Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Trollok szeptember 16.
Zén Legendái: Kufárok július 8.
A pillanat képe
Raia előtt
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Raia, a Napisten követői a jóság teljes elkötelezettjei. Messziről megérzik a gonoszt. Oltáraik a felkelő napot szimbolizálják, szívük az örök jóakarás lángjával ég.
Nézz szét a galériában!
HKK gyorshírek - 2023. szeptember
HKK paklik keverése
Beholderes HKK verseny szeptember 16. - Versenybeszámoló
Így draftoltam Farmoson
Hétvégén Beholderes HKK verseny

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek

A lista folytatása...
Lapötletek (64869)
Excelsior (997)
HKK gyorshírek - 2023. szeptember (8)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9472)
Így draftoltam Farmoson (4)
HKK retro laplista (129)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

HKK versenybeszámoló (pörgős Tiltott mágia az Exben)

Szerdán lementem versenyezni az Exbe, a Tiltott mágiákon lehetőség szerint próbálok részt venni, mivel a pakliépítés a kedvencem, és itt az ember sokkal jobban elengedheti a fantáziáját, mint hagyin. Az alapötlet egy kobudera pakli volt, mivel szerettem volna minél több Hódítások és Császárvárosos lappal játszani, és ez a pakli tesztelésen egész élvezetes volt.

Az eredeti, tesztelésen is használt pakliban benne volt kb. minden kobudera a Császárvárosból, a Császári testőr, Ezer világ őre (2023), Huddens mester (2023), Panatán békeőr (2023), Rabszolgakereskedő, Ryuku hivatalnok, Hran-hyo-lin császárnő, plusz Híresember a Hódításokból, meg Hiei (2020) a Homokdűnékből. A paklit azonnali leszedésekkel (Zanshin, Raquel haragja, Exterminálás (2020), A Semmi hívása (2020)) és néhány egyéb hasznos lappal (Ganüid védelmező, Vízfőnix, Termik spóra, Trikornis (2023), Moa homokfutó (2020)) egészítettem ki. Természetesen bekerült 3 Császári dekrétum is, ingyen igazi powerhouse a dobatásával és körönkénti kánterelésével. Követőnek természetesen A kalandozók védőszentje (új) adta magát.

A paklit kipróbáltam néhány, mostanában jót ment Tiltott mágiás pakli ellen. Sajnos hamar kiderült, hogy az Alanori lápvidék ellen, 0 lappal kezdve nem igazán hatékony a pakli. Beraktam 3 Sivító fenevadat, ha azok feljöttek, nyert a pakli, illetve próbáltam kicsit növelni a húzások arányán, a sajnos nagyon gyakran valamiért haszontalannak tűnő hivatalnokot Unaloműző (2020)-re cseréltem, de még így is gyenge volt. Kipróbáltam 5 lapos kontroll ellen, ott a laphátrány és a túl kevés kánter volt a probléma.

Próbálgattam, cseréltem lapokat, és végül beláttam, hogy ez inkább móka-paklinak lesz jó, utolsó helyre. Másnap jutott eszembe, hogy van egy megoldás, amivel az esélyeket ki lehet talán egyenlíteni: ha a követő mellé Hegymélyi keltetőt használok. Akkor a kevés lapos kezdés nem tud annyira lepörögni, lesz időm vagy gyorsan lehordázni, vagy visszaépíteni a laphátrányt, és több lapos kezdések sem tudják a játék elején annyira kihasználni a sok olcsó kánterből eredő előnyüket.

Ez persze azt jelentette, hogy a varázslatokat, és a repülő kobuderákat ki kellett rakni a pakliból (az Ezer világ őre maradt, mivel őt Termik spóra mellett ugyanúgy ki tudom rakni 1vp-ből, és elég erős lapnak tartom). A felszabaduló helyeket a követő miatt kalandozókkal töltöttem fel, a 3 színre rákeresve a próféták tűntek ideális választásnak, jó adag semlegesítést és leszedést kapott velük a pakli. A Sivító fenevadakat a repülés ellenére bent hagytam, muszáj valami asztaltakarítás, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretném. Samanthát is próbálgattam, ő sem rossz lap, csak ugye ő viszi a saját lapjaimat, és nem kijátszáskori képességből csinálja, könnyen elcsípi valami gaz leszedés.

A pakliban levő kalandozók száma még így sem volt elég. Bekerült még Szirk, a kegyetlen. Szerintem az a lap igazi powerhouse, én azt raktam volna ritkának a hordázásba, a reakciódrágítás, a lapelőny és az olcsósága mellett nagyon gyorsan tud ölni, főleg ha leszedik a követőt. Említést érdemel még Börtjauk, akit méltatlanul nélkülöznek. Illetve ott van még Garabonciás (2023) és Samael, akik körönként tudnak akár lapelőnyt adni, ilyen lapok elengedhetetlenek a kevés lapos kezdésbe. És végül Mikhael, az oltalmazó és Tomarr, a pöröly (2023), hogy több semlegesítésem legyen.

Az új pakliverziónak már szimpatikusabbak voltak a statisztikái (40% leszedés, 47% reakció, 22% húzás) egyedül semmizésben volt gyenge a pakli, de nem találtam olyan megoldást, ami ne gyengítette volna a pakli más aspektusait. Kipróbáltam lápvidék és kontroll ellen, és jóval kiegyensúlyozottabb meccsek jöttek. Leteszteltem még a gyógyulgatós pakli ellen is, rájöttem, hogy a Boldog béke (2022) eléggé zavarja, ezért beraktam még a Reagáló termiket, ami elég jól el tudja csípni a Boldog béke automatikus reakcióit (meg mellesleg az éjfattyak áramlásos reakcióit is), meg körönként dermeszteni sosem rossz. És csont szerencsére benne sincs a kalandozókhoz hasonlóan, így nem sérül a drágítós koncepció azzal, hogy közben zsz-t adok az ellenfélnek.

És ha már termik: beraktam a Kreatív termiket is. Nem azért, mert úgy éreztem, hogy szükséges a pakliba, hanem többen mondták a fórumon, hogy ez annyira erős, hogy Tiltott mágiáról is tiltani kéne, gondoltam akkor nézzük meg.

Ezen a ponton elkövettem egy hibát, de nem is volt hiba, csak nem volt már több időm: nem tesztelgettem börtön ellen a paklit, bár tudtam, hogy elég népszerű, és azt is, hogy a sok húzással, illetve kevés semmizéssel ez nem feltétlenül lesz egy jó matchup. Pörgős formátum lévén a side-ból legalább egy Kyb'er, a csontangyalt be kellett volna rakni a pakliba.

A versenyre vittem ajándéklapokat is, a meccs végén 1 egyszerű Császárvárosos kvízkérdés (ha nem ment, további mentőkérdések :) ) után az ellenfelem megkapta, ahogy más versenyeken is, amin részt vettem.

1. kör Bärnkopf Bálint (Raia-Rhatt-Leah Tarrgeth)
Bálint kezdett, és felhasználta mindhárom Tarrgeth olcsóbbítást valamint a visszavételt is, így a játék elején megkaptam kétszer ugyanazt az Önbeteljesítő jóslatot. Nem tudom hangsúlyozni, mennyire jó az a lap, nem igazán van rá jó megoldás, elég jól kezelte a kezdeti fenyegetést Börtjauk és a Császári dekrétum részéről. Szerencsére a lapokat jó ütemben húztam, volt elég kánterem a továbbiakban jövő leszedések (Hólavina (2022), Ifjú kerubok ellen), és Bálintnak elfogyott az életpontja, mire annyi VP-t kapott volna, hogy a keltető ne zavarja. 1:0

2. kör Erdei Kristóf (Raia-Rhatt-Leah Kragoru)
Emlékeim szerint Kristóf is megnyerte a kezdést, de szerencsére nem jött le semmilyen nagy dög az olcsóbbításból az 1. körben, ezért amikor rajtam volt a sor, betörtem a követőt, annak ellenére, hogy nem igazán volt kánterem, viszont volt egy Szirkem, benne bíztam. Az elején kirakott 2 Időlassítót is (szerencsére ezek annyira nem zavartak), és egy Glória (2021) vissza tudta hozni A remény angyalát olcsón, amit a Szirk eldobatott, de az 5 sebzést nem tudta bevinni mire levertem őt 4-5 ÉP-re. A remény angyala visszagyógyította, de 2 kör alatt megint lesebeztem, követő nélkül nagyon zavarta őt a keltető. 2:0

3. kör Dárday Gergely (Dornodon-Elenios-Fairlight Estelle)
Szerintem ebben a pakliban még nagyon sok potenciál rejlik, egy leszedhetetlen követő, ami reakciódrágítást ad a lapjainak, és még ad egy 5. és 6. lapot is; ráadásul nem kötelező csak gyakori és nem gyakori lapokkal játszani. Gice jó játékos, alaposan átgondolja és megkeresi a megfelelő megoldást. Bár a játék elején elég jól kiépültem (volt kint egy Garabonciásom és egy Samaelem is), A legutolsó csapás (2023)-al előkeresett egy Kronoszaurusz (2021)-et, annak az áramlásával elvette a VP-met, így egyiket sem tudtam a körében használni, de végül még ez is kevés volt, a keltető hozta ezt a meccset is, 3:0.

4. kör Juhász Ferenc (Leah-Chara-din-Fairlight Ősi bölcsesség)
JuFe nagyon kreatív pakliépítő, ez az Ősi bölcsesség is meglepetés volt, amivel persze kirakta a játék elején az Ősmágikus térfixálót, ezzel ki is nullázva a tempóelőnyömet. Ráadásul még a kezdeményezést is elvesztettem, egy manaelőnyre építő paklinál ez sosem jó. A továbbiakban JuFénak igazi álomhúzása volt, nekem jóval kevésbé. Az elején egy Termik spórából kiraktam egy Szirket, amit egy Xenó Ct'lauhud (2020)-al meg tudott fogni, a reakciódrágítás ellenére is csak 1 VP-ért, majd a következő körben egy Sötét összpontosítást. Bár elég sok varázslatkánterrel játszom, pechemre most nem volt. Tiszta nekronból kirakott egy Pcz'gecz, a tisztítót, amire volt egy Mikhaelem. JuFénak 2 lapja volt még, mutatott Mikhaelre egy Árnyrém (2023) lapot. Diadalmasan rámutattam a követőm utolsó mondatára (kalandozóidra 0-s lappal nem lehet reagálni), de arcomról leolvadt a mosoly, amikor megmutatta a másik lapját, ami egy Nz'kromithlan, a mágus (2022) volt, amit szintén nekronból ki tudott játszani. Ne feledjük, hogy nekem eddig összesen 1 köröm volt, és játékban volt már 2 nagy dög (az egyik permanens kánterelés képességgel, ami 2 kör múlva kiegészül asztalleszedéssel). Itt felhúztam még a 2. Termik spórát majd egymás után 3 Sivatagi vándort, ami nem volt elég a meccs megfordításához. 3:1

5. kör Nagy Dániel (Leah-Dornodon-Elenios Zarknod börtönében)
Igen, ez az a pakli, ami ellen nem voltam felkészülve, ráadásul Dani a kezdést is megnyerte. 1. kör passz után leraktam egy Reagáló termiket, mivel nem volt kánterem, és a gyűjtőgenes börtönben nagyon sok lap van, ami 3 VP-nél már kb. nyerést eredményez, viszont egy dermesztésjelző meg tudja állítani. Pechemre Dani felhúzott egy Dungeon kriptáit, ami kijátszáskoriból megoldotta. Dani megpróbált valami lényt kijátszani, amit meg tudtam fogni, és a következő körben a kriptát meg tudtam oldani az alatta levő termikemmel együtt. Sajnos ezután beindult a gyűjtőgenerálás, de ezen a ponton szerencsém volt, nem alakult még ki akkora fenyegetés, ami garantált vereséget jelentett volna, A főnix tüze (2021) varázslatot leszámítva. Sikerült ellopnom a Holtvándorral visszahozott Morgan szolgája lapot A szükség hírnökével, semmiztem vele A főnix tüzét, a következő 2 körben húzott lapját Daninak kántereltem, és így nyertem. 4:1

6. kör Kövér Attila (Leah-Dornodon-Raia Motyogó kultivátor)
Ez volt a döntő meccs, aki nyeri, az lesz az első. Keltető ide vagy oda, az első lényemet ingyen szedte le egy Sötét angyallal, majd lerakott egy másikat gyűjtőgenerálásra, az erre kirakott reakciómat megfogta, és innen már elég jól állt. A Hordázás (2022)-nek köszönhetően gyorsan sokat tudott sebezni, amire még a reakció sem volt jó megoldás, mert az Animált csontvázat megadta. Egy Kyb'er jó eséllyel segített volna ebben a meccsben, hogy kisemmizze a Hordázást, de egy Panatár békeőr is megmentette volna a meccset. 4:2

Így végül 4. lettem. A pakli meglepően jól teljesített, és érdekes volt vele játszani, tele volt lapokkal amit olvasgattak az ellenfelek, mi a fene ez :) De ez egyébként mindenkire jellemző volt, akivel játszottam, sok kreatív paklit láttam, úgy láttam mindenki élvezte, hogy végül nem a megszokott, kötelező spoilerekkel kell játszani, lehet kísérletezni. A használt lapokról: a Homokdűnés prófétákon az nagyítóval elolvasható, apróbetűs szövegek is egész hasznos képességek voltak, ezeket a lapokat méltatlanul hanyagolták. Szirkből érdemes 3-mal játszani, nagyon jó kis lap volt. A Kreatív termikről, 2 esetben tudtam kijátszani. Először Gice ellen (2-t is húztam, szerencsére volt egy Garabonciásom, amivel el le tudtam cserélni az egyiket), a másikat kiraktam a végén, de akkor már nem volt igazi jelentősége, mert már kiépültem amúgy. A másik alkalommal az utolsó körben, Attila ellen húztam fel, ott kifejezzen rossz volt 1 VP-ért lerakni majd 1 VP-ért húzni valamit, sokkal jobban örültem volna a számos 1 VP-s, kijátszásból leszedő lapnak. A pakliból talán ő az, akit leginkább ki lehet hagyni, egy-két Ky'ber és egy Szirk kedvéért. Beszélgettem valakivel, aki Edraliannal játszott, azt mondta, 1x dobtak neki Kreatív termiket (de az ellenfele hozzátette, hogy a további 2 dobás után még mindig lapelőnyben volt). Persze ez csekély minta, de megnéztem utólag, a 26 emberből rajtam kívül 2-en játszottak vele. A pakliban levő legtöbb kalandozó pozitív meglepetés volt. Végül összesen 23, idén megjelent lappal játszottam, és a pakliban már csak Cartamundis gyártású lapok voltak (végre lehet majd megint átlátszó fóliával játszani, ha minden lap CM-es, nem kell kötelezővé tenni a drágább, színes tokokat). Ja, és mielőtt megkérdezné valaki, volt-e olyan lap, ami túl erős volt TM-hez: nekem a Xenó Ct'lauhudon szaladt fel a szemöldököm, egy 0-ért jövő, szinte kánterelhetetlen kánter, a hasonszőrű társai már mind tiltva vannak... Csak ugye Chara-din sokáig hátul kullogott, ezért nem került látómezőbe. De talán így a végén belefér már, végülis van feltétele, és vannak ingyenes leszedések is bőven.
Tihor Miklós

Létrehozás: 2023. augusztus 10. 15:00:20
Utolsó frissítés: 2023. augusztus 10. 22:17:33
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.