Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Május 18-án szombaton részt vennél-e egy HKK versenyen, amit a Board Game Expo-n rendeznénk a ComicConon? (Belépő van, nevezési díj nincs, nyeremény van.)

1) Igen, megyek a rendezvényre, szívesen részt veszek a HKK versenyen is.
2) Megyek a rendezvényre, de a HKK versenyen nem indulok.
3) Nem megyek a rendezvényre.
4) Nem tudom még.
5) Nem érdekel.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Harci mágus
(Shadowrun archetípus)
Küldd el képeslapként!
A harci mágus lételeme, hogy halált és pusztulást hozzon - fizikailag és mágikus úton egyaránt.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (29)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Nekem Spector nagyon bejön, csak az Earthdawn könyveit kell olvasni elébb, ha nem jön be a tápos tünde meséje. Megkaptam tőle a Scarst, sajna a Little tresures még nem lett kiadva angolul sem, szóval itt újabb 14 év várakozás van hátra.
Nem tipikus Shadowrun, de a pszichógiai vonalat szerintem sokkal jobban viszi, mint bárki más...
 
Csak csatlakozni tudok mosómedvéhez. Annyira gyermekded és kiábrándítóan tápmániás ez a megahiro vonal, egy krómos regényben... Ezeknek a regényeknek arról kéne szólniuk, hogy csak statisztika vagy és szervdonor. Ehhez képest a politikai elitet fenyegeti meg egy árnyvadász csapat és utána élnek vígan és a nagyemberek is boldogok. Aha. Rém bugyuta.

Ráadásul sokszor a cselekmény is hibásan van leírva, vagy érthetetlen egy-egy végkifejlet, mint a baseballosnál, vagy a vadászos novellában.
Idegesítőek az ismétlések is, meg az a 6 oldalnyi unalmas ömlengés a végén arról, hogy mennyire töfe kari ez a Farkas és hogy milyen jófej a FASA, hogy hányszor kiadta és hogyan is...
Néhány jó poén van benne, ezért a hangulata majdnem hozza amit hoznia kéne egy shadowrun regénynek, de folyton elkeféli a debil világképével.

Tök bosszantó az is, amikor tudja a főhős, hogy vadásznak rá, majd hazamegy az ismert lakcímére... Király. És ő egy felső ligás árnyvadász. A novellák felében ráadásul lenyomják mint a taknyot. Szóval folyton a mesélő csal neki, hogy életben maradjon. Jah és közel nullla a falkaszellem a csókában, pedig elvileg a Farkas totem kiválasztottja...

De Lopakodó Kölyök valóban király.

Az igazat megvallva én a Battletech regényeit is untam egy-egy heroikus részt leszámítva. Valamelyest emberi karakter a nemesek között a bomlott agyú intrikáló család volt a csak.
 
Nekem alapjában tetszett a könyv ( történet jó, pörgős esemény dús). Csak egyetlen bajom volt vele, hogy a novellákat nem dolgozták át úgy, hogy valaki az összeset végigolvassa. Rengeteg a fölösleges ismétlés.
 
Te úristen, csak most sikerült végre teljesen elolvasni! Jól elmaradtam vele... Végigolvasva nagyon tetszett könyv, árnyalt személyiségekkel, viszont néhány érdekes személy olyan ritkán tűnik fel, akikről többet is megtudna az ember (Cikk & Cakk pl.) A történetek hangulatosak, mintha egy modult olvastam volna. Stackpole alkotott a SR-ben is, én arra lennék kíváncsi, hogy hol van a többi novella, amiről a mű végén ír az utószóban?
 
SR szerepjátékozás kellékei: néhány SR-őrült + nyugodt helyszín ahol nem zavarnak + némi szakirodalom lásd alapkönyv + nasi, minden, ami hízlal + IDŐ. Hol találsz ilyeneket? Kicsi a világ. Nézz szét egy-két klubban vagy internetes fórumokon.
 
Stackpole bácsi a Mutant Chronicles:Őrjöngést követte el a Battletech mellett
 
Ez a Shadowrun könyv vagy szerepjáték-könyv. Hol lehet Shadowrun szerepjátékot játszani?
 
Ma vettem meg a könyvet, holnap nekiugrok. Az íróról annyit, hogy halvány lila gőzöm sincs, hogy ki, azon kívül, hogy giganagy név a BATTLETECH Univerzumban. Majd véleményezem, de ha megint egy Caroline Spector-féle sz*r lesz...
Mellékesen megjegyezném, hogy mikor kifizettem a könyvet, felvontam a szemöldökömet. Anno az alapkönyvet antikvárban 4000-ért vettem. Két regény és alapkönyv között van különbség. Nem értem, miért ennyi. Jó, elég terjedelmes 300 oldal, de mégis. Puha fedeles, nem világít a sötétben a címlapon az SR logó ;), akkor meg mért ilyen drága?
 
Mosomedvenek 100%-ig igaza van.. Én sem olvastam még a szerzőtől semmit, de ez tényleg kicsit halovány-sablonos.

A szerkesztésről meg annyit, hogy a "lábjegyzetek", attól "lábjegyzetek", h az oldal alján találhatók - szerintem tök felesleges volt a könyv végére tenni egy külön fejezetbe, az oldalak alján is simán elfértek volna.. ez így majd 2K-ért tényleg bosszantó egy kicsit..
 
arkas és holló:
stackpole mester már eléggé elásta magát a starwarsos folytatásaival(ami a sw folytatások mélypontja), de a battletech regényei messze a legjobban sikerültek(nem hittem hogy le tud kötni Battletech regény!)

a könyvet nem olvastam végig, 80 %nál tartok.
a főszereplő egy wolf(FARKAS)gang Kies nevű FARKAS alaváltó, akit a barátai FARKASnak hívanak és FARKAS sámán, az öreg FARKAS a lelki vezetője, egy fenris(jelentése:FARKAS) típusú kocsival jár és egy FARKAS medál van a nyakában. Sajnos az író több FARKAS-os utalást nem tudott a könyvbe tenni(ezekből is ha mondatonként egy kettő ha szerepel egyszerre)
ha valaki talál még szóljon! Gondoljunk bele mi lett volna ha a főszereplő nem farkassámán, hanem pld.: rénszarvas!
(nem lőttem le semmilyen rejtélyt ezek az első 10 oldalon kiderülnek)
Farkas egyébként egy alakváltó-light, mivel őt a totem változtatja át, nem pedig ez a faja(vagy ha igen akkor félresikerült)
5 lazán összefüggő novella van benne, amiknek nem nagyom sikerül el vonatloztatni a pusztulati árnyvadász vagyok(és jómódú), és az óvodás nevű barátaimmal
(Cikk, CAkk, lopakodó kölyök...), segítek a rászorulókon(ha nem tépem szét a torkukat).
Ja és kemény vagyok mint a kő!
a középső novella a baseball rejtelmeit fedi fel az érrdeklődők előtt. ez mindent elmond. engem speceil bármi amiben a baseball/rugby szerepel untat. lehet hogy a baseball-os pornófilmeken is elaludnék!
van benne néhány jó poén. lopakodó kölyök karaktere szórakoztató.
és ennyi.
az alanori krónikákból jobb novellás kötetet lehetett volna összeválogatni, és kiadni 2000 ft -ért.
egy elolvasást megér(még így is emészthetőbb a Gascoigne regényeknél), de inkább egy délutáni TV sorozatra hajaz(pld.: A Fejvadász)

Most látom annyira nem rossz, mint ahogy lehúztam. Lehet hogy ha nem a munkahelyemen ülnék vasárnap, akkor nem húznám le ennyire(hiába a background count hatása eltorzít)
 
sajnálom, hogy én nem olvasok Battletech könyveket, mert abszolút nem ismerem a szerzőt, de ezt el fogom olvasni (ha ennyi könyve jelent meg magyarul, rossz íro nem lehet )
 
nos szerintem stackpole nem tud rossz könyvet írni...

)
 
Ez a könyv is jónak ígérkezik. Szerintem meg fogom venni
 
 | 1 |
Nézet:
Termékeink | Írók és rajongók | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.