Vissza a Főoldalra

Végzetúr, a Beholder új játéka

Végzetúr, új böngésző alapú játék a Beholdertől, a Túlélők Földje alkotóitól: http://www.vegzetur.hu

Nagy trendje van manapság a böngésző alapú játékoknak, így a Beholder is elkészítette a saját játékát, amelynél természetesen az volt az elsődleges cél, hogy jobb és több legyen, mint a jelenlegiek. A játék megfelel a kor követelményeinek: böngészőből játszható, semmiféle program letöltése nem szükséges, látványos grafikája van, és alapvetően ingyenes. A regisztráció nagyon egyszerű, nem kell személyes adatokat megadni, csak az email címedet, választasz egy karakternevet és egy hordát, és már játszhatsz is.

A Végzetúr egy fantasy környezetben (a Túlélők földje és az Ősök Városa által megkomponált világ jövőjében) játszódik. Egy karaktert, egy végzeturat fejlesztesz, növelheted tulajdonságaidat, mágikus tárgyakat vásárolhatsz magadnak, szakértelmeket sajátíthatsz el, szörnyeket foghatsz be, hogy téged szolgáljanak. A játék alapvető erőforrását, a lélekenergiát vadászattal szerzed, amely során szörnyeket ejtesz el. A játék izgalmas része azonban a portyázás, amikor más játékosokkal szembekerülsz, és lélekenergiát zsákmányoltok egymástól.

Bár a játék támogatja azt is, aki magában szeret játszani és fejlesztgetni a karakterét, a Végzetúr a játékosok harcára, és a közösségi játékra van kihegyezve. A játékosok által alapítható szövetségek számos módon versenghetnek egymással, építkezhetnek, háborúzhatnak, sőt, magasabb szinten epikus szörnyeket hívhatnak ki, amelyeket csak együtt győzhetnek le, cserébe igazi relikviákat zsákmányolhatnak.

Miben különbözik egy ilyen böngészős játék a hagyományos számítógépes játékoktól?
A hagyományos játékok úgy működnek, hogy leülsz eléjük, és akár 4-5 órát (vagy többet) játszol egyfolytában, és 1 vagy 2 hét alatt a végére érsz. A böngészős játékokban viszont egyhuzamban nem töltesz órákat a gép előtt, a kezdetekkor elegendő néhány perc, és a karaktered elindul az útján. A játék aztán lassan "megnyílik" előtted, egyre több lehetőséget kínál, de sosem fog tőled órákat követelni. A lényeg, hogy bárhonnan tudsz játszani, nemcsak otthonról, de a munkahelyről, iskolából, egy internet caféból. Idővel persze tőled függ, mennyire leszel "függő", a fórumok, vagy a lehetőség, hogy a több világ mindegyikén indíts egy-egy karaktert, konfigurálhatóvá teszi a játékidőt.

Miben akar a Végzetúr jobb lenni a többi böngészős játéknál?

A mi célunk itt nem az volt, mint sok hasonló játéknál, hogy néhány hónap alatt összedobunk valamit, aztán csináljuk a következőt, és többet nem foglalkozunk vele. A játékot nagyon hosszú ideig fejlesztettük, rengeteg dolgot raktunk bele, és az indulás után is folyamatosan fejleszteni fogjuk. Szeretnénk, ha lenne sok-sok játékos, akinek a Végzetúr hosszútávú szórakozást jelentene, anélkül, hogy ezt megsínylené a munkája, tanulmányai, vagy a családja. Nagyon sok időt töltöttünk a játék egyensúlyozásával. Nehéz volt megtalálni azt a középutat, ahol a fejlesztgetni kívánó karaktert nem tépik darabokra a "cápák", hanem érvényesíteni tudja a céljait, mindemellett a versenyezni kívánók is megkapják, amire vágynak.

A Végzetúr számos újdonsággal is szolgál a többi böngészős játékhoz képest. Az erőforrástermelő (és így egy idő után kicsit monoton) cselekvést, a vadászatot feldobtuk egy kvízjátékkal, ahol maguk a játékosok is részt vehetnek a kvízkérdések kitalálásában és értékelésében. Az ebben elért eredmény ugyan nem befolyásolja túlzottan a karakterek fejlődését, de azért érdemes részt venni benne. Másik érdekesség, hogy a játéknak gazdagon kidolgozott háttértörténete van, ahogy a játékban előrehaladsz, folyamatosan új fejezetek nyílnak meg előtted.

A MMORPG-k magas szinten a guildek elé kőkemény raid szörnyeket raknak, amelyek legyőzése igazi kihívást jelent. Szerintem ez egy nagyon jól kitalált, közösségformáló dolog, ezért a Végzetúrban is van ilyen (más böngészős játékokban nincs).
A portyázások és vadászatok ismétlődését rafinált küldetések törik meg, ahol bizony oda kell figyelni, hogy mit csinálsz.
A játékban számos taktikázási lehetőség van, sokan az egyik útra esküsznek, míg mások gyökeresen más taktikát követnek.
Ha valakinek tetszik a játék, és támogatni akarja a fejlesztést, azoknak mi is kínálunk cserébe kényelmi és prémium funkciókat, ha a játék elég sok emberhez jut, akkor ez reményeink szerint fenn tudja tartani az oldalt hosszútávon.

A játék linkje:
http://www.vegzetur.hu


A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=14047 címen elérhető.
Létrehozás: 2008. szeptember 11. 14:06:04Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:20 Küldd el a cikket másoknak