Vissza a Főoldalra

Tükördimenzió bemutató – 4. rész


Nagyobb életszívás
Az asztaltakarítás, mint funkció eléggé háttérbe szorult, mióta az Oz’mogroth univerzumkifordító jobb helyre költözött. Persze előtte sem volt kiemelkedően népszerű, ami jól mutatja, hogy egy irreálisan erős kártya kellett ahhoz, hogy a játékosok ennek is helyet szorítsanak a paklikban a counterek és a natúr leszedések mellett. A legendás Nagyobb életszívás legújabb verziója reményeink szerint jóval kiegyensúlyozottabb formában hozza majd el ezt a funkciót újból az asztalokra, amivel – elődeihez méltó módon – óriási fordításokat lehet majd produkálni, adott esetben akár az ellenfelet is kivégezve. A játék elején ráadásul nehezen counterelhető sajátkörös leszedésként is funkcionálhat majd, ami különösen drágítás mellett fog aranyat érni.

A borzalmak terme
Mi biztosan nem szeretnénk betérni erre a helyre, az ellenfelet viszont mindenki vidám arccal fogja beráncigálni ebbe a kedves helyiségbe, ahol ideális esetben manaköltség nélkül tápolhatunk óriásit lényeinken. És ha a 4 izom- vagy életjelző még nem lenne elég, akkor kicsit később jön az utánpótlás, így tulajdonképpen egyszerre funkcionál nyerésként és erőforrásként ez az építmény, ami a legapróbb lényből is óriási veszedelmet képes varázsolni. A Molluszkkal és Chara-din követőjével felálló deckek különösen szeretni fogják.
Legfőbb lámpamester
A Tükördimenzióban megjelenő új etnikum, a dzsinnek közül néhányat már láthattatok az eddigi előzetesben, ideje azonban, hogy teljessé váljon a kép – legalábbis olyan értelemben, hogy most megmutatjuk a melléjük készült követőt is. A faj sajátossága ugyebár az, hogy kétféle kijátszáskori képesség közül választhatunk mindegyiküknél, egy olcsóbb és egy drágább közül jellemzően. A Legfőbb lámpamester azonban csavar egyet a dolgokon, az epikus követők többségénél már látott olcsóbbítás mellett ugyanis játékonként egyszer dönthetünk úgy, hogy mindkét „kívánságot” bekérjük egy éppen létrejött dzsinnünktől, ami mondani sem kell, óriásit lendíthet rajtunk a győzelem irányába.

Bím, nyugati homokdzsinn
Ha már tegnap a dzsinnek követője volt terítéken, akkor most nézzünk egy újabb dzsinnt az eddig látott kettő mellé, aki nem más, mint Bím, aki leginkább a laputánpótlás terén jeleskedik. Extra költség nélkül pusztán csak visszaadja magát, ami persze egyáltalán nem rossz, sőt, egy tempó jellegű Lassan járj!-ba például óriási táp lesz még így is. Ám ha már kicsit felgyűlt a mana, akkor kőkemény laphúzásként is funkcionálhat, így nyugodtan mondhatjuk, hogy a játék minden szakaszában hasznunkra tud válni – a követővel „duplán” kisütve pedig még inkább.
A három kívánság gyűrűje
Zárásként szokás szerint egy ultraritka lapot hoztunk el nektek – stílszerűen egy újabb legenda visszatérését, amely nem más, mint A három kívánság gyűrűje, mely a dzsinneken keresztül is illeszkedik a tematikához. Miután 3 zanszilánkért jön, ezért igazából bárhova befér, (K)-s képessége pedig elég szép lapelőnyt generál nekünk pillanatok alatt, az asztalon és a kézben egyaránt. De akár egy „nagyot” is kívánhatunk, ha úgy sejtjük, akad valami igazi ínyencség az ellenfél paklijában, így igazi multifunkciós kártyáról beszélhetünk, aminek ráadásul védelme is van jócskán, így nagyon nehéz rosszul kijönni belőle.

Ennyi volt tehát a lapelőzetes – köszönjük, hogy olvastátok, szerencsés bontást mindenkinek a sealed versenyre!

Csető Zsolt

A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=28214 címen elérhető.
Létrehozás: 2019. november 11. 11:36:41Utolsó frissítés: 2019. november 15. 09:44:48 Küldd el a cikket másoknak