Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Mi a véleményed a megszüntethető követőkről? Szavazás előtt kérlek nézd meg a kapcsolódó fórumot!

1.) Szeretem őket, ellene is, meg vele is játszani.
2.) Nem játszom ilyennel, de ha szembe jön, nem zavar, csatamezőzök, lekánterelem stb.
3.) Nem szeretem őket, pénzfeldobás a játék.
4.) Nem HKKzom, csak szavazok.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Kristályláz július 17.
Zén Legendái: A sötétség gyermekei május 22.
A pillanat képe
Egy sárkány barlangjában
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
"Nem hazudtak a krónikák, ilyen hát a tipikus életkép egy kincseire vigyázó sárkány barlangjában" - sóhajtott a kalandozó, aki először lépett be a Folrang által belakott földalatti csarnokba. Csakhogy a sóhajtás túl hangosnak bizonyult, és ennek következményeként az utolsónak is hősünk életében...
Nézz szét a galériában!
Kérdezz-felelek 41.
Kristályláz (Túlélők Földje novella)
Kristályláz lapelemzés – 3. rész
Kristályláz lapelemzés – 2. rész
VII. Kelet-Magyarországi HKK Találkozó

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Profi versenyzők listája
Hatalom Kártyái verseny - 2021. július 17., Wekerlei Boccia Klub
Hatalom Kártyái verseny - 2021. július 17., Beholder

A lista folytatása...
Kérdezz-felelek 41. (3)
Mi a véleményed a megszüntethető követőkről? Szavazás előtt kérlek nézd meg a kapcsolódó fórumot! (30)
A véleményedre vagyunk kíváncsi Az egyszínűség egyedisége c. HKK versenyformátummal kapcsolatban. Tiltsuk-e ki az összes színtelen és Bufa lapot a formátumról, hogy a verseny tényleg az egyszínűség eg (61)
HKK pakliszerkesztő (165)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9459)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7234)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Homokdűnék bemutató – 2. rész


A múlt héten már megismerkedhettetek 5 lappal az új kiegészítőből, a Homokdűnékből, és most haladunk tovább. A héten néhány kicsit koncepcionális lapot mutatunk be.

Az idő hercege
Nézzük, mit tartogat ez a hét nekünk! Így hétfőre már is itt van egy lila óriás, akinek képességeit még megszámolni is sok. Reakcióvédelem, halálsikoly, egy korrekt áramlás és ereklye. Az idézési költsége és az altípusa eléggé meghatározza, hogy bizony leginkább járjas koncepciókba fogja otthon érezni magát, és erre kicsit ráerősít a képessége is. Varázspont termelés és laphúzás egyszerre, az ilyen lapok sose rosszak egy drágított környezetben – sem ellene, persze. Alapvetően egy középjátékban, kvázi ingyen érkező lényről van szó (mivel az előkészítő és húzás fázis után is adja a tápot), de persze nem lehetetlen már a meccs elején is játékba hozni. Egy Tleikan manapilon vagy egy Melák mellett vígan kipattan a második körben, és kellemetlen perceket okoz majd. Plusz, ha az ellenfél botor módon termelt egy kis erőforrást, akkor máris extra tempót és/vagy lapot is ad maga mellé. Tagadhatatlan, hogy Méniach-kal karöltve, a járjas paklik egy elég komoly csatárduóra tettek szert erre az idényre.

Goblin totemisten
Nincs új kiegészítő epikus követők nélkül, így most is érkezik pár új. Szó szerint pár, mivel ezúttal csak kettő darab lesz. Az első pedig a Goblin totemisten epikus verziója. A barna kis lények sosem álltak össze igazán egy koncepcióvá – kivéve persze veszélyes faj verseny, de ott is leginkább Semleges csatamezővel meneteltek – így ez a követő ezt hívatott kicsit megalapozni. Kvázi egy kötelékre, játékonként ad egy csontot, illetve kettő, goblin által adott csontot Dobótőrre cserélhetünk, ami nagyon könnyen komoly lapelőnyt jelenthet számunkra. Szerencsére mindegyiket csak a második körtől, így meggátolva az első körös pörgéseket. Cserébe a követő nem olcsóbbít, ami egyáltalán nem baj, mert a goblinok többsége így is piszkosul olcsón érkezik. Meg persze a jövőben is könnyebb kiegyensúlyozni ezeknek a lényeknek az erősségét az idézési költséggel, ha a követőjük nem babrálja meg azt. Egymaga azért még nem rántja életképes szintre a barna etnikumot, de ha olyan képviselői jönnek, mint az új Antimágikus goblin, akkor könnyen versenyképes koncepcióvá válhat a pakli.
Goblin régész
Ha már tegnap megnéztük az új goblin epikust, akkor most nézzünk meg egyet a faj új képviselői közül. A Goblin régészt régen KF-es paklikhoz próbálgatták, de sose tudott maradandót alkotni. Az újított verzió könnyen lehet egy új goblin pakli alapja, de akár tárgyas koncepciókba is helyet követelhet magának. Amúgy a lap tökéletes példa arra, hogy miért jó az, ha a követő nem tud olcsóbbítani. Látszik mennyire erős lenne ez az első körben, egy előrántott Goblin kulaccsal. A második körben is jó eséllyel a barna tárgyat fogja elővenni, így elég komoly tempóelőnybe helyezve a használóját. A saját körös keresés mellett kapott egy ellenfél körében is használható, lapelőny generálást biztos, ami biztos alapon. Mivel a goblinok tetemes része passzív – és a jövőben is ilyenek érkeznek – így nem csak epikus követővel, de Hegymélyi keltetővel is érdemes lehet majd próbálgatni őket. Ez a verzió is elég kellemesen szerepelt a tesztelés folyamán.

Yeti mumifikátor
A mai lappal evezzünk kicsit hűvösebb tájakra, és nézzünk meg egy hideg lapot! A három elemi ikon közül ez a leggyengébb, de most egy igen szép erőforrást kap a Yeti mumifikátor képében. Persze a jövőben is kap majd kellemes lapokat ez az „etnikum”. Ahhoz, hogy ez a yeti igazán jól működjön, kell már az asztalunkra némi szinergia, de ez mind a hideg paklival, mind pedig Rox-szal megoldható. Igaz, a Rox eléggé eltűnt az epikus követők jövetelével, de egy érdekesebb Lassan járjjal való felállás egyre inkább kívánkozik már a kártyaasztalokra. Egy ilyen pakliba a mumifikátor tökéletes lap lehet, mert 1-ért érkezve lapokat húzhatunk vele, tempót nyerhetünk vagy az eldobós képességével akár a csontvázak termelését is megindíthatjuk az első körben.
Rekish, a sivatag uszonya
Vissza a forró sivatagba, és nézzünk meg egy potenciális spoilert! Napjaink egyik csúcsragadozó paklija a Valsirah-hal felálló főnix pakli, de hát neki is dukál az erősítés. Rekish bizony kegyetlenül elbánik az ellenfél lényeivel; reakcióvédelemmel, élettel és hálóval felvértezve lopja el az ellenfél lényeinek képességeit. Persze az ellenfél dönthet úgy, hogy két körig nem játszik ki kijátszáskori képességgel rendelkező lényeket, de ez egy olyan luxusnak tűnik, amit nem lehet megengedni. E mellé még termeli a feltámadó Főnix fiókákat is, akiket meg is tud védeni a sebzésektől. Természetesen a tűz ikon sem hiányzik róla, így, ha ezen a lapon múlik, akkor nem fog megtörni a tüzes szinergia uralma. Az egyetlen gyenge pontja az, hogy passzívan jön, de mivel nagy az életpontja, és az esetek nagyon magas százalékában élete is lesz, így elég nehezen megoldható lap lett. Az már csak hab a tortán, hogy a követőjével akár egyért is érkezhet a második körben.

Aranydukát
Nézzük, miféle kincseket találunk még a sivatag mélyén. Nini, egy aranypénz! Így van, elérkezett az idő, hogy az Aranydukát is felújításra kerüljön. Miután a sima tárgy követő érthető okokból tiltásra került, készült egy kevésbé sikeres epikus verzió is, de nem titkolt szándékkal elkezdtük a Lassan járj irányába is tolni a tárgyakat. Ennek fényében az Aranydukát is egy vegyes idézési költséget kapott, hogy a drágító szabálylap mellett is árában érkezhessen. Elég egyszerű felújítás, lop és vissza tudja termelni a csontot, picit jobb árban, mint régen. Meg persze kapott egy kis fűszert is – végül is, ha egy aranyérmét találsz, lehet ott még több is akad – így egy kis extra szörnykomponens befektetésével kereshetjük is a következő Aranydukátot, és a következő körben lophatunk is újra.
A Mennyek Úrnője
Íme, itt a Homokdűnék másik epikus követője, A Mennyek Úrnője, ami egy teljesen új etnikumot, az angyalokat hívatott támogatni. Mint a beharangozóban már említettem, az angyalok egy picit defenzívebb felfogásban készültek. Ezt a követő egy kis lény gyógyítással, illetve gyűjtőből való kijátszhatósággal támogatja meg, de – jó epikushoz mérten – ide is be van építve plusz lapelőny. Természetesen nem véletlen, hogy ez sem ad tempóelőnyt, cserébe viszont neki van a legerősebb lapelőny generálási formával, hiszen egy már megoldott lényünket süthetjük el újra. Az angyalok többsége fehér színű lesz, így adva egy paklivá összeálló, és remélhetően játszható etnikumot Raiának is. Ezenfelül ezek az új lények mágikus védelemmel is rendelkeznek, így a kísérletező kedvűek felsorakoztathatják őket az Angyalhercegnő mögé egy esetleges Kragorus felállásban is.

Horváth Dávid

Létrehozás: 2020. november 9. 10:47:29Utolsó frissítés: 2020. november 16. 10:26:24 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.