Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A galetki barlangja
(Ősök Városa építmény)
Küldd el képeslapként!
Az Ősök Városának lakói - a galetkik - szép, önállóan kialakított barlangokban laknak. Innen járnak portyázni, vadászni, és természetesen kalandozni is.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47066)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Mindeközben a Galaxis egy távoli szegletében TudósTeknősök szövögetik gonosz terveiket:

Gyors reflex (új)

1 VP
Tolvaj
azonnali
reakció

Anti-mágia: 0.
Megakadályoz egy reakcióként kijátszható lapot vagy egy reakció forrást és kapsz annyi VP-t, mint lap idézési, ill a forrás használati költsége volt.

Ez már majdnem az általam említett "akkorismegakadályozomaztalapodathaaseggedenkikön yökölsz" lap lett, de egyelőre 1 manába kerül.
 
Én is már évek óta ezt szorgalmazom. Véleményem szerint nem a gyűjtők akadályozzák ezt (én is az lennék, 5-6 UR-t leszámítva minfen megjelent lap megvan).
A játék tesztelői alakították ilyenné a hkk-t, mert többségük kontrollozik. Ezzel gyakorlatilag a hkk elvesztette a régi eredeti hangulatát, és taktikai játékká egyszerűsödött, pontosabban bonyolódott. Azoknak, kiknek nem tetszik ez az "evolúció", már nagy részük abbahagyta, akik meg maradtak, azok meg még inkább a laperősítés fokozását követelik, lesz*rozva a kiegeket, ha nincsenek teletömve broken kontroll lapokkal.
Szerintem is rossz ez az irány, a kontrollok erősítették ezt a folyamatot fel, hiszen ha egy normál (nem kontrollos) lapot meg lehet fogni 1-2 vp-ből, akkor nem is érdemes drágább lapot kiadni egyáltalán.

De az igazat megvallva, én 5 éve pont emiatt nyitottam itt egy topicot, aztán azóta is működik a játék és nagyjából élvezhető maradt, szóval a Behó és a tesztelők azért még jelenleg urai a helyzetnek.
Habár a kontrollt nem kéne ennyire erőltetni...
 
200
 
Én fontolóra venném az ötletet, de számíts rá, hogy nem fogják támogatni sokan :-)
 
Senki sem mondta, hogy az elévült lapoknak a kukába kell kerülniük. Megvan annak is a módja, hogy a régi lapok értékét fenntartsuk. Egyik legkézenfekvőbb változat: a Nemzeti Bajnokság egyik fordulóján (mondjuk a hagyományos versenyen az első napon) a paklik összeállításánál az 5 éves korlátot fel lehetne (és meglátásom szerint kell is) oldani. Teljesen kézenfekvő, hogy egy profi nehezen válna meg régi lapjaitól, ha tudja, hogy a Nemzetin nincs esélye nélkülük.

A régi lapok értéke nem feltétlenül erejük miatt marad meg. Sokan azért szerzik be őket, mert hajtja őket a gyűjtőszenvedély. Nézd végig azokat a lapokat, amiket egy versenyre elviszel, és mondd meg, mennyi olyan van köztük, ami 5 évnél régebbi. A negyede? A játék most 18 éves, ez alapján a paklidban a kormegoszlás pont fordított kéne legyen. De tovább megyek... 1995 óta megjelent kb. 25 nagykieg. Ha megnézed, a paklidban az 5 legújabb nagykieg lapjait használod az esetek 80%-ában, és ezek az utóbbi 4 évben jelentek meg.

Valamivel mindig motiválni kell a játékosokat lapok vásárlására. Az evolúció jó, de hosszú távon nem tartható. Az elévülés hosszú távon fenntartható, és megteremtődik a lehetősége annak, hogy a lapok ereje ne változzon drasztikusan az évek során.
De gondold végig: te miért veszel lapokat? Azért, mert a régiek már túl gyengék ahhoz, hogy eredményesen szerepelj velük egy-egy versenyen. Otthoni játékhoz bőven elég az, amid otthon van, nem? A verseny miatt vagy kénytelen lapot venni, és hogy a versenyzéshez szükséges lapokat azért kell beszerezned, mert az 5 évesnél régebbiek már használhatatlanul gyengék, vagy azért, mert elévültek az már tökmindegy.
 
A szándék nagyon szép és jó, de az biztos, hogy ebből semmi sem fog megvalósulni a profi játékosok és a gyűjtők miatt, nem fogják engedni, hogy a gyűjteményük értékét 0-ra redukáld.

Amúgy őszintén: lehet, hogy én se olyan szívesen vennék 1 paklit, ha 5 év múlva a lapokat dobhatom a kukába...
 
Nyilvánvalóan látod te is a problémát, hiszen olyan koncepciókat említesz (villámgyors hordák, megkerülhetetlen kontrollok), amik a jelenlegi lapkészlet krémjét használva egyértelműen a győzelmet célozzák meg, a játékélményt pedig ennek rendelik alá. De lássuk mi lesz 5 év múlva, ha az "evolúció" folytatódik:
Azértsejátszodkiaztalapotmertingyenmegfogtam: "nem lehet rá reagálni" szöveggel kiegészített ősmágiás 0-s lapcounter 0/1-es lény.
Szétmarlak 2 nekronból: Antimágia 1, Szárnyas, 3-at üt, kapsz 2 manát meg egy thargodan nyelvet beszélő szörny jelzőt és eloszthatsz két jelzőt (izom, élet vagy méreg) célpont lények között.
Én marhára élvezném, hogy abból fog állni a játék, hogy az ember vagy nagyobbat dob, kezd és nyer, vagy nem dob nagyobbat és csomagol.

Mi lesz akkor, ha az evolúció nem folytatódik?
Ki fognak adni "gyenge, szar lényeket", amik mondjuk 3 manáért annyit csinálnak, hogy aktívan jönnek játékba és tudnak 1-et mágikusan védeni meg 2-t sebezni, és ezzel már igen táposak lesznek. Igaz, néhány évig a kiegészítők vásárlása alább fog hagyni, mert nyilvánvalóan senkinek nem kellenek majd a "gyenge szarok", de az 5 éves elévüléssel a Szúnyogírtás pl. kapásból felejtős, 2 év múlva befellegzik az ÖV-ben kiadott Erősöknek és Gyengéknek, 3 év múlva nem lehet majd a Térszagit használni, és 4 év múlva felejtős lesz minden mai nagy spoiler, a játék meg újra olyan élvezetes és változatos lesz, mint amilyennek az öregek leírják. Sokaktól hallottam ugyanis, hogy a HKK 3-4 évvel ezelőtt volt a legélvezetesebb.
Nem csak a holnapot kell nézni, hanem azt is, ami azután következik.
 
Sajnos az elmúlt 5 év lapjainak használata nem túl sokat segítene (pl. egy mindent megfog kontrollt, vagy egy leah hordát ugyanúgy össze lehet állítani ezekből)

Ami a profi pontokat illeti, nem hinném, hogy ez a játék legsarkalatosabb kérdése, a szabályok tisztázása szerintem pl. fontosabb. Aki profi akar lenni, nyerjen versenyeket, készüljön rá teljesen a metagame-re, stb. Aki pedig amatőr, játsszon a játék élvezetéért, a kedvenc paklijával. Akinél pedig a kettő egybeesik, az örüljön, hogy ennyire erős a paklija. (megjegyzem, pl. a dungeon-ös versenyeken külön amatőr-profi kategória van, szóval ott nyugodtan be lehet olvadni )
 
Kicsit eljárt az idő ezen topik felett, de létezik, szóval elővettem.

Mostanság a HKK berkein belül két dolgot szeretnének megváltoztatni.
1) a kinézetet
2) a profi pontok nyilvántartását

A kinézet megváltoztatásáról sok vita folyt, így arról most nem beszélnék. Új design, a régi motorosok úgyis megveszik, az újaknak meg talán jobban fog tetszeni. A frissítés remek hozománya lehetne azonban a lapok elévülésének perspektívája, ami életben tarthatná kedvenc játékunkat, és kiráncigálhatná a jelenleg tapasztalható degenerált állapotából, melyben egy kezdőkéz és egy kockadobás mindent eldönt.

A versenyeredmények, pontosabban a profi pontok számontartása:
Rengeteg játékosnak okoz gondot, hogy profinak minősül, pedig... Erre megoldás lehetne a játékosok pontszámainak lecsökkentése évenként 20%-kal (összpontszámába idei pontjainak 100, tavalyi pontjainak 80, tavaly előtti pontjainak 60%-a számítana bele, sít, amíg a 6 évvel ezelőtti pontjai még valahol szerepelnének, de nem számítanának bele pillanatnyi teljesítményébe/ez a 20 % lehetne 25 vagy 33 is, kérdés mennyire gyorsan akarjuk koptatni). Így néhányan bizonyára kikerülnének a "profi" kategóriából, ahova ezen túl tényleg csak a legjobb 30-40 aktív versenyző lenne besorolva.

A két dolog (lapok elévülése és profi játékosok visszasorolása) valószínűleg jól összefér, ugyanis jelenleg valaki csak úgy válhat ismét amatőrré, hogy nevet változtat vagy birka képében újjászületik, régi, túlhaladott lapkészletét viszont a profi mezőnyben ugyanúgy nem fogja tudni értelmesen használni, mintha csak simán tiltva lenne.

Felhívnám a társaság figyelmét egy másik igen fontos dologra: a játék szépségét az adja, ha fordulatos, ha megfelelő taktikával van lehetősége a játékosnak ellenfele fölé kerekedni akár hátrányos helyzetből is (pl. kevésbé jó kezdőkéz úgy, hogy nem ő kezdi a játékot). Egy olyan játékkörnyezettel, amelyben egy pakli SZAR ha nem tud vagy második körben nyerni (kombók, hordák), vagy garantáltan megakadályozni 2-3 lapot az első két körben (kontrollok, hátráltató szabálylapok) a HKK már nem lehet sem izgalmas, sem fordulatos, legfeljebb frusztráló.

Vajon a HKK közössége mennyire támogatná egy olyan rendszer bevezetését, mely a versenyeken csak az elmúlt 5 év lapkészletét lenne szabad használni? Én alig egy éve játszom komolyabban (első versenyemre idén februárban mentem el talán), és kezdetben mereven elutasítottam az ötletet azzal, hogy ez egy gyűjtögetős játék, itt bizony az összes lapot lehessen használni, mert hát bla-bla. De be kellett látnom, hogy tévedtem. A játékmenet szenvedi kárát az elévülhetetlenség által kierőszakolt evolúciónak. Valamit tenni kell, és ki merem jelenteni, hogy ezt nem csak én látom így.
 
ez tetszik
 
kussolj be te büdös geci és takarodj a foorumrool!!
 
bocs de nem kértem tanácsot
 
Inkább valakit arra kérnék meg, hogy az összes módosított lapot írja le, és azt is, hogy hogyan módosultak...
 
ha úgy gondoljátok, hogy valami változtatás kéne a játékbaírjátok ide!
 
kurvajó, akármijen dekket összepakolsz ami ha 100ból 1szer pont kihuzza a nyertes kombót nyer 2. körben jeeeee. csaképp nemtom eza megoldásod mennyire stabil, de szerintem ugy hagyd ki belőle az egész szar aktivizálást mint a huzat és inkább védelmet rakj bele.
 
mekora faszságokban hisznek az emberek
 
nem csak abban a hónapban 7000-es telefonszámlát csináltam és utána nem nagyon mertem szüleim elé állni h bocs töltsd már fel a telómat plííííz!!
 
jó csak mit csinálok ha a fordulatot counterelik?
(mert tényleg nem rossz)
amúgy azért használom a pókot mert így nyerhetek 2. körben, mondjuk 1 fordulattal is ugyan ennyi ideig tartana
 
????????
 
én itt küldtem el ugyhogy nem került semmibe amugy a telefonkönyvedben igy kezdödnek a telefonszámok?

0690...?
 
én meg örültem akkor amikor 3 Ft-m volt és 2 ilyet is kaptam!!
 
én már most megcsináltam de ez kmire jo?
 
ROMANTIKUS Küldd el ezt még 15 embernek és holnap 13 és 16 óra között valami nagyon jó fog történni veled. Akárhol. (Neten, utcán, suliban, Bárhol) De ha nem küldöd el 10 évig 10 kapcsolatod nagyon rossz lesz
 
akkor se sír ha lerúnázzák..max kicsit sietnie kell...de sztem elég jó kis kombó deck.a legjobb temető eddig,amit láttam.
 
hát az nem túl jó...szar bele a kék,nem szabad.ha már aktivizálni akarsz használj fordulatot,de semmiképp se pókot.
 
én vagyok az az idióta te barom
 
na látod ezért az egyik kedvenc lapom az Ősi rúna!!
 
haveromnak ilyen temetője van pók meg pokol szem nélkül,de felkészüléssel...szal gyakorlatilag 5. körben mindig nyer...és addig őt nem tudják megölni.
 
senki ez csak elmélet és ha kijönne télleg látványosabb lenne
 
nem látványosabb,mert ilyen nem igazán fordul elő,a fangoros példa meg kijöhet...nemtom kiazaz idióta aki temetőbe pókot használ.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.