Vissza a Főoldalra

Szerepjáték levélben

A szerepjátékokat általában társasággal, egy asztal körül ülve játsszák, vagy számítógépen. Mi jó lehet abban, ha az ember ezt levélben csinálja?

Nos, egy ilyen levélben játszható játék (angolul Play-by-Mail, azaz PBM) sokkal komplexebb, részletesebben kidolgozott, mint egy átlagos számítógépes játék. Minden alkalommal egy majdnem regényszintű leírást kapsz arról, hogy mi történt veled, több oldalas, lézernyomtatóval készített levélben. Így ez később sem vész el, összegyűjtheted a veled történt kalandokat. Ezen kívül részletesen kidolgozott térképeket kapsz a bejárt területekről és a labirintusokról. Sokkal több lehetőséged van, mint egy lapozgatós könyv, vagy egy átlagos számítógépes játék esetén. Egyszerre akár több ezer játékos játszhatja az ország minden tájáról, összemérheted velük tudásodat, hasonló érdeklődésű barátokat szerezhetsz. Ahhoz, hogy játszhass, nem kell időpontot egyeztetned: bármikor játszhatsz, bárhol, a játék nem fog elmaradni, mert valaki nem ér rá. A postásra pedig majdnem olyan öröm lesz várni, mint amikor ajándékot kapsz. A játék szabályait nagyon könnyű megtanulni, ugyanis a szabályokkal fokozatosan ismerkedhetsz meg. Az egész játék úgy van kialakítva, hogy a lehető legtöbb lehetőséged legyen a fejlődésre, a sikerélményre, és további fejlesztése is a Te igényeid alapján zajlik. Minél tovább játszol, annál több lehetőség nyílik meg előtted, annál többféle parancsot adhatsz ki. És a legfontosabb persze az, hogy ahhoz, hogy játszhass, nem kell drága gépet venni.

Hogyan is működik egy ilyen játék? Roppant egyszerűen. Amikor csatlakozol a játékhoz, kézhez kapod a számítógép által kinyomtatott első fordulót. Ezután levélben, parancsok megadásával elmondod, hogy mit is szeretnél az adott helyzetben csinálni. A parancsok kiadása nagyon egyszerű, hamar meg fogod tanulni. Mi ezt betápláljuk a számítógépbe, és elküldjük neked a lézernyomtatóval készített választ. Ezután Te elküldöd az újabb parancsokat, és ez így megy tovább. Minden fordulóért, amit elküldesz, természetesen fizetned kell, ez a forduló ára. A játékot addig folytatod, amíg akarod. Mivel ez egy fantasy szerepjáték, nincs végső befejezése, addig fejlesztheted, erősítheted a karakteredet, ameddig csak akarod, egyre keményebb kihívásokkal szembenézve.

A játék ún. fordulókra van osztva. Minden játékhéten egy fordulót küldhetsz el. Egy játékhét 7 napból áll (persze ha akarsz, léphetsz ritkábban is). Azt gondolhatnád, hogy emiatt a játék lassú. Nos, ez nem igaz, hiszen egy lépésed egy csomó parancs kiadásából áll, így nagyon sok dolog történik veled az egy hét alatt. Néhány forduló után meg fogod szokni a játék ritmusát. Ha még így is lassúnak tartod, akkor indíthatsz egy második karaktert is, így játékhetenként két levelet fogsz kapni.

Természetesen manapság a legtöbb levélben játszható szerepjáték játszható az Interneten keresztül is, küldheted email-ben az utasításaidat, és kaphatod email-ben a fordulódat.

Tudj meg többet valamelyik játékunkról, a Túlélők Földjéről vagy az Ősök Városáról!

A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=2 címen elérhető.
Létrehozás: 2003. szeptember 13. 22:29:59Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:08 Küldd el a cikket másoknak