Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Demo forduló
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Raia előtt
Küldd el képeslapként!
Raia, a Napisten követői a jóság teljes elkötelezettjei. Messziről megérzik a gonoszt. Oltáraik a felkelő napot szimbolizálják, szívük az örök jóakarás lángjával ég.
Nézz szét a galériában!
Adatbázis bővítés - Új bónuszok
Adatbázis bővítés
XXXVII. Alanori Mini Olimpia

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája

A lista folytatása...
Falvak a Csatornától nyugatra (5)
Adatbázis bővítés (10)
A fordulók ára (43)
Túlélők Földje webes fejlesztések (15)
Titanitdukát aukció - 2021. tél (4)
Túlélők Földje Online (422)

További témák...

2022-01-23 13:23:58 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

50. Beholder Találkozó – 2018.11.24. - Beszámoló2018. november 24-én szombaton rendeztük meg az 50. Beholder Találkozót és a XXI. Végzetúr találkozót. A hagyományokat megtartva a legújabb HKK kiegészítő az Elemi erők is a találkozó napján jelent meg. A lelkes játékosok a miniversenyeken már ki is próbálhatták a lapokat. A jubileumi találkozó elmaradhatatlan része volt a Beholder Szeme Nassolda, ami csupa finomsággal várta az éhes kalandozókat.
Lássuk a programok részletezését!

Az 50. találkozóhoz híven (némi segítséggel) pont 50 versenyző jelentkezett az íjászversenyre. A lezárás vége előtt még megkértem pár „amazont”, hogy legalább próbálják ki az íjászkodást, de végül csak meglett a mágikus szám! Ezúttal is sok „második generációs” fiatal vett részt a versenyben. Volt egy kislány, aki a felnőtteket megszégyenítő módon célzott, mindössze két pont kellett volna neki a döntőbe jutáshoz.
A selejtező két körös volt, ahol a magasabb pontszám számított, az alacsonyabbat csak egyenlőség esetén vettük számításba. A korábbi vitás pontozás miatt ezúttal fél pontokat is számoltunk, így elmaradtak az olyan mondatok, mint például az „szerintem súrolja a 10-est”, vagy a „de hát belelóg a sarka!”.
A verseny nagyon szoros volt, a döntőbe jutáshoz minimum 27 pontot kellett lőjön a versenyző, és a második legjobb lövésének 25 pont kellett legyen. A finálé már csak egy körös volt, itt már mindenkinek a legjobb tudását kellett elővennie. A győztes TF-es játékosunk a döntőben remekelt, a selejtezőn elért két 27 pontos lövése után 27,5 pontot szerzett. A verseny kiélezettségét az is bizonyítja, hogy a második helyen végzett VÚ-s játékosunk 27 pontot lőtt, a harmadik helyezett TF-es játékos pedig 26,5 pontot ért el.
Gratulálunk a győzteseknek, és köszönjük, hogy ilyen sokan részt vettetek a versenyen!

Ismét két csapat mérte össze a mutogatási és rajzolási tudományát.
A kitalálandó feladatok most a Beholder Találkozó témaköréből kerültek ki. A játékosok most is nagyon jó hangulatban mutogattak és rajzoltak. A játékot még izgalmasabbá tettük azzal, hogy a játékos előre bemondhatta, hogy szerinte mennyi idő alatt fogják a társai kitalálni a feladványt. Ettől függött a kapott pontmennyiség is.
Többnyire sikeres volt a feladatmegoldás, bár CrasLorg játékvezető nem volt teljesen elégedett, hogy pont a CrasLorg stopperórája feladványt nem sikerült kitalálni, ellenben a cirombás tombolát pár másodperc alatt felismerték a rajzról.
A játékot az A csapat nyerte, akik között most többnyire VÚ játékosok voltak. A csapatok nyereményei TF és VÚ tárgyak voltak, plusz 1-1 arany vagy ezüst érmet is kaptak.
Gratulálunk mind a két csapatnak!

A terveink szerint a mostani versenyben már nem lett volna külön TF és VÚ csapat, hanem vegyesen lehetett nevezni. A kiírásban is ez szerepelt és ennek megfelelően a feladatokban is voltak kérdések mind a két játékra vonatkozóan. A játékosok azonban – már csak megszokásból is – ismét külön TF és VÚ csapatatban neveztek, csak 1 VÚ-s került a TF-esek közé.

Feladatok:

 • I. Igaz-Hamis: Beholder találkozókról voltak állítások, amik vagy igazak, vagy hamisak voltak.

 • II. Műveltségi kérdések: Itt megmutathatták a játékosok, hogy mennyire tájékozottak a nagyon- nagyon fontos, minket is érdeklő témakörökben:
  pl. Melyik sorozatban került elő egy beszélgetés alkalmából a rombikozidodekaéder kifejezés?
  Bónusz kérdés ehhez: Hány lapja, éle, csúcsa van?

 • III. Kincsvadászat: A Mikulászacskóban az édességek mellett kis puzzle darabok voltak, amiket össze kellett tenni, és végrehajtani az ott leírt feladatot. Az egyik csapat nagyon ügyes volt, és megtalálta a kis smiley-t, amit végül egy nagy L betű tetejére kellett tenni. Az L itt az 50-et szimbolizálta.

 • IV. Keresd a párod!: Szöveges és képes feladat is volt ez egyszerre. A szöveges pár keresés nehezebben ment a képesekkel nem volt probléma. Régi találkozós emlékek felidézése volt látható a képeken.

 • V. Íjászverseny: A különlegessége vagy inkább a nehézsége az volt, hogy bekötött szemmel kellett lőni 1 irányító segítségével. A nehezítés ellenére a játékosok egészen ügyesek voltak.

 • VI. Kötélhúzás lett volna, de erre már nem maradt sajnos idő. Majd nyáron lesz rá alkalom, hogy ismét jókat szórakozhassunk mi, akik kívülről nézzük ezt a programot.

  Természetesen voltak háttérfeladatok is. Egészen pontosan ötfélével kellett megbirkózni a játékosoknak. Nem unatkoztak, az biztos!

  Összességében egy nagyon jó hangulatú verseny volt ismét, ami a B csapat (TF-es) győzelmével zárult, ahol persze ott volt az 1 VÚ játékos is. Most azonban mind a két csapat örülhetett, hiszen az extra nyereményt megadtuk a TF és a VÚ játékosainak is.
  Tehát a TF-es társadalomnak járó extra nyeremény, amit december 3-tól január 8-ig kapnak meg: +10% TP a leölt szörnyekre.
  A VÚ játékosok pedig: + 5% lélekenergiát kapnak a vadászatra 2 hétig, ami holnap azaz 11.28-án kezdődik és 12.12-ig tart.

  Gratulálunk a mind a két csapatnak! Természetesen a csapatok tagjai is részesültek külön nyereményben, plusz a szokásos érmeket is megkapták a játékosok.

  A Végzetúr vetélkedő a szokásos családias hangulatban zajlott, a csapatok egy nagyméretű térképen vívtak élőben szövetségi háborút. A támadások száma attól függött, hogy hány kvízkérdést válaszoltak meg helyesen az adott körben. Balumaciék csapata már az elején elhúzott, mivel agresszívan a többiek mezőit támadták. A sárga és kék csapat viszont üres mezőket ill. egymást ütögette ahelyett, hogy rászálltak volna a pirosra, így hamar megpecsételődött a sorsuk. Ettől függetlenül, mindenki egy nagy talicskányi jutalommal távozhatott a szórakoztató vetélkedő után, sőt, még egy igazi medált is kaptak, emlékként a vetélkedőről.

  Már a negyedik élő TF Lottósorsolást tartottuk a találkozók folyamán. Ismét Kati volt a Lottóügynök, aki végrehajtotta a 2018. 47. heti lottó sorsolását. Ezúttal is két sorsolást tartottunk, azaz volt egy kézi és egy gépi sorsolás. 3 számot kellett 1 és 30 között megtippelni, és egy karakter nevében leadni a szelvényt.
  A kisorsolt számok a 2, 7, 22 és a 10, 16, 19 voltak.
  Nagyon sokan töltöttétek ki a lottószelvényeket. Rengeteg 1 találatos szelvény volt, és 2 db 1+1 találatos. Jutalmukat már meg is kapták a karakterek arany formájában.
  Jövőre ismét sor kerül majd az élő TF Lottósorsolásra. Talán akkor már telitalálatos szelvény is lesz.

  A játékosok a bejáratnál véletlenszerűen kapott feladattal vehettek részt ebben a játékban. Kétféle feladat volt. Vagy a játékosnál levő szöveg párját kellett megkeresni vagy egy matrica képnek a párja volt a keresés tárgya. A sikeresen leadott párok játékon belüli nyereményekkel lettek gazdagabbak. A HKK nyertesek pedig Alanori Olimpia paklit kaptak. Nagyon aktívak voltak a játékosok, és külön öröm, hogy sok HKK-s is részt vett a játékban. Reméljük, hogy jövőre is legalább ilyen sikeresek lesztek a párkeresésben.

  Kvízolimpia

  Az egyik legrégebbi Végzetúr találkozós játékunkon, a Kvíz Olimpián ezúttal is szép számmal vettek részt játékosaink. Az idei kérdések valószínűleg nehezebbre sikeredtek, mindössze két embernek sikerült mind a 25 kérdésre helyesen válaszolnia. Ugyanakkor a jelentkezők zöme 22 helyes választ is adott, így átlagosan olyan jó eredmény született, mint nyáron.

  Elmetágítás

  A korábbi találkozókon már a Túlélők Földje játékosaink is próbára tehették tudásukat. A Végzeturas Kvíz Olimpiához hasonlóan 25 kérdésre kellett helyesen válaszolni. Talán az új fejlesztésnek, a „újrakezdés” gombnak köszönhető, hogy kétszer annyian, 32-en válaszoltak helyesen mind a 25 kérdésre. A karakterek zöme ugyanúgy mint a Végzetúr játékosainknál, 22 pont fölött teljesített.

  Autóverseny

  A nyári találkozónkon bemutatott autóverseny most is nagy sikert aratott, sok játékosunk próbált meg nem nekimenni valaminek. Több-kevesebb sikerrel. Végül a korábbi bajnok megőrizte az első helyét, mindössze 0.034 másodperccel megelőzve a 2. helyezettet, 1,5 mp-et javítva nyári idejéhez képest.

  A győztes idő 65.657 mp.

  A Beholder Kvíz most 10 kérdésből állt. A szemfüles, rutinos találkozós játékosoknak déja vu érzésük lehetett a kérdésekkel kapcsolatban. Ennek csupán az volt az oka, hogy a Beholdernél időtorzulás volt a kérdések nyomtatásakor, ami valljuk be egy fantasy cégnél simán előfordulhat. Ismét a nyári kvíz került ki a plakátra, de természetesen ez nem okozott különösebb problémát, hiszen rengeteg megfejtés érkezett. Köszönhető az ilyenkor tapasztalható rendkívüli összefogásnak nagyon sok telitalálatos szelvényt dobtatok be. A találkozóra szánt kérdéseket is megtaláljátok a linkek között.
  A QR kódos játékunknak ismét sikere volt, ami abból is látszódott, hogy sok megfejtés érkezett. 15 játékost sorsoltunk a helyes megfejtők közül.

  A megfejtés : L.= ÖTVENEDIK

  A Képrejtvény játékkal is sokan próbálkoztak. Most különbségkeresés volt a feladat.
  Nem volt olyan egyszerű, de sasszem játékosaink vannak, és szinte nem is született rossz megoldás. 5 különbséget kellett megtalálni.
  Gratulálunk minden nyertesnek. A HKK-sok Elemi erők kiegészítőt kaptak a TF és VÚ játékosok pedig játékon belüli nyereménynek örülhettek.

  A tombolán TF-es, VÚ-s, HKK-s nyereményeken kívül sok meglepetés nyereménynek is örülhettek a szerencsések A sok becsomagolt ajándékkal már szinte karácsonyi hangulat volt. Az összes TF-es és – szerencsére – most sok VÚ-s tárgy is gazdára talált. Kisorsoltunk rengeteg HKK-s nyereményt is, a játékosok nagy örömére. Természetesen ismét volt köztük nagyon szép foilos lap, és páran Elemi erők pakliknak is örülhettek.
  Az 50-es jubileum alkalmából most minden nyereményt fődíjnak neveztünk, de kettőt szeretnénk kiemelni. A Beholder ajándékcsomagot, ami a sok meglepetésen kívül egy vásárlási utalványt is tartalmazott. Ezt egy VÚ-s játékos nyerte meg. A szokásos plüss fődíjat, ami most egy nagyon-nagyon harcos kinézetű sárkány volt, pedig egy TF-es játékos vitte haza.
  Köszönjük a játékosoknak a kellemes hangulatot a Tombolán. Gratulálunk a nyerteseknek!

  A két „levelezős” játékunk rajongóinak ismét voltak extra programok/lehetőségek. A Túlélők Földje játékosoknak fórumot tartottunk, ahol komoly megbeszélés folyt a játékosok és a játékvezetés között. Volt Titanitdukát Aukció, valamint Túlélők Földje licit. A játékosok megkapták az Olimpiai fordulóikat, ami mellé egy kis olimpiai érmet is kaptak a kezükbe. Az olimpiai nyereményekkel párhuzamosan kiosztottuk a Vlagyimir-díjakat is. Az Ősök városa játékosok gazdagodhattak pár játékon belüli tárggyal.

  A Végzetúr játékosok számára is tartottunk fórumot. A fórumon elhangzottak összefoglalóját itt lehet elolvasni.
  A VÚ játékosok is licitálhattak tárgyakra a liciten. A nagyteremben több számítógépen is minijátékokkal lehetett játszani A vállalkozó kedvűek forgathattak szerencsekereket vagy válaszolhattak a kérdésekre a Kvíz olimpián. Nyereményeik játékon belüli tárgyak voltak.

  Az aukciók és kvízek nyertesei és megoldásai:
  Végzetúr aukció nyertesei Túlélők Földje aukció nyertesei Titanitdukát aukció licitek Vlagyimir-díj A Beholder kvíz megfejtése (Időtorzulás miatt a nyári Találkozós kvíz került a plakátra.) A Beholder kvíz megfejtése (Ez lett volna a mostani kvíz, amelyet most megfejthettek.) A Képrejtvény megfejtése

  A HKK miniversenyeken nagy örömünkre 59 játékos vett részt. Így sok versenyt (37-et) indítottunk, amik nyereményeként rengeteg új UR-t, Elemi erők kiegészítőt és Zént osztottunk ki. A hagyományos pörgős környezetben Szatmári Bálint volt a legeredményesebb. Sokszínűség paklijával gigantikus 40 pontot gyűjtött, ezt váltotta be foilos ultra ritka lapra.
  A másik foilos beváltó Makó Gergely volt, aki a csak bontotton indulók között szerezte meg a legtöbb pontot (25-öt). Gratulálunk minden nyertesnek!

  Minden nyertesnek gratulálunk! 2019. június 22-én ismét ezen a helyszínen várunk majd benneteket. Addig is kellemes időtöltést kívánunk a Beholder játékaival!

  Dani Zoltán, Makó Balázs, Mazán Katalin, Tihor Miklós

  Létrehozás: 2018. november 27. 09:11:42Utolsó frissítés: 2018. november 27. 16:09:52 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


 • Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

  © Beholder Kft., 2003 - 2022
  1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

  Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.