Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Egy sárkány barlangjában
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
"Nem hazudtak a krónikák, ilyen hát a tipikus életkép egy kincseire vigyázó sárkány barlangjában" - sóhajtott a kalandozó, aki először lépett be a Folrang által belakott földalatti csarnokba. Csakhogy a sóhajtás túl hangosnak bizonyult, és ennek következményeként az utolsónak is hősünk életében...
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Az eddig megjelent HKK kiegészítők listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8136)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Interjú a 2018-as év HKK Nemzeti Bajnokával


Szia Krisztián!

  • Ezúton is gratulálunk a XXII. HKK Nemzeti Bajnokságon megszerzett bajnoki címedhez. Régóta játszol már HKK-t, így nyilván sokan ismernek, de azért kérlek, mutatkozz be az olvasóknak! Mióta játszol a HKK-val?
  • Sziasztok! Először is köszönöm a gratulációkat! Dönczi Krisztián vagyok, szegedi játékos. A mostani játékosokhoz képest elég rég kezdtem a kártyát, ha jól emlékszem 1997. körül vettem az első csillagkép mini kiegészítőmet, azóta játszok kisebb nagyobb kihagyásokkal. (Nyilván nekem is voltak bulis éveim, akkor csak az számított.:) ) Én is váltam már meg párszor a gyűjteményemtől de végleg soha nem bírtam elengedni.

    2015. októberi beholderes verseny: Gáspár Tamás és Dönczi Krisztián.
    A Kreátor Műhelye bemutató verseny döntője, 2016. november: Daku Gergely és Dönczi Krisztián.

  • Nagyon régóta jelen vagy a HKK-ban, és ahogy látom, nem csak a Wekerlébe jársz, hanem sok vidéki versenyre is. Hogy van minderre időd? Mennyit foglalkozol HKK-val hetente, vagy havonta?
  • Én is – mint minden normális ember – dolgozok hétfőtől péntekig, kisebb-nagyobb sikerrel, de a hétvégét próbálom úgy intézni, hogy azt csináljak, amit szeretek. Ez pedig a kártya, vagy a horgászat. Sajnos nincs túl sok időm játszani, legtöbbször csak a versenyeken van erre lehetőségem. Legjobb esetben előtte max. 1-2 órát tesztelgetünk. Szóval a heti egy kártyafüggőség az általában megvan a hétvégén, mert próbáljuk mi is úgy rendezni a versenyeinket, hogy a pestivel ne ütközzenek. Így van meg a havi 3 verseny, a szegedivel és kecskemétivel, de ha úgy adódik a behós mellett a Dungeonbe is elmegyünk negyedikként. Ez havonta 3-4 verseny, meg pár óra játék.

  • Az eredményeid is nagyon jók évek óta. A beholderes versenyeken rendre az élmezőnyben vagy, a vidéki versenyeket általában megnyered. Mit gondolsz, mi ennek az oka?
  • Hát erre csak azt tudom mondani, hogy a hosszú évek alatt szerzett sok-sok tapasztalat és a rengeteg játék eredménye. Persze egy kevés szerencse is, anélkül sajnos manapság nem lehet versenyt nyerni. Általában egy verseny előtt sokkal több időt készülök fejben, mint teszteléssel. Régen ez fordítva volt. És megemlíteném még a legnagyobb mesteremet, akitől rengeteget tanultam, és akinek sokat köszönhetek, Béres Csabát.

  • A párod, Eszter is HKK-zik, nyilván te ismertetted meg vele a játékot. Szoktatok otthon ketten is játszani? Segít neked kipróbálni a versenypaklijaidat?
  • Igen, én mutattam meg neki a játékot, de sajnos az kicsit túlzás hogy HKK-zik. Először csak elkísért pár versenyre, de mivel unatkozott, felvetettem neki, hogy mi lenne, ha ő is kipróbálná a játékot, és közben rommá verné a népet. Szóval kártyázgat, de ha én nem lennék, tuti rá se nézne! Úgyhogy sajnos nagyon keveset játszunk, de amikor mégis, akkor sem az én paklijaimat teszteljük, hanem inkább őt próbálom tanítgatni a kártya szabályaira, meg arra, hogy mikre figyeljen. (Ez persze nekem nem túl izgalmas!:) ) Egyébként az eredménye meg is lett, mert teljesen kezdőként kvalifikálta magát egy dungeonos versenyen 4. helyezettként, és a nemzetin is 5 pont felett volt, és a 22. lett. Úgyhogy nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen kevés játékkal is ilyen helyezéseket bírt elérni.

    A 2018-as Nemzeti Bajnokság döntője: Szabó Krisztián és Dönczi Krisztián.
    A 2018-as Nemzeti Bajnokságon a legjobb nyolc közé jutott játékosok.

  • Mely versenyformátumokat szereted a legjobban, melyeket kedvelsz kevésbé?
  • Nekem igazából teljesen mindegy, milyen verseny van, mindet szeretem. Egy fajra is ugyanolyan szívesen megyek, mint egy hagyira. Talán a frissen bontottakat és a draftot szeretem a legjobban, ezeken kevésbé számít a szerencse, és sokkal izgalmasabb, jobb játékokat lehet játszani. Amit nagyon nem szeretek, az a pörgős „szerencsejáték”.

  • Van kedvenc paklid?
  • A kontrolljátékot szerettem mindig is, úgy hogy a hordát mondanám.:) Mármint ellenfélnek, saját pakliknak természetesen a kontrollt.

  • Mi volt a célkitűzésed a Nemzeti előtt? Milyen eredményre érezted magad képesnek?
  • Egyértelmű, hogy mindenkinek az első 16 a cél, utána a legjobb 8 és a döntő.:) Viccet félretéve egy 3. helynek is örültem volna, mert olyan kupám még nincs. Úgy voltam vele, hogy ha a draftig eljutok, onnan akár jó is lehetek, mert én tavaly már draftoltam ebből a kiegből, ahol a döntőig mentem, de kikaptam Gergőtől.

  • Hányadik olyan bajnokság volt ez, amin részt vettél? Azt hiszem szép nagy szám lesz a válaszod.
  • Fogalmam sincs!:)

  • Mit gondolsz, miért sikerült ilyen remekül a nemzetis szereplés? Mik voltak a legfontosabb dolgok a győzelmedhez vezető úton?
  • Az első két nap alapján. 8,5 ponttal jutottam tovább, negyedikként. De az első nap nem sikerült valami jól, a második napot meg egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel indítottam. Úgyhogy voltak olyan meccsek, ahol vért kellett izzadni még a döntetlenért is, és nagyon kellett koncentrálni. Elég nehezen hoztam össze azt a 8 és fél pontot. Igaz, ha úgy nézzük, a két nap alatt csak egyszer kaptam ki.:)

  • Milyen paklival indultál az 1. napon, és milyen eredménnyel? Mesélj az 1. napi élményeidről!
  • Életenergiás kontrollal mentem, mi mással!:) Sajnos nem volt az igazi, 3 győzelmet és 3 döntetlent szereztem, de a döntetlenek szerintem az életenergiának köszönhetők. Sajnos sokszor lejárt az idő. Igaz, összesítésben a 4 pont így is meglett, de legalább 5-öt szerettem volna hozni. Akkor nyugodtabban mentem volna a következő napra.

  • Mi a helyzet a második nappal? Akkor mivel játszottál?
  • Úgy volt, hogy akkor is életenergiázom, de a 30 ÉP-s kezdés miatt semmiképpen nem akartam több döntetlent játszani, és ezért váltottam az új ultrára, a Legfőbb káoszmesterre. Kicsit kockáztattam ezzel, mivel egy olyan új lapról van szó, amivel még nem nagyon játszottam. Szerencsére egész jól sikerült, a 3. helyre futottam be vele.

    A 2012-es Nemzeti Bajnok Dönczi Krisztián és a 2. helyezett Moschnitzka Ádám.
    A 2018-as Nemzeti Bajnok.

  • Hogyan alakult a 3. nap? Mik voltak a legemlékezetesebb pillanatok?
  • Első az ültetés. Ott már szokott menni a mókázás. Az én asztalom kicsit erősebbre sikerült, mint a másik, de végül is elég jó volt az elosztás. Érdekes, hogy a végén azzal döntőztem, aki a draftoláskor a jobb oldalamon ült. Elsőre nem tűnt túl erősnek a draftom. Úgy voltam vele, hogy valószínűleg a háromból egyet nyerek, és a hozott pontomból továbbjuthatok a nyolcba, de ott valószínűleg ki fogok esni. Az volt a baj, hogy egyik deckből se tudtam egy igazán jó ritkát kiszedni. Kicsit gyengébb paklikat kaptam. A nyolc között elsőre Moschnitzka Ádámot kaptam. Őt viszonylag simán vertem, két, jókor eldurrantott Molekularobbanásnak köszönhetően. Utána jött Szatmári Bálint, akit epikus küzdelemben, végül bajnoktépéssel sikerült megvernem. Szerintem ez mindenkinek elég emlékezetes pillanat volt!:) Ha esetleg valaki még nem látta volna, itt megnézheti.
    Sokak szerint tudtam volna nyerni bajnok nélkül is, de erre csak azt tudom mondani, hogy nem ők ültek ott, nem úgy látták a játékot. Ha jól emlékszem még 3 lap volt a kezében, amikor még passzolnom kellett volna. Plusz ugye kör elején húzott volna még egyet, és ki tudja, mire lett volna még képes. Erősen pörgős volt a draftja, bármi történhetett volna. Nem akartam kockáztatni egy döntőbe jutást, és mindig is el akartam tépni egy bajnokot!:)

  • Milyen érzés, hogy ismét nemzeti bajnok vagy, immár másodszor?
  • Nem igazán lehet elmondani, csak az tudja, aki már volt bajnok. Nyilván mindig az első a legjobb, de ez is felemelő érzés volt, és nagyon örülök!

  • Mi volt a hasonlóság, és mi volt a különbség a mostani és a 2012-es bajnokság között, amikor szintén te nyertél?
  • Hasonlóság nem nagyon volt. Ha jól emlékszem, azt sokkal nehezebb volt megnyerni, és ott az első meccs egy nagyon epikus küzdelemre sikeredett. Akkor talán a paklim utolsó lapjával nyertem az első meccset. Új kiegekből nyilván jobb draftolni, mint 2012-ben a régiekből. Ott akkor egyáltalán nem kontroll paklit szedtem, mint most! Akkor éjfattyakkal nyertem meg, szóval teljesen különböző volt az akkori és a mostani draftom.

  • Köszönjük az interjút, és gratulálunk még egyszer!
  • Én köszönöm a lehetőséget!

    Dani Zoltán

    Létrehozás: 2018. szeptember 4. 08:54:21
    Utolsó frissítés: 2018. szeptember 4. 15:13:08
    Nyomtatási forma


    Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

    © Beholder Kft., 2003 - 2024
    E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

    Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.