Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Hydron
(Ősök Városa galetki)
Küldd el képeslapként!
Ugye így, e teremtmény kifinomult karmaira pillantva nem is gondolnád, hogy ez a galetki a Teron hegy mélyének egyik leghíresebb tolvaja?
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Makróbővítés II. (582. tudati képesség)
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Ez hogy is jön ki?
Azthiszem , hogy Kyorg tudás kell hozzá ......hátmég mi?
 
Villámháborúval az ellen első körében lehet nyerni,igaz 2 lap is kell hozzá
 
Hát igen bár egy folyamat talán nagyon nagyon lassan elindult jó irányba reméljük felgyorsul és lesz komoly haszna!
 
És Keró 8 éve megmondta a tutit. Durva, hogy még ma is ezen veszekszünk :O
 
Három nap alatt csak a Keverő néni írt.....
Na erről beszéltem.
A következő Zén kiegett tetszik már csomagolni?
Mi lesz benne?
 
Amíg én csomagolok nem sokáig
 
Ez volt a legrégebbi topic amit hozzászólásra találtam és a címe is találó.
Hol vannak már a régi szép idők amikor naponta nyitottak topikot a lelkes játékosok

Más is észrevette hogy ez a fórum kicsit kezd kihalni?
Például versenybeszámolót se nagyon írnak ......sehol egy jó kis veszekedés......

Legalább engem tessék egy kicsit megszidni amiért előhoztam egy a régi topikot.!
 
örülnék ha pontosabban teszteknének , mert ha öszseírnánk a változtatásokat és a korlátoztatásokat és ebböl egy könyvet adnánk ki akkor a Háború és béke keménykötetes kiadása elmehetne a fenébe a maga 20Kg-jával,
De min ezek ellenére kell egy hely ahol ezeket a változtatásokat kiadnák és a neten is elérhetőek lennének a kezdőknek.például az Ak régebbi kiadásainak kérdezz felelkeei a neten is elérhetőek lennének azoknak akik nem játszottak mondjuk 8 évvel ezelőtt.Én nem vagyok kezdő de szeretném ha az új játékosok is könynebben fel tudnának zárkózni.
 
A hkk egy elpusztíthatatlan játék, de nem ártana beleírni egy Ak ba hogy miyeln lapokat változtattak vagy korlátotak be, vagy esetleg egy külön részt kapna mondjuk a chat alatt,korlátozott lapok felirattal.Mert ha egy kezdő épp talál pl egy lélekgyűjtőt és egy cápa épp csak neki kedvező áron ad el és mondja hoghy miylen jó, akkor jó lenne ha nem a versenyen hanem mondjuk a csere előtt tuddná hogy mik a hátrányai.
 
A HKK már soha nem lehet olyan rossz, mint 95-ben. Manapság azért előfordul, hogy valaki nem játszik sárgával, na de ugyanezt a kezdetekkor nem lehetett elmondani a kékről.
 
Szerintem ezek azért kerültek felújításra többek között, mert ha megnézzük, régen sokkal nagyobb volt a külnbség a lapok között.
Akinek sikerült szürkét bontania, akkor nagy eséllyel letarolt mindenkit. Hiába raktál a pakliba Zarknodot, Autentikust vagy Vampirsont. Esélytelen voltál ellene.
Most már a szürkét is elég jól lehet kontrollálni és ehhez hozzá igazították a "régi felújított" lapokat is. Így sok régi kedvencet lehet újra berakni a pakliba, mert van értelme.
Tény hogy az induláshoz képest sokat vátlozott a játék. De ha nem lenne fejlődés, változás, akkor a játékosok hamar beleunnának és ehhez néha kell egy-két spoil lap a keiegekbe. Ezek a spoil lapok általában úgyis csak egy-két kiegig tarolnak, utánna kiadnak ellenük valamit és más pakli lesz az uralkodó.
Tény hogy a Zu'lit túl jól sikerült, de ez legalább sose megy ki a divatból) Mindíg megmarad az értéke. Azért az milyen bosszantó amikor megveszel egy spoil lapot, mondjuk 2000 Ftért, és a következő kiegben kijön egy lap ami tönkreteszi és már csak pár Ft-ot ér.
Pl.: Leanthil trükkje
 
Szerintem a KGK nem rossz kártyajáték. Egyszerűen abban az időben nem volt piaca. Ha most adnák ki, kicsit feltupírozva a grafikát, szerintem király játék lenne.
Ha mindíg megvárnák egy másik kártyajáték végét azért az rossz lenne. Ráadásul a HKK és a KGK közönsége nem teljesen lenne azonos. Lenne átfedés, de lenne olyan is aki csak a KGK-val játszana. Valakinek a sci-fi vonal jobban bejön, mint a fantasy.
 
Amúgy is ez nem így megy.
Egy ember abbahagyja, elkezdi egy új.
Legfeljebb a játékosok cserélődnek.
Amúgy úgy veszem észre, hogy a beholder kiegenként más-más színt tápol, így próbálja egyensújban tartani a gamét. A teknősökig pl. a kutya sem játszott zölddel, max kiegészítő szín volt bizonyos paklikban, aztán a tekiben fő szín lett, szal ezen hülyeség rágódni.
Az új kiegekben meg kötelező az erősebb lapok kiadása, mert különben nem vennék meg a kieget.
Ez persze nem változtat azon, hogy szerintem gagyi a játék.
 
ATV?
Azt a kutya sem nézi. Azon hírdetnek? Pfff....
 
Figyu!
Azér a régi lapok közül van pár ütőképes!
pl:
duplikátum , kissebb zan......
de mondjuk azért a régi lapokat nézzétek meg!
LOL..........
MILYEN SZAR MÁ A RÉGI ZARKNOD PL!!!!
ebből az következik hogy a mostani spoi-lerek 10 év múlva szarok lesznek!
és akkor azokat is fel kell ujítani!
tehát akkor mindig csak múltidézők fognak megjelenni!

amúgy szerintem 10-15 év a végéig!

és a játék télleg gyorsul!
 
Pont ezaz, amire a beholder is törekszik, hogy ne adjanak ki sokkal brutálisabb lapokat, mint az előző kiegekben. És egész tűrhetően sikerül is nekik. Voltak, és vannak is más kártyajátékok, amiknél csak a legújabb kiegészítők lapjait lehet használni, de a HKK-nál ez azért nincs így.
Persze adtak ki fürkészt, zu'litot, meg áldozatot, de az AK-s cikkekben is azt hangoztatják folyamatosan, hogy a jövőben ezt el akarják kerülni. Meg lehet nézni pl a LEgendák völgyés lapokat, amiket feltettek Még egy lap sem volt, ami mindenkinek tetszett volna, és nem hinném, hogy bármelyik is olyan hatalmas spoiler lenne.

Amúgy spoilerek meg elkerülhetetlen, hogy legyenek. Próbáljátok ki, hogy összekevertek egy kupac gyaknemgyakot, és azokkal játszotok. Ugyanúgy lesznek spoilerek abban a játékkörnyezetben is.

Gyorsul a játék? Hát nem olyan biztos az. Nézzük csak meg, mik a divatos paklik: manafonál - hát nem éppen egy elsőkörös valami; kragoru - ez sem egy gyors horda. PErsze vannak gyors paklik is: hordák, bűbájos, stb. De ott van a lassan járj, bűvös erdő, ősi béklyó, bufa kódex, zarknod börtön, és bilincs, stb.

Szóval én úgy gondolom, hogy a játék semmivel nem lett gyorsabb, mint egyévvel ezelőtt. Ezen kell elgondolkodni, nem azon, hogy gyorsabb-e, mint tíz évvel ezelőtt. Mert akkor ugye nyílván jóval lassabb volt.

Valaki írta, hpogy egyre több kiegészítőt adnak ki. Ez nem igaz. Kezdetben sokkal gyorsabban jöttek egymás után a kiegészítők, de mostanra fel tudtak venni egy tempót, amit tudnak tartani, és nem olyan gyors évente 2 kieg. Ha évente egyet adnának ki, akkor az lenne a baj, hogy nem elég változatos a játék, mert nem frissül.

Szóval hogy a topic címében feltett kérdésre is válaszoljak: Addig fog tartani a hkk, amíg a Beholder kiadja, és amíg van rá igény. Nem attól függ, hogy milyen lapokat fognak kiadni, mivel meg fogják akadályozni a túlspoileresedést. Ha mégsem, azzal csak maguknak ártanak (na meg nekünk is persze)
 
A HKK addig tart amíg a xenók miatt be nem perelik a Beholdert
 
Ja éééés remélem minnél tovább tart..... Én 20 vagyok de még mindig játszom, és nem is akarom abbahagynyi...
 
Én is egyet értek a "lapinfláció" létével kapcsolatosan.... Ez nem azt jellenti hogy nincsenek lapok amiket nem lehet használni.... Hanem hogy csak a töredékük maradt használható.....
 
Azért:
Ősi rúna,Ördögi Mentor,Zombi mester,Transzformáció,Szürkeállomány aktiválása,A hatalom szava,Manók tánca,Majd legközelebb,Zu'lit kisérlet,Ősi béklyó,Nagyobb életszívás,Bűvös tavacska,Méonech fürkész,Orling haszonállat,A múlt tükre,Holtak serege,Apró kívánság,Chosuga,Pihenő..........
Mind 2003,vagy előtti.Csak hogy kötekedjek
 
Ezzel nem biztos hogy egyetértek. Ha túl erősek a régi lapok, akkor képtelenség elkezdeni játszani, tehát így jöhetnek az újak
 
Ha a behósok ebben az ütemben folytatják.... akkor nem sokáig.......
ezt csak azé mondom, mer egy re gyorsabban dobnak ki új kiegeket, és ezek túl erősek az elődjeikhez képest.... ez lehetetlenné teszi a régi lapok használatát.... sajnos már a 2003-as lapok is réginek számítanak, mer már ezek sem érnek semmit a régmúlt óta....
 
Örökké
 
Remélem még vagy 30-40 évig tart min!
 
Olyan lapokat is ki lehetne adni egy kiegben amelyek a spoilereket egy kicsit visszafognák.Így egy kicsit több fajta paklinak lenne esélye és a HKK élettartamán is sokat lehetne dobni!!>
 
Szerintem ami most gyak lett a régmúltban régen simán lehetett volna ritka mer egyre erősebb lesz minden és mégis gyenge. Persze sok régi lapot is lehet használni de ismerek olyanokat aki 2004esnél öregebb lapokat a kezébe se hajlandó venni. Sajnos ha így megy tovább max 5évet jósolok neki ha kicsit visszafogják kitarthat még jó sokáig amíg vannak lapötletek! Szerintem a játék emg minden jó de egyes lapok már tényleg túl kemények lettek.persze nem mondom hogy gyenge lapokat csináljanak de ne ennyivel bikábbakat könyörgöm.
 
Hát, amióta megy a HKK, egyre jobb lapokat találnak ki. Ebben csak az a rossz, hogy így előbb-utóbb a régebbi lapok használhatatlanok lesznek.
Ezért szerintem azonos szintű lapokat kéne kiadni, persze lehetne néhány spoiler így is. Csak ne az legyen a cél, hogy most adjunk ki tízezerszer jobb lapokat, mint az előző kiegben. Amúgy szerintem, ha nem rontják el a játékegyensúlyt, meg nek következik be a "túlspoileresedés", akkor a HKK örök életű játék lehet!
 
Hát...
Végigolvasva a hsz-eket mondom h sok embernek nincs igaza. Hiába gyorsul fel a játék, hiába öl egyre több pakli akár az 1. körben, ha kitaláltak ellene is lapokat/paklikat. Pl. Hiába akar a szkritter az 1. körben terülni, amikor egy lassan járj!, vagy egy erdő, vagy csak egy jól összerakott rúna/manafam kontroll hazavágja...
Az igaz, h egyre nagyobb tápok jönnek ki, de ez miért van?? Mert ki a f*sz venne boostereket, ha minden kiegben hasonló lapok lennének...
Szóval amíg tartják az egyensúlyt a játékban, bármekkora tápok jöhetnek...
Viszont a lapok árazása sztem is egy kicsit el van túlozva....

Estios O'Vorn
 
Nyilván addig, amíg haszon van belőlünk, játékosokból-gyüjtőkből az egészet működtetőknek.
 
HKK4-ever!!!!!!!!!!
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.