Vissza a Főoldalra

Kiadói tervek - 2020. március


Kedves Játékosok! Decemberben megjelent egy részletes cikk az idei kiadói terveinkkel. Most viszont a járvánnyal kapcsolatban különleges helyzet állt elő, ami miatt úgy gondoltuk, szükséges lehet egy frissítés a kiadói tervekkel kapcsolatban.
A márciusi beholderes versenyt még megtartottuk, de jó eséllyel most egy darabig ez volt az utolsó versenyünk. A versenynaptárunkban ugyan szerepelnek az elkövetkezendő hónapokra korábban tervezett HKK versenyek, de amíg nem lehet rendezvényt megtartani, addig ezek sem kerülnek megrendezésre, csak azért nem töröltük őket, mert ha megszűnik a karantén, onnan kezdve a kiírt versenyek természetesen mennek megint.
A márciusi versenyre kiírt Elemi erők Legendás cél elhalasztottuk, a terv egyelőre az, hogy a szeptemberi versenyen lesz megtartva az EE teljes sorok bemutatója, reméljük, addigra már véget ér a karantén.

Megértjük, hogy mindenki ki van éhezve a versenyre, és ezzel kapcsolatban volt sok ötlet is.
A neten találhatók olyan programok, amelyek a szabályok ismerete nélkül is lehetővé teszik, hogy lejátssz egy tetszőleges kártyapartit valakivel: megadhatod, milyen nevű lapok vannak a paklidban, felhúzhatod őket, kirakhatod, és az ellenfél látja, milyen műveleteket végeztél. Ínséges időkben természetesen HKK-zni is lehet ilyen módszerrel. És persze az is abszolút működik, hogy a webkamerát egyszerűen az asztalra irányítod, hogy ellenfeled lássa az asztalodat és paklidat, és persze hangosan mondod, mit csinálsz, szükséges esetén megmutatod a kamerának a gyűjtőt stb. (Javasolt monitoron is ellenőrizni, hogy tényleg jól van-e beállítva minden, és látja-e az ellenfél a te játékteredet). Meg persze ha mással nem, otthon a családdal még mindig lehet játszani.
Szóval vannak megoldások arra, hogy továbbra is tudjunk HKK-zni. Viszont a versenyekhez ennél több kell, garantálni kell a játék tisztaságát, hogy semmilyen visszaélés ne történhessen. És ez sajnos a rendelkezésekre álló eszközökkel egyelőre nem megoldható.

Ettől függetlenül, aki gondolja, nyugodtan kísérletezhet, és ha van már bevált módszer meccsek lejátszására, lehet akár próbálkozni kisebb háziversennyel is. Egyelőre azonban nagyon reménykedünk, hogy néhány hónap alatt véget ér a krízishelyzet, újra be tudnak indulni a versenyek, és nincs szükség olyan hosszútávú megoldás kidolgozására, ahol mostantól otthonról játszik csak mindenki. Hiszen a HKK-ban pont ez az egyik jó dolog, hogy egy közösségi élmény is, és nem csupán még egy számítógépes játék.

Addig is, amíg újra lehet versenyezni, talán pont ez a legalkalmasabb idő, hogy a gyűjteményeket rendezzétek, átnézzétek, mi hiányzik még.:) Mindenkit bátorítunk, látogassa meg az online fórumokat, cseréljen akár online, és osszátok meg ötleteiteket, javaslataitokat!

Nyilván az események az Országjáró cél elérését is nehezítik, mint ahogy a Nemzeti bajnokságra való kvalifikálást. Ha a karantén nyár közepéig véget ér, akkor az utóbbival talán nem lesz gond, több versenyt fogunk rendezni, ill. szponzorálni, ahol kvalifikálni lehet, ill. egy adott versenyről több játékos juthat majd be. Az Országjáró célt meg tudjuk hosszabbítani, pl. jövő év közepéig, szóval elvileg ezzel sem lesz gond. Az Ősi sárkányok és Vérfarkasok nevű alfa paklik terv szerint készülnek, a megjelenés néhány héten belül várható. Nyilván a paklik most elsősorban netes rendeléssel fognak eljutni mindenkihez.

A júniusi beholder találkozóra időzített új, 11. alapkiadással már nagyobb gondban vagyunk. A tervezés és a gyártás előkészítés már zajlik, viszont van rá esély, hogy a karantén még júniusban is tart, akkor se találkozó, se frissen bontott paklik versenye nem lesz. Ezért a járványügyi helyzettől függően lehetségesnek tartjuk, hogy a megjelenés csúszni fog. Az ezzel kapcsolatos híreket figyeljétek a fórumon, május első felében fogjuk eldönteni, hogy lesz-e halasztás.

Az év végi kiegészítővel kapcsolatos terveink nem változtak. Ahogy a korábbi kiadó tervekben írtam, a világ egyik legnagyobb, gyűjtőgetős kártyajátékokkal foglalkozó nyomdájával tárgyaltunk, most már nevesítem is a céget, ez a Carta Mundi. Kiváló minőségben dolgoznak, szinte minden nemzetközi gyűjtögetős játékot ők gyártanak, közte a magicet is. Pénteken megkaptuk tőlük az első prototípus kártyákat. Az eredeti terv az volt, hogy az áprilisi versenyen megmutatjuk ezeket a lapokat nektek, de sajnos erre így nincs most lehetőség, ezért fotót közlünk róluk, ill. majd videó is lesz. A kártyák vágása tökéletes, a hátlap egyforma, a tapintásuk kellemes, de hamarosan lesz majd infótok más forrásból is.

Tihor Miklós

A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=28749 címen elérhető.
Létrehozás: 2020. március 31. 10:17:21Utolsó frissítés: 2020. március 31. 15:12:23 Küldd el a cikket másoknak