Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Azt a döntést hoztuk, hogy az egyszínűség egyedisége formátumon bizonyos hatásoknál nem kell megmutatni a kezet annak igazolására, hogy csak egyszínű lapok vannak a kezedben, hiszen ez mindig teljesül. Egyetértesz ezzel, vagy szerinted jobb, ha a kezet ugyanúgy kell mutatni ilyenkor is?

1) Igen, maradjon így.
2) Nem kell ez a kivétel.
3) A szabályalkotókra bízom.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő
Pakliszerkesztő (mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: A fény gyermekei szeptember 18.
Hatalom Kártyái - Kristályláz július 17.
A pillanat képe
A kyorgok tudása
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A kyorgok soha nem elégedtek meg a hatalmas agykapacitásuk kínálta tanulási sebességgel: ők még többet, még gyorsabban, még hatékonyabban akartak tanulni. Ennek elérésében a birtokukban lévő különlegesebbnél különlegesebb varázslatok segítettek.
Nézz szét a galériában!
Válogatós verseny - 2021. szeptember 18.
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő A fény gyermekei
Új Zén: A fény gyermekei
Tükördimenzió akció - 2021.09.08. - 2021.09.15.
Tükördimenzió Legendás cél sorbemutató

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immúnis
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Homokdűnék
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Kristályláz
Termékismertető - Hatalom Kártyái - 11. kiadás

A lista folytatása...
HKK pakliszerkesztő (173)
Tükördimenzió akció - 2021.09.08. - 2021.09.15. (24)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28377)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7294)
Új Zén: A fény gyermekei (43)
Kombók a HKK-ban (5964)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Vácon jártam

Régóta unszolnak sokan, hogy menjek el egy HKK versenyre – nem szervezőként, hanem játékosként. Sajnos a hétvégéim munka és család miatt elég telítettek voltak, de azt gondoltam, itt az ideje, hogy kipróbáljam a dolgot. A Remetebarlangtól már korábban is kaptam meghívást, ezért most leutaztam a szombati váci kiemelt versenyre.

A boltban először jártam, nagyon hangulatos, a klubhelyiség is kellemes volt, tiszta, hűvös, korrektül elfértünk 48-an. A büfé minden igényt kielégített, korrekt árakkal. A verseny lebonyolítása is profi volt, minden klappolt, köszönet érte Évinger Ferencnek és Imre Gyulának (és Gyulának külön gratuláció a győzelemhez!)

A maximális létszámra való tekintettel 6 körös verseny volt. Én egy Valsirahos paklival mentem.
A kiegészítő pakliba olyan lapokat igyekeztem rakni, ami a meta nagyobb részét lefedi:
Korlátozás ellen: Bufa bűbája, Vízióféreg, Megrontott trikornis
Drágítás ellen: T. Vlagyi, Ősmágikus térfixáló, Zarknod teremtése, nagytanács
Sokszínűség, pegazus: Az istentelen
Gyűjtőre támaszkodó paklik: T. Vlagyi, Kyb'er, Megrontott trikornis, Qw hangyabűvölő, Zarknod teremtése
Ha sok kánterje van (pl csatamező): Azúrfőnix

Helyszínt nem használtam, reméltem azt A Főnix halála megoldja majd. Az alábbiakban következik, melyik körben ki ellen játszottam. A memóriám nem az igazi, de ha valamire rosszul emlékszem, javítsatok mi majd a kapcsolódó fórumban.

 • 1. ellenfél: Dönczi Krisztián (Semleges csatamező)
 • Igen, ez volt életem első HKK versenye, és azon belül is az első játszma, és a gép a jelenlegi legjobb HKK játékost sorsolta ellenem. Ettől függetlenül, abszolút optimista voltam, de Krisztián nemcsak jól játszott, a húzása is tökéletes volt. Lenyűgöző 1. körös terülése volt, és hiába vettem ki tőle 7 kánterelést, volt olyan kántercsata, ahol 4 reakciót raktam le, mégis ő nyerte. Amelyik meccsben meg nem húzott kántert, ott egy Rozoga lebujjal nyitott, elment az 1 szem kánterem, és utána terült ki.
  Kicsit olyan érzés volt az egész, mint a Gladiátorban van az a jelenet, ahol a vadonatúj kiképzett gladiátorok beszaladnak életükben először a arénába, ahol rögtön a bejáratnál egy fickó egy hatalmas láncos buzogányt forgat, és az első embert az telibe kapja. De azért jól szórakoztam, és érdekes volt látni közvetlen közelről, hogy is működik ez a homok és Teknős bölcsesség szinergia ebben a pakliban. Na meg stílszerűen, ha már Vácon voltunk, hogy ver tönkre az első körben lerakott Vcz' a remete :)

 • 2. ellenfél: Varga István (Vámpír követő)
 • Ezt a paklit korábban nem láttam még, kíváncsian vártam. A tleikan manapilonnal 1. körben lerakott Szhet szép kezdés volt, majd az újabb körökben további lények jöttek és egy Ezeréves drakón zárta a kört. 5 ÉP-nél, A főnix halálával tudtam fordítani és onnan nyertem. Szhet ellen alapban sok lapom nem volt, csak az Erdőtűz meg a Hajnalperzselő, de utána beraktam a kiegészítőből a nagytanács ítéletét, utána már könnyebb volt nyerni.
  Ezt a kört én nyertem. Egyébként ezekben a meccsekben is Vcz' a remete komoly terrort jelentett számomra.
  Egyébként Szhet érdekes lap, miatta érdemes minden lapból (ha van) a 2020-as verzió helyett a 2018-as (vagy korábbit) játszani, nem tudom, ez mennyire jó, bár valószínűleg mindegy, mert amikor már csak 2019-es vagy későbbi lapokat lehet használni, attól kezdve Szhet úgyis tiltva lesz az ÚN-ről.

 • 3. ellenfél: Makó Gergő (Hegymélyi keltető)
 • Ez egy nagyon jól összerakott, ötletes pakli volt, tele szinergiákkal. Persze benne volt a 2 Tharr lap is, ami nem a szívem csücske, az Antimágikus goblin, és a Minotarusz főszakács, a tesztelésen is mindig ezekkel terrorizálnak :) Itt is szembesültem ugyanazzal, amivel D.K. ellen, hogy az aggró szekció érdekében kicsit alulkalibráltam a reakciók mennyiségét a pakliban, az utolsó pillanatban sajnos még a Solisarok is kimaradtak, nem kellett volna. Az 1. körben Gergő hibátlan játékkal vert meg. A 2. meccsben bekerültek az ellenlapok. Térfixálót nem húztam, szerencsére Vlagyimirt igen, és az efölött folytatott Leira-párbajt én nyertem. Itt végül kijött a sok sebzés a Zinthurg börtönökkel, és Gergő feladta a meccset. A 3. meccsben a kezdeti dominanciát sikerült A főnix halálával megfordítani és az asztal letakarítani, de ezután egy komplex helyzet jött, ahol 2 hibát is elkövettem, az epikus olcsóbbítást a Hajnalperzselő kijátszása előtt kértem, ill. nem raktam le a Zinthurg börtönt, ezért nem sikerült nyerni vagy legalábbis halálközeli ÉP-re vinni Gergőt. Innen elég jól felállt, valószínűleg nyert is volna néhány kör alatt, ha nem telik le az idő.
  Eredmény: döntetlen

 • 4. ellenfél: Szajcz Zoltán (Vámpír követő)
 • Számolgattuk, mekkora az esélye, hogy egy versenyen az ember 2 vámpír követőbe is belefusson, hát, nem túl nagy :) Bizakodó voltam, mert a másikat meg tudtam verni, de az optimizmusom korai volt. A kántercsatákat elvesztettem, az 1. meccset feladtam amikor Zolinak már jelentős lapelőnye volt. A 2. meccs 1. körében egy fekete kos rituáléval nyitottam. Miután létrejött, optimistán eldobtam neki 2 lapot, hogy húzzak kör végén 3 lapot. Nem kellett volna, mert volt egy Leirája, és az én kánteremre egy 0-s kántere… Innen már nem lehetett visszajönni.

 • 5. ellenfél: Ürmös Dániel (Semleges csatamező)
 • Dani csatamezője nagyon hasonló volt Krisztiánéhoz, ezért kicsit féltem is tőle. Itt megpróbáltam azt, hogy nem a kántereket vettem ki a meccs elején, hanem Vcz' a remetét, ill. a kombót indító homokférgeket. Szerencsére ő nem húzott annyira optimálisan. Az egyik meccsünk akkor dőlt el, amikor a 3 lapot húzni akaró Bim, a nyugati homokdzsinnt megleiráztam, de emlékeim szerint a másik meccsben is Leirával nyertem.

 • 6. ellenfél: Várnai Péter (Életenergia)
 • Peti paklija nagyon kreatív és eredeti volt. Kánterelést én nem láttam, csak nagy lényeket, tömegpusztításokat. Sikerült meglepnem őt, amikor A hol van az istenedet (2-es reakciódrágítású tömegpusztítás) megfogtam az Oázisfészkelővel felépített Az ősmágia tornyával. Az első 2 meccsben gyorsan lelőttem őt az első 4 körben, Leira, mint egész nap, itt is dominált, a manatermeléses áramlásokat vette el Pétertől, megfosztva őt a lehetőségtől, hogy egy tömegirtással még fordítson az utolsó pillanatban. A 3. meccsben megnéztük a pakliját, jópofa volt, ahogy kijött a Vlagyimir és Gemina kertje horda :)

  Végül 3 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel 16. lettem a 48 fős mezőnyből az 1. versenyemen.

  Összességében érdekes, szórakoztató verseny volt, változatos meccsekkel. Bár 2 csatamező ellen is játszottam, én nem emelném ki ezt a narancs lapot mint a probléma magját úgy, mint János az Eldüenes cikkben. Inkább konkrét lapoknál volt az, hogy úgy éreztem, kicsit erősek. Szinte nem volt olyan meccs, ahol Leira ne dominált volna, és döntötte el a meccset, akár az én irányomba, akár az ellenfél felé. A jelenéses laplopás már az abszolút non-plus-ultra Leirán. Vcz' a remete is nagyon erős volt, főleg, mert a szokásos, max 1-es lapot fogó kánterek nem tudják elkapni, ha kiugrik az első körben. És, bár számos tűzsebzéssel játszottam, a 4 ÉP-t se olyan egyszerű lekapni róla. Ha 1-2 körig kint volt, és a lopott lapot ki is tudta játszani, game over volt. A teknősök bölcsessége kevesebbszer jött ki, mint a fenti lapok, de a kapsz 5 VP-t, húzol 5 lapot az szintén rögtön véget vetett a játéknak. A mumusnak kikiáltott Xenó bilincsmestert nem láttam, szerintem egy ellenfelem se játszott Charadinnal, persze ez lehet változni fog a Kristálylázzal.

  Amiből egyébként ilyen versenyen tanulni lehet, hogy milyen hibákat követtem el, mit csinálnék másképp. Az biztos, hogyha az ellenfél Eleniossal játszik, folyamatosan el kell képzelni, hogy van Leirája, és az milyen következményekkel fog járni. És nagyon oda kell figyelni, hogy a követő olcsóbbítást mikor használom.

  Amit most másképp raknék össze a pakliban: a piros isteniek helyett inkább kéket használnék. Kismillió olyan 0-ért jövő lap van, ami azonnalit vagy varázslatot fog. Egyrészről ez érthető, hogy a varázslatok könnyebben foghatók kell, hogy legyenek, hiszen azok ellen nem jó a leszedés. Másrészről viszont érdemes csökkenteni a pakli sebezhetőségét. A Dornodon mosolya hiába isteni, nem jó lap. Hacsak nem tudtam kirakni egy kos rituálét az 1. körben, akkor ez bizony egy 2-ért jövő kártya, méregdrága. Hiába tud keresni, sosem jön létre, és óriási manahátrány. Ha választani lehetne, hogy 1-ért vagy 2-ért jön, és csak utóbbi esetben keresne, jó lap lenne.
  A Pusztító tűz szintén zenész. 1-ért 3-at húzni nagyon jó, de azért ehhez is kell 2 lap a gyűjtőbe, és általában ez a lap sem jött létre. A fekete kos rituáléja nem rossz, hiszen -1 VP-s cantrip zanszilánk, amivel néha még többet is húzhatunk, de gyakorlatban valahogy sosem volt olyan katarzis kijátszani, mint egy Oázisfészkelőt vagy Leirát, ha más színből jobb isteniek vannak, le lehet cserélni szívfájdalom nélkül. És akkor megnézem, hogy a kék isteniekből mit lehet berakni:
  Demizra, 0-s lénykánter, úgy kell a paklinak, mint egy falat kenyér. Fekélyes burástya szintén ingyenes, reakciókánter. Tresed, a hűséges pedig erősségben hasonló Vcz' a remetéhez. Ja, igen, az utóbbit is beraknám, és Griffőnixből mehet a 2, nagyon jó húzó- és sebzőlap volt.

  Augusztus 1-től bejön a KL és kimennek a 2017-es lapok. A pakliban nincs semmi, ami kirotálna. Új főnixek sincsenek a KL-ben, kivéve A főnix tüze. Az aggró vonalat jól tudná erősíteni, 1-2-t biztos beraknék. A pakli tehát ennyit változna:

  Ki:
  3 Hendiala trükkje
  3 Pusztító tűz
  3 A fekete kos rituáléja
  3 Dornodon mosolya
  (2 kánter, 2 erőforrás, költség: 0.5, 1, -1, 2 = 2.5)

  Be:
  3 Demizra
  3 Fekélyes burástya
  3 Tresed
  3 Vcz' a remete
  (2 kánter, 2 erőforrás, költség: 0, 0, 1, 1 =2)

  És esetleg A pokol kutyája helyett még egy Griffőnix. A pakli kánterhiányát tekintve pedig lehet, hogy feladnék 1-2 Sárkánytüzet, a helyükre pedig Solisar vagy Csillámtündér (a kiegbe pedig még 1-2, meg egy 3. Azúrfőnix, az istentelenek helyett), úgyis a Zinthurg börtön meg a Mnhúmenisz ölnek, de ezeket ki kell tesztelni.

  Tihor Miklós

  Létrehozás: 2021. augusztus 2. 11:15:57Utolsó frissítés: 2021. augusztus 2. 13:25:43 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


  Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

  © Beholder Kft., 2003 - 2021
  1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

  Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.