Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Miniolimpiák
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
A furfang temploma
Küldd el képeslapként!
Itt-ott elszórva találni még néhány elhagyatott építményt, melyről nem tudni kik és mikor építették. A furfang temploma pont ilyen, bár vannak rajta ajtók és ablakok, a belsejébe jutni még soha senkinek nem sikerült.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Makróbővítés II. (582. tudati képesség)
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból

A lista folytatása...
Olimpiák eredmémyei (9)
A Sötétség Kora - retró történelmi esemény (17)
Épülettervezői pályázat 2. (10)
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18. (1)
Tavaszi befizetési akció 2023.02.27. (hétfő) - 2022.03.10. (2)
TF KÖZÖS TUDATOK (1277)

További témák...

2024-03-29 11:00:12 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

50. Beholder Találkozó – 2018.11.24. - Beszámoló



2018. november 24-én szombaton rendeztük meg az 50. Beholder Találkozót és a XXI. Végzetúr találkozót. A hagyományokat megtartva a legújabb HKK kiegészítő az Elemi erők is a találkozó napján jelent meg. A lelkes játékosok a miniversenyeken már ki is próbálhatták a lapokat. A jubileumi találkozó elmaradhatatlan része volt a Beholder Szeme Nassolda, ami csupa finomsággal várta az éhes kalandozókat.
Lássuk a programok részletezését!

Az 50. találkozóhoz híven (némi segítséggel) pont 50 versenyző jelentkezett az íjászversenyre. A lezárás vége előtt még megkértem pár „amazont”, hogy legalább próbálják ki az íjászkodást, de végül csak meglett a mágikus szám! Ezúttal is sok „második generációs” fiatal vett részt a versenyben. Volt egy kislány, aki a felnőtteket megszégyenítő módon célzott, mindössze két pont kellett volna neki a döntőbe jutáshoz.
A selejtező két körös volt, ahol a magasabb pontszám számított, az alacsonyabbat csak egyenlőség esetén vettük számításba. A korábbi vitás pontozás miatt ezúttal fél pontokat is számoltunk, így elmaradtak az olyan mondatok, mint például az „szerintem súrolja a 10-est”, vagy a „de hát belelóg a sarka!”.
A verseny nagyon szoros volt, a döntőbe jutáshoz minimum 27 pontot kellett lőjön a versenyző, és a második legjobb lövésének 25 pont kellett legyen. A finálé már csak egy körös volt, itt már mindenkinek a legjobb tudását kellett elővennie. A győztes TF-es játékosunk a döntőben remekelt, a selejtezőn elért két 27 pontos lövése után 27,5 pontot szerzett. A verseny kiélezettségét az is bizonyítja, hogy a második helyen végzett VÚ-s játékosunk 27 pontot lőtt, a harmadik helyezett TF-es játékos pedig 26,5 pontot ért el.
Gratulálunk a győzteseknek, és köszönjük, hogy ilyen sokan részt vettetek a versenyen!

Ismét két csapat mérte össze a mutogatási és rajzolási tudományát.
A kitalálandó feladatok most a Beholder Találkozó témaköréből kerültek ki. A játékosok most is nagyon jó hangulatban mutogattak és rajzoltak. A játékot még izgalmasabbá tettük azzal, hogy a játékos előre bemondhatta, hogy szerinte mennyi idő alatt fogják a társai kitalálni a feladványt. Ettől függött a kapott pontmennyiség is.
Többnyire sikeres volt a feladatmegoldás, bár CrasLorg játékvezető nem volt teljesen elégedett, hogy pont a CrasLorg stopperórája feladványt nem sikerült kitalálni, ellenben a cirombás tombolát pár másodperc alatt felismerték a rajzról.
A játékot az A csapat nyerte, akik között most többnyire VÚ játékosok voltak. A csapatok nyereményei TF és VÚ tárgyak voltak, plusz 1-1 arany vagy ezüst érmet is kaptak.
Gratulálunk mind a két csapatnak!

A terveink szerint a mostani versenyben már nem lett volna külön TF és VÚ csapat, hanem vegyesen lehetett nevezni. A kiírásban is ez szerepelt és ennek megfelelően a feladatokban is voltak kérdések mind a két játékra vonatkozóan. A játékosok azonban – már csak megszokásból is – ismét külön TF és VÚ csapatatban neveztek, csak 1 VÚ-s került a TF-esek közé.

Feladatok:

  • I. Igaz-Hamis: Beholder találkozókról voltak állítások, amik vagy igazak, vagy hamisak voltak.

  • II. Műveltségi kérdések: Itt megmutathatták a játékosok, hogy mennyire tájékozottak a nagyon- nagyon fontos, minket is érdeklő témakörökben:
    pl. Melyik sorozatban került elő egy beszélgetés alkalmából a rombikozidodekaéder kifejezés?
    Bónusz kérdés ehhez: Hány lapja, éle, csúcsa van?

  • III. Kincsvadászat: A Mikulászacskóban az édességek mellett kis puzzle darabok voltak, amiket össze kellett tenni, és végrehajtani az ott leírt feladatot. Az egyik csapat nagyon ügyes volt, és megtalálta a kis smiley-t, amit végül egy nagy L betű tetejére kellett tenni. Az L itt az 50-et szimbolizálta.

  • IV. Keresd a párod!: Szöveges és képes feladat is volt ez egyszerre. A szöveges pár keresés nehezebben ment a képesekkel nem volt probléma. Régi találkozós emlékek felidézése volt látható a képeken.

  • V. Íjászverseny: A különlegessége vagy inkább a nehézsége az volt, hogy bekötött szemmel kellett lőni 1 irányító segítségével. A nehezítés ellenére a játékosok egészen ügyesek voltak.

  • VI. Kötélhúzás lett volna, de erre már nem maradt sajnos idő. Majd nyáron lesz rá alkalom, hogy ismét jókat szórakozhassunk mi, akik kívülről nézzük ezt a programot.

    Természetesen voltak háttérfeladatok is. Egészen pontosan ötfélével kellett megbirkózni a játékosoknak. Nem unatkoztak, az biztos!

    Összességében egy nagyon jó hangulatú verseny volt ismét, ami a B csapat (TF-es) győzelmével zárult, ahol persze ott volt az 1 VÚ játékos is. Most azonban mind a két csapat örülhetett, hiszen az extra nyereményt megadtuk a TF és a VÚ játékosainak is.
    Tehát a TF-es társadalomnak járó extra nyeremény, amit december 3-tól január 8-ig kapnak meg: +10% TP a leölt szörnyekre.
    A VÚ játékosok pedig: + 5% lélekenergiát kapnak a vadászatra 2 hétig, ami holnap azaz 11.28-án kezdődik és 12.12-ig tart.

    Gratulálunk a mind a két csapatnak! Természetesen a csapatok tagjai is részesültek külön nyereményben, plusz a szokásos érmeket is megkapták a játékosok.

    A Végzetúr vetélkedő a szokásos családias hangulatban zajlott, a csapatok egy nagyméretű térképen vívtak élőben szövetségi háborút. A támadások száma attól függött, hogy hány kvízkérdést válaszoltak meg helyesen az adott körben. Balumaciék csapata már az elején elhúzott, mivel agresszívan a többiek mezőit támadták. A sárga és kék csapat viszont üres mezőket ill. egymást ütögette ahelyett, hogy rászálltak volna a pirosra, így hamar megpecsételődött a sorsuk. Ettől függetlenül, mindenki egy nagy talicskányi jutalommal távozhatott a szórakoztató vetélkedő után, sőt, még egy igazi medált is kaptak, emlékként a vetélkedőről.

    Már a negyedik élő TF Lottósorsolást tartottuk a találkozók folyamán. Ismét Kati volt a Lottóügynök, aki végrehajtotta a 2018. 47. heti lottó sorsolását. Ezúttal is két sorsolást tartottunk, azaz volt egy kézi és egy gépi sorsolás. 3 számot kellett 1 és 30 között megtippelni, és egy karakter nevében leadni a szelvényt.
    A kisorsolt számok a 2, 7, 22 és a 10, 16, 19 voltak.
    Nagyon sokan töltöttétek ki a lottószelvényeket. Rengeteg 1 találatos szelvény volt, és 2 db 1+1 találatos. Jutalmukat már meg is kapták a karakterek arany formájában.
    Jövőre ismét sor kerül majd az élő TF Lottósorsolásra. Talán akkor már telitalálatos szelvény is lesz.

    A játékosok a bejáratnál véletlenszerűen kapott feladattal vehettek részt ebben a játékban. Kétféle feladat volt. Vagy a játékosnál levő szöveg párját kellett megkeresni vagy egy matrica képnek a párja volt a keresés tárgya. A sikeresen leadott párok játékon belüli nyereményekkel lettek gazdagabbak. A HKK nyertesek pedig Alanori Olimpia paklit kaptak. Nagyon aktívak voltak a játékosok, és külön öröm, hogy sok HKK-s is részt vett a játékban. Reméljük, hogy jövőre is legalább ilyen sikeresek lesztek a párkeresésben.

    Kvízolimpia

    Az egyik legrégebbi Végzetúr találkozós játékunkon, a Kvíz Olimpián ezúttal is szép számmal vettek részt játékosaink. Az idei kérdések valószínűleg nehezebbre sikeredtek, mindössze két embernek sikerült mind a 25 kérdésre helyesen válaszolnia. Ugyanakkor a jelentkezők zöme 22 helyes választ is adott, így átlagosan olyan jó eredmény született, mint nyáron.

    Elmetágítás

    A korábbi találkozókon már a Túlélők Földje játékosaink is próbára tehették tudásukat. A Végzeturas Kvíz Olimpiához hasonlóan 25 kérdésre kellett helyesen válaszolni. Talán az új fejlesztésnek, a „újrakezdés” gombnak köszönhető, hogy kétszer annyian, 32-en válaszoltak helyesen mind a 25 kérdésre. A karakterek zöme ugyanúgy mint a Végzetúr játékosainknál, 22 pont fölött teljesített.

    Autóverseny

    A nyári találkozónkon bemutatott autóverseny most is nagy sikert aratott, sok játékosunk próbált meg nem nekimenni valaminek. Több-kevesebb sikerrel. Végül a korábbi bajnok megőrizte az első helyét, mindössze 0.034 másodperccel megelőzve a 2. helyezettet, 1,5 mp-et javítva nyári idejéhez képest.

    A győztes idő 65.657 mp.

    A Beholder Kvíz most 10 kérdésből állt. A szemfüles, rutinos találkozós játékosoknak déja vu érzésük lehetett a kérdésekkel kapcsolatban. Ennek csupán az volt az oka, hogy a Beholdernél időtorzulás volt a kérdések nyomtatásakor, ami valljuk be egy fantasy cégnél simán előfordulhat. Ismét a nyári kvíz került ki a plakátra, de természetesen ez nem okozott különösebb problémát, hiszen rengeteg megfejtés érkezett. Köszönhető az ilyenkor tapasztalható rendkívüli összefogásnak nagyon sok telitalálatos szelvényt dobtatok be. A találkozóra szánt kérdéseket is megtaláljátok a linkek között.
    A QR kódos játékunknak ismét sikere volt, ami abból is látszódott, hogy sok megfejtés érkezett. 15 játékost sorsoltunk a helyes megfejtők közül.

    A megfejtés : L.= ÖTVENEDIK

    A Képrejtvény játékkal is sokan próbálkoztak. Most különbségkeresés volt a feladat.
    Nem volt olyan egyszerű, de sasszem játékosaink vannak, és szinte nem is született rossz megoldás. 5 különbséget kellett megtalálni.
    Gratulálunk minden nyertesnek. A HKK-sok Elemi erők kiegészítőt kaptak a TF és VÚ játékosok pedig játékon belüli nyereménynek örülhettek.

    A tombolán TF-es, VÚ-s, HKK-s nyereményeken kívül sok meglepetés nyereménynek is örülhettek a szerencsések A sok becsomagolt ajándékkal már szinte karácsonyi hangulat volt. Az összes TF-es és – szerencsére – most sok VÚ-s tárgy is gazdára talált. Kisorsoltunk rengeteg HKK-s nyereményt is, a játékosok nagy örömére. Természetesen ismét volt köztük nagyon szép foilos lap, és páran Elemi erők pakliknak is örülhettek.
    Az 50-es jubileum alkalmából most minden nyereményt fődíjnak neveztünk, de kettőt szeretnénk kiemelni. A Beholder ajándékcsomagot, ami a sok meglepetésen kívül egy vásárlási utalványt is tartalmazott. Ezt egy VÚ-s játékos nyerte meg. A szokásos plüss fődíjat, ami most egy nagyon-nagyon harcos kinézetű sárkány volt, pedig egy TF-es játékos vitte haza.
    Köszönjük a játékosoknak a kellemes hangulatot a Tombolán. Gratulálunk a nyerteseknek!

    A két „levelezős” játékunk rajongóinak ismét voltak extra programok/lehetőségek. A Túlélők Földje játékosoknak fórumot tartottunk, ahol komoly megbeszélés folyt a játékosok és a játékvezetés között. Volt Titanitdukát Aukció, valamint Túlélők Földje licit. A játékosok megkapták az Olimpiai fordulóikat, ami mellé egy kis olimpiai érmet is kaptak a kezükbe. Az olimpiai nyereményekkel párhuzamosan kiosztottuk a Vlagyimir-díjakat is. Az Ősök városa játékosok gazdagodhattak pár játékon belüli tárggyal.

    A Végzetúr játékosok számára is tartottunk fórumot. A fórumon elhangzottak összefoglalóját itt lehet elolvasni.
    A VÚ játékosok is licitálhattak tárgyakra a liciten. A nagyteremben több számítógépen is minijátékokkal lehetett játszani A vállalkozó kedvűek forgathattak szerencsekereket vagy válaszolhattak a kérdésekre a Kvíz olimpián. Nyereményeik játékon belüli tárgyak voltak.

    Az aukciók és kvízek nyertesei és megoldásai:
    Végzetúr aukció nyertesei Túlélők Földje aukció nyertesei Titanitdukát aukció licitek Vlagyimir-díj A Beholder kvíz megfejtése (Időtorzulás miatt a nyári Találkozós kvíz került a plakátra.) A Beholder kvíz megfejtése (Ez lett volna a mostani kvíz, amelyet most megfejthettek.) A Képrejtvény megfejtése

    A HKK miniversenyeken nagy örömünkre 59 játékos vett részt. Így sok versenyt (37-et) indítottunk, amik nyereményeként rengeteg új UR-t, Elemi erők kiegészítőt és Zént osztottunk ki. A hagyományos pörgős környezetben Szatmári Bálint volt a legeredményesebb. Sokszínűség paklijával gigantikus 40 pontot gyűjtött, ezt váltotta be foilos ultra ritka lapra.
    A másik foilos beváltó Makó Gergely volt, aki a csak bontotton indulók között szerezte meg a legtöbb pontot (25-öt). Gratulálunk minden nyertesnek!

    Minden nyertesnek gratulálunk! 2019. június 22-én ismét ezen a helyszínen várunk majd benneteket. Addig is kellemes időtöltést kívánunk a Beholder játékaival!

    Dani Zoltán, Makó Balázs, Mazán Katalin, Tihor Miklós

    Létrehozás: 2018. november 27. 09:11:42
    Utolsó frissítés: 2018. november 27. 16:09:52
    Nyomtatási forma


  • Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

    © Beholder Kft., 2003 - 2024
    E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

    Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.