Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Édes vágyak
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Mi máson is járhat a hontalanságra ítéltetett kalandozólány esze, miközben a vadont járva kevésbé sem ízletes apró bogyókon kell tengődnie, mint finom falatokon, fenséges ízeken. Persze, ha tudná, hogy csak egy főzőüstre és néhány alapanyagra van szükség ahhoz, hogy a királyi finomságokban neki is része lehessen, már nem búsulna ennyire.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Országjáró feladat 2023

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (3)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Clerebald gyűjteménye - lapelemzés


Megérkezett a legújabb Zén, a Clerebald gyűjteménye, melyből az előző héten már kaptatok egy kis ízelítőt, akik pedig ellátogattak a Beholder hétvégi versenyére, azok az elsők között bonthattak is már belőle. A hivatalos megjelenéssel párhuzamosan pedig most itt van szokásos lapelemzésünk is, melyben kicsit közelebbről is megvizsgáljuk az újonnan megjelent kártyákat.

Metamorfózis (6): Ha nem lehetne eldobni anti-mágiának, akkor egész jó kis ellenszer is lehetne akár a Womath-ra, így azonban nem az igazi, hiszen nagyon sok olyan lap azért nincs a metában, ami indokolná, hogy speciális leszedésekkel játsszunk (és akkor inkább már Főnix születik). A lénytápolás ebben a formában pedig szintén nem egy olyan funkció, ami túl gyakran be szokott kerülni – hiába jöhet ingyen is és hiába rugalmas a felhasználási módja. Aki szeretne kicsit nosztalgiázni, az keresse ki a cipősdoboz mélyéről a Naso-thin nagyurat és csapjon melléjük egy Lépéselőnyt!


Szertartásmester (7): Optimális esetben leszedünk egy lényt és húzunk két lapot kör végén – ez egy 1 manás lénybe építve elég jól hangzik, ha mondjuk egy Jégsüvítőből indulunk ki. A gyakorlatban azonban nem ilyen egyszerű a dolog, hiszen egyrészt nekünk is elhullik valami (elég gyakran saját maga), amiből esik csont az ellenfélnek, illetve a leszedés részét sem mi irányítjuk a dolgoknak. A végeredmény még így sem rossz, de nem könnyű megmondani, hogy hol lehet majd igazán létjogosultsága, a leszedések most amúgy sem élik fénykorukat. Mindenesetre a következő páros versenyre érdemes lesz észben tartani.



Acélpillangó (6): Egy kör alatt visszaadja az árát, mind a manát, mind pedig a lapot illetően, de ez elég lassúcska egy teljesen natúr, ráadásul nem is kifejezetten nagy repülő lénytől. Ahova leginkább felmerülhet talán, az a Zarknod börtönében, hiszen ott minden plusz lap aranyat ér, de ha arra gondolunk, hogy manapság már az Acélpillangónál fél körrel gyorsabb Tleikan áruló is alig-alig fér be a deckbe, akkor nem könnyű érvelni mellette... Esetleg valamilyen aggro verzióba?


Sajtkukac (8): A kiegészítő legcukibb képe egy egészen jóféle lapon. 1 varázspontért feltétel nélkül leszedni lénybe építve jó biznisz korlátozó szabálylapok ellen, hiszen egyelőre még kevés lap tudja ezt, a Sajtkukac ráadásul többször is elsülhet, ha be tudjuk áldozni valaminek, ami azért egyáltalán nem nehéz feladat az erős zanszilánkos lapok korában. A legnagyobb hatékonysággal persze legendás pakliban fog működni, hiszen itt mindig be tudjuk majd áldozni az ellenfél köre végén, ha éppen erre lenne szükség – ki tudja, ebben a mostani kiszámíthatatlan metában akár még a Hegymélyi keltetős verziót is elő lehet venni.



Felföldi árnylepke (7): Nagyon hasonlít a Sajtkukachoz: ez is 1-ért jön, ez is meg tud oldani körönként egy lényt, igaz, némileg lassabban és limitáltabban teszi ezt. A feltámadásnak hála azonban egy körben akár többször is visszajöhet, akár úgy, hogy leüt valamit az őrposztból, így 2 manából akár három lapjától is megszabadíthatjuk az ellenfelet, ha jól jön ki a lépés. Konkrét paklija nagyon nincs, de univerzális lapként előkerülhet majd, főleg korlátozott formátumokon.


Könyvmoly (8): Az elmúlt időszakban a fehér szín elég jó kis univerzális lapokat kapott, és bár a Könyvmoly nem fogja kiszorítani a top spoilereket, sokoldalúsága miatt azért így is szerephez juthat. Nyilván egy lassabb kontroll, esetleg a Zarknodos deckek tudják majd igazán jól hasznosítani, hiszen minél nagyobb a merítés a képességek tekintetében, annál durvább dolgot tudunk művelni vele - a 3-4. körtől válik igazán durvává ár-érték arányban.



Surusha bogár (9): Az elmúlt időszakban a Lassan járj! kicsit komótosabb tempóban kapta a tápokat, most azonban érkezett egy igen erős varázslatcounter, ami szuper védelem lehet például a fránya ősmágiás UR-bűbájok vagy leszedések ellen. És itt még nincs vége, hiszen utána szépen termelgeti a lapelőnyt is ilyen-olyan formában – persze nem árt, ha van mellé valamilyen zanszilánkunk, de ha nincs alternatíva, akkor némi életpontból is elfektethetjük az ellenfél köre végén, egyszer-kétszer ez is belefér. A Semmi mestere mellé is érdemes kipróbálni, oda a Rhatt amúgy is jól illeszkedik a Kristálybarlang és a Réz mutyola miatt.


Pókmágus (7): A klasszikus mérgező pakli eléggé radar alatt mozog mostanában, és nem mondhatnánk, hogy a Pókmágus fogja felkelteni nyolclábú barátainkat téli álmukból. De ha esetleg mégis sor kerülne erre valamikor, akkor mindenképpen érdemes betenni, hiszen azért elég szépen el tudja árasztani az asztalt, különösen egy Méregharcos társaságában. Egy Villámháborús verzióban pedig az ellenfél körében való termelést is könnyebb megoldani.



P.O.L.O.S.K.A. (9): Ha 1 zanszilánkért jövő lapok, akkor Goblin logisztikus – tartja a mondás. Minő szerencse, hogy ők ketten éppen ugyanabba a színbe tartoznak, így mostantól kéz a kézben fognak járni, abban biztosak lehettek. Mert hogy a P.O.L.O.S.K.A. nagyon erős, nem is vitás, hiszen hiába nem ez az alap képessége, a gyakorlatban nagyon sokszor általunk választott lapot fog dobatni, köszönhető a mostani deckek alacsony átlagköltségének. Az pedig 1 zanszilánkért, (S)-re azért elég fincsi. És ehhez még hozzájön a folyamatos infó az ellenfél kezéről, amivel tovább optimalizálhatjuk a játékunkat, ha pedig tudunk mutatni neki köteléket is (azért érkezett mostanában néhány erős moa), akkor majdhogynem megoldhatatlanná válik.


Bíbor mösze (8): Rengeteg univerzális lap van ebben a Zénben, zárásként pedig itt van mind közül talán a leguniverzálisabb. Bufaként, 0-ért benne volt a veszély, hogy túl durva lesz, de szerencsére erről szó sincs, hiszen az öt képessége közül kettő az (a counter és a húzás), ami igazán erős, és ezek közül az egyiket nem tudjuk tempóból használni. De így is sokak fantáziáját meg fogja mozgatni, hiszen mégis csak egy no-risk lapról van szó, ami főleg terülős deckekben lehet jó tovább pörgetni a paklit, néha elcsípve egy beleszólást, szűkítve az ellenfél lehetőségeit, esetleg extra zanszilánkot termelve.

A kommentek között várjuk a ti véleményeiteket is az új Zénről!

Csető Zsolt

A kiegészítőben megjelent lapok listája

Ez a termék sajnos már elfogyott.


Létrehozás: 2019. szeptember 23. 10:58:04
Utolsó frissítés: 2019. szeptember 23. 11:24:09
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.