Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Orgling szolga
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Az orglingok csak szolgának jók!" - idézet a Szint Uralkodójának szájából
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

HKK lapok foilos újra kiadása

A mai cikkben összegyűjtöttük, mely lapoknak készült foilos újra kiadása. Egyszerre szeretnénk segíteni a gyűjtőknek, meg persze a versenyjátékosoknak is, hogy tudják, mit lehet majd használni Új Nemzedéken.

Az Új Nemzedék formátum bevezetésével hirtelen jelentősége lett a lap aljára nyomtatott évszámnak, hiszen ettől függ, hogy a lapot lehet-e Új Nemzedéken használni, vagy sem.

A jelenleg érvényes szabályok szerint ÚN-en azokat a lapokat lehet használni, amelyeknek az alján 2017 van, illetve ezeknek korábbi verzióját, ha az új verzió nem tér el lényegesen az előzőtől - ez elsősorban alapkiadásos, ill. foilosként később újra kiadott lapoknál érdekes.

A kiegészítőkben a 10. kiadás óta vannak foilos lapok is, ezek egyszerűen az adott kiadásban megjelenő lapok foilos verziói. Ezeket most nem fogjuk külön felsorolni, a 10. kiadásban minden laphoz készült foilos verzió, a későbbi kiadásokban pedig a ritka lapokhoz, ezek dátuma, kiadása megegyezik a nem foilos verzióval.

Szintén érdemes előzetesen megjegyezni, hogy elsősorban régebbi UR-ekből készült foilos verzió. Ennek az Új Nemzedék szempontjából jelenleg nincs jelentősége, hiszen most még az UR-eket korlátozás nélkül lehet használni. Az előzetes közvélemény-kutatás alapján viszont azt láttuk, hogy hosszabb távon a többség azért szeretné, ha lenne az UR-ekre is valamiféle korlátozás ÚN-en majd (akár a normál lapokra vonatkozónál megengedőbb), ezért érdemes odafigyelni arra, hogy milyen dátum van az újranyomott foilos UR-eken is.

Ahogy írtam, először foilos lapokat a 10. kiadással csináltunk. Ekkor készült az első néhány foilos újranyomás is, 2018-as dátummal. Ezek: Speciális védelem, A halandóság átlépése, Fókuszálás, Molluszk, az ócskás, Nyerő stratégia, Alakváltó ősköd, A bajnok manifesztációja. Az első néggyel nincs igazán gond, ezek 1:1 a nem foilos lapok foil verziói, tehát amíg lehet 2018-as lapot használni, addig lehet ezeknek a régi verzióját is. A Nyerő stratégia azonban megváltozott: lekerült róla az a mondat, hogy amíg jelző van rajta, nem gyógyulhatsz, és nem lehet passzivizálni. Az Alakváltó ősködön szintén volt egy apró változás: ahelyett, hogy az eredetihez hasonlóan kiírtuk volna, hogy a pakliban, gyűjtőben stb. is meghatározhatod az altípusát, színét (ez ugye a morf definíciója, csak akkor még nem volt morf), egyszerűen ráírtuk, hogy morf. De a lap ettől pontosan ugyanaz maradt, mint az eredeti. Az Alakváltó ősködből tehát a szabályok szerint lehet használni a régit és az újat is, a Nyerő stratégiából elvben csak az újat, de ennek nincs gyakorlati jelentősége, mert a régit amúgy sem használta senki sem (igazándiból az újat sem). A bajnok szövege teljesen új, ez egy új lapnak számít a fenti szempontból. A Nyerő stratégia és a bajnok új verzióját felraktuk a lapkeresőbe is.

Az Elemi erőkkel együtt készült 2018-as dátummal az Országjáró feladathoz a foilos Techiánaflux. további foilos lapok: Csatornapatkány tóken frissen bontottra, Chara-din fattya Nemzeti bajnokságra, B. Jagumir és Nagytanács ítélete legendás célra, Mardakor misztikus ultraritka.

Az Élőholt invázió foilos lapjaival együtt készült a csak foilos verzióban készült HSZ-es lap, A közösség hírnöke. Ezenkívül utánnyomtuk 2019-es dátummal a Legendás célhoz a foilos Nagytanács ítéletét és B. Jagumirt, mivel az első adag nem volt elegendő.

A Tükördimenziós foil lapokkal együtt készült: az Élőholt inváziónál a Méregharcos és Brutálgeddon foilos verziója nem került a paklikba végül gyártási hiba miatt, ezeket a Tükördimenzióval együtt nyomtuk ki újra, és Legendás célért ill. egyéb promóciókban lehetett, ill. lehet megszerezni. Más, speciális foil lap ezekkel nem készült.

A következő adag foilos kártyát a 11. kiadás lapjaival együtt csináltuk. A ritka lapokon kívül itt készült még 2020-as dátummal foilos verzióban az Argumgólem, a Fekete özvegy tóken (amit a mostani, májusi beholderes versenyen fogunk osztani), a Perzselő homok (már kiosztottuk Legendás célra), Xenó bilincsmester és Illúziósárkány (ezek jövőbeli Legendás célokra készültek, mint pl. Tükördimenzió), ultraritka lapok: Gida, Gemina kertje, Sárkányfészek, és a 6 alfás ritka (A telihold hívása, Vén toportyán, Alfahím, Sárkánytűz, Lohd Haven sárkánya, Hendiala familiárisa), egy promóciós lap (vidéki kiemelt versenyekre), az Orgling kém, és a Gammanó, aminek a foilos verzióját versenyek legjobbjai kapták (még várhatóan 1 versenyen fogjuk osztani).

A Homokdűnékkel / Kristálylázzal együtt nem készült semmilyen speciális foil lap. Amit a cikkben nem említettem, hogy a bolti promó lapokból (Alanor, Dungeon) is készült mindig foilos verzió.

Remélem, a cikk segített eligazodni mindenkinek a speciális foilos nyomások tengerében!

Tihor Miklós

Létrehozás: 2021. május 11. 14:54:15
Utolsó frissítés: 2021. május 13. 10:30:32
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.