Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Alattomos manó
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Ennek a manónak a termete nem számottevő ugyan, de a lelkében lakozó gonoszság annál veszedelmesebb...
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Országjáró feladat 2023

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (6)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8135)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Roxat paklibemutató: A tókenek támadása

Amint beszálltam a tesztelésbe, azonnal feltűnt néhány nagyon durva exploit. Ekkor én friss szemmel láttam a készletet, mivel nem vettem részt annak összeállításában. Korábban már írtam a Lassú ébredés nevű szabálylapötletről, amit egy köd paklival sikerült úgy sarkítani, hogy le is került a listáról. A következő ilyen sarkítással a tókenekre összpontosítottam. Azóta megjelent a két tókenes Zén a különleges ritkáival, amik nekem nagyon tetszettek már első ránézésre, és jönni fog még pár lap, ami ugyancsak illik ebbe a szinergiába (lásd lentebb). Kiszúrtam, hogy a tervezés során nem nagyon figyelt a csapat a Spórára, és a benne rejlő horrorra, ezért rá akartam mutatni erre az egyik áprilisi tesztelésen. Lássuk, hogyan is állt össze a deck? Megjegyzem, hogy április magasságában még nem volt kész a Résföldbe szánt lapkészlet, csak a Zén-ek és a Roxat céhei, a promó, kódos és BDV lapok, valamint az ultrák. Nem csak a nagykiegészítő lapjait használtam, de hagyni kell szivárgást későbbre is...

A pakli összeállítását furcsamód nem a narancs lappal kezdtem, ahogy szoktam, mert azt csak egészen későn csaptam hozzá. Elsőként inkább összekapartam mindent, amivel olcsón tókent lehet termelni, és itt még kifejezetten csak a Spóra gyártására koncentráltam. A kék, mint alapszín teljesen egyértelmű volt Az apróságok úrnője, ahogyan a világoszöld is Libertan miatt (lásd lentebb). A harmadik szín pedig első nekifutásra a lila volt, a Molluszk szolgája miatt, de aztán nagyon gyorsan váltottam sárgára, mikor rájöttem, hogy sokkal jobban illik ebbe a koncepcióba.

Először lássuk azokat a lapokat, amik már megjelentek:

3 Apró segítség
3 Rundhal tüsszentése
3 Az apróságok úrnője
3 Kreátor mutakristálya

De a listán volt még pár nagyon szuper tókentermelés. A Libertan promólap rengeteget változott a tesztelés során, mire elnyerte végső állapotát. Bár ezek a változások nagyon pici módosítások voltak, de jelentősen változott tőlük a lap játékereje, és bizony ennek a lapnak az erejét nehéz volt jól belőni. Végül egy számomra tökéletes tókentermeléssé alakult. Nem fogom nagyon elemezgetni a lapot, láthatjátok, hogy milyen brutális lehetőségeket rejt.
A következő tókentermelő lap a Szorgos burástya. Ha meglátjátok a követőt, érteni fogjátok, miért rá esett a választás.
Végül A formázás mestere ugyan elsősorban egy céhes aktivátor, és céhekkel végül nem játszottam, de a színe és a másik funkciója miatt ide is befért.
A következő zénben jönni fog egy igen jóféle tókentermelés. Ebben a pakliban is használtam, de egyelőre nem szeretném még leleplezni őkelmét, így a listából kihagyom.

3 Libertan
3 Szorgos burástya
2 A formázás mestere

Ez eddig 20 lap, amivel tudok spórát termelni. Talán még sok is... Nézzük, hogy mivel kombózik ez az amúgy haszontalannak tűnő papírtermelés? Nos, az Animált csontvázzal, nyilván, és ehhez nem kell semmilyen egyéb lap. Sajnos a Lélekkufár kirotált, mire ide be tudott volna vágódni, de azért már ez a készlet is borzasztó pörgéseket tudott produkálni. A Spórából termelődő ingyen zanszilánkok, és a rengeteg pluszban regenerált VP elvihették volna a decket más irányba is, de én inkább maradtam a tervnél. Gyorsan sok Spórát termelni, aztán kijön néhány csonti, és vége a dalnak.

Szétnéztem, hogy mivel tudnám stabilizálni a decket? Az, hogy kell egy marék counter, az evidens, és nekem a sárga isteni szettre esett a választásom. Ami viszont talán nem nyilvánvaló, hogy mennyire ide illik a Ganüid matematikus! Ez a lap volt a másik „nyerésem“. Számolja a gyűjtőben lévő tókeneket is, tehát minél később teszem ki, annál több jelzővel érkezik. Tökéletes! A sárga isteni szett mellé még a Tűztombolót tettem be (mivel tudok fiókát is gyártani, így ez is egy out), valamint a Ganüid paraprotektort, mint ide illő reakciót.

3 Abszolút preventálás (i)
3 A harc elcsitul (i)
3 Zu’lit kastélya (i)
3 Villámhorgony (i)
3 Tűztomboló
3 Ganüid matematikus
3 Ganüid paraprotektor
3 Ganüid védelmező

Az utolsó lap érdemel néhány szót, bár ha megnézitek, magért is beszél. Szerintem a kiegészítő egyik spoilere. Egy efféle pakliban sohasem lesz haszontalan, és még a tudós kollégájával is összejátszik. 44 lapnál jártam, és még nem volt narancs lapom. Elkezdtem válogatni a lehetőségek között, a korlátozó szabálylapoktól indulva, és végül eljutottam a burástyákig... Ha tudok termelni bármilyen tókent, akkor tudok termelni burástyakölyköt is! A maradék két szett tehát kölyök termelés lett.

Követő: G’wynn, a gondoskodó
3 Fertőzött gazdatest
3 Burástya királynő

Ezzel összeállt a deck, és valljuk be, túl sok ész nem kell hozzá... Egy kevésbé nyilvánvaló összefüggésre azért rámutatnék. A követővel le lehet venni a gazdatestről a jelzőt, és így lehet a § képességével egy plusz kölyköt termelni. Igaz ugyan, hogy a gazdatest szövege tiltja, hogy forrással leszedjük róla a jelzőt, de ez csak azt jelenti, hogy a forrás eredményeként nem lehet leszedni róla azt. A követő képességének pedig nem a hatása, hanem a költsége a jelző levétel. Tehát működik!

A side-ról most nem emlékeznék meg, mivel nem volt optimális, és nem is működött igazán. Ha valaki úgy dönt, hogy összeállítja ezt a csomagot, alakítsa saját szája íze szerint a kiegészítő pakliját. Amiről viszont beszélnék, az a Spóra. Játszottam járj ellen. Az első körben eldobott Apró segítséggel kikért Spóra gyakorlatilag megnyerte a meccset ellene. Az Animált csontvázas szinergia pedig rendre bevitte a megfelelő mennyiségű sebzést. A burástyák gondoskodó követője végül egyszer sem nyert meccset, mert mindig volt gyorsabb megoldás, tehát ez nem bizonyult akkora nagy fegyverténynek, mint eredetileg gondoltam. A matematikus viszont többször is egymaga tudott lock-ot tenni az ellenfélre. Mindez a Spóra és az ő szaporodása miatt... Megpróbáltuk megszerelni a Spórát úgy, hogy kiadunk egy nerfelt verziót a tókenes Zén-ben, de egyszerűen nem volt rá megoldás. Ha nagyot nerfeltünk rajta, a lap elveszítette az értelmét, ha kicsit, akkor nem csináltunk semmit. Végül az lett a döntés, hogy mennie kell az Új Nemzedékről. Persze a káoszmetában mindent szabad... :)

Bár a pakli a Spóra miatt káoszmetában a leghatékonyabb, a Spóra nélkül is működik a koncepció, és sokfelé elvihető a választott narancs lap illetve a favorizált tóken függvényében. Például ha csak az Animált csontvázakra megyünk rá, akár Magirox, akár Rox, a csontok ura, akár Leah követője elképzelhető. De a Rambó bogarakban is van potenciál, hiszen esetükben van még több szinergiát képező lap a készletben. Rá lehet menni a tűzre is a fiókákkal, bár arra figyelni kell, hogy nem mindegyik termelés tudja megtermelni őket. A Gólem szilánkok is meglepően zavarók tudnak lenni, ahogy például egy dobótőrös agyrém is a megfelelő követővel... Rengeteg változat, rengeteg pakli.

Remélem, sikerült gondolatokat ébresztenem.

Jancsár János

Létrehozás: 2022. január 6. 10:03:02
Utolsó frissítés: 2022. január 10. 10:08:38
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.