Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Városi bandatag
(Shadowrun archetípus)
Küldd el képeslapként!
A bandatag otthona az agglomeráció dzsungele - minden egyes sikátor, italmérés, elhagyott épület és kiégett autó.
Nézz szét a galériában!
60. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2024.06.15. PROGRAMJA
Boszorkányok és Manaszipoly
HKK a Board Game Expon
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Manaszipoly
Legendák Viadala 2024 videók

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Varázsdimenzió lapbemutató 1. hét
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Manaszipoly (10)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (35)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (223)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8144)
Lapötletek (64970)
Manaszipoly zén bemutató (11)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Stephen Kenson: Bukott angyalok (részlet)

Tir Tairngire sötét erdeitől még a tündék is tartottak, és nem is alaptalanul. Az a hír járta, hogy a vidék hegyei között rémületes lények tanyáznak. 2011-ben, az Ébredés idején veszedelmes, zabolázhatatlan mágikus erők szabadultak el, és a barátságos ligetek helyén ősi legendák elfeledettnek hitt világa elevenedett meg. Ettől kezdve aki csak tehette, elkerülte a vadont.

Az Ígéret Földjének lakói mindenkinél jobban tisztában voltak vele, milyen szeszélyes és kiszámíthatatlan tud lenni a mágia, úgyhogy inkább békén hagyták a mélységes völgyeket és a ködbe burkolózó hegycsúcsokat. Ezért is esett a választás aznap éjszaka éppen erre a helyre: a mindentől távol eső vad erdőség a lehető legjobban megfelelt a feladat végrehajtására. Ez azonban Mustangot távolról sem nyugtatta meg. A nő egy sziklás lejtőn várakozott a hegyoldalon, a minden irányban messze elnyúló vadont és a fogyó hold előtt kavargó rongyos szélű felhőket kémlelte, és igyekezett nem gondolni arra, mi történik éppen a közelében fekvő barlang mélyén.

A bömbölő szél elszabadult hajtincseket fújt az arcába. Borzongva hajtotta fel gallérját. A ballisztikus pánzélzatot fedő szintibőr általában tökéletesen megfelelő öltözék volt, de ebben a helyzetben jól jött volna valami melegebb holmi. Felhúzta a cipzárt, amennyire tudta, és még jobban megszorította kis automata pisztolyát.

Ekkor hirtelen apró neszre lett figyelmes, és mintha szeme sarkából moccanni látott volna valamit. Villámgyors mozdulattal előrelendítette fegyverét. A lézer célzófény halovány vöröse egy darabig a sötétséget pásztázta, aztán megállapodott egy meglepő közelségben felbukkanó homályos alakon.

- Csak nyugi! - szólalt meg ekkor az árnyék. Mustang leeresztette a fegyvert, de azért úgy tartotta, hogy bármikor újra előkaphassa.

- Muszáj neked mindig így sompolyognod? - fakadt ki, miközben hunyorogva nézett a sötétségbe.

- Bocs, a megszokás. - A férfi már közvetlenül Mustang háta mögül beszélt. - Amikor már képtelen leszek észrevétlen maradni, akkor tudni fogom, hogy itt az ideje a visszavonulásnak.

Mustang a fejét ingatta.

- Nem tudom, nincs-e már most itt az ideje - mondta halkan. - Nem tetszik ez nekem, Silk.

A férfi Mustang vállára tette a kezét.

- Nem lesz semmi baj - nyugtatgatta. - Már nincs sok hátra. Ha Marc végzett, azonnal elhúzzuk innen a csíkot. Bárcsak már a hátam mögött tudhatnám ezt a rohadt helyet!

- Én... nem is tudom. - Mustang mélyet lélegzett, és lassan engedte ki a levegőt. - Az biztos, hogy nem az a mesebeli tündérország, de mégis valahogy... varázslatos hely.

- Már annak, aki hegyes füllel született - szögezte le Silk. - Én legalábbis valahogy nem éreztem a portlandi nyomornegyedek megkapó varázsát, vagy te igen?

A nő a fejét rázta.

- Persze, de mégis... valami van itt a levegőben.

- Nem vagy te egy kicsit elfogult a tündékkel szemben? - incselkedett Silk.

Mustang elmosolyodott. Az biztos, hogy ezentúl már mindig más szemmel fogja nézni Tir Tairngire-t és a tündéket. Egyáltalán, az egész élete meg fog változni - már persze ha egyáltalán túlélik ezt a kis kalandot.

Silk, a lány aggódó arckifejezését látva, gyengéden megszorította a vállát.

- Ne félj, nem lesz semmi baja. Tudja, mit csinál.

Legalábbis azt hiszi, gondolta Mustang, miközben Silk felé fordult.

- Nem is ez aggaszt.

A férfi komoran bólintott.

- Tudom én. Ne aggódj, már a nő is alig várja, hogy elhúzhasson innét.

- Gondolod? Én ebben nem lennék olyan biztos.

- Tudod, hogy szükségünk volt rá.

- Nem. Csak megkönnyítette a dolgunkat - ellenkezett Mustang.

- Jó, akkor megkönnyítette a dolgunkat. Mióta okoz az neked problémát, ha a könnyebbik megoldást választjuk?

- Amióta olyanokkal is lepaktálunk, akikben nem bízom.

- Hát, ilyen az élet az árnyak világában - kedélyeskedett Silk. - Bízhatunk egyáltalán valakiben?

Mustang átnézett a férfi válla fölött. A barlang bejárata mellett, a hegy mindkét oldalán komor sziklák őrködtek.

- Valamelyikünknek ott kellene lennie.

Silk elgondolkodva rázta a fejét.

- Én is így érzem. De az biztos, hogy csak elvonnánk Marc figyelmét. Jobb, ha nem zavarunk egy varázslót munka közben.

- Miért nem inkább én vagyok mellette? - tette fel a kérdést Mustang. - Vagy te?

- Mert nem akar veszélybe sodorni téged. Bennem meg nem bízik. Persze, végül is nem vagyok tünde, ráadásul... - Silk látta, hogy Mustang szúrósan néz rá, és inkább így folytatta: - Azt hiszem, féltékeny rám... a konkurenciát látja bennem. Tudom, tudom - tette hozzá, mielőtt a lány közbeszólhatott volna -, ez hülyeség; de ő nem így látja. Egyszerűen jók vagyunk együtt, és ezt könnyű félreérteni.

Mustang már oda se figyelt. Álmodozó tekintettel nézett a barlang bejárata felé.

- Szereted őt, ugye? - zökkentette ki Silk a gondolataiból. Mustangot ez az egyszerű mondat úgy érte, mintha egy vödör hideg vizet zúdítottak volna a nyakába.

- Igen... szeretem.

Most először ismerte be egy másik ember előtt, hogy ez a küldetés számára mást jelent, mint a többi. Ezután már semmi nem mehet úgy, mint azelőtt.

Mustang újra a barlang felé nézett.

- Silk... - suttogta, mire a férfi hátrafordult. Lüktető vörös-arany fény áradt a barlangból. A sugárzás egyre erősödött, mintha a nap ma tévedésből a barlangban kelt volna fel. A világosság kiömlött a hegyoldalra is, és a környező hegyek az egyre hangosabban zengő varázsszavakat visszhangozták, amelyek mintha a fénnyel együtt áradtak volna ki a barlangból.

Silknek még éppen sikerült Mustangot elkapnia, aki elkezdett a fény és hang irányába rohanni. A lány dühösen rángatta a karját.

- Nem avatkozhatunk közbe! - kiáltotta rekedten Silk. - Megmondta, hogy maradjunk itt, bármi is történik!

Mustang abbahagyta a küzdelmet, és dermedten állt. A kántálás elhallgatott, de a fény még az eddiginél is erősebben ragyogott, most már egyenletes sugárzással.

- De hát ezt a fényt mérföldekről látni!

- Mérföldekre nincs senki - vetette ellen Silk.

- És a járőrök? - makacskodott Mustang.

- Mire ideérnek, mi már messze járunk. Higgadj már le!

Mustang felsóhajtott. Egyszerre mintha minden ereje elszállt volna.

- Persze, igazad van. Csak szeretnék már túl lenni ezen.

- Mit fogsz tenni, ha vége lesz?

A lány elgondolkozott.

- Még nem tudom. Először is attól függ, mik a tervei a cégnek. - Silk bólintott. Elsősorban mindig a cég akarata számított.

- Ha bármiben segíthetek... - A férfi elharapta a mondatot, és mindketten a hirtelen felcsapó lobbanás felé kapták a fejüket. Ugyanekkor egy sötét alak rajzolódott ki a barlang bejáratánál, és rohanvást elindult az erdő vonala felé.

- Aerwin! - üvöltött fel Silk, de a karcsú alak megállás nélkül futott tovább.

- Marc! - sikoltotta Mustang, és a barlang irányába vetette magát. Silk egy pillanatra megtorpant: féltette a lányt a rá váró látványtól. De a következő másodpercben már rohant is a lejtőn lefelé menekülő nő után.

Aerwinnek jókora előnye volt, de a sziklás hegyoldalon még neki is lassítania kellett. Silk most hálát adott a beültetett optikáért, amely megsokszorozta előtte a felhő mögé bújt hold halvány fényét. Így könnyedén ki tudta kerülni az akadályokat, és világosan látta a távoli fekete sziluettet is, amint fut előtte az éjszakában.

Silk, miközben tovább fokozta a tempót, átvágott bal felé egy alacsonyabb hegygerincen, és átvetette magát az ormon. Esés közben kapta el a nőt. Összegabalyodva, elszabadult kövek záporában gurultak le a lejtőn.

Aerwin nagy nehezen talpra állt, de Silknek sikerült újra elgáncsolnia. A nő arrébb gördült, és Silk is hagyta, hogy a lendülete néhány lépésre a másik irányba vigye. Egyszerre kaptak a fegyverükhöz, de a férfi - a gerincoszlopába épített optikai processzornak köszönhetően - egy másodperccel gyorsabb volt. Előrántotta a fegyvert; a nő sápadt arcán élénkpiros pötty jelent meg. A tünde sima bőre szinte gyöngyházfényben ragyogott a holdsugárban.

- Inkább ne - mordult rá Silk, mire Aerwin lassan felemelte a kezét a pisztolyról. - Ott maradsz! - tette még hozzá, miközben feltápászkodott, persze ügyelve arra, hogy a piros pont semmiképp ne mozduljon el. A nő farkasszemet nézett vele; akkor sem hunyorgott, amikor a lézer egyenesen a szemébe világított.

- Mi a franc folyik itt? - kérdezte Silk, bár sajnos nagyon is tudta a választ. - Átvágtál minket, mi? Csapda volt az egész. De miért?

- Kössünk alkut - szólalt meg a nő, mire Silk ujja megrándult a ravaszon. De visszafogta magát; először ki kell derítenie, mi történt.

- Fogd be! - mordult rá a tündére -, nincs több alku. Óriási hiba volt megbízni benned, de ne félj, még egyszer nem fordul elő. Megint megkérdezem: miért?

Aerwin némán és mozdulatlanul állt. Ekkor azonban Silk - mesterségesen élesített látásának köszönhetően - észrevette, hogy valami megcsillan a szűk fekete nadrág egyik zsebében. Egy sebtében összecsavart aranylánc kis darabkája volt az, amely a küzdelem hevében kicsúszott a helyéről. A tünde azonnal követte Silk pillantását, de akkorra a férfi már előreugrott, hogy megragadja a szabadon fityegő láncszemeket, és a pillanat töredéke alatt kirántotta a láncot Aerwin zsebéből. A lánc végén egy jádéből faragott, sárkányt formázó amulett lógott.

- Ez Marcé - állapította meg Silk, miközben jeges tekintetét a tündére szegezte. - Hát ezért vertél át minket?

- És még csak most jön a java - suttogta Aerwin gyilkos mosollyal.

Ekkor hirtelen vakító fény árasztotta el az éjszakai égboltot. Szerencsére Silk optikája azonnal alkalmazkodott a változáshoz, de még így is káprázott a szeme, miközben a fény forrását kereste.

Egy rúgás - és a pisztoly kirepült a férfi kezéből. Az amulettet szerencsére sikerült időben megszorítania. Miközben a tünde előrántotta a pisztolyát, Silk oldalra vetette magát. Nem tudott hova menekülni, a kopár hegyoldal nem nyújtott fedezéket. A sötét ruhás nő felemelte a fegyvert, és Silk tudta, hogy ebből a távolságból nagyon is könnyű préda neki. Volt már alkalma megfigyelni, hogy Aerwin ennél sokkal távolabbi célpontot is képes eltalálni.

A lövés, amely eldördült, mégsem a tünde pisztolyából származott, hanem valahonnan fentről. Aerwin hátrahőkölt. Silk a hang irányába fordult, és meglátta Mustangot, aki tőlük vagy tizenöt méterre állt. A lány arcán pokoli elszántság tükröződött, miközben elindult feléjük a lejtőn. Silk most már látta azt is, hogy a fény a fölöttük köröző helikopterből jön, amely a hegyoldalt pásztázza.

- Dobják el a fegyvert! - dübörgött az angol nyelvű felszólítás.

- Dobják el a fegyvert! Kezeket a tarkóra!

A következő pillanatfoszlányban Aerwin felmérte a terepet: Silk a földön, Mustang egyre közelebb, a helikopter nemsokára újra erre fordul. A tünde tétovázás nélkül a fák irányába lendült. Silk látta, hogy bal karját mereven tartja, de ez alig lassította a mozgását.

Mustang abban a pillanatban ért Silk mellé, amikor annak végre sikerült feltornásznia magát.

- Jól vagy?

- Megvagyok - válaszolt a férfi. - Tűnjünk innen!

- Megőrültél? Még elkaphatjuk! - Mustang el is indult Aerwin után, de Silk elkapta a karját.

- Nem lehet - mondta. - Csapdába csalt minket. Itt néhány perc múlva nyüzsögni fognak a tiri járőrök. El kell tűnnünk innen!

- De hát ez a nő... - Mustang hangja elcsuklott.

- Tudom! - szakította félbe a férfi. - Hidd el, Stang, semmit sem tehetünk! Azonnal el kell tűnnünk innen!

Mustang arcán végigcsorogtak a könnyek. Ránézett Silkre, és vett egy nagy levegőt. Egy pillanatra a férfi azt hitte, hogy neki fog esni, vagy kiabálni kezd, hogy azonnal menjenek Aerwin után. De Mustang csak reszketeg hangon sóhajtott egyet.

- Igen - mondta. - Menjünk.

Amikor a helikopter újra átpásztázta a területet, a sötét alakokat már elnyelte a föld. Nem maradt ott más, csak magasan a hegy ormán a barlang mélyén pislákoló narancsvörös fény, a vadon és a rémalakokkal teli éjszaka.

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: Stephen Kenson: Mérgek könyve (részlet).


Létrehozás: 2007. június 11. 14:41:27
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:20
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.