Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: A sötétség gyermekei május 22.
A pillanat képe
A hírnök szava
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Halljátok hát, Alanor városának lakói, Borax rendeletét! Kerek egy hónap múlva olimpiai játékok kerülnek megrendezésre, melyen amellett, hogy kiválasztjuk a legrátermettebb kalandozót, artista látványosságokkal is fogunk szórakoztatni benneteket!"
Nézz szét a galériában!
Befizetési Akció 2021.06.16. - 2021.06.27.
Előnevezés - 2021. június 20.
A bonyolultság egyszerűsége
Névpályázat zárás
Homokdűnék Frissen bontott verseny videó – 2021. május 22.

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2021. június 9., Excelsior
Hatalom Kártyái verseny - 2021. június 11., Dungeon
Hatalom Kártyái - Profi versenyzők listája
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek

A lista folytatása...
54. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2021.06.19. PROGRAMJA (46)
Előnevezés - 2021. június 20. (17)
HKK kérdés? (45595)
Meghalt a Király! (28)
KGK-ról általában (2078)
Névpályázat zárás (3)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
A káosz kapuja
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

HKK lapok foilos újra kiadása

A mai cikkben összegyűjtöttük, mely lapoknak készült foilos újra kiadása. Egyszerre szeretnénk segíteni a gyűjtőknek, meg persze a versenyjátékosoknak is, hogy tudják, mit lehet majd használni Új Nemzedéken.

Az Új Nemzedék formátum bevezetésével hirtelen jelentősége lett a lap aljára nyomtatott évszámnak, hiszen ettől függ, hogy a lapot lehet-e Új Nemzedéken használni, vagy sem.

A jelenleg érvényes szabályok szerint ÚN-en azokat a lapokat lehet használni, amelyeknek az alján 2017 van, illetve ezeknek korábbi verzióját, ha az új verzió nem tér el lényegesen az előzőtől - ez elsősorban alapkiadásos, ill. foilosként később újra kiadott lapoknál érdekes.

A kiegészítőkben a 10. kiadás óta vannak foilos lapok is, ezek egyszerűen az adott kiadásban megjelenő lapok foilos verziói. Ezeket most nem fogjuk külön felsorolni, a 10. kiadásban minden laphoz készült foilos verzió, a későbbi kiadásokban pedig a ritka lapokhoz, ezek dátuma, kiadása megegyezik a nem foilos verzióval.

Szintén érdemes előzetesen megjegyezni, hogy elsősorban régebbi UR-ekből készült foilos verzió. Ennek az Új Nemzedék szempontjából jelenleg nincs jelentősége, hiszen most még az UR-eket korlátozás nélkül lehet használni. Az előzetes közvélemény-kutatás alapján viszont azt láttuk, hogy hosszabb távon a többség azért szeretné, ha lenne az UR-ekre is valamiféle korlátozás ÚN-en majd (akár a normál lapokra vonatkozónál megengedőbb), ezért érdemes odafigyelni arra, hogy milyen dátum van az újranyomott foilos UR-eken is.

Ahogy írtam, először foilos lapokat a 10. kiadással csináltunk. Ekkor készült az első néhány foilos újranyomás is, 2018-as dátummal. Ezek: Speciális védelem, A halandóság átlépése, Fókuszálás, Molluszk, az ócskás, Nyerő stratégia, Alakváltó ősköd, A bajnok manifesztációja. Az első néggyel nincs igazán gond, ezek 1:1 a nem foilos lapok foil verziói, tehát amíg lehet 2018-as lapot használni, addig lehet ezeknek a régi verzióját is. A Nyerő stratégia azonban megváltozott: lekerült róla az a mondat, hogy amíg jelző van rajta, nem gyógyulhatsz, és nem lehet passzivizálni. Az Alakváltó ősködön szintén volt egy apró változás: ahelyett, hogy az eredetihez hasonlóan kiírtuk volna, hogy a pakliban, gyűjtőben stb. is meghatározhatod az altípusát, színét (ez ugye a morf definíciója, csak akkor még nem volt morf), egyszerűen ráírtuk, hogy morf. De a lap ettől pontosan ugyanaz maradt, mint az eredeti. Az Alakváltó ősködből tehát a szabályok szerint lehet használni a régit és az újat is, a Nyerő stratégiából elvben csak az újat, de ennek nincs gyakorlati jelentősége, mert a régit amúgy sem használta senki sem (igazándiból az újat sem). A bajnok szövege teljesen új, ez egy új lapnak számít a fenti szempontból. A Nyerő stratégia és a bajnok új verzióját felraktuk a lapkeresőbe is.

Az Elemi erőkkel együtt készült 2018-as dátummal az Országjáró feladathoz a foilos Techiánaflux. további foilos lapok: Csatornapatkány tóken frissen bontottra, Chara-din fattya Nemzeti bajnokságra, B. Jagumir és Nagytanács ítélete legendás célra, Mardakor misztikus ultraritka.

Az Élőholt invázió foilos lapjaival együtt készült a csak foilos verzióban készült HSZ-es lap, A közösség hírnöke. Ezenkívül utánnyomtuk 2019-es dátummal a Legendás célhoz a foilos Nagytanács ítéletét és B. Jagumirt, mivel az első adag nem volt elegendő.

A Tükördimenziós foil lapokkal együtt készült: az Élőholt inváziónál a Méregharcos és Brutálgeddon foilos verziója nem került a paklikba végül gyártási hiba miatt, ezeket a Tükördimenzióval együtt nyomtuk ki újra, és Legendás célért ill. egyéb promóciókban lehetett, ill. lehet megszerezni. Más, speciális foil lap ezekkel nem készült.

A következő adag foilos kártyát a 11. kiadás lapjaival együtt csináltuk. A ritka lapokon kívül itt készült még 2020-as dátummal foilos verzióban az Argumgólem, a Fekete özvegy tóken (amit a mostani, májusi beholderes versenyen fogunk osztani), a Perzselő homok (már kiosztottuk Legendás célra), Xenó bilincsmester és Illúziósárkány (ezek jövőbeli Legendás célokra készültek, mint pl. Tükördimenzió), ultraritka lapok: Gida, Gemina kertje, Sárkányfészek, és a 6 alfás ritka (A telihold hívása, Vén toportyán, Alfahím, Sárkánytűz, Lohd Haven sárkánya, Hendiala familiárisa), egy promóciós lap (vidéki kiemelt versenyekre), az Orgling kém, és a Gammanó, aminek a foilos verzióját versenyek legjobbjai kapták (még várhatóan 1 versenyen fogjuk osztani).

A Homokdűnékkel / Kristálylázzal együtt nem készült semmilyen speciális foil lap. Amit a cikkben nem említettem, hogy a bolti promó lapokból (Alanor, Dungeon) is készült mindig foilos verzió.

Remélem, a cikk segített eligazodni mindenkinek a speciális foilos nyomások tengerében!

Tihor Miklós

Létrehozás: 2021. május 11. 14:54:15Utolsó frissítés: 2021. május 13. 10:30:32 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.