Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Víziósólyom
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
"Az illúziók működési elve egyszerű: Ha elhiszed, hogy megsebeztek, akkor meg is fognak sebezni." - Rodin La Rousse, illuzionista
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Lapötletek (64954)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)
[HKK Piac] Régi lapok (1523)
Épülettervezői pályázat 2. (11)
Legendák Viadala (30)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8130)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

XLVIII. Beholder Találkozó – 2017.11.25. - Beszámoló2017. november 25-én szombaton rendeztük meg a XLVIII. Beholder Találkozót és a XIX. Végzetúr találkozót. A rendezvényt szintén a Kondor Béla Közösségi Házban tartottuk, ahol a szép környezet ismét megfelelő helyet biztosított a kellemes hangulatú programoknak. Továbbra is ünnepeltük a Beholder és a Túlélők Földje 25 éves születésnapját. A HKK-sok is örülhettek, mert a Gemina erdejével idén már 2 HKK kiegészítő jelent meg. A játékokban megéhezett kalandozókat a már nyárról megismert Beholder Szeme Nassolda várta sokféle finomsággal.

Az Alanori Íjászverseny ismét megmozgatta a szokásos 30 fős tábort. A játékosok megkedvelték a datrs után a tapadókorongos íjászatot is, és egyre jobb eredmények születnek. A nyertes TF-es játékos 29 pontot lőtt, a 2. helyezett VÚ-s játékos 28 pontot, a 3. helyezett szintén TF-es játékos 27 pontot lőtt. Szoros küzdelem volt. A mesteríjászok játékon belüli nyereménnyel és szép érmekkel lettek gazdagabbak. Gratulálunk nekik!

Két 12 fős csapat mérte össze a mutogatási és rajzolási tudományát. Több féle kategória volt pl. kitalált lények, Beholderes események. Már nagyon profi activity művészek vannak, akik még a Felszíni kutatást is le tudják rajzolni és ki is tudták találni, de akad azért mókás jelenet is, amikor a mutogató mást olvasott a leírt szöveg helyett, amiről fogalma sem volt, hogy micsoda és ezt próbálta meg elmutogatni. Akik ott voltak azoknak csak annyit mondunk: “Beholder Szeme Nassolda”. Akik nem voltak ott, azok meg jöjjenek el legközelebb, hogy ne maradjanak ki a jó poénokból. Vegyes csapatok (TF, VÚ és ŐV játékos) vettek részt a megmérettetésben. A Reset nevezetű csapat győzedelmeskedett most, gratulálunk nekik. Természetesen mind a két csapat tagjai gazdagodott a nyereményekkel és érmekkel.

A TF-esek és VÚ-sok ismét egy csapatverseny keretében mutatták meg, hogyan állnak helyt, ha nem a virtuális világban kell versenyezniük. Az egyik csapatnak ez most sokkal jobban sikerült. A színpadon lévő csapattagok 6 feladatot, a színpad előtt ülők 3 háttérfeladatot kaptak.
Feladatok:

 • Névnap:
 • 1-1 becsomagolt ajándékdobozkát kellet felbontani 1-1 játékosnak és utána már a többiek segítségével a benne található puzzle-t kellett minél gyorsabban összerakni.
 • Igaz-Hamis:
 • Összesen 25 állítást kaptak a csapatok Beholderes és általános témákból. A csapatoknak el kellett dönteni, hogy igaz-e vagy hamis az állítás. Az egyik csapat 19 a másik 14 helyes választ adott.
 • HKK Kavarás:
 • Itt sokat segített, ha valaki járatos a HKK-ban vagy látogatja a Beholder Webboltot, ahol láthat HKK kiegészítők borítóit. Ugyanis több HKK borító képét kapták meg a csapatok, de sajnos nem mindegyik borítón volt helyesen megjelölve a kártyapakli neve. A borító képeket a helyes megnevezésekkel kellett párosítani. Az egyik csapat dupla annyit tudott helyesen megoldani, mint a másik.
 • Memória:
 • A csapatok régi tárgyakról kaptak fotókat, amiket memorizálniuk kellett és utána válaszolni a kérdésekre. Ez a feladat egészen jól sikerült mind a két csapatnak. A végére két mozgalmas feladat volt: íjászverseny és a már kihagyhatatlan kötélhúzás. Mókás volt, amikor a kötél két végén fürtökben lógtak a játékosok, mert a csapat összes tagja neki veselkedett a feladatnak. A háttérfeladatokban TF-es és VÚ-s kérdésekre kellett válaszolni. Meg kellett oldani egy kis Betűkáoszt és követni kellett a Titkosírásban leírtakat. Összességében egy nagyon jó hangulatú verseny volt ismét, ami a TF-es csapat győzelmével zárult. Így ők zsákolhatták be a TF-es társadalomnak járó extra nyereményt is, amit december 4-től január 12-ig kapnak meg: +10% TP a leölt szörnyekre.
  Gratulálunk a nyertes csapatnak! Természetesen a 2. helyezett VÚ-s csapat tagjai is részesültek nyereményben, plusz a szokásos érmeket is megkapták a játékosok.

  A csapatversenyen 5 ötfős csapat vett részt. Egy életnagyságú Szövetségi Bajnokság térképen kellett a csapatoknak egy 5 körös csatában megvívniuk. A csapatok minden körben kaptak egy kérdéscsoportot, a helyes válaszok számától függött, hogy hány támadást adhattak le. Voltak végzeturas és kvízkérdések is. A könnyű feladatsor megoldásával max. 2, a közepessel 3, a nehézzel 4 támadást lehetett leadni. A lexikális tudás mellett fontos volt a taktikázás is, nem volt mindegy, ki hová támad, üres mezőre, vagy melyik versenytársát próbálja gyengíteni. A játékosok egy kamionnyi bajnoki tókennel, barna mytokronittal és kheszon törmelékkel lettek gazdagabbak, és a 3 legjobb csapat tagjai még érmet is kaptak.
  A győzelmet egy veterán csapat szerezte meg, Lanmaffia, Marcsa, Tavaris, Offsboy és Exor.

  A TF 25. születésnapját a nyárihoz hasonlóan most is egy rendhagyó kvízzel ünnepeltük meg. 25 kérdésre kellett a TF játékosoknak válaszolni. Ezt megtette két HKK játékos is, akik végig tippelték a játékot. Mivel nem érték el a minimum 16 jó választ így ők nem kaptak nyereményt, de a TF-esek közül szinte mindenki örülhetett a megnyert fejlődésköveknek. 25 találatos megfejtés nem volt, még úgysem, hogy az egyik kérdésre két jó válasz lehetőség is volt csak, hogy legyen egy kis csavar még a játékban, de azért sok magas pontszám született. Kellemes hangulatú igazi egyéni csapatmunka volt a játék alatt.

  Nyáron már megtartottuk az első élő TF Lottósorsolást. A találkozón Kati volt a Lottóügynök, aki végrehajtotta a 2017. 47. heti lottó sorsolását. Két sorsolást tartottunk: egy kézit és egy gépit. Ha esetleg nem láttátok a különbséget, akkor jól láttátok. A 3 számot 1-30 között lehetett megtippelni és egy karakter nevében leadni a szelvényt. A kisorsolt számok a : 15, 22, 26 és a 13, 24, 26 voltak. Úgy látszik a 26-os a kedvenc számunk, mert azt nyáron is kisorsoltuk. Sőt az esti ötöslottó sorsoláson is kihúzták. 8 játékosnak sikerült 1-1 találatot elérni. Jutalmukat már meg is kapták a karakterek arany formájában. Jövő nyáron ismét sor kerül majd az élő TF Lottósorsolásra. Talán akkor már nagyobb találatokat is sikerül majd elérni.

  Keresd a párod!
  A játékosok a bejáratnál véletlenszerűen kapott feladattal vehettek részt ebben a játékban. Kétféle feladat volt. Vagy a játékosnál levő szöveg párját kellett megkeresni vagy egy matrica képnek a párja volt a keresés tárgya. A sikeresen leadott párok játékon belüli nyereményekkel lettek gazdagabbak. A HKK nyertesek pedig Alfa paklit kaptak.

  Elmetágítás
  Az Elmetágítás játék már nem volt újdonság a TF játékosok számára. Rutinosan válaszoltak a kérdésekre. Általános kérdések voltak, kiszedtük ebből a VÚ-s kérdéseket. 25 kérdésre elég sok játékosnak sikerült jól válaszolnia, de 23-24 jó választ is több játékos adott. 16 jó válaszért már lehetett nyereményt igényelni. Gratulálunk a nyerteseknek!

  Most a Beholder Puzzle helyett Autóversenyben bizonyíthattak a résztvevők. Ez a minijáték egy apró részlete a Beholder következő játékának. Nagyon sokan próbálták ki a száguldozás élményét. A 10 leggyorsabb játékost jutalmaztuk. A dobogó tetejére egy VÚ játékos a többi fokára pedig VÚ-s és TF-es játékosok vegyesen kerültek. A győztes időt, 67.599 mp-et egy VU játékos, Böszmeség érte el. Gratulálunk!

  A Beholder Kvíz ismét 25 kérdésből állt, ami elsőre soknak tűnhet, de minden kérdésre egy kis odafigyeléssel, utánajárással meg lehetett tudni a választ. Hibátlan kvíz most sem érkezett, de 24 és 23 találatosak már voltak. Most is 25 játékos örülhetett a játékon belüli nyereménynek vagy a HKK-sok egy-egy Gemina Erdeje paklinak.
  A QR kódos játékunknak ismét sikere volt, ami abból is látszódott, hogy sok megfejtés érkezett. 15 játékost sorsoltunk a helyes megfejtők közül. A megfejtés november 25 volt.
  A Titkosírás játékkal is sokan próbálkoztak. 15 játékost jutalmaztunk is közülük. A játékban színes képeket kellett keresni a nagyteremben sárkányokról, és meg kellett határozni, hogy melyikből volt a legkevesebb. A megfejtés a Tigissárkány volt.

  A tombolán TF-es, VÚ-s, HKK-s nyereményeken kívül sok meglepetés nyereménynek is örülhettek a szerencsések Úgy nézett ki a tombolás asztal, mintha már karácsony lenne. Nagyon sok TF és VÚ tárgy talált gazdára és kisorsoltunk rengeteg HKK-t is a játékosok örömére. Volt, aki a belépőjegyével nyert, tehát érdemes ott maradni a találkozó végéig, hátha mi leszünk éppen a szerencsések. A fődíjat a Beholder csomagot, ami egy vásárlási utalványt is tartalmazott egy TF-s játékos nyerte. Köszönjük a játékosoknak a kellemes hangulatot a Tombolán. Gratulálunk a nyerteseknek!

  A két „levelezős” játékunk rajongóinak ismét voltak extra programok/lehetőségek. A Túlélők Földje játékosoknak fórumot tartottunk, amit Kati most nem szakított félbe postásnak öltözve, így megszakítás nélkül folyhatott a komoly megbeszélés a játékosok és a játékvezetés között.
  Volt Titanitdukát Aukció, valamint Túlélők Földje licit, a játékosok megkapták az Olimpiai forduloikat is. Az olimpiai nyereményekkel párhuzamosan kiosztottuk a Vlagyimir-díjakat is. Az Ősök Városa játékosoknak aranydukátból vásárlási lehetőség is volt.

  A Végzetúr játékosok számára is tartottunk fórumot. A fórumon elhangzottak összefoglalóját itt lehet elolvasni.

  Összefoglaló

  A VÚ játékosok is licitálhattak tárgyakra a liciten. A nagyteremben több számítógépen is minijátékokkal lehetett játszani A vállalkozó kedvűek forgathattak szerencsekereket vagy válaszolhattak a kérdésekre a Kvíz olimpián. Nyereményeik játékon belüli tárgyak voltak.

  Idén is 8 fős, pörgős, egyenes kieséses mini-versenyeket rendeztünk, frissen bontott és hagyományos formátumban. A hagyományoson még nem lehetett használni az éppen megjelenő Gemina Erdejét. Örömmel láttuk, hogy elég sokan választották ezt szombati programnak, 48 játékos jött el (ebből kb. 23 játszott a bontotton). Összesen 32 versenyt rendeztünk, 11 játékosnak sikerült UR-t beváltania, és kiosztottunk még 52 pakli Gemina Erdejét és 55 Zént, valódi nyereményeső volt most is. A legtöbb pontot, szám szerint 32-t (3 versenygyőzelem és 2 második hely) Dönczi Krisztián érte el, így övé lett a kupa. Ő végig hagyományoson versenyzett, Semleges csatamezővel.
  Várunk majd benneteket nyáron is, a találkozón, mostanra pedig jó GE bontogatást kívánunk!

  Végzetúr aukció nyertesei Túlélők Földje aukció nyertesei Titanitdukát aukció licitek Vlagyimir-díj A Beholder25 kvíz megfejtése A TF25! Rendhagyó Kvíz megfejtése Beholder Okos Kód

  Minden nyertesnek gratulálunk! Jövő nyáron ismét ezen a helyszínen várunk majd benneteket. Addig is kellemes időtöltést kívánunk a Beholder játékaival!

  Mazán Katalin, Tihor Miklós, Dani Zoltán

  Létrehozás: 2017. november 28. 11:07:54
  Utolsó frissítés: 2017. november 29. 11:16:10
  Nyomtatási forma


  Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

  © Beholder Kft., 2003 - 2024
  E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

  Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.