Vissza a Főoldalra

HKK pakliszerkesztő és megosztó frissítések


Az elmúlt 1 hónapban igyekeztünk implementálni a pakliszerkesztő és megosztó rendszerrel kapcsolatban felmerült kéréseket. Az alábbiakban következik a megvalósult fejlesztések listája:

 • Szabálylapok és követők: a program most már vizsgálja a berakott szabálylapokat és követőket. Csak 1 szabálylapot és 1 követőt rakhatsz be, a program ismeri a kivételeket: azokat a szabálylapokat, amelyek mellett nem használhatsz követőt (és fordítva). Azokat, amelyekből többet is használhatsz (pl. Bűvös erdő, Alanori lápvidék). És kezeli azokat is, amelyek mellé továbbiakat rakhatsz be (Változó környezet, Legfőbb követő, Kreátor követői).
 • A program kezeli már azokat a lapokat, amelyekből 3-nál többet lehet a pakliba rakni (Chara-din fattyak, Corlan fattyai stb).
 • Sokszínűség: ilyenkor automatikusan engedi a 3-nál több színt, és vizsgálja, hogy 1 lapból csak 1-et rakhatsz be. Hasonlóképp a Mardakor misztikust mint kivételt is kezeli.
 • A program figyel az isteni lapokra, ha több színből raksz be isteni lapot, hibajelzést ad.
 • Apróbb tuningok: Javítottuk azt a hibát, hogy a Rhatt lapok Mágus klánként szerepeltek, és a Chara-dint lilábbra vettük.
 • Ha bármilyen probléma van a paklival (kevesebb mint 50 lap, túl sok szín stb) akkor hibajelzés jelenik meg az adott helyen. Ettől függetlenül a pakli elmenthető, de nem lehet megosztani.

 • Természetesen mindig lesznek speciális kivételek, amit a program már nem tud lekezelni. Pl. a Sárkányfészek és hozzá hasonló lapok, ahol előre kikészített kártyákat kell vinned. Ezeket a megjegyzésben sorold fel! Hasonlóképp, a Mardakor bölcset sem implementáltuk, megjegyzésbe írd, hogy ilyen esetben miből használsz +1 lapot. Bármilyen egyéb, a program által nem kezelt kivételt is a megjegyzésben írj le.

  Emellett megvalósult a legfontosabb dolog:
  A hibátlan paklit már be lehet küldeni versenyre, akkor, ha a pakli formátuma megegyezik a versenyével. A pandémia miatt a versenyek sajnos szünetelnek még, de amint újra lehet versenyünk szeretnénk átállni erre a rendszerre. A paklidat beküldheted online, egy gombnyomással a versenyre, és egészen a verseny kezdetéig természetesen módosíthatod, újraküldheted.
  Ha később, egy másik versenyen ugyanezzel a paklival, vagy kis mértékben módosított verziójával indulsz, akkor már nagyon egyszerű dolgod lesz. A későbbiekben szeretnénk lehetővé tenni, hogy visszanézd, melyik versenyen melyik paklival indultál, hogy szerepelt, milyen paklik ellen játszottál stb. Illetve tudunk majd statisztikákat is készíteni arról, melyik lap mennyire volt népszerű ill. a meccsek hány százalékában tudott nyerni.
  Ehhez viszont fontos lenne, hogy a rendszert minél többen használják. A korábbi, elavultabb digitális paklibeküldési módszert (e-mailben) teljesen megszüntetjük, de ha valakinek valamilyen technikai okból nincs internet hozzáférése, vészmegoldásnak megmarad a papíros listaleadás. Szeretnénk azonban mindenkit bátorítani, hogy a digitális utat járja, az okostelefonok korában remélhetőleg még az utolsó pillanatban beszerzett lapok miatti módosítások sem fognak problémát okozni. A papír megoldást tényleg csak szükség esetén használd, és ennek feltétele, hogy a listát tökéletesen olvashatóan írd, és a versenyre legalább a kezdés előtt fél órával odaérj.

  A verseny szervezője látni fogja, ki küldött be paklit, ellenőrizni is tudja, így egyből látszik, hogy minden versenyző leadta-e a paklilistáját, és kezdődhet-e a verseny.

  A paklimegosztó oldalon egyébként látom, hogy sokan raktak ki paklit már most is, mindenkit bátorítok, hogy nézze meg ezeket a paklikat, akár értékelje, kommentálja! Nyilván a versenyszezon újraindításakor sokkal több pakli fog kikerülni majd, reméljük a különböző szűrők és rendezési lehetőségek segítenek majd az ezek közt való eligazodásban.

  Ha bármilyen további kérdésetek, javaslatotok van, szívesen látjuk a kapcsolódó topikban!

  Tihor Miklós

  A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
  A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=29886 címen elérhető.
  Létrehozás: 2021. január 20. 15:29:49Utolsó frissítés: 2021. január 21. 09:36:46 Küldd el a cikket másoknak