Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Nyneave
Küldd el képeslapként!
Nyneave, korábban Emondmező javasasszonya, most erős aes sedai, magához öleli a saidart, az Egyetlen Hatalom női részét. Nagyhatalmú sa'ngreal ékszerekkel erősített mágiája nagyban segített Randnek az Egyetlen Hatalom férfi felének, a saidin megtisztításában.
Nézz szét a galériában!
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Termékismertető - Alfa pakli - Tengeri rablók
Termékismertető - Alfa pakli - Felfedezők
Birodalom (könyvsorozat)
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Résföld

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (620)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Mind tudjuk hogy ez az író egy idióta, de hogy ennyire... (190. oldal táján tartok)

- a galetkik "a testem a fegyverem" koncepcióval nem tud mit kezdeni, lépten-nyomon visszatér az AD&D varázspáncél-varázsfegyver mindenkinek koncepcióhoz
- az AD&D-ből képtelen elhagyni a "seggemből előrántok akárhányszáz goblint/orkot" trópot. Bár ezt a környezet nem engedné, különösen ha nyamvadt, gyakorlatilag kihalt emberekkel dolgoztat.
- a szereplői ráadásul úgy teleportálnak, mint a Trónok Harca legutóbbi évadában mindenki. A gladiátort egyszer elküldik harcolni, a következő pillanatban valami hátul lévő táborban felfalja egy torzszülött, majd a hősök Top Secret táborában látjuk viszont...
No meg a nekromanta is ott egy zsebkendőnyi szigeten, amit a köv. pillanatban lebombáznak a tengerbe, de persze semmi baja, és végig a saját táborában volt...
- a Tisztogató Mágusklánt egyébként már soha nem is érdekelték a renegát galetkik, ők az Ellenség ereklyéit semmisítgetik meg lépten-nyomon, szvsz nagy-nagy kárt okozva a galetkiknek, akik ezáltal ugye nem vizsgálhatják meg mi ellen is harcolnak...
- mellesleg"ezüstmágusunk" valami szaros aranyláncot kerget, miközben nekromantánknak egy egész tönkrement Fekete Gömbje van...
- azt mondtam volna a Fekete Gömb egy roncs? Nos, a következő oldalon már teljesen működőképes... Mármint nem úgy... De igen...

Szóval ez úgy szar ahogy van. A nekromanta sárkányai is csak a flancnak vannak, szerepük az nincsen. Lévén sehol nem férnek el, a nekromanta tervébe nem illenek bele, valamint a galetkik abszolut semmit nem tudnak kiállítani ellenük...
 
Ja, a könyv nagy főgonosza MAJDNEM érdekes háttérsztorival rendelkezett. Amúgy tökre felejthető alak mint az egész könyv.

Összefoglalva, elég emo fickó volt, aki érezte hogy kéne mellé valami támogatás. Mivel a tanárok rutinból kezelték az ügyét onnan ezt nem kapta meg, és lehetetlen elvárásai miatt a nő se jött össze neki a galetkik között.
Ezért időnként lelépett, majd egyszercsak ott is maradt máshol.
Aztán a galetkik egy nap megtalálták, hazavitték, elítélték, száműzték, ő meg jól megsértődött, pláne mikor kiderült kinyírták a törzset amit összehozott mind egy szálig.

Ez így egy jó karakter. Lehet vele szimpatizálni. Az önkéntes száműzött, aki megtalálta a boldogságot máshol, de lélekben mindig galetki maradt.
Na persze. Elvégre itt siklik félre az egész. Ugyanis ugyanitt derül ki az is, hogy magasról szart ő a galetkikre, alkalomadtán direkt megis támadott egyet-kettőt, mert l00t, vagy valami. És innentől összeomlik az egész, nem érdekel, magának kereste a bajt, tipikus tucatgonosz aki nem gondolkodik, csak gonoszkodik bele a világba, és az események nem változtattak a karakteren egyáltalán semmit. Elpazarolt oldalak.
 
A 100. oldalig nem történik kb. semmi,ami az első 10-en ne történt volna meg.
Kivéve, mikor Józsi A Bárd gondolkodik mit csináljon mikor szembejön 2, különleges képességekkel amúgy nem rendelkező torzszülött. Verszi sorra hogy ehhez sincs elég manám, ehhez sincs elég manám, aztán talál egy olyan varázslatot végre, ami kellően alacsony szintű hogy itt és most ellője. Ja. Egy ATOMVILLANÁST. Mint mikor Mogorva Chei reggelire feltöri a lágytojást.
Vajon mi lehet a többi varázslata?

A karakterek persze értelmetlenül kerülnek innen-oda, értelmetlen és jelentőség nélküli emlékeikbe látunk bele, meg hasonló csacskaságok.

#NeVeddMegNeVeddKézbe
 
Csak pár oldalt haladtam, de jelentős bukás volt benne:

a Bolhedor Lovagjai ÚTÁLJÁK AMIT CSINÁLNAK. Megvetik a hátasaikat, undorodnak tőle, inkább szabadulnának az egész kócerájtól csak ezt tovább ne.
 
No, eztán kiderül hogy TÍZEZERSZÁMRA nyüzsögnek a kihaltnak hitt emberek.
Akikről valahogy mindenki tud, és rögtön fel is ismerik őket látásra.
Something is wrooong here.

Aztán a Nagy Terv az lenne hogy MINDEN galetkit megmérgeznek valami droggal? Nem tűnik valami nagy tervnek.

Az oké miért kellenek amúgy a sárkányok, akarom mondani beholderek, mi van már, bolhedorok. A frissibe felfedezett földalatti tenger miatt. Ez persze nyíltan ellentmondásban áll a Lexikonban leírtaknak...
De nagyobb kérdés, hogy Sokadik Névtelen Karakter fénysebességgel elrepül valamerre, ott lát egy varázsszárazföldet. Eddig stimmt.
Aztán közli hogy ezen a CSILLIÓ MÉRFÖLDRE LÉVŐ, AZ ÓCEÁN KÖZEPÉN A VÍZBE vezető varázsföldnyelven át FOLYAMATOS KARAVÁNOSZLOPBAN "csempészik" a drogot a galetkikhez.
Something is wrooong here.

No, de varázslócskánk el is határozza, ő most legyalulja a teljes karavánt. Amiben semmi kivetnivaló nincs, hiszen varázsló, tehát biztos tudja a Slayer Atomvillantása varázslatot. De nem.
Szóval köv. pillanatban úgy dönt hazamegy jelenteni, mert itten sokan vannak. Logikus. Tegyünk így. De neeem.
Bár itt gyün egy átkonagy INVÁZIÓ hogy a könyvet idézzem, amiről senki nem tud rajta kívül, elhatározza hogy előbb beveti az Öngyilkosok Kézigránátját, hátha ő is belehal.
WTF???

Btw, közben Sokadik Névtelen Karaktert halálra kínoznak, mert az biztos poén, és mit olvasson a 12-éves olvasótábort ha nem turture-porn, meg van egy Névtelen Senki Karakter a Tolvaj Klánból - ami kapcsán nekem azért felmerül mért nem magyarázza el az író, hogy lett egy rakás bűnöző alapvető társadalmi pillér. De persze ezt sem.
 
Na, legalább a lexikonon túl vagyok:
- az szép hogy tisztázza mi lett az istenekkel (leszoktak róluk), ennyiben ki is merültek a pozitívumok
- lépésként kidobja az előző könyve újabb jelentős részét (mondanám hogy motívumát, de olyanok az ő könyveiben nincsenek): szerinte ha egy galetki tartósan elhagyja a várost, akkor fallout-ghoullá változik és kész. Tehát az a bárd (ami egyértelműen Nyafogó Nefelejcs atommá tápolt változata volt) egyszerűen nem létezett.
- a lexikon szerint minden galetki totális pszichopata, ami úgy működik hogy ha mozog és nem galetki, akkor felkoncolja. Ha veszélyes, ha nem, ha van értelme, ha nem.
- ez a fasz szerelmes a zöld ekindába, vagy mi?
 
Lapozgassuk csak azt a könyv végi lexikont:

- ez az idióta azt mondja a mikropoidoknak nincs szemük
- ez a tehetségtelen marha azt mondja, a gnómok már sima torzszülöttek, varázsolni se tudnak, úgyis ki fognak halni.
Ezzel természetesen üti az összes többi forrást (a játék leírását, a kártyákat, a képeslapküldést és mindent),de egyúttal végleg kidobja az ablakon az előző könyvben bedobott medzsik tojásgyerekek ötletét. Drakulálok.
- ez a sügér most aszondja, fúj kurvák. Az előző könyvben még elismert, és nagyon profitábilis foglalkozás volt. Világépítés? Konzisztencia? Kinek kell az!
- vártam volna hogy valahol, valaki szót ejt róla honnan jött az egész "vágjuk le egymás fejét lélekenergiáért, mi vagyunk a Hegy(alatt)lakók" dolog. Persze nem.
- vártam volna hogy megindokolja, mi a redvesért nem telepítettek mindenhova világító gombát. Azt sem.
- ja, a ...gombánál (úgyse fogom kiolvasni, ahhoz erőfeszítést kéne tennem) azt írja, a kukacok "beássák magukat a puha talajba". Ezt nem lehetett volna kihagyni? 10 méterrel a felszín alatt kb. semmi más nincs mint SZIKLA. Oké, fantasy, de mivel életszerűtlen, az ilyen részletekre a "nem megyünk bele" szabály érvényes.
 
Hah! BGY-vel elképzelem amikor a kiadóval egyeztetett:

BGY: És akkor az Ezüstmágusok...
K: Mik?
BGY: Ezüstmágusok! Tudod, azok a tök táp ősmágusok a játékból!
K: Azok kihaltak. Nem olvastad a Kártyatrilógiát?
BGY: De ezek Ezüstmágusoooook! Eeeeeeeeeee! - és mint Miss Popyy a Csengetett Mylordban a földhöz veri magát, és ordít.
K az ég felé emeli a tekintetét. "És nekem ezzel kell dolgoznom" gondolja, majd BGY-hez fordul: Figy, mi lenne ha valami galetki klán lennének? Rúvel Villáma Klán pl. tök jól hangzik.
BGY, közben lilul a feje, hamarosan elájul, mert nem kap levegőt az ordítástól: Eeeezüüüstmááááááááá...!
K: Jól van, jól van. Mi lenne ha a függelékben odaírnánk hogy ezeknek két nevük van, aztán csinálsz amit akarsz?
 
Na majd most megtudom, mert megkaptam ajándékba!

Máris látszik hogy EZ EGY HÚGY, ráadásul saját művein belül se bír konzisztens maradni Böszmeség Gyula.

Már az első lexikonbejegyzésekből nyilvánvaló hogy EZ IS EGY ELVETÉLT AD&D SZAR, ahol ráadásul a galetkik most nem a mélységi gnómok/törpék, hanem kicseszett elfek! (nem drow)
A hülyegyerek nem érti hogy a Hegy szintjei nem jelölnek kasztokat, és a gyermeteg agya biztos nagy ötletnek tartja, de mi azonnal látjuk (még a címlapra is felrakta), hogy bolhedor = SÁRKÁNY. Érted: kibaszott barlangfolyosókon sárkány.

Azt se érti a nyomorult, mire való a könyv végén a lexikon. Ő simán lelövi vele a könyv teljes tartalmát, azt innentől el sem kell olvasni, azon túl hogy úgyis fosadék.
A Két Világ Közt kiválóan elmesélte amit a cselekmény természetes folyásában nem tudott megmutatni, illetve bedobott még pár kidolgozatlan ötletet a kitöltő periódusokba. Brian tudta mit csinál éltével.

Igen, ezt a fércművet is szénné fogom itt alázni, nehogy más is megvegye, vagy akárcsak kézbe vegy!
 
Végülis miről szól ez a könyv?

Az hátlapszöveg arra utal vmi novellafüzér, az lfg.hu-n megjelent ajánló szerint viszont a galetkik vmi gombafertőzést hajkurásznak.

Az én kérdésem az lenne, Ghalla történetéről megtudunk-e valami többet, vagy csak a galetkik mindennapjaiba kapunk betekintést?
Vannak-e más fajok? Vannak-e istenek? Vannak-e közös tudatok?
 
Hát hozzákötötte a gergő könyvekhez meg átdolgozta de az biztos h ezek sikeresebbek voltak minta régi
 
Előbb olvassátok el a Gergőt,aztán járjon a szájatok!
 
Böszörményi Gyulától A rúvelhegyi legendea kitünő volt remélem mostsem kell csalodnom.
 
Böszörményi Gyulától A rúvelhegyi legendea kitünő volt rmélem mostsem kell csalodnom.
 
Szerintem elég jó könyv. Sokkal másabb a Rúvel hegyi legendánál.Sok új dolgot tesz bele az író. Belekever más történetek tárgyait.
 
Az alaptörténet nagyjából ugyanaz maradt, de a teljes könyv át lett dolgozva és kibővült.
 
Maga a történet lényege semmiben. Legalábbis a rúvelhegyi legándával így volt. viszont apró eltérések voltak. De engem nem is ez izgat. Nem akarnak új ŐV-s vagy új TF-es könyvet kiadni?
 
sztem semmi... ewzért is nem értem ez mi?
 
Hi mindenkinek!

Valaki mondja már meg, hogy az álomfogó sorozat miben különbözik a régen Harby Riann által kiadott művektől!
 
 | 1 |
Nézet:
Termékeink | Írók és rajongók | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.