Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Utcai szamuráj
(Shadowrun archetípus)
Küldd el képeslapként!
Az utcai szamurájok képezik az árnyvadász csapatok fő tűzerejét. Kibervereikkel megspékelve a legfélelmetesebb gyilkológépek közé tartoznak.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
No jó. Ha nem tetszik, hát nem tetszik. Végül is van ilyen is (még azt se mondom, hogy nehéz elképzelni,mert vagy 10 évig én is "pihentettem" a karakteremet, tehát volt egy olyan hullámvölgy, amikor nekem se tetszett). Most azonban már annyira megváltozott a játék, hogy szívesen csaptam bele.

Valóban azért magázodtam, mert úgy gondoltam, nagyon távol állunk egymástól, és ezt a távolságot akartam valahogy visszaadni. Mostani hozzászólásod ezt ellensúlyozta szememben.
Csak azt tudom megismételni, nem okoz gondot a parancsok/tárgyak fejben tartása, de ezt nyilván ki kellene próbálni, mert valóban semmi alapod nincs, hogy elhidd nekem.

Hát remélem egyszer még találkozunk Ghallán.

F ellengzős NY ugdíjas
(csakazértis nagybetűkkel,mert én nem olvastam az internet használók kis kézikönyvét, hogy ezt nem szabad)
 
szerintem meg magadat jarattad le ezzel a hozzaszolassal, ugyanis semmi koze hozzad. en Cha hozzaszolasara reagaltam, akinek nem inge ne vegye magara.

a kisnagybetut egyebkent onnan jon, h a nagybetukhoz minimum plusz egy leutest vegre kell hajtani, ami nem tul optimalis. persze ezt ne vedd kioktatasnak...
 
Nagyon sajnálom, hogy nem tetszik, hogy nagy betűvel írok alá. Engem más fórumokon -és itt is- mindenki Lord Raptor néven ismer, ez a nikk már nagyon régóta úgymond "védjegyem". Ígyhát fórumos és hasonló körökben, mint egy második név, ragadt rám, egyszóval inkább az vallana tudatlanságra részemről, ha kisbetűvel írnám. Az én példámból is leszűrhető, hogy nem feltétlenül "egós dolog" ha valaki nagy betűvel írja le a nikkjét. Arról nem is beszélve, hogy -bár nem túl régóta netezek- már igencsak nem számítok kezdő netesnek, tehát ezt kikérem magamnak! Leginkább saját tudatlanságodat bizonyítottad eme kijelentéssel, hisz bár semmit nem tudsz rólam, de máris hamis képet festesz.

Maradok tisztelettel: Lord Raptor
 
Sokmindenre rávilágítottál, főleg arra, h rosszul soroltam be magam. Igaz hogy érdeklődő vagyok az RPG témájában, de nem ebben az irányban. Én csak azokat magázom (önözöm), akik unszimpatikusak, vagy nem tudom velük a hangsúlyt. Ha Te (vagy Ön?..) is ezért tetted akkor sajnálom, bár elhiszem hogy negatív a hozzászólásom, de kell ilyen is, hisz gondolom nem csak a "TF Istenítők Klubbja" írhat ebbe a topicba. Sajnos én ilyen unszimpi "kimondom a véleményem ha teccik, ha nem" emberke vagyok Minden esetre azt az alap 10 parancsot kombinálni azzal a néhány tárgyal alapból még menne, de miután van 20 tárgyam és 13 aktívan használt parancsom, akkor ezeket összeszorozva szép kis lehetőség-halmaz jön létre. Innentől meg kicsiny agyam nem lenne képes követni Sajna van néhány ilyen elmaradott mint én. Természetesen elhiszem, hogy azok csuklóból vágják a parancsokat, akik már ráéreztek a játék ízére, hisz én is könnyebben tanulok, ha olyat kell ami érdekel is. Csakhogy nincs motiváció, nincs "kezdőlökés", ami arra sarkallna, hogy belevágjam láncos buzogányom ebbe a fába, így nem is éreznék rá. Sajnos időm is egyre kevesebb mostanában, így ez még egy hátráltató tényező lenne a játék készség szerű elsajátításában. Minden esetre köszönöm hozzászólásod.
 
Én 1-ke-zdő vagyok.
 
mocskos rabszolgatarto!!!! )
 
Saaaarga rigo a fa tetejeeeen. Dalold el neki hogy szeretem eeeen!
 
es most mirol beszelsz?
 
Hát egy ilyen magas szintű, és sziporkázóan elmés beszólásra én már nem tudok mit reagálni...
Most jól porig aláztál. Jaj szegény fejemnek!
De úgy kell nekem, minek kezdek ki egy ilyen zsenivel!
 
mirol beszelsz cica?
 
a korabbi jelzoket (bunko stb.) legyszives tartsd meg magadnak, nekem nincs szuksegem rajuk.

Tamas
 
én akkor írok alá nagybetűs nickel, mikor azonos nevű (Eryona) karakterem nevében szólok hozzá valamihez.
 
hat a nagybetus nickek szerintem eleg ego dolgok, latszodik, h kezdo internetessel van dolgunk

alairni meg a forumban alairas taggel szokas. de itt olyan nincs
 
Nem kell ám minden szavazást véresen komolyan venni!
Azért van kívülálló kategória, mert ki tudja, lehet valamelyik TF-es a cikk (amiért köszönet Jancsár Jánosnak, 2003. január) elolvasása után, ne adj isten, rájön, hogy ő valójában az. Illetve olyanoknak is lehet TF-es karakterük, akik már nem is játszanak. Ők gondolom ide szavaznak majd.
 
Meg aláírni is milyen snassz már, főleg nickkel )

Chardonnay
 
M, FGY, KT elég, a többi csak a lámáknak ;))
 
Nem, nem én sem tartom sértésnek vagy bunkóságnak. Sajnálom ha ez jött le a hozzászólásomból. Egyszerűen csak furcsa volt. Annyira öreg meg szerintem nem vagyok...
 
hmm en meg abba a korosztalyba tartozom aki bunkosagnak es a legnagyobb sertesnek tartja az internetes magazodast

Radul te is oerg vagy?
 
mer nagyon negativ volt a srac...
 
Te meg mér' magázódol?
 
Szerintem túl negatívan állsz a dologhoz. Próbáld ki és ha nemtetszik bármikor abbahygahatod. Nem kell sok rövidítést bevágni, nem kell attól tartanod, hogy valami kimaradt a karid életéből, mert bármikor visszamehetsz és megcsinálhatod. Nagy szabadságod van a TF-en , azt csinálhatsz amit akarsz és ez benne a szép!
Abban igazad van , hogy jót tenne a TF-nek is egy kis reklám a beho részéről! Az én baráti környezetemben is vannak olyan szerepjátékosok akik még nem is hallottak a TF-ről A HKK-nál bejött a reklám itt is jót tenne szerintem.

Radul
 
Tisztelt Lord Raptor!

Ha megengedi válaszolnék a megjegyzéseire:

-akkor ön valószínűleg a "tudatlan" kategóriába tartozik,mivel nem ismeri a TF-et, ellentétben velem - amit mindenféle pozitív illetve negatív előjel nélkül mondok, pusztán a ténymegállapítás szándékával. Nem szerepel itt oly sok (pláne nem minden) kategória, de amik vannak, azok nagyon mulatságosak és találóak.
Nos hogy miért is mondom ezt? Akkor egy kis ízelítőt nyújtanék önnek a TF-ről: nem szükséges "kismillió" rövidítést "bevágnia", a játék kezdetekor kb. 15 parancsot ismer (egészen pontosan 19-et). és ezek közül 5-10 nél többet nem kell az elején használnia. Azt az 5-10 parancsot valóban meg kell tanulnia, de nem hiszem, hogy ez bárkinek is problémát jelentene, hisz ilyesmik vannak:

M - mozgás
Gy - gyógyítás
É - élelemszerzés
Kt - készítés
F - feltalálás

és így tovább. Valamit két tárgyat ismer (az most már durván 1000-ből): a bot (ennek a hivatkozási száma: 4, és a vizestömlő (ennek pedig: 3). De ez is le van írva az első fordulóban, nem csak ilyen "titkos" úton lehet megtudni, mint pl. a fórum.
Szóval ezek eléggé egyértelműek, és ha ennek ellenére elrontana valamit, pl. "Kt" parancs helyett "Ké"-t írna, akkor sem történik komoly baj, nem hal meg a karakter stb. és a következő fordulóban lehet korrigálni.
Természetesen ahogy halad előre, úgy ismer meg egyre több tárgyat, parancsot, szörnyet stb. De ezeket nem egyszerre, "ömlesztve", hanem szépen fokozatosan, fordulónként egyet, kettőt, ötöt, tízet, jórészt attól függ ön mennyit törődik ilyennel. Pl. ha kiadja az "F" parancsot feltalálhat új tárgyat, de ha önt nem érdeklik az új tárgyak, akkor nem foglalkozik ezzel; ha inkább a szörnyeket szertné megismerni, akkor sokfelé megfordul, labirintusokat jár be és így tovább.
Elmulasztani nem fog semmit, legfeljebb más irányba fejleszti karakterét.

-a másik dolog, amiről szót ejtett a hirdetés. Igazat adok önnek, ez nincsen nagyon erőltetve, bár (és ez is igaz, hogy régebben) láttam hirdetést a TF-ről, főleg könyvek, szabálykönyvek hátulján. De tény, hogy nem sokat.

Tisztelettel:
Fellengzős Nyugdíjas
 
"Erre csak azok szavazhatnak, akiknek van a játékban karakterük."

Khm.. akkor mi az értelme a kilencediknek, idézem: "9.) De hiszen én kívülálló vagyok!"

Én nem vagyok sem ŐV-s, sem TF-es, foghatnám a pénzre, a koromra az érdeklődési körömre, ha akarnám, de inkább csak a lustaságomra fogom. Semmi indulásom nincs megérteni ezt a világot. Van egy Káosz RPG partim, D&D -ben mint JK vagyok, egy harmadik világon (M.A.G.U.S) régebben játszottam, tehát nem mondható, hogy csak nem szánok időt rá. Egyszerűen nincs kedvem bevágni azt a kismillió rövidítést, amit a fordulók írásához tudnom kéne. Ha mégis elkezdeném, akkor a negyedik-ötödik forduló után jönne a "fejfogás", hogy ezt-meg-ezt kihagytam a karim életébeől, pedig fontos lett volna. És a kedvem a játékhoz hirtelen alulról súrolná a nullát, és ráhagynám az egészet. Mindezek ellenére én a Kívülálló> Érdeklődő csoportban érzem magam, és nem csupán mások iránti tiszteletből, hanem mert Tényleg érdekel a hasonló stílusú dolog. Egyébként kellene még egy Kívülálló kategória, a "Tudatlanok" mert bár már leéltem jónéhány évet, de még nem hallottam a TF-ről ezidáig. Tavasszal olvastam róla először itt a Beholderen, és hiába áll már fent tíz éve ez a rendszer, hírdetlensége miatt előttem (és minden nem kevés számú környező ismerősöm előtt) rejtve maradt. Persze megértem, hogy a hírdetés pénzbe kerül, meg sok munka meg gond, és persze vonzaná a Gúnyosakat meg a többi kötekedőt, de mégis esélyt nyújtana megismerni a Túlélők Földjének világát! Ennyi.

Üdvözlettel: Lord Raptor
 
de ezek szerint te nem vagy atlagos tfes. keress magadnak egy kategoriat mondjuk a rabszolgatartot
 
"Nekünk fontos dolog a TF, talán a legfontosabb minden dolog között. "

Ezt kikérem magamnak az átlagos TF-esek nevében is.
Szerintem az szomorú és szánalmas, ha vkinek a TF a legfontosabb dolog az életében.
 
erdekes cikk. bar sut belole a kisebbsegi komplexus
 
 | 1 |
Nézet:
Infók | Hírek, változások | Segítség kezdôknek | Fejlesztési ötletek | Közös Tudatok | Bugok | Csere-bere | Átadó karakterek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.