Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Goblin
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Rég volt már, amikor a goblinok még fenyegetést jelentettek a ghallaszülött kalandozók számára. Azóta nagyot fordult a világ, ezeknek a vérszomjas manóknak a likvidálása ma már csupán a kéthetes csecsemők számára kihívás.
Nézz szét a galériában!
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón
Varázsdimenzió ritkák
Titanitdukát aukció - 2024. nyár
Befizetési Akció 2024.06.07. - 2024.06.21.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (50)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (125)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8164)
TF help (6657)
HKK kérdés? (47109)
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón (1)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tolvajakció profi módra
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Ősök Városa I. Szabálykönyv - 5. Épületek

Az alábbiakban azokról az épületekről kapsz leírást, amelyek már a kezdőszinten is megtalálhatóak. A többi épületről majd felköltözéskor, a szabálykönyv második részéből kapsz információt.

1. Bolt

A boltok szinte bármilyen tárgyat megvásárolnak, és azonnal, készpénzzel (arany) fizetnek. Az, hogy mit mennyiért tudsz elsózni, nagyban függ kereskedelem szakértelmedtől. Ugyanitt vásárolhatsz azok közül a tárgyak közül, amelyeket más galetkik eladtak, persze némi feláron. A bolt meglátogatása 5 TVP-be kerül, ehhez a BE 1 parancsot kell kiadnod.

Az VE és VEE parancsokkal vásárolhatsz, a EA és EE parancsokkal adhatsz el, és itt használhatod a felértékelés: ERT parancsot is. Ha bementél a boltba, a fenti parancsok közül bárhányat használhatsz TVP költség nélkül, de amint kiadsz egy másfajta parancsot, a boltot automatikusan elhagyod, és ha újabb EA/VE parancsot adsz ki, az újabb 5 TVP-be fog kerülni. Ezért érdemes az összes kereskedelmi parancsot egymás után kiadni.

Eladáskor különleges tárgynak számítanak a drágakövek: a drágakövek értéke méretüktől és típusuktól függ, de ezzel a száraz adattal téged nem akarunk untatni, mindenféle drágakő ezen a gyűjtőnéven szerepel majd a listádban. Amikor a drágaköveket eladod, eléggé változhat, hogy mekkora összeget kapsz értük, de ez az összeg annál nagyobb lesz, minél magasabb az ékszerészet szakértelmed. Drágakövet a boltok csak vesznek, nem adnak el.

A boltban kapható tárgyak listáját megkapod, amikor a fordulódban először bemész a boltba. Figyelem, a bolt raktározó képessége véges, ezért a boltos, ha eladnak neki egy tárgyat, akkor a legrégebb óta raktározott, és ezeddig senkinek sem kellő tárgyát egyszerűen megsemmisíti. Ezért ha kinézel magadnak egy tárgyat a boltban, minél előbb vedd meg, és csak ezután adj el tárgyakat a boltosnak.

Ha EA, EE, VE, VEE, ERT parancsot adsz ki úgy, hogy nem vagy boltban vagy aukciós házban, akkor egy BE 1 parancs automatikusan végrehajtódik előtte.

Megjegyzés: Ha a boltban valaki ún. káosztárgyat vagy varázsitalt ad el, az a drágakövekhez hasonlóan, az árulistában nem jelenik meg, tehát más kalandozó nem tudja utána megvásárolni (ugyanis mindkét tárgy felvásárlására a varázslótorony kizárólagos monopóliummal rendelkezik).

4. Akadémia

A játék során lehetőséged van újabb szakértelmek megtanulására, képességek kifejlesztésére, sőt, újabb végtagok növesztésére. Mindez a Galetkik akadémiáján és Alkimista központjában történik. Az akadémiát a BE 4 paranccsal látogathatod meg, második paraméternek meg kell adnod, hogy mit akarsz tanulni. Általában, a szabálykönyvben szereplő összes harci és egyéb szakértelmet meg lehet itt tanulni, egyenként 20 TVP és 5 képességpont árán.

Harci és egyéb szakértelmek megtanulása. Példa: El akarod sajátítani a tűzlehelet harci szakértelmet. Ekkor ki kell adnod a BE 4 10 parancsot, 20 TVP-ért. Ugyanígy tanulhatsz nem harci szakértelmet, pl. a BE 4 45 paranccsal a csapdaészlelést sajátíthatod el.

Új végtagok növesztése. A végtagok és egyéb támadó szervek nem nőhetnek végtelen számban, harcban való hatékony használatuk pedig tapasztalatot kíván. A kezdő szinten 1 végtagod lehet, utána a 2., 4., 7., 10., 13. stb. szinteken lehet újat növeszteni, de összesen maximum 14 végtagod lehet. Az új végtag kifejlesztése a BE 4 <típus> paranccsal történik, ahol típus lehet 100: mancs, 101: karom, 102: csáp, 103: farok, 104: fog, 105: láb. Ez a parancs nem mindig fog új végtagot növeszteni, általában csak lehetővé teszi, hogy egy, már meglevő végtagodat harcban is használd (mérete és vele való jártasságod 1-es szintű lesz). Pl. a BE 4 105 parancs hatására egyik lábaddal tudsz majd harcolni. Ha már mindkét lábaddal tudsz harcolni, és kiadsz egy BE 4 105 parancsot, akkor új lábad fog nőni! Természetesen, második fejet nem növeszhetsz, tehát a fogaiddal csak egyféle harci szakértelmed lehet. Hasonlóan, csak egy farkat növeszthetsz. FIGYELEM: Ha az új végtagot rögtön KNO-zni akarod, akkor nem azt a sorszámot kell megadnod, amelyet a BE parancsnál. Várj meg egy fordulót, és akkor a karakterlapról leolvashatod, mi a végtag hivatkozási száma.

Egy új végtag növesztése 10 képességpontba és 20 TVP-be kerül.

További információ.

Fegyvert csak a csápba, mancsba és a karomba tudsz fogni. A fogaiddal viszont nagyobb sebzést tudsz okozni, a farokkal nagyobb a találati esélyed, és a lábadat kevésbé sebzi a tüskés bőr. Annyi gyűrűt és karkötőt hordhatsz, ahány harci végtagod van, és ide a fog, farok és láb is beleszámít, nemcsak a fogni tudó végtagok.

Végtagra rakott képességek elsajátítása. Természetes, hogy előbb-utóbb vámpirizációt, mérget vagy egyéb nyalánkságot akarsz a végtagjaidra növeszteni. Ehhez a BE 4 <képesség> <végtag> parancsot add ki, ahol a <képesség> egy 200-211 közötti szám, attól függően, hogy melyik képességet akarod megtanulni, a <végtag> pedig 100, 103, stb., azaz, hogy melyik végtagra kerüljön a képesség. A végtag képesség a többi szakértelemhez hasonlóan 20 TVP-be és 5 kno-ba kerül. A választható képzettségek listáját ld. az A Függelékben. Bármely végtagra növeszthetsz képességet, még a lábadra is. A végtag képesség, akkor működik, ha eltalálod az ellenfeledet, de megsebezni nem kell hozzá (pl. gránitbőr).

5-6. Aréna

A Hegy minden szintjén van egy aréna, amelyet egy óriási barlangcsarnok belsejében építettek ki. Az arénában néha-néha ún. olimpiai játékokat tartanak, de ellátogathatsz az arénába csak azért is, hogy harci képességeidet teszteld. Az arénába a belépő szint x 5 arany.

A BE 5 paranccsal 10 TVP-ért torzszülött ellenfelekkel küzdhetsz meg. Ha sikerrel jársz, aranyat kapsz jutalmul, és ha legközelebb jössz, erősebb ellenfeleket kapsz. Minden szinten nyilvántartják az arénában, ki meddig jutott, és a szint legjobbjának a nevét minden belépéskor megtudhatják a többiek.

A BE 6 paranccsal 10 TVP-ért a galetki-galetki harcban való jártasságodat tesztelheted. Az arénában ilyenkor a legutoljára győztes galetki klónjával küzdesz meg. Ha le tudod győzni, akkor a helyére a te klónod kerül, dicsőségedet hirdetve, amíg azt is le nem győzi valaki. Győzelem esetén aranyat kapsz.

Az arénában mindig egyedül kell küzdened, szolgáid nélkül.

7. Palota

A palotában lakik a szint vezetője, egy bölcs, idős galetki, aki elvállalta, hogy a fiatal galetkiket pátyolgatja. És persze itt találhatók meg a szint bürokratái, a Szállítók és Takarítók irodái stb.

Ha a BE 7 paranccsal ellátogatsz a palotába, az elöljáró, hacsak nincs valami sürgős dolga, személyesen fogad. Gyakran előfordul, hogy valamilyen feladatot is ad neked, amelyet a K parancs kiadásával hajthatsz végre.

9. Templom

Egy alternatív gyógyítási lehetőség, ha elmész a templomba. A templomban a következő szolgáltatásokat veheted igénybe 5 TVP árán:

BE 9 1 <ép>. <ép>-t gyógyítanak rajtad (de max. annyit, amennyi hiányzik), ép-nként 1 aranyért, plusz 10 arany szintenként, a 2. szinttől kezdve. Ezt a szolgáltatást körönként 1 alkalommal veheted igénybe, és csak akkor, ha legalább 10 ép-d hiányzik.

BE 9 2 <év>. Természetellenes öregedés megfordítása. Fiatalítanak rajtad <év>-et, évenként 100 aranyért. Ez ugyan irreálisan drága, de a papok nem szívesen csinálják, mert nagyon igénybe veszi őket.

BE 9 3 <sorszám>. A megadott sorszámú szolgádat, ha ájult, meggyógyítják, ára 10 arany x a szolga származási szintje.

BE 9 4 <sorszám>. Egy annihilált (az azonos nevű varázslattal tökéletesen megsemmisített) szolgád testét rekonstruálják, 30 arany x a szolga származási szinte. Ez egy elég drága szolgáltatás, úgyhogy ha a szolgád nem volt túl régóta a szolgálatodban, jobb, ha új után nézel.

BE 9 5. Mágikus eredetű átok eltávolítása. No igen, a varázsátoktól nemigen lehet másképp megszabadulni. A szolgáltatás ára 50 arany.

BE 9 6. Átkozott tárgyak megsemmisítése. Az átkozott tárgyak birtoklása nem akkora tragédia egy galetki részére, ezért a papok csak akkor foglalkoznak veled, ha már tényleg nagy a baj. Ha legalább négyféle átkozott tárgyat van, (szint-1) x 100 arany díjazásért az összeset megsemmisítik.

A fenti árak változhatnak! Az aktuális árlistáért a BE 9 parancsot add ki. Ekkor tájékoztatást kapsz az esetleges újabb szolgáltatásokról is, és előfordulhat, hogy küldetést is kapsz. A templomi árak ugyan igen drágának tűnhetnek, de magasabb szinten már képes leszel őket szükség esetén kifizetni.


Létrehozás: 2003. szeptember 14. 11:34:19
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:20
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.