Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Csatakiáltás
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A legtöbb kalandozó elüvölti magát harc közben, de ez a szánalmas vinnyogás nem sok segítséget jelent egy komoly ellenféllel szemben. Az ordítás igazi mesterei a trollok, a vérükben van, hogyan rémisszék halálra még az első ütés előtt az ellenfelüket.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

A múlt hangjai - lapelemzés


A múlt hétvégén megjelent a legújabb Zén kiegészítő, A múlt hangjai, benne tíz darab tematikus lappal. Most itt az ideje, hogy kicsit közelebbről is szemügyre vegyük őket – lássuk, mekkora potenciál rejlik a frissen debütált kártyákban. Fejhallgatót fel, indul a buli!

Dj’arekh lemez (7): Az évek során meglehetősen sok olyan zanszilánkért jövő Chara-din tárgy jelent meg, ami viszonylag univerzálisnak mondható, a Dj’arekh lemez pedig abszolút beillik ebbe a sorba. A mai metában az 1 elmúlásjelző a zavaró lapok nagyobbik részét garantáltan eltávolítja az ellenfél körére, ha pedig nekünk is van kint lényünk, akkor az izomjelzőknek hála további lapelőnyt stackelhetünk be a lappal – ha pedig már megtette a dolgát, esetleg végképp nem jó semmire (bár ez ritkán fog előfordulni), akkor nemes egyszerűséggel elhúzzuk, lecserélve egy másik kártyára. Fontos, hogy a Dj’arekh lemez ereje egy másik új lap tükrében fog csak igazán megvilágosodni, de sok csonttal vagy olcsó repülő lényekkel operáló deckekben akár önmagában is megállhatja a helyét, Goblin logisztikussal például egészen kellemes.


Dv’getta robajkeltő (7): A Transzcendáló rakshallionnal felálló áramlós pakli eddig mókadecknek is csak erős túlzással volt nevezhető, az Elemi erők azokban felvillantott némi fényt az alagút végén, hogy aztán most újabb lapokat kapjon ez a koncepció. A Dv’getta képességében leginkább az a csábító, hogy kikerüli az áramlás képesség költségét, így azon lapokkal, amiknél a szokásos 1 VP-nél többet kell elkölteni, elég jó kis kombót alkot – és még egy 4/4-es, repülő, életes lényt is kapunk emellé, ami a mai HKK-ban már nem nagy szám ugyan, de még éppen az a kategória, ami azért zavaró tud lenni hosszú távon.



Egy elfelejtett dal (8): Ha a Nil herceg dalnokáról lekerült nerf miatt nem gondolkodtatok el eléggé a dal paklin, akkor most itt egy újabb ok – igaz, ez a klasszikus pörgős-kombó jelleg helyett inkább a kontroll vonalat képviseli. Nem feltétlenül kell persze dal pakliban gondolkodni, sőt, az Egy elfelejtett dalhoz hasonló automatikus counterek leginkább korlátozott környezetben (pl. Zarknod börtönében, Zarknod bilincse, Korlátozás) tudnak igazán nagyot szólni – lásd a Xenó báb sikerét. A dupla használhatóság miatt elég könnyen megtermelhetjük vele a lapelőnyt, ráadásul hiába vízió, a Semmibe kerülés miatt simán játszhatunk belőle akár két-három darabbal is.


Hangrobbanás (8): Egy újabb vízió, amivel – az Egy elfelejtett dalhoz hasonlóan – szép kis lapelőnyt termelhetünk. Miután minden lénybe sebez, akár az ellenfél körében is, ezért jókora takarításra képes, az igazi ereje a lapnak azonban szerintem a sokoldalúsága, hiszen amíg „áll” a játék, addig minden körünkben húzhatunk vele egy lapot 1 zanszilánkért (feltéve, hogy nincs kint nálunk 1 ÉP-s lény), amiről Az elemek illúziója óta tudjuk, hogy cseppet sem rossz biznisz. Ebből persze nem nagyon fogunk egynél többet használni, de így is remek lap – és a rajta lévő mentális ikonról se feledkezzünk meg, ami extra szinergiákra ad lehetőséget.



Kürt (6): A kézből mutogatós képességek mindig figyelemre méltóak, a Kürthöz hasonló ráadásul nem is nagyon volt még, és olykor eléggé be tudja lassítani az ellenfelet. Máskor viszont semmit nem fog csinálni, ezért szerintem legfeljebb olyan paklikban bukkanhat fel, amik hasznosítani tudják az aktivizálós képességét. Például egy ében íjász paklival először bepasszivizáltatunk egy Techiánafluxot, majd kirakunk valamit, és kétszer használjuk. Ez azért, persze eléggé teoretikus. Mindenesetre lehet agyalni a lapon!


Lemezlovas (7): Egy újabb lap a már említett áramlós pakliba. Kicsit sérülékeny ugyan, de így is csak 1 manába kerül, így ha megél egy-két kört, akkor már termelhet nekünk némi lapelőnyt. A Dj’arekh lemez általában az ő képességével fog főleg a játékba kerülni – sőt, úgy érzem, hogy az esetek többségében inkább ennek a betermelésére fogjuk használni, mintsem a paklink pörgetésére, hiába a zanszilánkos olcsóbbítás. Persze ha behúzunk belőle kettőt, vagy ha az ellenfél nem indul meg, akkor rögtön más a leányzó fekvése.



Méniach, a zöld (9): A klasszikus, vagyis inkább kontroll, mintsem tempó jellegű Lassan járj! az elmúlt időszakban kicsit háttérbe szorult, a Méniach, a zöld azonban egy erős érv lehet a pakli mellett, pláne az 1-es reakciódrágítással. A nettó költsége a lapnak 1 VP, vagy 1 VP + 1 ZSZ lesz minden esetben, ami mondani sem kell, elég jó biznisz, tekintve, hogy a lapot visszakapjuk, a leszedésnek és a 4/4-es repülő lénynek hála pedig a lapelőny is adott. A már most sem gyenge blokkolós vonal (Megnyilatkozás, A bölcsek kívánsága stb.) ráadásul még tovább erősödik általa, ami miatt még inkább érdemes lehet ráfeküdni a Rhattra.


Régi dallam (9): Egy újabb erős blokkoló lap, ami a vérfarkas deckek és a hordák legnagyobb rémálma lesz az ősmágiával és a Semmibe küldéssel. Hogy alapból beférhet-e bárhova? Egy nagyon agresszív metában talán, de úgy sejtem, hogy inkább side lapként fognak rá támaszkodni a játékosok – annak viszont elég stabil résztvevő lehet majd a kiegészítő paklikban, hiszen a leszedés mellett még gyógyítani is tud.



Szomorú szamuráj (9): Meg kell hagyni, Rhatt elég komoly boostra számíthat ebben a Zénben. A lénybe épített laphúzások közül leginkább a Suu’zy barátnője, a Vízitündér és a Jégsüvítő szoktak mostanában előkerülni, és bár a Szomorú szamurájra kicsit jobban kell építenünk, mint az említett kártyákra, cserébe sokkal jobban meg is hálálja az ilyesfajta törődést. Ha tudunk neki köteléket mutatni, fel tudjuk szúrni valamire, és még egy semmizésünk is akad, akkor akár négy (!) lapot is húzhatunk is vele (ebből hármat azonnal), ami 1 manáért abszolút egyedülálló. De kézből dobatások ellen, illetve dobós költségű lapok és képességek mellé (például egy Enigmából kapott Arany gugyola, ha már Rhatt) is telitalálat – ebből alighanem sokan szeretnék majd begyűjteni a három darabot.


Zokogó eső (6): Elsőre nem tűnik nagy számnak a lap, de azért szép lassan betermelgeti a lapelőnyt, ami hosszú távon igen zavaróvá tud válni, így az ellenfélnek előbb-utóbb megoldást kell rá találnia. Ráadásul az sem elég, ha a dolgokat megelőzve egyszerűen lecountereli, hiszen egy semmizés utána még mindig kelleni fog. Elsősorban Arochos mellé lesz érdemes próbálgatni a szín, a gyógyulás és a fix lények miatt – persze ott sem ez lesz a legnagyobb sztár, de egy-két darabot simán elbír a deck.

Ti mit gondoltok az új lapokról? Várjuk véleményeiteket a kommentek között!

Csető Zsolt

A kiegészítőben megjelent lapok listája

Ez a termék sajnos már elfogyott.


Létrehozás: 2019. március 25. 09:49:38
Utolsó frissítés: 2019. március 25. 10:24:28
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.