is, de az nem megoldás ha korlátozzuk a mennyiségüket egy deckben
 
ez esetben elnézést .
Csak őgy emlékeztem hogy befért egy misztikussal 2 Repro
 
Talán azért, mert nem játszott fehérrel.
 
Ez az ötlet bennem nem konkrét emberek ellen irányult nem deckek ellen csak a józanész mondatta velem.

A jó játékosok a korlátozások mellett is ott lesznek az elejébe.

Simon Danival egyet kell, hogy értsek mert egy nemzetibe meg a profi kategóriába ilyen korlátozás nem kell, mert úgyis a profik ellenkeznének ez ellen a legjobban.

Ellenlapok: én bontottam lélekkufárt és szét is téptem miért sikerült egy ilyen szemetet kiadni 5 forintos lap. Az UR-eknek baromi erőseknek kell lenni. De az nem megoldás hogy a kövi kieget meg telerakjuk olyan lapokkal amik 1 lap ellen jók.

Szabó Dávid: Ha olyan kiegyensúlyozott a játék akkor miért volt a legutóbbi Dungeon-os verseny UR nélküli?
 
reprokat kifelejtetted
 
bíró tomi ur bűbáj blokkolós bilincse:

Hmm, van benne 3 látókör, és ennyi az UR részleg.



Amúgy nagyjából Leinád véleményével értek egyet.
 
Szerintem sem kell korlátozás. Ahol tényleg mérvadó ott nem tudnak brutálisan végigmenni az 5-6 fordulón, a kismilliomodik UR-ellenére sem, ahol meg nem ott gyakorlatilag bármilyen jól összerakott pakli/és a hozzá tartozó játéktudás visz mindent. de ez egyébként kb olyan hogy "tiltsuk el a játéktól (a teljesség igénye nélkül) Baross Ferit, vagy a Panyik Zolit, mert megnyernek egy csomó versenyt"
Tudom, hogy egy kicsit kifacsart, de akár így is nézhetjük. Saját bőrömön tapasztaltam és még rajtam kívül mások is nem az UR-ek nyernek hanem a Játékos.
 
Szerintem is tök hülyeség ez az UR korlátozásos bohóckodás.
 
először is, ennek az őtletnek, mint lehgetséges verzíónak eleve a hibáit is írtam, amik miatt nem jó, és az általatok említett -és erőltettett- mennyíségi korlátozás hibáira is rávilágitottam.

lásd: 3 db UR?? a reprós itéletnapos stb deck tiltásra kerűl
ellenben egy -egyébként is népszerü és erős- moluszkot és sokszínüséget nem piszkálunk vele.
akkor mire is jó a korlátozás???

arra, hogy az UR-ek nagyobb része legyen "értéktelen", mig a maradéka jobban felértékelődne, mind pénzben mind versenyértékben és a valós szándékot egyáltalán nem érné el a változtatás.

ha a mennyiség mértékével játszadoznánk, az sem lenne megoldás, mert a 0-nál több használata esetén, a mennyiség esetleges növekedése csak a korlátozás értelmetlenségének a fokozodását eredményezné (9-10db-os korlát már nem korlát pl. egy sokszínnek, max annak az 1-2 decknek amiket eleve meglőne a korlátozás, és gyakorlatilag semmilyen hatást nem érne el a játékra).az alacsony korlátozás (1-3db), meg ugyanugy, nem hatna ki egyes -manapság is előfórduló- koncepcióra, csak a konkurenciájúk szünne meg=> és az értékük nőne meg

és egyébként a David910-el egyetértek
 
én ezzel kb teljesen egyetértek.

azért mert nekem nincs 50.000 Ft-om az Ur paklira, azért nem fogok rinyálni, és másokat megszopatni.

azért megjegyeznék vlamit mindenféle személyeskedés nélkül:

biztos más is játszott, vagy csinált hasonló paklit, de én nála szembesültem ilyennel elsőként, és leggyakrabban.

bíró tomi ur bűbáj blokkolós bilincséről van szó plusz reprók stb...

rohadt szemét egy pakli. igazából a legtöbb ember side ide vagy oda előre halálra van ítélve ellene sima 3-0kat hoz a pakli egy közepes játéktudással is. néha előfordul egy valami, ami legyorsulja,de az ellen meg side-ol... szóval ilyen kételen helyzeteket okoz... most emiatt játszunk rúnával meg mezővel, amikor a rúna nagyon kamu, nagy hátrány, a mező, meg ha elterjed, akkor egy idő után az is csak szívás, mert jönnke a sokszínek a hálócsapdák meg az ötlapok. amiket ugye a bilincs meg fog verni az ur-ekkel de a rúna meg rosszul jár a többi fordulóban...

kifejezzetten irritált engem bíro tomi sikersorozata. és nem is tartottam húde jó játékosnak.(bár az én hozzáértésemmel ez nem számít soakt ) aztán erre később pl nemzetin rácáfolt. minden nap nagyo njó eredményt ért el ur-ek nélkül is, és talán a legjobb újonc is egyben, de biztos top hármas... szóval egy jó játékos nem azért nyer mert 20 ur-e van e vagy sem. hanem mert jó, és mellé kis szerencséje is van.
egy kezdő, vagy tök amatőr ember nem érne semmit az urjeivel egy 6 fordulós versenyen. csak néhány embernek tenne keresztbe, de úgyis rájönne, hogy így értelmetlen fenttartani egy iylen drága paklit, ha ne mhoz eredményeket.

végtére is: szerintem vagy ne legyen ilyen korlátozás, vagy legkevesebb 9-12 darabra legyen maximalizálva egy hagyományos pakliban az urek száma.

JOBB MEGOLDÁSNAK tartanám, ha inkább ellenlapokat adna ki a behó, de nem ilyen lélekkufár féle baromságokat, ami meg más ellen szart sem ér...
még a side-ba is sajnálja rá az ember a helyet.

célpont kétmanás urbűbáj féle ellenlapok nem lennének jók , mert a lélekkufár sorsára jutnának.

mindent lelövő olcsó lapok kellenének, vagy esetleg ha konkrét forrásra immunis ur ellenlap is lenne, akkor áramlásra, vagy második képességre csinálna valami más szituációkban hasznos dolgot is...
 
Csak annyit szolnek, hozza, h a mollusz letunese ota (elmerombolas tiltasa)
ha barki vegignezi a lezajlott versenyeket es dekket konnyen atlathatja, h vegre nagyon jol kiegyensulyozott a jatekkornyezet es ebbe egyaltalan nem kene belepiszkalni semmi fele szabalymodositassal csak arra van szukseg, h odafigyelve megmaradjon ez az egyensuly. Nem szabad molluszk, h hasonlo jatekkornyezetet felborito lapokat kiadni. Csak a szepen messzirol is latszo jukakat betomkondi. Sok es minel kulonbozobb paklikhoz kicsit erositeni a tolteleklapokat.

pl a most kiadod ur-ekkel mi a problema??? Tok jo rohadt eros a vulkani de csak specifikusan raepulo dekkkekben lehet latni? Elnyomja a versenykornyezetet??? Nem!

Beszukult? Tok jo lap osszetori a lasuu dekkeket en is ezt kaptam, a nemzetin a pofamba....
Kit erdekel egy gyors dekk ellen labdaba sem rug.....

Gigadino.....
Tul eros eggyetertek.....

Repro?
Ajaj tenyleg rohadt eros, de konyorgom a mai rohanasban 5. Kor? Szornyu Eddig is volt uwalla mar nincs zultisarkany tehat itt a phoebius.....

A molluszkot leszamitva az elmult par evben nagyon jol el lettek talalva az ur-ek. Kiveve az ultra fosokat.
Egyaltalan nem uraljak a versenyt erossek, de specifikusak. Az meg, h sokat latunk beloluk versenyen egyeni szimpatian mulik es nem a brutalitason....

Jah es nehogy mar a videki X-edik szutyok versenyt vegyuk mar alapul ahol ott van 15amator kissrac akik par honapja nyomjak es oket elveri a 2 vadallat aikk ezer eve nyomjak osszegyujtottek 200 Ur-t es 45lapos ur dekkel szetrohogik magukat a sok szerencsetlenen.

Mi a mervado? Nezzuk csak meg a pesti pro behos mezonyt???? Mikor nyert ur-dekk?????
A pro-k altalaban atlagban hany ur.t hasznalnak?

Senki nem mondta azt, h nem lehet ur-nelkuli versenyt csin. Csinaljatok ha gondoljatok, de miert kene az egesz orszagra rahuzni ezt???
 
Én nem tartom jónak.
 
Esetleg Behon szavazást nem lehet indítani? Régebben voltak ilyenek (ejj, mindig a múlttal jövök).
 
Azzal meg, h 6-12 csak a bilincset meg hasonlókat szopatnánk.
 
Azt kernem meg, hogy (ahogy eddig is lattam), az is irjon be nyugodtan, aki nem akarja korlatozni az UR hasznalatot, hogy minel tisztabb kepet kaphassunk.
koszi
 
és ami lemaradt: az esetleges kárpótlás nem ejti ki hatását.

reprora meg ott az árnyéktűz
 
És semmilyen immunitás ne működjön ellene
 
tudjátok mit tessék kiadni ezt a lapot!:

A szuperformula ellenszere
bufa
1vp azonnali ősmágia
célpont ultraritka lap a gyűjtőbe kerül vagy húzhatsz egy lapot. ebből a lapból max 5 db lehet a paklidban.
Ha +2 vp ért játszod ki, akkor nem lehet rá reagálni.

és akkor nem kell korlátozni az ur eket, szerintem így korrekt. max még ráfér egy olyan., hogy ha ellenfeled kezében nincs lap, akkor idéési költsége +2 vp.
 
"és pl. ha a repró és az ítéletnap értéke 3, akkor a ősszesen lehet belőlük 3 egy deckben mert ugye egy 4.el már 12 lesz az ősszérték
és pl. egy senki által nem használt megadinó értéke 1"


Nem tudom, ennek az ötletnek ki volt a gazdája, de ez az, amit semmiképp sem támogatnék. Egyrészt, mert nem objektív, valakinek el kéne döntenie, hogy melyik UR milyen erős, ez már szubjektivitást eredményezne. Másrészt évről évre változnának az ultrák erői, sőt, akár a környezet is megváltoztathatná őket viszonylag kevés új lappal. A sok változás esetén meg bonyolult lenne lekövetni. Ha korlátozni akarunk, akkor mondani kell vagy egy számot, hogy mondjuk 6 Ur lehet (csak hasamra ütöttem), vagy Leinád verziónak tartom még elfogadhatónak, hogy 10 vagy 15 laponként 1 ultra. De ennyi és nem más.
 
Szerintem sem rossz az ötlet de a 3at és a 4et is nagyon kevésnek tartom. Szerintem 10-12 lenne a legkorektebb.
És ezt ugy mondom hogy versenen eddig 1nél több ur-t sosem használtam de sosem zavart hogy az ellenfelem akár 20 ur-t is belepakolt a paklijába. Most komolyan mindenkit a repro meg a bübájok zavarnak ennyire? hát száz és fél féleképpen lehet ugy is nyerni ha kivannak rakva a reprok meg a bübájok. De szerintem az ötlet jó de a 3-4 nagyon nagyon kevés lenne.
 
És aki rengeteget költött rá az kidobott pénz legyen? Én személy szerint nem szoktam rengeteg ultrával gamelni, de pár beszokott férni.. És elértéktelenednek az ur-ek és még ennyire se akarnak majd az emberek versenyt nyerni.. sőt elindulni!!
 
vagy egy újabb megoldás:
Minden UR ből max 1 lehet a paklidban, ez sajnos jelentősen lecsökkentené az ur ek használatát, viszont bármennyit bele lehetne rakni a pakliba, vagy esetleg 2 re redukálni, de akkor meg szinte semmit se csináltunk...
szerintem minden ur ből 1 és mégtöbb keresést kiadni
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.