Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Íjászverseny Alanorban
(Túlélők Földje esemény)
Küldd el képeslapként!
Ha ellátogatsz Alanorba, nehogy kihagyd az íjászversenyt! A város északnyugati csücskében épült íjásztelepen ugyanis nonstop ilyet rendeznek, ahol minden lő-, illetve dobófegyver szakértelemmel megáldott kalandozó kockázatmentesen próbára teheti tudását.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (8)
Legendák Viadala (31)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8135)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Élőholt invázió bemutató – 2. rész


Uthan Teriadan
A kijátszási feltétel általában hátrányos szokott lenni a lapokon, ezúttal azonban úgy voltunk vele, hogy a változatosság jegyében belefér egy kivétel – így született meg végül Uthan Teriadan felújított verziója. Első pillantásra kicsit drágának tűnhet 3 manáért dobatni egy lapot, amit ráadásul az ellenfél választ – még úgy is, hogy ez az effekt garantáltan kisül, persze kivéve, ha tolnak rá egy Majd legközelebbet. Ugyanakkor elég egyszerűen lehet olcsóbbítani a lapot (úgy tudom, Chara-dinnak akad néhány olcsó azonnalija például…), másrészt pedig nem igazán éri meg lecounterelni a Jelenés miatt, hiszen ekkor visszaad egy manát vagy (ha tudunk neki mutatni etnikumot, vagy Legfőbb káoszmesterrel játszunk) egy lapot. Egy 3/5-ös, hálós repülő lény pedig azért tud zavaró lenni.

Leira, a hangtolvaj + Szirén csapda
Az talán az eddigiekből is jól látszódik, hogy a Jelenés behozatalával még több aktiválást kívánó képesség lesz a metában, amikkel szemben nem árt, ha van valami ellenszer. Mint például Leira, a hangtolvaj, aki bármi ilyet el tud csípni Semlegesítésként, sőt még a kijátszáskori képességeket is viszi – szóval tulajdonképpen a HKK-ban felbukkanó játékelemek egészen nagy százalékát képes counterelni. És akkor utána mi még használni is tudjuk ezt, ha éppen szükségünk van rá, ami egy 1 manás lénybe építve óriási biznisznek tűnik – többek között mindenki kedvenc Oz’mogroth-ját is szépen megfigurázza, de a lehetőségek tárháza itt is elég széles, akárcsak a múlt héten bemutatott Azt motyogtam, nem esetében. Az asztalról utána már nem sok vizet zavar, de tulajdonképpen nem is nagyon akarjuk, hogy sokáig időzzön a tartalékunkban, hiszen még egy elég erős Jelenés is jutott számára, amivel generálhatunk egy Szirén csapdát. Ez egy új gyakori lap (nyugalom, nem tóken), amivel magunkhoz szólíthatunk egy max. 1-es költségű lapot az ellenféltől. Ez így összességében több mint meggyőző, hiszen – persze a metától függően – egészen őrült fordításokat is csinálhatunk egy szem Leirával, akivel szemben egy counterre és egy leszedésre is szüksége lesz az ellenfélnek, ha teljesen semlegesíteni akarja.
A torzak hercege
Erre a hétre is hoztunk nektek egy új epikus követőt, A torzak hercege felújítását, amely a koncepcióként elég régóta parkolópályán lévő Thargodanokat igyekszik visszahozni a vérkeringésbe. A gyakran látott olcsóbbítás mellett alternatívaként itt a csonttermelés merül fel, ami mindenképpen erősebb opció, hiszen nem elég, hogy így szörnykomponensért jövő tárgyakkal is vegyíthetjük Chara-din szörnyetegeit (ez a vonal persze már korábban is létezett), de mivel sok Thargodan zanszilánkért jön, ezért több tempót nyerünk vele, mint a szimpla olcsóbbítással. Nem titok, hogy az Elemi erőkben is érkezik néhány új Thargodan, méghozzá nem is gyengék (a ritkák között kettő is akad közülük), úgyhogy igen komoly esély van arra, hogy felkerülnek a metatérképre – Chara-din jelenlegi erejéből kiindulva akár még a top paklik közé is könnyen beférkőzhetnek.

Földanya teremtése
Ingyen két lap, amiből az egyiket azonnal kapjuk, plusz egy tóken, és még újrahasznosítani is tudunk mellé? Ez bizony elég fincsinek hangzik! Persze van két feltétele is a dolognak, ám az egyik (az ellenfél kezdett) az esetek felében ugyebár adott, ha pedig nem, akkor tempóelőnyből az 1 manát is szívesebben költjük rá. Az Elemi erőkben megjelent Alizával kiteljesedett Sheran varázslatos vonal pedig már korábban is bizonyított, úgyhogy az extra laphúzás kisütése sem kell, hogy különösebb fejfájást okozzon, hiszen bőségesen van hozzá „alapanyag” a lapkészletben, amit Sheran ereje is jól mutat az egyszínű versenyeken. Természetesen mérgező deckbe is kötelező lesz, de ennek az ereje (és pláne az összerakási módja) már jóval kevésbé egyértelmű.
Brutálgeddon
A hetet ezúttal is egy isteni lappal zárjuk, méghozzá az egyik legjobb, „legmegbízhatóbb” isteni szettel rendelkező Rhatt legújabb lapjával, a Brutálgeddon felújításával, ami minden szituációra nyújt valami megoldást. Lapelőnyre vágysz? Dobasd el az ellenfél kezét! Túlságosan kiterült? Takarítsd el az egész asztalát! Kellene valami, ami nagyot fordít a meccs állásán? Lopj el tőle két lapot! A 4 zanszilánk persze nem kevés, ám ilyen képességekért vígan fogjuk kifizetni. Arról nem is beszélve, hogy olcsóbbítani is lehet, illetve ha nagyon korainak érezzük, akkor még le is lehet cserélni az Áramlásnak köszönhetően. Egy biztos: most már a Lassan járj! számára is jóval komolyabb dilemma lesz, hogy melyik istenit használja – és ez így van jól.

A kommentek között ezúttal is várjuk véleményeiteket az új lapok kapcsán. Folytatás hétfőn a következő adaggal!

Csető Zsolt

Létrehozás: 2019. május 27. 10:47:26
Utolsó frissítés: 2019. május 31. 09:30:53
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.