Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A labirintusok mélyén
(Kalandok Földje)
Küldd el képeslapként!
Hiába haladsz minden lépésed tízszer megfontolva, minden ártó neszre különösképp figyelve, tökéletesre fejlesztett felderítés képességedben bízva, váratlan események akkor is történhetnek. Sose tudhatod, hogy a következő pillanatban csapdába lépsz, vagy egyszerűen az idő vasfogának megadva magát, rádomlik a barlang mennyezete.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64957)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Tegyük hozzá most nem rég is jelent meg HKK-s cikk és nyeményjáték is volt itt: www.filmkaptar.hu
Szóval most is van népszerűsítés max nem mindenki tud róla.
 
Szerintem ez jó ötlet. Így minimális befektetéssel lehet reklámozni, és még eredménye is lehet.
 
Igen, a Toborzás nagyon jól nézett ki, nagyon bízom benne, hogy az ott szereplő játékosok egy része megragad a HKK-ban.

Jó lenne, ha tudnátok folytatni valamikor!

Részünkről a kezdő kategóriás versenyek felbukkanása várható, legközelebb 3 kategóriával próbálkozunk.
 
Köszönünk mindent, és azért ne légy biztos benne, hogy semmi eredménye nem volt.
Ez egyszerre áldás és átok: igen nehéz mérni, hogy egy akciónak valójában milyen hatása van a játékos közönségre. Lehet, hogy valakinek megtetszett a játék, amikor mutattad, és már most vagy 1-2 év múlva valódi és fizetős játékossá válik.

A fiammal szoktunk néha szép gyakori lapokat is 'széthagyni' frekventált helyeken, jó volna követni az ilyen lapok sorsát egy kamerával ;)
 
Nem egyedi lap volt benne, hanem 1-1 Zen (egy adott ujsag lapszamhoz) - uj jatekosokat celoztunk vele, mivel a torzskozonseg optimalis. Azert adott erte penzt a Beholder, mert csak igy lehetett megjelenni, igy mukodik ez a piac. A dologhoz tartozik, hogy jart 1 fel oldalas hirdetes is az ujsagban hozza, hogy megis legyen hova kotni azt a par lapot. Sajnos tul sok visszajelzes nem erkezett, pedig jo otletnek tunt.
 
Az igen :O Én pl egyrészt nem is tudtam hogy Bakugan mellé járt / jár kártya, másrészt én ezt inkább úgy fogom fel, hogy adnak ajándékba egy dolgot, akkor így kölcsönösen segítünk.

A mozisoknál úgy kéne bepróbálni szerintem, hogy:

adunk ingyen x db kártyát, de szeretnénk cserébe, hogy a jegyeladásnál megkérdezzék a hölgyek, hogy az adott személy szeretné e a kártyát. Ha igen odaadja. A reklámot mi oldjuk meg, Önöknek semmi költséggel nem járna. Ezzel segítenénk a mozibajárás kultuszát tovább fejleszteni.

Másik verzió:

Adunk x lapot, minden jegy mellé adják oda. Ezzel segítenénk elő a moziba járás kultuszát (a hkk-sok körében mindenképp), és minimálissal talán népszerűsíthetnénk a kártyások seregét

Amúgy lehet hülyekérdés. De ha már népszerűsítés. Valami olcsó reklámfogással (lehetőleg minőségivel) nem lehetne próbálkozni? Bár tudom hogy pl tv-ben, vagy újságban ez borzasztó költségekkel jár.

Lakhelyemen én is próbálkoztam már. Több kevesebb sikerrel. 3500 fős településből 6 embert megbírtam fogni, de sajnos csak egy időre. Szolnokra / Budapestre egy két versenyre fel is mentünk, de sajnos szolnoki üzlet bezárással 1-2 fő abba hagyta. És valahogy a másik fele is el-el kopott.

Nekem pl továbbra is nagyon tetszik a kártyajáték, és bízom benne hogy még az unokámmal is lebírok ülni játszogatni, viszont nem tudom mi kell ahhoz, hogy valakit megfogjon egy ilyen típusú kártyajáték.

Mondjuk emlékszem, 2004-ben ismerkedtem meg a lapokkal. Akkor egy időben jártam a ceglédi klubba, de az megszűnt idővel. Egy két versenyre elmentem, de fiatal lévén nem nagyon bírtam többre, és valahogy elkopott.

Egy kis kihagyás, aztán valahogy újra belekeveredtem a kártyás létbe elszórtan. Gyűjtögettem, lapokat vettem, minimális kihagyás, majd aktív versenyzés az utóbbi 3-4 évben több kevesebb sikerrel.

Változó eredmények, javarészt nem túl jók, de nekem mégis tetszett a játék. Akik abba hagyják, vagy nem foglalkoznak vele lehet azért nem teszik mert nincs korán sikerélményük?

A blogos kezdeményezés pl.: tök szupi szerintem, és ahogy hallottam nagyon sok érdeklődő volt. Lehet ennek tudható be, hogy az amatőr versenyen, és úgy alapból a blogoson is, vagy Krisztiánnál nagyon sok új arcot lehet megpillantani (szerintem). Szóval mindenképp van remény hogy a következő generációkat is megfogja a kártyázás, illetve annak az élménye, kérdés hogy milyen új módszerekkel.

(kicsit elkanyarodtam az alap témától ^^")
 
Szerencsére van pozitív ellenpélda hasonló kezdeményezésre (HKK Toborzás)...
 
Azért írok mert én már egy-két dolgot kiprobáltam és azt mondhatom semmi eredménnyel.....
Volt egy pár éve a Strand és kemping területén egy ingyenes óriási gyereknapi program.Egésznapos müsorok,fürdés stb.
Én mentem a családommal... a fiammal játszottunk HKK-t kipakoltam a mappákat ,csináltunk ajándék paklikat amiket ingyen adtam ha valaki játszani akart.Érdeklődő gyerekek és felnőttek is voltak jó páran.Egész délután játszottunk én mindenkinek adtam elérhetőséget ,de azért manapság valaki egyedül is rátalál a netem hogy lehet HKK-t venni vagy játszani....
Ahogy mondtam semmi eredmény ......

A másik hogy van nálunk a városban egy jótékonysági bolt , ingyen lehet oda adni adományként dolgokat (ruha,cipő,játék) és pénzért eladják .Vittem vagy 30 pakli HKK-t ,azzal szenvedtem egy hétig mire összeraktam paklikat.PL kalandozo ,galetki, tárgyas stb.30 lapos körüli paklikat asszem 200ft-ért adták.....
Tettem mindegyik mellé egy leírást meg hogy aki játszani akar keressen engem vagy a Beho honlapot.
Pár hét alatt mind elfogyott ,és semmi reakcio.......senki nem keresett és azt sem nagyon hinném hogy a bolti HKK eladás fellendült volna.

Sajnos számtalan oka van annak hogy valaki nem játszik HKK-t vagy abba hagyja vagy el se kezdi....
Nem hinném hogy egy ujságba rakott gyaknemgyak lap bármi eredményt hozhat.....
De ahogy már írtam ki kell próbálni menny el bátran egy plázába és a mozi jegyárus környékén osztogass HKK lapokat (esetleg olyanokat ami kicsit kapcsolódik a filmhez).Ha ezt egy kicsit végig gondolja valaki rá jön hogy nem fog menni.....
Jelenleg nekem egyetlen mod jut eszembe amivel támogatni tudjuk a Beholdert és a HKK-t elmenni (Behos)versenyekre és vásárolni a paklikat a Behotol.....
 
a nework bolt sem létezik már


Jé tényleg. Most néztem meg, hogy írtad. Régebben sokat bogarászgattam rajta és volt néhány haverom, aki rendelt fóliát meg kockát. Mondjuk a halott ork a jó ork...
 
Én ezen azért csodálkozom, mert ha megjelenne most egy Bakugan, én pl. csak azért venném meg, mert van benne egyedi HKK kártya (így tettem az Alienes DVD-vel is). Jó üzlet lehetne ez mindkét félnek egyaránt, nem értem hogy kérhettek rá pénzt, illetve miért fizettetek?!
 
Amit tudok, hogy mar a Bakugan ujsaghoz is eleg komolyan kellett fizetni, hogy ingyen adhassuk melle a kartyat.
 
Érdekes. Olvastam olvastam, aztán pillantottam meg hogy 6 éves hozzászólások

Érdekes amúgy. Én nem vetem meg az effajta dolgokat, sőt.

Érdekes egyébként, hogy ha nagyon belelendülnének a behosok, én simán eltudnék képzelni hogy ilyen hkk-s rajzfilmet. Bár nyilván ahhoz nagyon nagy anyagi ráfordítás kellene, szóval e szempontból sztorno.

Mozijegyes dolog:

Eléggé sokan járnak 3d-s moziba (szerintem). Ha valahogy valamelyik nagy mozival, BP, és vidék egyaránt lehetne konzultálni, szerintem a beho se halna bele ha egy sor gyngyt, vagy külön erre a célra kinyomtaott lapokat "ajándékozna" azért, hogy mozijegy mellé kaphassunk egy kártyát.

Sőt. Lehetne azt is csinálni, hogy egy nem gyakori értékű / tudású lap, de csak mozival lehetne megszerezni ;)

Na de ez csak felvetés. Nem tudom anno hogy debütált a Kifejlett xeno. Mintha lenne belőle dvd-s kiadású ^^,
 
Milyen érdekes volt oly sok év után újra végigolvasni ezt a fórumtémát!
Korábban lett volna igény a háttértörténetre, illetve a szép grafikára, s akkor még talán lett volna fizető kereslet is rá.

Manapság meg már azt is tök természetesnek vesszük, hogy többségében csak felújított lapokat adnak ki régi illusztrációval és szinte nulla fantasy feelinggel és körítéssel.
Kár, hogy a kártyás és könyvolvasós korszaknak így leáldozott, a nework bolt sem létezik már

Azért az viszont jó lenne, ha a hkk még elvegetálna sok-sok éven át, hátha egy újabb retrohullám valahogy visszahozná a divatba, mint pl. a spar tette a matricás (lutra) albumokkal. Bár ezért tenni is kellene egy'smást.
Az emberekbe bele van kódolva a kézzelfogható anyagok gyűjtögetése -ezt nem öli ki semmilyen elektronikus kütyü; a fantasy mozifilmek pedig elvileg a fénykorukat élik az elmúlt években, s még talán jelenleg is.
Ha pl. a Hobbit mozijegye mellé a plázákban járna valamilyen hkk-s ajándékkártya, biztos sokakat megfogna. S ebben a játékban amúgy több fantázia van, mint egy Garfieldos matricacsomagban, amiben egy matricán sincsen rajta a macska.
 
 
Jól van na, felületesen olvastam meg egy kicsit általánosítottam (Vlight is szkeptikusabb volt)...ez még belefér
 
Úgy látszik a 24. HSZ-ben én is támogattam. A szavazási szokásaimat újra kell gondolnom ezek szerint, mivel nálam a "NEM" idáig nem támogatást jelentett. Hogy is van ez ?
 
Nézzétek, a HKK kiegek ára az elmúlt években véleményem szerint igencsak megugrott. Gondoljunk legztóbbi,a Sárkánymágia kiegészítő áremelésére 990-ről 1090 Ft-ra. Ez éppen 10%-os növekedés. Újabb 10% emelést szerintem a piac nagyon nehezen viselne el. Miért? Mert a HKK elérte, sőt már el is kerülte helyenként a külföldi kártya kiegészítők árszinvonalát. Magic the Gathering kiegészítő 1000 Ft, Duel Masters 1000 Ft, Yugioh-World of Warcraft 1100 Ft. Eddig a HKK reklámszlogenje volt, hogy olcsóbb, mint a hasonló külföldi játékok és nem kerülnek több ezer forintba. Ma már ez nem igaz. Sőt, a magyar nyelvű kártyák között a HKK jelenleg a legdrágább. (M*K 950, Trónok harca 1000, Guardians-7tenger 850)
Grafikai színvonal emelkedés: igen. Plusz pénzért? A kiadónak jól felfogott érdeke, hogy eladható terméke legyen. Ha a színvonalbeli különbség ellenére megveszik a HKK-t, az a felhasználókat minősíti. Megveszik így is. Akkor meg minek többet költeni rá? Persze lehet mondani, hogy a HKK magyarul van. Viszont a fent említett - a világ élvonalába tartozó - játékok lapjai vagy teljesen vagy javarészben hozzáfétőek magyar fordításban. Plusz ugye vannak konkurens magyar nyelven megjelent kártyák színvonalasabb grafikai háttérrel. (Trónok Harca, Guardians, még az M*K-t is ide sorolnám).
Sztori a kiegészítők mögött - nem kell feltalálni a melegvizet, minden Magic kiadáshoz regény jelenik meg már vagy 10 éve, és az egy blokkba tartozó három kiadás regényei trilógiát alkotnak. A sztorinak pedig köze van a lapokhoz. Valami hasonlóval próbálkoztak régen HKK-nál is, de valamilyen okból ez nem jött be. Gondolom piaci oka volt, különben megérte volna folytatni.
A helyzeten csak az változtatna, ha a konkurencia miatt a kiadó rákényszerülne változtatni, de ilyen fenyegetettséget én a HKK-ra nézve őszintén szólva nem látok. A HKK a saját pozícióit és vásárlóbázisát tekintve monopolhelyzetben van és várhatóan ott is marad. A kiadó olyan árat szab amilyet gondol, te meg eldöntheted, hogy megveszed vagy sem.
Összegezve: a fórum felvetéseinek nincsen értelme, mert a kiadó ha akarta volna már megvalósította volna őket.
 
nekem végülis tetszik az ötlet mert mértne
a történetek még is csak jók az a száz forintos drágulás meg csak a nagyképüeket fogja zavarni akit igazán érdekel a hkk és nem csak a nyerés izgatja az ráfog költeni egy százast
 
Túléjjük, megszoktuk már... meg különben ezzel a mentalitással mikor odtak volna ki egy olyan lapot, mint a napozó yeti
 
egyenlőre úgy tűnik, h ez az ötlet megbukott, legalábbis nem túl valószínű, h a köv nagy kiegben bármi lesz ebből
 
Szerintem nem rossz az ötlet nekem tetszik, de lehetne valami előre lépés mondjuk egy szavázást lehetne csinálni itt az oldalon (már úgy is rég volt).
Utána pedig a behó megléphetné a köv. lépést te pedig ezt elmondanád nekünk. (te lennél a behó szócsőve)
Meg ha a behóval beszélnél máris többet tudnál mondani a pontos anyagi változásokról, mert ők azért csak tudják hogy mi mennyi cash.
 
Úgy látszik, eddig mindenki támogatta, szóval akkor én leszek most szkeptikus.

Tény, hogy rengeteg fiatal játsza a játékot...és emiatt kicsit aggódok, őket sztem nem nagyon izgatja, hogy most van-e történet vagy nincs, viszint az áremelkedés lehet, hogy igen...az ötlet nekem is tetszik, de ezzel is kalkulálni, hogy melyik érné meg jobban a Behonak.
 
szerintem sokkal élvezhetőbb lenne a játék, mármint tényleg lenne sztori is, nem csak ütlegelés
 
marhára kihalt ez a topic...
am nemtom miért jutott eszembe talán aért, mert a zk-ban nagyon kicsivel,de szebbek a rajzok...

szóval akkor végül elbukott ez a 100ft-os dolog?
vagy lett valami eredménye annak ,h a többség jó ötletnek találta?
 
menny innen
 
persze megérné
 
Azért rengeteg egyéb költséget nem számoltál bele a kártya előállításba, ráadásul a legtöbbet nyilván nagykeráron adják el (ami messze van a 100%os ártól) boltoknak, és azért egy kis haszon is kell nekik )
 
Magam részéről én úgy gondolnám, hogy egy kártya előállitasa maximum pár forintot igényel, ami még 22-vel szorozva is olyan 200 Ft körüli összeg, szóval számomra logikus lenne, hogy a fennmaradó összeg nagyobb része teszi ki a grafikusok gázsiját, ami a 100 Ft-nak olyan min. 3-4x-ese.
Mindenesetre zsir, ha nincs igazam és kijön a kétszeres pénz a +100-ból (és nem zsir - arányaiban -, hogy akkor mire megy a többi?).
Ha pedig ez valóban elég, hogy legalább egy nagyságrenddel szebbek legyenek az illusztrációk, hát az meg a legzsirabb.
 
honnan veszed 6-7ér?
 
Szentem jó ötlet sokszor gondoltam már ilyesmire én s mint sokan mások.zavart hogy csak úgy beleraktak bár űbertápot semmi összefüggés csak ugy vannak.nem zavarna +100 mert már sokszor voltam enne tanuja és még mindig játszok.pl. régen tesóm 750-ér vett 22 laposat boltba meg asszem 990-ér vagy 1000-ér a 44-laposat.a mini meg 200 volt.AK is régen 250 is volt asszem de ezekl lehetttek régebben olcsóbbak is.szóval nem zavarna akárhogyis hangzott ez az előző mondat.XDkömben eddig 1 vagy 2 ember tiltakozot az összes hsz ből ha jól olvastam.úgyhogy az a állításod hogy mindenkit zavarna szinte a +100 zsé az megdőlt szerencsére.legálábbis aki irt erre azokat nem nagyon zavarja.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.