Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Egy pár krakoch csizma
(Ősök Városa varázstárgy)
Küldd el képeslapként!
A krakoch csizma egy vibráló energiából készült lábbeli - nem valószínű, hogy sokan hordanak ilyet. Megszerzése gyakorlatilag lehetetlen, hiszen egy olyan teremtmény holttestén vezet át hozzá az út, amely immúnis mindenre, vagyis gyakorlatilag sebezhetetlen.
Nézz szét a galériában!
LXI. Alanori Olimpia
Varázsdimenzió lapbemutató 2. hét
60. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2024.06.15. PROGRAMJA
Boszorkányok és Manaszipoly
HKK a Board Game Expon

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Módosított szövegű lapok
Hatalom Kártyái verseny - 2024. május 25., 10 Minutes
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - Semmi

A lista folytatása...
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (58)
Lapötletek (64971)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8146)
Zarknod Börtönében (979)
60. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2024.06.15. PROGRAMJA (3)
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Manaszipoly (10)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Beszámoló a XLV. Beholder TalálkozórólA tavaly megújult formában tartott íjászverseny ismét nagy népszerűségnek örvendett. Sokan próbálták ki, hogy fél év alatt mennyit fejlődött a dobó szakértelmük. Két versenyben is láthattuk, hogyan bánnak a tapadókorongos nyilakkal a játékosok. Az első versenyben egyénileg, a másodikban 2 fős csapatok lőhettek. A csapatverseny nehezítve volt, itt ugyanis a lövő játékos szemét letakartuk, tehát „vakon” kellett a céltáblába találni. A társ segíthetett instrukciókkal, hogy merre célozzon, de azért így sem volt egyszerű. Mind a két játék jó hangulatban telt, ami biztató jel arra, hogy a következő találkozón is versengjenek az íjászok esetleg újabb formátumokban. A versenyekben a TF, Végzetúr és HKK játékosok egyaránt jeleskedtek most. A csapatversenyben a TF-esek voltak a jobbak, az egyéniben a VÚ játékosok végeztek az első két helyen. A dobogós helyezettek még arany, ezüst illetve bronz érmet is kaptak a játékon belüli nyereményen kívül. Köszönjük a részvételt és gratulálunk a nyerteseknek!

Kicsit előrehoztuk a Labdarúgó EB hangulatát a Csocsó Bajnokságokkal. A profi játékosaink két versenyben is megmutathatták gömbérzéküket a 4 személyes csocsóasztalon, illetve délután egy versenyben a kétszemélyes csocsóasztalon. A csapatok tagjai nagyon profin pörgették figurákat, záporoztak a gólok. Azt hiszem, ha majd ilyen jól szerepelünk az EB-n nem lesz okunk panaszra. Az első versenyt TF-esek, a másodikat VÚ-sok nyerték. A Góóól nevezetű egyszemélyes versenyt szintén egy TF-es játékos nyerte. A dobogós helyezettek nem csak a TF-en vagy VÚ-n kaptak tárgyjutalmat, hanem a nyakukba akasztottuk a helyezésért járó szép érmeket is.

A Gyermeknapra való tekintettel kapta most a Játszóház nevet a TF/VÚ verseny. A szokásoknak megfelelően voltak gondolkodtatóbb és játékosabb feladatok is. A játékosok egyik része az írásbeli feladatokat oldotta meg, másik része pedig a színpadon a mozgalmasabb kihívásokat próbálta meg teljesíteni. A lényeg a szórakozás volt, ami szerintem meg is valósult. Bár a kihívás részét néha szegény játékvezetőnek is teljesíteni kellett, amikor a színpadon igazi játszóházzá alakult a terep. Igyekeztünk új feladatokat is kitalálni, hogy minél érdekesebb legyen a verseny. Aki nem hiszi járjon utána, de az is jó megoldás, ha novemberben benevez a következő TF/VÚ megmérettetésre és megtapasztalja a verseny jó hangulatát. A Játszóházban most a Végzetúr játékosok voltak az ügyesebbek. Nyereményük +5% lélekenergia 2 hétig, ami kedden 10 órától él. Gratulálunk nekik! Természetesen minden játékos, aki részt vett a saját játékában is kapott tárgyjutalmat.

A Bolygó Ura vetélkedő a megszokott családias hangulatban zajlott. A csapatoknak ezentúl hét feladatot kellett teljesíteniük. Mindig egy feladatot kaptak meg egyszerre, ha az megvolt, kapták a következőt. A csapatok teljesítményét jól láthatóan befolyásolta a véralkohol-szint, mindenkinek tanácsolom, hogy csak az aukció után igyon többet. A feladatok közt volt Végzetúr kvíz, ismeretek, totó, szókereső, origami, és gyakorlatias Végzetúr matematika feladatok is. A győzelmet egy három végzetúrból (Böszmeség, Traktor, Lújzi04) és két végzetúrnőből (ArraSails, Mirabelle) nyerte meg. Ők tudták mind a hét feladatot a leggyorsabban megoldani. Az arany medál mellett egy-egy unobtánium fókusz és 50-50 csatlóskristály volt a jutalmuk. A másik 4 csapat sem távozott üres kézzel, még a versenyt átalvó csapattársukat is végigvitték társaik a hátukon, hogy megkapja a jutalmat.

Ezen program során eldugott borítékokat kellett megtalálni a szemfüles játékosoknak. Bárki kereshette őket, nem kellett külön nevezni a játékra. Aki megtalálta, az beválthatta a benne talált kincset. Tombola szelvényeket, Beholder ajándékcsomagokat, HKK-t, TF/VÚ/MM-es tárgyakat sikerült begyűjteni kincsvadászoknak. A mostani vadászaton csupán 2 darab borítékot nem sikerült megtalálni a magas felderítés szakértelemmel rendelkező játékosoknak. Ezek a borítékok most már a Műv.házat felújító munkásoké lesznek.

A Tombola előtti időt a TF-esek egy mókás kis feladattal töltötték, amíg a Végzeturasok a fórumon voltak. Két csapat vett részt a versenyben. Kaptak egy-egy szöveget, amiben szuperhősőket kellett keresni a leírás alapján. 15+2 helyes megfejtés volt. Pl. T. Vlagyimir, Batman, Asterix, Obelix, Macskanő, Neal Syrrus-Derra vagy éppen a Játékvezető. Mind a két csapat 14 szuperhőst ismert fel a szövegből. A TF-es tárgynyereményen kívül kaptak egy szuperhős kis csomagot, amiben csoki és madárszem chili paparika volt.

A bejáratnál véletlenszerűen osztottunk feladatokat. A négyféle feladatban a játékosoknak gyermeknapi tárgyakat, HKK kiegészítőket, fél kép párját vagy éppen az olimpiai lángot kellett megkeresniük. A képkeresőknek csak a párjukat kellett megtalálniuk a többi feladatnál volt egy minimum, amennyi tárgyat be kell gyűjteniük. Minden feladat sikeresen teljesült, így a játékosok a jutalmukat is megkapták. Gratulálunk nekik!

Többféle minijátékot lehetett kipróbálni most. A Beholder Mini-szójátékban különböző kategóriák voltak pl. Beholder könyvsorozat, Focisták múlt és jelen, Főváros stb. amikből betűk megadásával kellett időre kitalálni a gép által „gondolt” szót. Az első 10 helyezettet jutalmaztuk. A dobogósok plusz nyereményként érmet is kaptak.

Az Elmetágítás játék a TF játékosok számára készült. A VÚ-sok már Kvíz Olimpia néven ismerik. Itt a résztvevők 25 kérdésre válaszolnak 6 perc alatt. Általános kérdések voltak, kiszedtük ebből a VÚ-s kérdéseket. 25 kérdésre több játékosnak is sikerült jól válaszolnia, de 23-24 jó választ is több játékos adott. 16 jó választól már lehetett nyereményt bezsákolni.

Kétfélé kvízzel és egy kódfejtő játékkal készültünk a mentális felfrissülésre vágyó játékosoknak. A Beholder Kvíz és a Képes Kvíz elég sok játékost megmozgatott mentálisan. Voltak persze, akik csak tippeltek és voltak, akik komoly aknamunkát folytattak, hogy kiderítsék a lehetőleg jó válaszokat. A Képes Kvízre sok telitalálatos megfejtés érkezett. Sajnos a Beholder Kvíznél az első kérdést diszkvalifikáltuk, amiért elnézést kérünk, így 9 kérdéses lett a kvíz, amit pár játékosnak sikerült is megválaszolni tökéletesen. Mind a két kvízen 15-15 játékos örülhetett a nyereményeknek.
Idén már nem volt újdonság a Beholder Okos Kód. QR-kódokat kellett leolvasni az okostelefonnal és megoldani a feladatot, amit a kód adott. A játékot kedveltétek, sok jó megfejtés érkezett, ami a FÚZIÓ2016 volt. Ebben a játékban is 15 szerencsés játékos jutalmaztunk.

A tombolán TF-es, VÚ-s, HKK-s és ŐV-s nyereményeken kívül sok meglepetés nyereménynek is örülhettek a szerencsések A fődíj, egy Beholder ajándékcsomag volt csupa remek ajándékkal, kiegészítve egy 5000 Ft-os beholderes vásárlási utalvánnyal is, amit egy TF-es játékosunk vihetett haza. Gratulálunk neki is még egyszer, és persze az összes nyertesnek. A Tombolán a szokásos jó hangulat volt, kedves tapssal bíztatta a közönség a nyerteseket a színpadra érve. A már megszokott plüssök idén egy Asteix és egy Obelix képében voltak jelen. Mind a kettő egy-egy varázsitallal együtt jó helyre került.

A két „levelezős” játékunk rajongóinak ismét voltak extra programok/lehetőségek. A Túlélők Földje játékosoknak fórumot tartottunk. Volt Titanitdukát Aukció, valamint Túlélők Földje licit, a játékosok megkapták az Olimpiai forduloikat is. Az olimpiai nyereményekkel párhuzamosan kiosztottuk a Vlagyimir-díjakat is. Az Ősök Városa játékosoknak aranydukátból vásárlási lehetőség is volt.

A Végzetúr játékosok számára is tartottunk fórumot. A VÚ játékosok is licitálhattak tárgyakra a liciten. A nagyteremben több számítógépen is minijátékokkal lehetett játszani A vállalkozó kedvűek forgathattak szerencsekereket vagy válaszolhattak a kérdésekre a Kvíz olimpián. Nyereményeik játékon belüli tárgyak voltak.

A HKK miniversenyek ezúttal is nagy sikerrel futottak, összesen 41 versenyt (8 fősek 3 fordulóval, ill. 4 fősek 2 fordulóval) indítottunk. A 43 induló között nagy örömmel fedeztünk fel több új, fiatal játékost is.
13-an gyűjtöttek elegendő pontot (18-at) ahhoz, hogy az új ultraritkákból válthassanak be. A véletlen húzásnál a többség Az elme hatalmát vitte volna legszívesebben, azonban ezen a napon az Ogg, a bukott isten „ragadt a legjobban”, vagy hét játékosnak is az jutott. Emellett kiosztottunk 44 pakli Zarknod visszatér kiegészítőt és 54 csomag Zént is nyereményként.
Nagy csata volt most a legtöbb pontot elérő játékos címéért. Makó Gergely és Mikulás Ádám is 37 pontot szorgoskodott össze. Ráadásul Földi Viktornak is majdnem ugyanennyi lett, de az utolsó döntőjében Pásztor Szabolcs legyőzte, így 33 ponttal Viktor lett a harmadik. A két holtversenyes közötti döntésre több opció is felmerült, végül egy „döntő meccs” keretében Makó Gergely diadalmaskodott. Így hajszállal Ádám lett a második, és Gergő vihette haza a kupát, immár sorozatban 3. alkalommal kiérdemelve a "Beholder találkozós miniversenyek legjobbja" címet.

Az aukciók és kvízek nyertesei és megoldásai: Végzetúr aukció nyertesei Túlélők Földje aukció nyertesei Titanitdukát aukció licitek Vlagyimir-díj A Beholder kvíz megfejtése A Képes Kvíz megfejtése

Minden nyertesnek gratulálunk! Novemberben új helyszínen várunk majd benneteket. Addig is kellemes időtöltést kívánunk a Beholder játékaival!

Mazán Katalin, Tihor Miklós, Makó Balázs

Létrehozás: 2016. május 31. 09:27:15
Utolsó frissítés: 2016. június 1. 12:59:17
Nyomtatási forma

Az oldal új verziójának megtekintése


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.