Vissza a Főoldalra

Élőholt Invázió - Beharangozó


A Beholder találkozóra, ami lesz, megjelenik a HKK legújabb, immáron 37. kiegészítője, az Élőholt Invázió. Lássunk pár információt erről!

Morgan neve már régóta ismerős a HKK játékosoknak. A nagyhatalmú mágus tavaly a Túlélők Földjén, egy nagyszabású esemény keretei között tért vissza. Bár Morgan fizikai teste elpusztult a Világégésben, Leah avatárjaként ez nem jelentett számára végleges halált, az évek során a létsíkokon elrejtett lélekurnákból nyert energia segítségével új testet kreált magának. És ha már teljes fizikai valóját visszanyerte, rögvest nekilátott, hogy Leah hatalmát kiterjessze, és szolgálataiért fejében ura most már igazi halhatatlansággal jutalmazza meg. Varázserejét felhasználva, repedéseket teremtett a tér-idő szövetén, közvetlen kapcsolatot létesítve Ghalla és a Negatív létsík között. A réseken át élőholtak özönlöttek Ghallára, a negatív energia pedig elsorvasztja az élőket, és animálja az ezen a világon holtakat, tovább szaporítva Leah seregét. Egy éven át tartó küzdelemben a Túlélők Földje játékosai végül győzedelmeskedtek, a réseket bezárták, és még Morgant is sikerült elűzni erről a síkról. Az Élőholt Invázió HKK kiegészítő most ennek az epikus küzdelemnek a pillanatait meséli el képekkel és színesítő szövegekkel.

A kiegészítő tervezése során egyértelmű szempont volt, hogy sok élőholt, kísértet és Leah lény érkezzen. Ugyanakkor az inváziót megfékező kalandozókról, és a csaták helyszíneiről sem feledkezhettünk meg. A kiegészítőben először megjelenő új képességek is ezt hangulatot erősítik. Az első ezek közül az élőholtakhoz, kísértetekhez kapcsolódó képesség, a jelenés. A jelenés egy csak gyűjtőből működő képesség. Amikor azonnalit használhatsz, akkor használhatod a jelenést is, kifizeted a jelenés költségét, átrakod a lapot a gyűjtőből a Semmibe, és létrejön a megadott hatás. Fontos szabály, hogy egy körben csak egy jelenés képességet használhatsz!

Szerepjátékilag úgy képzeltük el, hogy a lény kísértetként még egyszer megjelenik, gonoszkodik egyet, mielőtt a végső feledésbe távozna. Ennek kapcsán jópár lap jelenik meg a korábban épp csak használt kísértet altípusban.

Játéktechnikailag nagyon fontos a körönkénti egy korlátozás, ez gyakran döntés elé allítja mind a több jelenéses lappal rendelkező játékost, mind ellenfelét. A korábbi, hasonlóan működő, de nem Jelenés képességű lapokra ez a korlátozás nem vonatkozik.


Természetesen „ellenhatásként”, az élőholt űző seregek nagyszámú Semmizéssel ill. újrahasznosítással készültek.

 • A Semmizéshez kapcsolódó rövidítés a „Semmizés: X”
  Ezentúl azt a kifejezést, hogy „Célpont gyűjtõbõl max. X lapot a Semmibe rakhatsz” így rövidítjük.

 • Másik új képességünk a halálsikoly.
  Ha az ilyen képességgel bíró permanens forrás hatására kikerül a játékból vagy kikerül tulajdonosa irányítása alól, akkor megtörténik a halálsikoly után leírt hatás.

 • Ez a mechanizmus hasonló, mint a büntetés, kárpótlás és jutalom, azokat a jövõben már nem is fogjuk lapokon használni, csak a halálsikolyt. A halálsikolynál lényeges, hogy bárki forrásától kisül. Természetesen a büntetés, jutalom, kárpótlás ugyanúgy használható, mint eddig, csak az elkövetkezendő évek során reményeink szerint ezek a képességek kikopnak majd a játékból, mivel új lapokon már nem fognak szerepelni, és ennek köszönhetően egy picit kevesebb szabályt kell majd megjegyezni a következő generációnak.

  Az élőholtakon és kísérteteken kívül is sok-sok koncepció kedvelői találnak majd új, kipróbálásra érdemes lapokat, a teljesség igénye nélkül:

  éjfattyak, főnixek, ganüidek, goblinok, gólemek, legendás lények, manók, moák, motyogók, pegazusok, nekromanták, orglingok, óriások, varkaudarok, orkok, pókok, quwargok, sárkányok, szirének, teknősök, Thargodanok, drakolderek, vámpírok, vérfarkasok, xenók, yetik, tűz, villám és hideg lapok, mindenféle kalandozók, blokkoló lapok, epikus követők, köd, Timera, tárgyak, épületek.


  A térkapuk megnyitásában Morgant segítő, irtóztató nem evilági lények, a fürkészek lettek volna egy teljesen új, önállóan is játszható etnikum, de végül ez az ötlet elvetésre került. Helyettük viszont jön néhány womath, akik az elkövetkezendő kiegészítők során esetleg önálló etnikummá építik ki magukat.

  A korlátozó szabálylapokra is komoly figyelmet fordítottunk, jópár ezekbe illő lap érkezik, köztük olyanok, amik kimondottan a kiegészítő pakli használatakor után kaphatnak nagyobb szerepet.

  A spoilerek terén újabb isteni szettel (minden színből 1) jelentkezünk, de ezeken kívül is lesz jópár szaftos ritka lap.

  A frissen bontott verseny, ahol először próbálgathatjátok az új lapokat, június 15 -én lesz, a paklik ára változtatlan marad, továbbra is 1520 forint lesz. Az Elemi erőkhöz hasonlóan, itt is lesz a ritka lapoknak foilos verziója, átlagosan 3 paklinként lehet majd egyet találni.

  Makó Balázs és Tihor Miklós
  A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
  A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=27609 címen elérhető.
  Létrehozás: 2019. május 21. 13:57:03Utolsó frissítés: 2019. május 22. 10:53:56 Küldd el a cikket másoknak