Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Tollaskígyó
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ez a jókora méretűre megnőtt óriáskígyó nevét a feje hátulján, tarajszerűen ékeskedő tollakról kapta. Iszonyatos méretei láttán még a legmegtermettebb troll is sikoltva kezd menekülésbe, de még így is kétséges, túléli-e a vele való találkozást. A tollaskígyó ugyanis nagyon gyors." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (9)
Lapötletek (64956)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Tükördimenzió bemutató – 1. rész


Griffőnix
A korábbi előzetesben már említettük, hogy számíthattok néhány második felújításra is. A visszajelzéseitek alapján azt láttuk, hogy lenne igény a legendás lapok újbóli visszatérésére, ezért mostantól számíthattok ilyenre – és hát hogyan is maradhatna ki a HKK első kiadásának legveszedelmesebb szörnyetege, a Griffőnix. Ha az Oz’mogroth univerzumkifordító tiltása óta hiányzik nektek az érzés, amikor egy olcsó, batár lénnyel szétütitek az ellenfelet, miközben erőforráselőnybe is kerültök, akkor ez a Raia spoiler éppen nektek szól – az asztalt ugyan nem tépi le, de oda tud csavarni 7-eket, folyamatos erőforrásutánpótlást biztosítva. Nem árt játszani mellé néhány gyógyulással, de ha valamiért, hát egy ilyen lényért megéri, a tűz és főnix altípusok ráadásul jóféle szinergia lehetőségeket is tartogatnak.

Interdimenzionális dzsinn
A Tükördimenzióról egy új etnikum szivárgott be a HKK világába a dzsinnek személyében, az általuk kínált jutalom pedig csábító ugyan, de néha ügyelnünk kell arra is, hogy ne legyünk túl mohók. Erre remek példa az Interdimenzionális dzsinn, melyet nyugodtan nevezhetünk a lapsemlegesítések új generációjának: 1-ért, feltétel nélkül, lénybe építve eddig még nem tudtunk lapot fogni. Ennek persze van hátránya is, hiszen valamit be kell dobnunk. (Ha mást nem, saját magát, amiből egy csont is esik ilyenkor az ellenfélnek.) Ha azonban van rá egy extra manánk, akkor már át is pattinthatjuk az ellenfélre ezt az effektet, ez a fajta rugalmasság pedig biztosan népszerű lappá fogja tenni az Interdinemzionális dzsinnt. Nem győzöm hangsúlyozni: mindezt egy lénybe építve.
G’wynn, a gondoskodó + Burástyakölyök
Aki figyelmesen olvasta a múlt heti előzetest, annak feltűnhetett, hogy a burástyák kapcsán emlegettünk egy követőt is. Nos, eljött az idő, hogy lerántsuk erről is a leplet. Szó esett arról is, hogy Elenios ezen visszatérő faját úgy terveztük meg, hogy többféle módon is össze lehessen állítani a paklit, éppen ezért az epikus követő kitalálásakor sem az volt a cél, hogy ez biztosítsa számukra a tempót vagy az erőforrást, hiszen ekkor egyértelmű lenne, hogy ezt kell használni, melléjük, sokkal inkább egy alternatív győzelmi feltételről van szó. A G’wynn, a gondoskodó ilyen téren hasonlít A hét törzs főnökéhez, kellő kiterüléssel nyerhetjük meg a játékot. A burástyák nagy része természetesen szépen termeli a Burástyakölyköket, így a cél közel sem lesz teljesíthetetlen. A tokenek ugyanakkor más narancs lapok (főleg Hegymélyi keltetővel és Zarknod bilincsével teszteltük őket) mellett sem lesznek haszontalanok, hiszen amint az látható, folyamatosan híznak a csöppségek, egyre nagyobb fenyegetést tartogatva – ráadásul alternatív felhasználási módjuk is lesz egy-két laphoz.

X8, az utazó
A fél éve még szupernépszerűnek számító epikus követő, a Legfőbb káoszmester mostanában kicsit háttérbe szorult, ám ha valami, akkor az X8 biztosan beindítja majd a fantáziát, hiszen többek között ez az egyik koncepció, ahol ki lehet majd sajtolni a legtöbbet ebből a nagyhatalmú xenóból: Persze kellenek majd mellé a haverjai is, de szerencsére van bőven merítés. A Chara-din alienhasonmásaira erősebben építő koncepciók (leginkább: Hegymélyi keltető + Chara-din követője) szintén előszeretettel fogják használni multifunkcionális mivoltának köszönhetően, de ki tudja, talán a legendás pakli is jobban előkerül majd hatására, hiszen azért 1 manáért leszedni és dobatni, vagy akár valamelyik funkciót beduplázni több mint ízletes.
Zu’lit kastélya
A munkahét utolsó napjára egy isteni lapot hoztunk el nektek, méghozzá Fairlighttól, amely ilyen tekintetben eddig sem szűkölködött, és számíthattok arra, hogy a Tükördimenzió megjelenése után egyértelműen ott lesz a top színek között. A forráscounter, mint funkció a mai napig ritkaságnak számít a HKK-ban, ppedig most már aztán majdhogynem mindent lehet semlegesíteni. A Ködszitálás emiatt is előkerül néha a mai napig. A Zu’lit kastélya azonban egy nem varázslat lapba építve kínálja számunkra ezt a lehetőséget, ami jól tudjuk, hogy mindig óriásit dob egy counter erején. Főleg úgy, hogy ez az épület még egy Elektrogömböt is hagy maga után. Villám szinergiákkal kombinálva (ha más nem, akkor Fluxusgenerátorral) bizony kihagyhatatlan lap lesz ez a sárgával játszó deckekből. Az pedig mindig színesíti a játékot, ha a különféle hatásokba is bele tudunk piszkálni az ehhez hasonló képességekkel, nem csak a lapkijátszásokba.

Jövő héten folytatjuk további öt lappal. Addig is várjuk a véleményeket a kommentek között!

Csető Zsolt

Létrehozás: 2019. október 21. 09:17:16
Utolsó frissítés: 2019. október 25. 09:40:37
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.