Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A tűz létsíkja - ilyen lesz?
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Talán ha eljutunk egyszer a tűz síkjára, ez a látvány fogad majd? Őrök, akik az életünkre törnek?" - álmodozó megjegyzés egy hőssé válni akaró kalandozó szájából
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (2)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Roxati paklibemutató: Hegymélyi keltető


Sziasztok! A mai napon az egyik legtöbbet játszott koncepciót szeretném megmutatni, amit tesztelésen próbálgattam, és ez nem más, mint a Hegymélyi keltető.
Akinek új a koncepció, annak elöljáróban annyit árulnék el, hogy ha szereti a szabálylapra épülő kontrollos, lényes paklikat, tegyen vele majd egy próbát!

A paklit az alapján fogom bemutatni, ahogy a Roxat céhei lapjaival együttműködésben össze tudtam rakni, ez nagyjából 5-6 szett lapot jelent, mindegyiknek valamilyen erőforrás fölénybe helyezése, vagy az ellenfél lapjainak megakadályozása a célja.
Mondhatnánk, hogy ez egy sima kontroll. Viszont némi hátrányért cserébe kapunk egy szerintem nagyon erős szabálylapot, ezáltal az aktívan jövő lapokat megbüntethetjük, míg mi boldogan lubickolunk ebben a környezetben.

A pakli tehát így nézett ki:
*-al jelölve az új lapok

Hegymélyi keltető

3 Leira, a hangtolvaj
3 Demizra
3 Fekélyes burástya
3 Tresed, a hűséges
2 Burástya berzerker
3 Minotaurusz főszakács
3 Burástya őrszem
3 Antimágikus goblin
3 Goblin katapultőr
3 Arochos megmentője
3 Kitagadott szirén
3 Orgling boszorkány*
3 Orgling szagparancsnok*
3 Iparos goblin*
3 Pikkelyes burástya*
3 Kártékony élősködő*
3 Sullár*

50 lap.

Úgy érzem, a kék isteni szettet ennél a paklinál nem kell bemutatnom.
Mind a Demizra, mind a Tresed nagyszerűen passzolnak a paklihoz, hisz mindkettő passzívan jön játékba. Az egyik (jelenlegi) legerősebb semlegesítés, a Leira szintén helyt kapott, hisz szabálylapunk nem drágítja, és a lap kijátszására és aktivizálás kívánó képességére mindig jó lesz kijátszani.
A pakli nagyon sok erőforrást tartalmaz, és pár Keltető mellett nagyon jól működő lapot.

Barnából a szokásos Minotaurusz főszakács, Antimágikus goblin, Goblin katapultőr triót használtam, hisz a drágítás miatt nehezebb rájuk reagálni, így lerakásuk után jó eséllyel tudnak már működni.
Raktam még a deckbe Arochos megmentőjét, igaz, általában az ellenfél +1-ért játssza ki a lapjait, de ha véletlenül sikerül valamit kirakni 1-ért, akkor azt el tudjuk vele csípni, a Csábítás képességével pedig sokszor oldottam meg problémás lapokat, pl. Bilincsmestert.

A harmadik szín nem hétköznapi: általában a paklit Rhatt-al szokták játszani a Maedros kedvence, Interdimenzionális dzsinn és Móka és kacagás miatt, de itt vittem egy kis csavart a 3. színem kiválasztásába.
Az új lapok közül látszik, hogy bekerült 2 új Orgling, amik adták magukat, passzívan jönnek, így bepróbáltam őket.

Az első delikvensünk az Orgling boszorkány. Nem gyakori lap, 1 nekronért, azonnali reakció.
A pakli célja alapvetően az ellenfél hátráltatása és a drágítás kihasználása, ezen segít nekünk a boszorkány, kis védelmet ad a sok gonosz azonnali ellen. Ha véletlen valahogy sikerül max. ÉP-t csökkenteni, akkor nagyobb laphalmazt fog, de ez alapvetően az azonnalik ellen kerül be.
(Megjegyezném, hogy Németh Balázs nagyon eltalálta ezt a grafikát, szerintem méltó utódja Ruzsinszki Zsolt grafikáinak).

Barátja, az Orgling szagparancsnok, szintén az ellenfél lapkijátszását korlátozza. Az biztos, hogy 2 lapot nekünk sikeresen meg fog akadályozni, és amennyiben akad köteléke, ez még több lapot jelent.
Fontos megjegyezni, hogy próbálkoztam Orglingos keltetővel is, ekkor játszottam Orgling ősanyával, Oxatával, Orgling mecénással is, hisz ezek is mind passzívan jönnek játékba, viszont ez kicsit gyengébben működött. Tény, hogy itt a szagparancsnok erősebb volt, de 1 lapra nem szabad hagyatkozni a pakliépítést.

Harmadik lapunk,az Iparos goblin.
Erről a lapról nem igazán tudok mit mesélni, egyszerűen tökéletesen működött minden esetben, ha volt Antimágikus goblinom is mellé, akkor az ellenfél soha többé nem játszott ki lapot. A céhpasszivizálása még extra rá, volt, hogy ez is nyert meccset. Egy jó időben elkapott Művészek vagy Fejvadászok céhe olykor a meccs végét is jelentette, szerintem ez alap lap lesz ide.

Negyedik keltetős barátunk a Pikkelyes burástya. A kis halbőrű alienpofánk nagyon meg fogja keseríteni az ellenfél játékát, hisz passzívan jön, drágít, míg a mi lapjainkat olcsóbbítja. Megmondom őszintén, hogy alapvetően sok pakliba játszottam, epikustól kezdve sárkány+járj , börtön, bilincs, lápvidék, szerintem nagyon univerzális és sokoldalú drágítós-olcsóbbítós lap. Nekem biztos az egyik kedvencem az új kiegészítőből. Még annyit erről a lapról, hogy a képessége többszöri használat esetén összeadódik, ha az ellenfél még a 2. Körben sem tud mit ránk rakni, nyugodtan tudunk pörögni, nagyon nehéz dolga lesz beleszólni.

Egy kicsit meglepő lap, de ennél érdekesebb a Kártékony élősködő.
Az új meta (remélhetőleg) céhekkel fog kooperálni, tehát alapból is jól működik ellenük, amúgy pedig lapelőnnyel áld meg minket. Megjegyzem, hogy lilából ugyanúgy jó az Orgling kém is, de ez kicsit az új metára való tekintettel került be, amivel alapból jók tudunk lenni a céhek ellen.
A lapnak az a része, hogy “forrásal húzást tiltó szabálylap” egyértelműen a Börtön és Bilincs miatt került megfogalmazásra, hisz ez egy kicsit inkorrekt mechanika, ha le van tiltva a húzás és keresés, de mi ennek hátrányától függetlenül tudunk a húzás fázison kívül húzni.

Az utolsó lap, nem véletlenül került a végére.

Sullár urat már a laptervezés elejétől kezdve figyelemmel tartottam, eleinte keresésre volt kihegyezve, de mivel ez is elvitte a Börtön hátrányát kihasználásra, ezért át lett designolva. Jelenleg egy 1 VP-s keresés, ami bár börtön mellett nem működik, de a mi paklinkba nagyon jól fog, ha egyszer létrejön.
Ha nem jön létre, akkor bizony újabb lappal leszünk megáldva.
Amennyiben az ellenfelet zavarja, hogy körönként húzunk 3 lapot, amiből 2-t a pakli aljára rakunk, le kell szednie, a Keltető pedig ezt ugyanúgy drágítja. Legtöbbször ami az adott szituációban nem volt jó, azt beraktam a pakli aljára, így elkerülve, hogy szuboptimális lapot húzzak.
Nagyon szerettem, és szeretem is a mai napig ezt a lapot, remélem sokat láthatom az asztalokon!

Annyit el szeretnék még árulni, hogy a Résföld megjelenésével lehetséges, hogy a paklit más színnel, Fairlighttal is össze lehet rakni, és ezt valamennyivel erősebbnek érzem, mint a Chara-dint.
De erről majd később!

Köszönöm, ha végigolvastátok, remélem, hogy kedvet kaptatok összerakni ezt a paklit!

Vogel Patrik

Létrehozás: 2022. január 10. 10:29:30
Utolsó frissítés: 2022. január 11. 10:11:03
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.