Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Az árnyak teremtményei
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Árnytündérek ők? Vagy Leah egyik hadosztályának élőholt tagjai? Így vagy úgy, futás! - A magadfajta kalandozónak semmi jó nem származhat abból, ha ez itt és most kiderül!
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (2)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Ködrelikviák - lapelemzés


Akasztófa (8): 1 zanszilánkért permanens leszedés, ami ráadásul a Semmibe lő, ez elég erősen hangzik. A színe talán nem a legerősebb jelenleg, de mivel Leah folyamatosan kapja az erősítést, így bármikor berobbanhat a metába. A köd ikon miatt ködös paklikban még erősebb lesz, hiszen bármikor bekereshetjük, sőt ebben az esetben bármilyen védelemmel ellátott lapokat is lecsipked az asztalról.


Hatásnövelő furfang (6): Az egy manás cantrip bűbájok általában igen jók szoktak lenni. Viszont a klasszikus KF pakli, ahová ez jó, mostanában már nem volt elég erős. . Persze ezen pont ennek a zénnek a lapjai is segíthetnek valamit. Márpedig ha valaki összerakja a KF-es paklit, akkor ez a lap be fog kerülni, hiszen segít nekünk kirakni a tárgyainkat, anélkül, hogy valamilyen módon csontot termelnénk. És akkor ott van az az apróság is, hogy a saját körünkben használva is eltolhatjuk a helyettesítését az ellenfél körére, ha esetleg counterelni akarunk. Drágítás ellen is elég jó, hiszen a lap egész idézési költségét helyettesíti.



Ködamulett (7): A semlegesítése elég jó, hiszen alig van lap a metában, amit nem fog meg. Ugyanakkor az a baja, ami minden KF-es tárgynak, hogy kell hozzá egy lény. Így picit soknak érzem, hogy csont is meg lény is kell hozzá, de persze megint csak a klasszikus Lépéselőnyös KF-es decket tudom mondani, hogy oda oké a lap. Persze, mivel van rajta köd ikon (és más hasonló lapokon is), így az igazán kreatív játékosok elkezdhetnek gondolkodni a ködös KF paklin Lépéselőnnyel.


Morgan barlangja (6): Egyért ősmágiás bűbáj – ez jól hangzik, amíg nem olvassuk tovább a lapot. Kijátszásakor generál 4 lapot a gyűjtőbe – még mindig oké, hiszen gyűjtőgenerálós koncepciókba beférhet. A többi része viszont nem az igazi a lapnak. Ugyan 7 lapot tud égetni körönként az ellenféltől, és miután elfogyott a paklija a delikvensnek, le is sebezgeti szépen, de sajnos ez túl lassú ahhoz, hogy arra építsünk, hogy kirakjuk és megvédjük a játék végéig. A motyogók sokkal gyorsabban képesek leégetni az ellenfelet. A kárpótlás és a kompenzáció valamicskét segít rajta, de ettől függetlenül nem hiszem, hogy gyakran látott vendég lesz az asztaloknál.



Mórhegyi Bimbadil (8): Ha elolvassuk a képességét, elsőre nyilván a KF pakli ugrik be , de én ennél jóval többet látok benne. Egyrészt észre kell venni, hogy nem csak saját lapok után tud lapot adni, hanem az ellenfél (vagy pároson ugye másik 3 ember) lapjai után is. Másrészt nem csak tárgyakra, hanem lényekre is működik, amikből azért van pár az asztalokon. Plusz ott az idézési költsége is, ami járj kompatibilissá teszi, és így én már elengedhetetlennek érzem óriásokhoz például. De a kalandozós paklik több variációjában is megállja majd a helyét.


Nehéz harci kesztyű (7): Újabb KF-es tárgy, ami semlegesít. Láttunk már pár ilyet, és nem igazán futott be egyik sem nagy karriert. A reakció semlegesítések jellemzően 1 varázspontért jönnek, míg ez egy csontért, ami valamilyen szinten olcsóbbnak számít, de így is csak Lépéselőnyben tudom elképzelni a lapot. Elég jó dolog az, hogy kijátszásakor csinál még valamit, és az se rossz, hogy viszonylag nehéz levakarni (hiszen visszakerül kézbe), így azért érdemes észben tartani a létezését.



Robbantó bakancs (8): Elérkeztünk a zén ritka lapjához. Mivel ez egy ködös KF-es témájú zén ezért a ritka lap egy ködös KF-es tárgy lett. Nézzük mit is tud! 1 csontért semlegesít nem tárgy lapot. (Vagyis gyakorlatilag lapot semlegesít, mivel alig vannak tárgyak a metában használt nem tárgy paklikban.) Le tud lőni egy lényt, majd szépen visszaadja az árát. Teljesen korrekt ritkaszintű lap… az egyetlen baj vele ugye az a fránya KF ikon, de ez talán megbocsátható neki.


Szapora törpe (8): Az Akasztófa mellett talán ő a másik kedvencem a zénből. Ködös lény, ami tud csontot és még több lényt termelni. Szóval, ha valaki komolyan gondolkodik ködös KF deckben, akkor oda ez biztosan jó lesz. Ha csupán önmagában nézzük is, minden körben tud nekünk csontot adni, valamint két lényt, az egyiket izommal. Elég korrektnek mondanám. És akkor persze ott van a Törpe-gnóm glion, amibe még jobb lesz, hiszen a követővel húzhatunk is lapokat. A Hét törpe nevű lappal pedig különösen jól kombózik.



Szellembéklyó (7): Szintén ködös KF-es tárgy, de szerencsére bárkire rakható és nem is semlegesít, így mutat egy kis változatosságot a másik három darabhoz képest a zénben. Tulajdonképpen egy ingyenes lény leszedésről beszélünk, ami megoldja az izmokat is. A védekezés ikon a legtöbb lapon sokat dob, de nem tudom van-e még olyan, hogy valami fontosabb lényt kiraknak az első körben, amire ezt kivédekezhetném. Valószínűleg sok jelentősége nincs ennek az ikonnak rajta, de azért nem is hátrány, hogy megkapta. Mondanám, hogy a legjobb az Oz’mogroth univerzumkifordítóra lesz, de sajnos már csak akkor tudjuk kirakni, ha bőven elég lapelőnyt generált az éjfatty, így nem az igazi megoldás rá, de legalább a további „univerzum kifordító” fejfájástól megkímél bennünket.


Zálogház (5): Szintén a KF-es pakliban szeretné magát képviseltetni, méghozzá azon a vonalon, amit anno a Fegyvertár már elkezdett egyszer, csak éppen ez gyengébb egy kicsivel. Hangulatos kártya, mennyire jó már, hogy valamit beraksz a zacciba, hogy kapj érte valamit cserébe! De attól tartok, hogy erősségben nem üti meg azt a szintet, hogy beférjen egy versenypakliba.


Horváth Dávid

A kiegészítőben megjelent lapok listája

Ez a termék sajnos már elfogyott.


Létrehozás: 2019. január 25. 09:50:26
Utolsó frissítés: 2019. január 25. 10:09:06
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.