Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A felébredt etnicoliktor
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Egy nemrég napvilágot látott irat szerint így nézett ki az a többezer éve halott etnicoliktor, melynek csontjaiba a feketecsuklyás nekromanta papok kísérletképpen életet leheltek. A Zangroz környéki ásatáson számtalan tehetséges régész és egyéb tudós vesztette életét a szörny öntudatra ébredt agresszivitásának következményeként.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2024. május 4., 10 Minutes

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (2)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Zén lapbemutató: Lúcia kalózai

A bemutató elején szó volt arról, hogy a kalózoknak van egy sajátosságuk, ez nem más, mint a Rumos kulacs nevű lap megtermelése. Pofonegyszerű, ikonikusan kalózok termelik meg, amitől egyre erősebbek (részegebbek) lesznek, vagy éppenséggel továbbsegítik a kezünk visszatöltését.
Kijátszásra oszt 1 izomjelzőt, vagy kör végén húzhatunk egy lapot, ez éppen szituációtól függ, hogy mikor mi a legjobb, de úgy vélem, ezt majd játék közben sikerül kitapasztalni mindenkinek. A következő lapoknál majd láthatjátok, milyen interakciók járnak kéz a kézben a Rumos kulaccsal.
Nos, ha már új etnikum, akkor jár neki egy követő is, nem is akármilyen. Y’arr igazi kalóz módjára tápolja tengeri fenevadjainkat, oly módon, hogy sok esetben végzetes sebzést is képesek leszünk bevinni. Van rajta korlát, így figyelni kell arra, hogy az éppen nem szükséges kulacsokat valamire felhasználjuk.
Képzeljük el, hogy 4 kulacs esetén már +4 sebzést kap minden kalóz, ezzel is szemléltetve azt, minél több Rumos kulacs kerül elfogyasztásra, annál veszélyesebbek!
Epikus lévén próbáltunk arra ügyelni, hogy az 5 lapos kezdés mellé ne adjon lapelőnyt, viszont maga a sebzésadás nem volt nagy kunszt, ezért került rá még az a sor, hogy 3 kalóznál játékba rakhatunk egy Kalózhajót, ami tovább segíti a nyerésünket. Szerintem hangulatos a követő, és a legfontosabb, hogy szimplán hangulati jelleggel készült, ettől függetlenül remélem sokszor látjuk majd az asztalokon!
Ha ránézünk a lapra annyit látunk, hogy egy 2 zanszilánkos leszedés, vagy egy 1 manás kánter.
Mindenki arra használja, amire szeretné, de nincs szituáció, amikor rosszul jöhet. Kézből eldobásra egy elég specifikus dolgot akadályoz meg, így mindenképp ügyelni kell arra, hogy amennyiben másfajta reakció van a kezünkben, okosan játszuk meg őket, nehogy rosszul jöjjünk ki a végén.
Asztalról leszedésként és erőforrásként üzemel, némi kántervédelemmel ellátva, de ezen kívül sajnos több nincs benne. 1 varázspontért leszed nekünk valamit, majd ad egy Rumos kulacsot, ami üres asztalnál nyilván laphúzás lesz, de lény esetén elgondolkodhatunk az izmozáson is. Magas SP-jének hála leütni sem könnyű, így pár pakliba nyugodtan beférhet.
Az eredetileg kék színnel ellátott tárgyunk a régivel ellentétben jobban visszaadja a lap nevét, hisz láthatjuk ellenfelünk éppen mivel szeretné elrontani a napunkat, emellé befért még némi lény védelem is, illetve ha meg szeretne ellenfelünk szabadulni tőle, bizony egy lap eldobásával meg kell büntetnünk.
Pénztárcabarát pakliba szívesen beraknám, azon belül valamilyen hordába, esetleg olcsóbb tárgy epikusba, ezzel egy light P.O.L.O.S.K.A-ként üzemelve. Az ereklye ikon csak hab a tortánt, ha éppen csontra, gyógyulásra van szükségünk.
Gyönyörű rajz, hasznos képesség, és hajó pakliba is passzoló építmény. Kell ennél több?
A kalózbandának természetesen alap eszköze egy ilyen, ezért is került rá, hogy körönként sebez annyit, ahány köteléket tudunk neki mutatni, ez lehet kalóz, vagy hajó.
Vigyázzunk arra, hogy játékosba max. 3-at sebez, sokszor jobb leszednünk vele egy zavaró lényt, vagy hajót, ha éppen van az ellenfélnél, a Semmizése pedig segíthet gyűjtőjáték ellen.
Azon felül, hogy szerintem ez a rajz zseniális lett, mindenképp érdemes rá figyelni, hogy ne süssük el túl hamar a dermesztős képességét, várjuk meg, míg valami fenyegető elemet találunk ellenfelünk asztalán.
A lénylopása hatalmas plusz, hisz bármilyen asztalról aktívan működő lény ellopása jól jön. Vegyük figyelembe azt is, hogy a zanszilánk költségnek saját magát is beáldozhatjuk, így kvázi egy 1 manás lénylopással találjuk magunkat szembe, majd ezt eljelenve további lapelőnyt kaphatunk a Rumos kulaccsal.
A zénben található kalózok közt elsőként Kidd, az elvetemültet mutatnám be. Egy két manás lénytől mit várhatunk el manapság? Nos a Rovarsámánnál megtanultuk, hogy ha már belefektetjük a 2 varázspontot, akkor a világot meg kell hogy váltsa, de úgy vélem, Kidd elég hangulatos lap lesz a kalózpakliban, már ha lesz ilyen Reakcióvédelme, élete és hálója is van, és erős kulacstermelő képessége. Vegyük figyelembe azt is, hogy ha sikerült megtermelnünk 1 db kulacsot, akkor Kidd-től kapunk egy újabbat, hisz nem csak kézből kijátszásra nézi, de lehet ez akármilyen varázslat, bűbáj, tárgy, az biztos, hogy megjutalmaz minket egy kis üvegcsével! A flavor pedig szerintem nagy igazságokat rejt.
Az előzetes háttértörténetben olvashattuk, hogy Kampókezű Pet Lúcia kalózflottájának kapitánya, és egyben leghűbb követője is. Az 1 mana és 1 zanszilánk költség kicsit borsosnak tűnhet, de ne féljünk használni, hisz az asztalon nagy veszélyt jelenthet a jelenléte, amint kikerül egy asztalon maradó lap, működése előtt befagyaszthatjuk, vagy akár el is lophatjuk, ha kifizetjük a költségét. Ez nekronos, vagy ingyenes lapoknál nagyon jól hangzik, úgy vélem, ez a ritka nagyon eltalált lap lett. Nem csak kalózpakliba, de akár egy börtön-bilincses, vagy keltetős pakliba is helyet szorítanék neki.
Második számú ritkánk Lúcia, a kisnovellában is olvasható, megválasztott kalózkapitány. Választásunk szerint ősmágiát, vagy anti-semlegesítést kérhetünk rá, éppen mi szükséges. Kalózainkat megvédi, emellett irtó nehéz levakarni, hisz életes, hálós és önmagában termeli a kulacsokat. Tesztelésen volt hogy 2 Lúcia önmagában olyan erősnek bizonyult, hogy gyengíteni kellett rajta, így nyerte el a mostani formáját, egy erős, asztalon maradó permanens erőforrást láthatunk személyében. Használjátok bátran!
Többféleképpen választható azonnali, ősmágiával, jól hangzik, de mit is kérhetünk vele? Konkrétan mindent, amire szükségünk van, erőforrás, leszedés, hajósebzés, és kánterdrágítás. Alapjaiban nézve, szerintem ez egy 10 pontos lap, annyi hátránya van, hogy borsos árat kell megfizetni azért, hogy maximumon működjön, egy opcionális leszedés lehet 1 zanszilákért, vagy 2 lapelőnyt termelő azonnali 2 zanszilánkért. Mindenesetre, szerintem gyakori vendég lesz az asztalokon.

Köszönöm ha végigolvastátok, jó játékot kívánok!
Yarrrr!

Vogel Patrik

Létrehozás: 2023. május 10. 11:29:44
Utolsó frissítés: 2023. május 11. 09:31:20
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.