Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Maerju
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Óriási, csupa karom és csáp behemótok. Három vaskos lábukon imbolyogva közlekednek, apró madárszemükkel élelem után kutatnak. Bár nagy mérete a legtöbb ragadozót elijeszti, a maerju valójában könnyű préda - ráuszítva szolgahadadat, pillanatok alatt szétszedik neked ezt a lomha és magatehetetlen szörnyeteget." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Nézet:
Ah jol emlekeztem en, hogy valahol nagy erdemi vita folyt a blokkositas ugyeben Idetrollkodok kicsit, hat ha valaki olvassa.

Szerintem a jatek most ert a ‘csucsra’, ennel tovabb mar nem nagyon lehet menni. 0-s counterek, amik akar cantripek is tudnak lenni, de fix. mast is csinalnak. Nagy dog lenyek, amik olcson jonnek, brutalis dolgot csinalnak, es megnyerik a jatekot.
Lehet nevezni azt ‘interakcionak’ hogy 24-30 counter van a paklidban, es megfogdosod vele az ellenfel lapjait, de szerintem az interakcio es a controll az asztalon van, nem pedig a reakcio sorban. Azt is lehet mondani, hogy ezeket muszaj hasznalni, hogy az utobbi olcso, nagy es ‘okos’ lenyek ne jojjenek letre. Egyik oldal sem jo, plane nem elvezetes.
Sokan beszelnek itt rengeteg koncepciorol, de az epikusok is kontrollok, a tobb kovetos, illetve 3 lapos felallasok pedig hordak, es vannak a kombok.
Ez a 3 koncepcio letezik a HKK-ban: kontroll, horda, kombo, csak a narancslap mas.

Blokkositas: Most, hogy evente ket kiegeszito jon ki, a legutolso 3 evnyi azaz 6 kiegeszitot lehetne hasznalni. Blokkositva. Azaz egy blokk 3 kiegeszito.
10-ik kiadas, BDV, zenek es ultra ritkak kizarva, ez tenyleg csak a nagykiegeszitoke lenne.
Tegyuk fel decemberben indulna az Uj nemzedek (max. 2 blokk), benne lenne az EE, a nyari es a teli nagykiegeszito, azaz egy blokk.
Innentol minden nagykiegeszito hozzatartozna az aktualis Uj nemzedekig, folyamatosan lassitva a jatekot, gyengebb, dragabb, de reaktivabb jatekra kepes lapokkal. Eljutnank az utolso, a 6ig kiegeszitoig, teljes a 2 blokk. Jon a kovetkezo kiegeszito, es akkor az elso blokk, ami az EE-vel indul, es 3 kiegeszito van benne kiesik. Igy megint indulnank 3 kiegeszitorol, aztan 4, 5, 6 es megint kiesik egy blokk stb.

Mit hozna magaval a blokkositas?
Megfelelo tervezessel lelassulna a jatek. Az asztalon tortenne a HKK, nem pedig a reakcio sorban. Felertekelodnenek a gyakori es nem gyakori lapok eszmei es piaci erteke is. A kiado tudna sporolni, igeny felmeres alapjan reprintekkel. Pl ami kieso blokkban van, es van benne egy FOLEG gyakori, nem gyakori lap, azt ujra kiadja, igy bent tartva a must have gyngy-ket a jatekban.
Es a legfontosabb: uj embereket hozna be. A jatekosok a 10-ik kiadassal jocskan levittek a lapok arat, de egy versenygyoztes pakli igy is kozel 100ezer forint, de a legolcsobb is van vagy 30K.
Ha en tini lennek, zsebpenzbol elve, es most ismernem meg a HKK-t, ez nem lenne tul jo motivacio, hogy belevagjak. A blokkokban is nyilvan lenne tobb ezer forintos lap, mert epp a top pakli sztarja, vagy univerzalis lap, sok helyre befer, de mivel eltolodna a dekkek aranya kb. 30-70 %ban a gyngy-kre, igy a pakli magja filleres lenne. Nincs utanpotlasa a jateknak, igy nagyobb lenne az esely erre.

Es mi a helyzet a regi lapokkal?
Sokan sirtak, hogy abbahagyjak a jatekot ha kijon a 10-ik kiadas. Nos nem hagytak abba. Ha van blokkositas a jatekban, van egy eternal formatum is (vagy tobb), itt ez lenne a Hagyomanyos. Hagyomanyoson lehetne az osszes megjelent nagykiegeszitos, zenes, BDV es ultraritka lapot hasznalni. Uj nemzedeken szerzett UR-ek pl csak ott lennenek jok.
A gyakorlatban parhuzamosan lehetne versenyt tartani. Behon profi es amator kategoria helyett vegyes Hagyomanyos, es vegyes Uj nemzedek. Ezeket felturbozni formatumokkal pl. jellemek, 2 szin, sokszin stb. Igy a kanterbulemia szerelmesei is megkapjak igenyuket, es a jatek lassitasa is megtortenik.
Zenek helyett pedig 2 evente nagykiegeszitot lehetne kiadni (ez 120 lap ha jol szamolom), ami kizarolag Hagyomanyos legal lenne.


TL,DR: A blokkositas ma mar szuksegszeruve valt, es nem lenne ez rossz, mint amilyennek elsore tunik, SOT! Hosszu tavon igy maradhat fent a HKK.
 
Általában ez igaz, de azért itt a résztvevők száma is magáért beszélt.
 
3. Teljesen értelmetlen megkérdezni a játékosokat, mert bármi lesz, valaki úgyis panaszkodni fog.
 
all the time

tudjuk be a rossz idonek
 
Hát tényleg elég ciki, de ki várt mást...én csak azt remélem, hogy megtanult ebből a Beho két dolgot:

1. Ez a format egy kalap szar, el kell felejteni örökre
2. Teljesen értelmetlen szembemenni a játékosok akaratával, mert mi játszunk, és nem ők. Ha direkt beraknak valamit, amire láthatóan a többség nem kíváncsi, akkor abból ez lesz.

Ezek annyira bosszantó döntések amúgy. Ahelyett, hogy megváltoztatják, mi megköszönjük, elmegyünk kétszer annyian és mindenki boldog. :/
 

A Beholder Kft. legutóbbi versenyét február 18-án rendeztük, 29 profi és 10 amatőr játékos részvételével.

288 hozzászólás az alacsony játékosszám (elsősorban amatőr) miatt.

A mai verseny beszámolójához akkor minimum 420 hozzászólást várok.
16(!) profi és 8(!!!) amatőr játékos jelent meg.
 
hát igen ezért írtam oda hogy "butaság" mert gondolom reálisan nincs ennyi pénz ebben a játékban :/
de valahol meg lehetne találni azt a pontot ahol ez még meg is érné (ez már persze egy kicsit több munkát igényel mint 1-2 perc utána számolgatás)
 
Az 7 emberrel szamolva (nettó penz *2 az adók miatt) 1 évben 8,4 millió.
Valóban jó lenne, ha a HKK itt tartana...
 
Jól mondod kell egy ember, és ez a kulcs kérdés amire a Behonak nagyon nagy hangsúlyt kéne fekteteni, hogy legyen meg az az ember akibe befektet és ha már befektet várjanak el eredményeket tőle:
* Heti reportok találkozókról (fotókkal)
* Eladott paklik/lapok - ez hozza a pénzt
* Nagyobb versenyen induló emberek
* Új emberek felkeresése

Most mondok pár "butaságot" csak hogy legyen tárgyalási alap lenne 4-5 régióban 1-2 ilyen ember havi netto 50k ért (ami ugye nem fő állás csak másodállás)
Ezért cserébe a fentiekből kellene teljesíteni minumumot mondjuk Heti 1 találkozó Megyei városban, Eladot pakli/lap X darab, 1-2 ember nagy versenyen indítása (lehet kezdő a lényeg hogy versenyen induljon),
Havi 1-2 új emberrel megismertetni a játékot.

Tudom ez elég aggresszív, de az üzlet világában az ilyen hozzá állás visz előre.
 
A jó az lenne egyébként ha a vonatjegy nem lenne ilyen horror ár. Ha viszont egy csapatból valakinek van autója, akkor össze kell beszélni, és együtt feljönni bp-i versenyre.
 
Igen pont erre mondta hogy ez nagy költségnek tűnik, de ezt hívják máshol sales-nek amire növekedés érdekében egy jó termék mellet minden cég költeni fog.
Na mind 1 ez egy felvetés. Az látszik hogy ha mondjuk a vidéki Profik eltűnnek akkor a vidéki verseny játék eltűnik és mivel így is elég réteg játék egy idő után ez már csak a Pestiek játéka lesz.
(ami azt jelenti hogy a 9 millió potenciális vevőből lesz 1 millió) (ugy természetesen ez csak a magyar lakosok száma nem konkrét vevő szám, de az arányok látszanak) Tudom hogy Pesten elérni egy embert tegyük fel 20 ft míg vidéken 200 ft (ez csak ex-has de arányokat akarok érzékeltetni, na mind 1 nem vagyok piaci elemző lehet ezen már futottak pár kört és kijött hogy sokkal jobban megéri csak a pestiekre koncentrálni mert cég jobban fen tudja tartani magát)
 
Moderáltuk a fórumot, a trágár beszédnek nincs helye (itt sem).

Csingcsung: a versenyek szervezése nagyon fontos nekünk, épp ezért van HSZ, versenynaptár, versenytámogatás. Egy dologra nem vagyunk képesek, leutazni hétvégeken vidéki városokba, és versenyeket tartani. Ez csak úgy megoldható, ha az adott városban van valaki, aki szívügyének tekinti ezt, és megszervezi a versenyeket. Ehhez mi megadunk minden lehetséges támogatást, a versenyt meghirdetjük, gondoskodunk róla, hogy ne ütközzön más versenyekkel, vizsgáztatjuk a bírókat, támogatjuk díjakkal. De kell egy ember, aki az adott helyszínen megszervezi, és az is fontos, hogy a már meglévő helyi játékosok népszerűsítsék a játékot, hogy legyen kivel játszani.
 
Az a baj, hogy itt megfordul a dolog: A pestiek ugyanazért nem mennek ki vidékre, ami miatt a vidéki játékosok nem jönnek Pestre. Mert sok idő, drága az utazás. Vidéken pedig a díjazás is kisebb, valamint HSZ sem jár a legtöbbért. Kettővel több ok, hogy a Pestiek ne menjenek vidékre.
A vidéki toborzókról annyit, hogy a nagy, vidéki játékosok legtöbbje szervez versenyt a saját környékén (Bubu Pécsett, Varga Krisz Debrecenben, HD Székesfehérváron, stb.). Elég nehéz lenne megoldani, hogy minden hétvégén, pénteken, vagy mittudomén mikor szaladgáljanak 100 különböző helyre, minimális eredménnyel (mert a legtöbb ember megmarad ott, hogy vesz két alfát, azt eljátszogat a padtársával, a fiával stb.). Ha ez a toborzás a Beho "kötelessége" lenne, az rengeteg pénzbe, időbe, és alkalmazottba kerül.
 
Teljesen egyetértek veled. Én is vidéki vagyok ahonnan nehéz a versenyeket elérni, de szerencsére a havi 1 azért meg van.

Az én nézőpontom szerint ez a Beho dolga lenne. Én olyan eszközöket tudnék elképzelni, hogy lennének vidéki "toborzók" akiknek nem lenne más feladata mint hkk-t árusítani új embereket beszervezni. (paklikat ajánalni, szakköröket szervezni és ha van elég ember akkor versenyeket). Tudom hogy ez költséges és nem tűnik olyan kifizetődőnek elsőre, de ha hosszú távon belegondol az ember itt jönnének az utánpótlások.
 
Szeretnék hozzászólni a témához én is.
Vidéki játékosként nagyobb gyűjtemény megvételével kezdtem neki a hkknak, ha jól emlékszem 80k huf volt.
2 év aktív játék, versenyzés után egyre ritkább lett a verseny ahova jártam. Pesten 2-3 versenyre jutottam el, család, munka mellett nem fért bele, hogy egy egész napot erre szánjak. Sikerült beszereznek az összes akkori használható versenylapot is, több versenyt is megnyertem, nagyon sok 2. 3. helyezést elértem. Nagyon bosszantott, és itt felhívnám a Beholder figyelmét is : A sokadik Kispista voltam, nem tudtam nyomon követni a honlapon az elért eredményeimet, össze-vissza lettek írva más játékosokhoz a pontjaim, így végül is profi "soha" nem lett volna belőlem. Mivel a versenyek vidéken "megszűntek" 2-3 havonta jó esetbe volt 1 verseny, így abbahagytam a játékot, és nevetségesen alacsony áron eladtam a gyűjteményem, úgy kb 30k hufért. Jó látni, hogy pesten ilyen sok verseny van, külön kategóriákban, és hogy próbáltok minél több új játékost bevonzani ebbe a körbe. Talán fordíthatnátok több figyelmet a vidéki játékosokra is.
 
Nem nem gond, hogy orvos lesz viszont nekem teljesen mas a benyomasom egy orvosnal es nem olyan amit te itt lemuvelsz a Katu-Nika harcnal. Egy orvos legyen kedves es megerto tudatos es elnezo es legfokepp nem haragtarto.
 
Régen még a HKK-s szappanoperák is szórakoztatóbbak voltak.
 
Én csak egy dolgot tanácsolnék minden fórumozónak:

"Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a saját szintjükre és legyőznek a rutinjukkal." (Woody Allen)
 
Na ezért van "háború". Mert nem tudja egyik sem abbahagyni. Amint ez egyik hozzászól, egyből ráugrik a másik. Tökmindegy ki kezdte, engedd el. Én nem szólok hozzá többet, nincs kedvem részt venni egy fölösleges hülyeségben. Csá!
UI: javaslom mindkettőtöknek, hogy olvassa el a zöld szöveget amikor kommentet ír.
UI2: Egy dologban azért igazad van: amíg Katu nem lett játékos, addig nehéz lett volna cseszegetni Nem mondom, hogy ő egy ártatlan bárányka, mert ez nem igaz, ő is írt sok hülyeséget, mint anno én is, amikor friss játékos voltam.
 
*** moderálva ***
 
Erre a topicra ráférne egy alapos moderálás... Vagy inkább bizonyos emberekre...
Marha jó, hogy kiindulunk egy bizonyos problémából, ami felvet egy csomó más kérdést (idáig teljesen rendben van), de a kommenhuszárok nem tudják elnyomni magukat, hanem szórják a fölösleget a topicba a kicsinyes, szarházi oltások, meg sértések formájában. Ha pedig egy érdeklődő ember megnyitja, nem lát mást, csak a háborús hulladékot a kommentek csataterén.
 
+1 nagyon jó lenne végre. a szakmákat lenézni meg szégyen
 
Nika nem tudom mi lett veled, de a stílusodat moderálhatnád, mert ez már kezd felháborító lenni. Az, hogy többnyire nem tartalmaz hasznos infót egy kommented még okés, de amikor olyan módon írsz másoknak vagy másokról, mintha a kutya szájából (bocs Pit) rángatták volna ki...
Én HKK-ról szeretnék szeretnék itt olvasni, nem a privát életéről valakinek. (ha ezt akarnám elhívom sörözni).
De ez a folytonos személyeskedés és Hendialát meghazuttoló intrikák...
Nagyon szépen kérlek az ilyen kommenteket engedjük el vagy ha nem tudod, akkor ezt a fórumot engedd el pls.
 
Hidd el! Ő tudja mit csinál hisz orvos lesz belöle azok meg mindig nyugodtak és tudják, hogy mit csinálnak
 
Függetlenül attól, hogy nem ingem, ez egy nagyon alpári komment volt. Nem értem mért nem lehet egy üzenet leírása előtt lehiggadni és moderálni magad (ha higgadtan írod akkor meg elég szomorú ez a szóhasználat).
 
Rendbenszia
 
+1 MoFe, a szutyok!!!
Üdv 留庭豪, a kínai
 
Kb végigrágtam magam én is a dolgokon és sajnos/ szerencsére egy-két dolgot meg kell osztanom a nagyérdeművel.
Az első, ami szinte már az első hszek olvasása után megfogalmazódott bennem, az az, hogy Nika kurvára idegesítő. No offense, engem annyira szerencsére nem is zavar, de ez már eléggé kikívánkozott.

Kicsit az elejéhez visszakanyarodva szerintem a rotáció eléggé jó dolog lett volna, csak már nem nagyon lehet érdemben bevezetni (szvsz késő már, bármennyire is jó lenne)

A versenyekkel kapcsolatban amúgy én is azt hiszem, hogy egy adott életkor felett nehéz egy egész szombatot rászánni, mert annyi más dolgot el kell intézni / időt kell szánni és sajnos a mesekártyázás a többi gyíkkal ( <3 ) nem szokott előkelő helyen szerepelni (az ivászat a gyíkokkal lazán-simán veri).

Akiket zavar a gyűjtögetés, azok elnéztek egy betűt, a HKK TCG, nem LCG, a Trading része nem a "lény üt lényt" kontextusban értendő, nekik az LCG-ket ajánlanám (a Trónok Harca LCG iszonyat jó, gyertek, toljuk, jó lesz ), nem hiszem, hogy jó lenne, ha a behó részéről bármilyen befolyás lenne a lapok értékének maximalizálásával kapcsolatban.

A Liga pedig kb a legjobb dolog ami a játékkal történt az elmúlt pár évben, nem hiszem, hogy érdemes lenne piszkálni

Moffe, a szutyok
 
Ezt kellene, mert a meta tovabbra is kussol

Egy-egy ellenpakli, ha van is, nem nagyon tud osszekerulni vele, mivel kb ha mar van egy veresege, akkor a gyujto-gen mar el is kerulte

A nyomaszto a vegtelen tenye, hogy Bilincs mellett kiporog az elso korben a deck (tegnap nem egyszer meg tudtam tolni) - (ha van side, akkor nagy esellyel lehet törni a decket)

Az sem tul jo megoldas hogy harangmesterek, es halocsapdak, stb. lesznek csak az asztalokon

Indokolatlanul eros a koncepcio porgoson, aki ezt nem latja be, az egyszeruen nem jatszik ezeken a versenyeken :|

A legutobbi 5 porgos versenybol 5-szor nyert a gyujto-gen (amikor a fairlight deck nyert, akkor nem indult gy-gen, mert nem johettunk ugyanazzal a jellemmel)
 
Az a gond, hogy Szabi amikor azt hangoztatja, hogy 2 éve is ezt fújta...

Sajnos túlságosan érzelmi alapon protestál.

Amúgy meg sztem a Dérfarkast kellene tiltani pörgősön.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.