Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Május 18-án szombaton részt vennél-e egy HKK versenyen, amit a Board Game Expo-n rendeznénk a ComicConon? (Belépő van, nevezési díj nincs, nyeremény van.)

1) Igen, megyek a rendezvényre, szívesen részt veszek a HKK versenyen is.
2) Megyek a rendezvényre, de a HKK versenyen nem indulok.
3) Nem megyek a rendezvényre.
4) Nem tudom még.
5) Nem érdekel.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Wayazamund szirén
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Wayazamund szirénnel Ghalla délkeleti csücskében, a tengerparton sétálva találkozhatsz. Még a nők sem tudják kivonni bűvölő pillantásuk hatása alól magukat, ha viszont férfi vagy: biztosan elvesztél." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (29)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Támadás
 
Egy kevés erő és sok ügyesség!
 
Hogy egy rég halott híres költőt idézzek (illetve csak félig idézem) : "Ügyesség, védelem - e kettő kell nekem!"
 
ügyesség+erő a nyerő!
 
Tündérerdővel majdnem maximálisan egyetértek.
nekem elsődlegesen a védekezés-támadás kettős számít, aztán tulajdonságok és életpont.
Az egészség mellékes, csak szintlépéskor számít, törpéket sajnálom is
Na jó, nem sajnálom őket
 
Ügyesség + védelem. Alig ütnek meg, és szinte mindig találok.
 
hogy tudtál ennyit írni?
 
Nem feltétlenül. Ha például kevés az életerőd,a
védelmedet is érdemes előbb növelni.
 
én mindig arra gyurok amiböl épp a legkevesebb van
 
Én az ügyességre
 
Én inkább az aktuális dologra koncentrállok.Hol a védekezésre,hol a támadásra.
 
Különösen nem nézem. Elf-el az ügyesség úgyis magas, a többire pontot adok. megnézem a tárgyat,hogy mit ad, amelyik "jobban néz ki" felteszem, az árát utólag megnézem és ha az a legdrágább, örülök. fő,hogy minden érték zöld legyen.
:-)
 
Üdv!

Nos lássuk csak, had kezdem azzal, nem győzelmi formula írásába kezdtem, csak néhány megfontolandó tanácsot szeretnék adni!

A legfontosabb az egészségtárgyak gyűjtése! Szintlépéskor minél magasabb,annál több életerőt kapsz! Erre az egy alkalomra tehát javasolt az egészséget adó felszerelési tárgyak viselése. Entgyűrűket elég gyakran lehet találni, illetve a boltban is érdemes mindig megvenni az ehhez hasonló tárgyakat, lásd Földanya fejpántja, ami ugyan elsőre drágának tűnik, de már lassan 20 szintlépés óta hű társam. Más esetekben pedig én személy szerint teljesen feleslegesnek tartom ezt a ruházatot, ha csak nem a toplista ezen részén szeretnél vitézkedni.
Éles kűzdelemben amit személy szerint a legfontosabbnak tartok az a támadás növelése. Bátorságpróbáknál érdemes a lehető legnagyob százalékot elérni akár 20-30 védelem feláldozásával is, hiszen itt a legfontosabb, minél többet találj!
Általánosságban nálam elég jól bevált, hogy a támadásszázalékot tartom elsődlegesnek, de azért nem kizárólag a legmagasabbra törekszem ,hiszen például 2% támadást talán érdemes becserélni 2-5 védelemre. Számomra védelem a másodlagos szempont, bár híuságom ostorozása véget néha fel fel bukkanok a védelem toplista élén. Megjegyzem talán a teljes védelemben is lehet nagyot alkotni, de ezt én azért nem tartom jó ötletnek, mert vannak ellenfelek, amik ellen sokat számít, hogy tízből kétszer vagy háromszor tudsz bevinni egy ütést, amihez a támadás szükséges.
Páros szinteken azonban megfigyelhető, hogy nincsenek szilmillek, vagy egyéb csúnyaságok és akkor talán nem fontos annyira támadási százalék, én nem szoktam ezzel vacakolni, ugyanis nem szempont hogy mennyi életerőt veszítek egy csatában, hiszen fél, maximum egy óra alattt visszaregenerálom a teljes életerőm.
Persze az ügyesség és az erő sem elhanyagolható szempont, úgyhogy harmadiknak ezt nevezném meg ezt a kettőst, ami nagy mennyiségben felér bizonyos védőértékkel, vagy támadási százalékkal. Mivel tündér vagyok az ügyességet jobban kedvelem, bár ellenkező esetben is elgondolkodnék azon ,hogy az a plusz erő, plusz egy két sebzés nemigen számít annyira, esetleg csak az arénában, bár ellenpéldát ott is láthattunk már szerintem. Igazából ez akkor számít sokat, ha az eltérés nagyobb mennyiségben jelentkezik, ami pedig nem feltétlen öltözködési, hanem inkább faji jellemző.
Ugyancsak hiúságom okán kipróbáltam a toplistaelső ügyességet is és becsúszott egy két kalandozás is. Érdekes volt, a éppen aktuális szilmillt simán vertem többször is és több tucatnyi kalandozást ügyeskedtem ki egyhuzamban. Apró megjegyzés, azért ez némi támadási százalék és védelem támogatásával.
Végül pedig egy igazán érdekes trükk ,ami a toplistára való felkerülés egyik lehetősége mellett egyéb mással is kecsegtet az életerő. Számomra ez a legkevésbé fontos, úgyhogy egyáltalán nem is veszem figyelembe, de talán mások számára érdekes lehet, mert azért nem mindegy, hogy mennyi. Egy két ügyesség, erő max egy sebzés vagy kis százalék a támadás elkerülésére, szóal érdemes elgodnolkodni ,hogy 50-60 életerő az alacsonyabb szinteken plusz egy vagy két csata, míg magason akár egy csapás az életmentő is lehet, vagyis azért nem mindegy. Ezen kívül talán a regeneráció gyorsítására is szolgál, hiszen minél több van annál többet kapsz vissza. Vagyis érdemes így táborozni ,ha valakinek ez hozzá tud tenni a játékhoz. Itt jegyzem meg nekem semi szükségem erre a lehetőségre, úgyhogy nem használom, bár lehetne, hiszen olyna magas szinten vagyok, hogy nem fenyeget a veszélye, hogy táborozás közben egy arénázóba botlok, bár nemrég hosszú csend után megtaláltak. Szóval aki ebben érintett gondolja meg hogyan táborozik.
Még egy apróságot elfeledtem, de azért szeretném megemlíteni, hiszen nem egy olyan tárgy van, ami negatív modosítót ad. Mivel a szövetségem tagjai fogadalmat tettek ,hogy ilyen tárgyakat nem viselnek, ezért engem bár ez nem érint és szeretnék mindenkit arra búzdítani ,hogy ne, ismételm ne vállaljon ilyesmit, úgy kötelességből, de megjegyezném, hátha számít, hogy mondjuk bár egy rézkalapács ha jól emlékszem negatív védelemmel kecsegtet, viszont a sebzése az adott kategóriában a támadási százalékkal sokat számít. Akik kezét nem kötik szabályok, gondolja meg a viselését.
Sok sikert mindenkinek és tessék célirányoan öltözködni, különben csúfos vereségek fogják tarkítani a kalandozások sorát, mert azt garantálni tudom ,hogy szerencse nem kísérhet mindenkit az élete végéig!

Celeborn
 
Hát mesélj, mikor hogy.
 
hát én leginkább a támadás+védekezés kettősre "gyúrok", kár hogy nem lehet mindkettőre szavazni
 
Kellene egy olyan variáció is, hogy "hol így, hol úgy".
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Kérdések | Vélemények | Egyéb | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.