Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Wayazamund szirén
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Wayazamund szirénnel Ghalla délkeleti csücskében, a tengerparton sétálva találkozhatsz. Még a nők sem tudják kivonni bűvölő pillantásuk hatása alól magukat, ha viszont férfi vagy: biztosan elvesztél." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Az eddig megjelent HKK kiegészítők listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

HKK Kiadói tervek 2022


A mai cikkünkben gigantikus mennyiségű spoiler következik a jövő évi HKK-s történésekről, úgyhogy mindenki kösse be magát :) Mint ahogy korábban leírtuk, a szokásos év végi kiegészítőnk jövő év elejére csúszik a nyomda miatt. A várható megjelenés január 15. lesz, a tervek szerint ekkor tartunk belőle frissen bontott versenyt is.
A kiegészítő témája a roxati, egymással vetélkedő céhek köré épül. A céhek egy új laptípusként jelennek meg. Minden színnek pontosan 1 céhe lesz. A céhek nem kerülhetnek a pakliba, előre kikészített lapok, akárcsak a szabálylapok és követők. De legtöbbjük alapban passzív, azaz nem működik, előtte egy lappal aktivizálni kell őket, attól kezdve kifejtik hatásukat, és csak direktben, céhet passzivizáló lappal lehet kikapcsolni őket. Persze a kiegészítőben számos céh aktivátor lesz, és lesznek passzivizáló lapok is. Egy izgalmas, új játékmechanizmus, amiről hamarosan részletesebben is írunk majd.
A céhek mellett az RC másik nevezetessége, hogy ez lesz az első kiegészítő, ami már nem a powercreep jegyében készül, a benne levő lapok már nem lesznek erősebbek a HD/KL lapjainál. Kiugró erősségű, isteni lapok sem lesznek benne. A reakció és semlegesítés lapok jóval kisebb súlyt kaptak, viszont jóval több olyan lap van, ami valamiféle részleges védelmet kap a reakciók ellen. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy egy olyan kiegészítőt kellett összeraknunk, ami érdekes, versenyképes lapokat tartalmaz, de átlagerősségben és összetettségben már megteszi egy lépést visszafelé, ami hosszútávon egy mindenki számára élvezetesebb játékot tesz lehetővé.
A kiegészítő előzetes bemutatásának, beharangozásának egy teljes cikket fogunk szentelni rövidesen!

Mivel a korábbi alfa paklik nagy sikerüknek köszönhetően már mind elfogytak, természetesen érkezik 2 új alfa pakli! A sötétség és fény seregei egy epikus konfliktusban feszülnek egymásnak. A Horváth Dávid által tervezett alfákkal nagyon élvezetes meccseket játszottunk, reméljük, nektek is tetszeni fognak! Újdonság, hogy ezek a lapok is már a Cartamundinál készülnek, csak a dobozolás, csomagolás fog itthon, Magyarországon zajlani. Az alfa paklik várhatóan tavasszal, március végén fognak megjelenni.

Erről korábban írtam már, hogy most már minden kártyát a CM-nél gyártunk az egységes minőség miatt, így a zéneket is. Ennek köszönhetően évi 3 zén fog tudni megjelenni. Ezeket leteszteltük, elkészültek, januárban kapjuk meg ezeket a lapokat is, majd jön a csomagolás, borítékolás. A megjelenések időpontja még nem végleges, de próbáljuk őket akkora időzíteni, amikor épp nem történik semmi más :) Várhatóan május, július és szeptember hónapokra.
A zének témái kísértetek, épületek és a hordázás lesz.

Ez a másik kiegészítő, amit a Roxattal együtt teszteltünk. Témájában a Túlélők Földje legutolsó területére visz el minket, a lebegő szigetekkel, szinguláris anomáliákkal, térhasadékokkal és más veszedelmes tárgyakkal és szörnyekkel teli zónába. A Roxat céheivel ellentétben ebben a kiegészítőben újra lesznek kétszínű lapok, viszont nem fog új szabályt hozni a játékba. A tervek szerint júniusban fog megjelenni.
A Résföld hozni fog egy teljesen új fajt Rhattnak (aki a TF-ről a Résföldet ismeri, az akár tippelhet is), és végre az éjfattyak is saját követőt kapnak, persze számos, brutális új éjfattyal együtt.
Reméljük, hogy az élet a következő évben már visszaáll a régi kerékvágásba, nem lesznek újabb csúszások, átütemezések, járványok és hasonlók, és az év végi kiegészítő már január helyett december elején meg tud jelenni, de erről pontosabb részleteket majd akkor.

Mint tudjátok, elköteleztük magunkat a HKK hosszútávú fenntarthatósága mellett, ezért felvállaltuk azt a kompromisszumot, ami a HKK-n kívül már minden hasonló, gyűjtögetős kártyajátékban megtalálható már: a rotációt. Vagyis, hogy a versenyek egy részén csak az elmúlt néhány év lapjai használhatók. Ezt az új formátumot Új Nemzedéknek neveztük el, és ebben az évben már számos ilyen versenyt is rendeztünk. Mint észrevehettétek, az új formátum túl sokban nem tért el a normál hagyományos versenytől, hiszen a kis mértékben évről-évre erősödő lapok miatt amúgy is az újabb lapokat volt érdemes használni, és a szabálylapokra és követőkre nem volt ilyen korlátozás. Először is nézzük meg, az új év milyen változásokat hoz ebben a témában!

Mivel a Roxat céhei január 15-én jelenik meg, ezért szokás szerint a következő hónap első napjától, azaz feb. 1-től lehet vele versenyen játszani.
Értelemszerűen, az Új Nemzedék fordulópontja is ez lesz most, tehát a 2022. januári versenyeken még lehet 2018-as lapokkal játszani, de feb. 1-től már nem: kirotálnak az Elemi erők és a 10. kiadás lapjai, helyettük bejön év elején a Roxat céhei, nyáron pedig a Résföld.
Az ultraritkákkal kapcsolatban volt egy szavazás, ugye 2020-ban őket még évszám korlátozás nélkül lehetett használni, de a többség kérése az volt, hogy 2022-től már az ultrákra is vonatkozzon Új Nemzedék formátumon megkötés. Itt 2 lehetőség volt, hogy rájuk is 3 éves rotáció vonatkozik, vagy egy megengedőbb, 5 éves rotáció lesz. A vélemények összesítése alapján az utóbbi lett a végleges döntés. Tehát jövőre az ÚN formátumokon a 2017-es vagy újabb ultrákat lehet csak használni.
A szabálylapokra és követőkre a rotáció továbbra sem vonatkozik, ezeket évszámtól függetlenül továbbra is lehet használni (beleértve az ultraritka szabálylapokat és követőket is).
Csak Új Nemzedékről tiltott lapok: a Spóra mellett komoly esélye van, hogy Szhet is fel fog kerülni erre a listára. És lesz még egy tiltás, amit még tavaly döntött el az akkori tesztelő csapat, és mi a mostani kiegészítőket már enélkül teszteltük, a Mardakor ajándékozót jövő februártól nem lehet használni az Új Nemzedéken. A tiltás oka az volt, hogy ennek a lapnak önmagában óriási befolyása van a metára és a játékegyensúlyra, ezért az Új Nemzedék tervezése és tesztelése szempontjából jobb, ha őrá a 3 éves rotációt érvényesítjük, annak ellenére, hogy ultra.
Természetesen továbbra is támogatunk nem Új Nemzedék („káosz”) formátumú versenyeket, várhatóan a nem hagyományos, hanem speciálisabb, szűkebb lapkészlettel dolgozó versenyek formátuma általában ilyen lesz. Ami viszont nagyon fontos, hogy amikor tesztelünk, akkor az ÚN szabályai szerint tesztelünk. Ez olyan szempontból érdekes, hogy előfordulhatnak olyan speciális kombók, amikhez egy régebbi lap kell. Ha ez esetleg tesztelésen nem jött elő, az nem a véletlen műve. Épp ezért, igyekszünk minden lapra valamiféle korlátozást rakni, biztos ami biztos alapon, de ha valami mégis átcsúszik, természetesen figyelemmel kísérjük a káoszmetát is, és ha szükséges, közbelépünk, fontos, hogy a játékegyensúly minden környezetben megmaradjon.

Tihor Miklós

Létrehozás: 2021. november 4. 10:39:50
Utolsó frissítés: 2021. november 4. 13:04:57
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.