Vissza a Főoldalra
 

Hírek
Mi is az a Shadowrun?
Chat, üzenõfal
Fórumok
Shadowland
Szavazások
Ismertetők, írások
Kaladmodulok
Novellák
Cikkek a Krónikából
Shadowrun könyvek
Linkek
Letöltés
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Csíkos Vadász
Küldd el képeslapként!
A Shadowrun egyik csúcsragadozója a Csíkos Vadász néven elhíresült alakváltó nő, valamint megtépázott áldozatai.
Nézz szét a galériában!
Könyvismertető - Nigel D. Findley: A nap háza
Könyvismertető - Mel Odom: Hajtóvadászat
Könyvismertető - Robert N. Charrette: Jogos kárpótlás
Könyvismertető - Stephen Kenson: Keresztutak

A lista folytatása...
A gyűrű - Shadowrun novella (2)
Játékost keresek! (105)
Robert N. Charrette: Sose kezdj sárkánnyal (15)
Online Shadowrun project (69)
Shadowrun 4. kiadás (151)
Magyar Shadowland (2074)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
FIGYELEM!Létrehoztam egy fórumot csak nekünk akiket érdekel Parávia magyar nyelven való kiadása.

A fórum neve-

Janny Wurts fanok ide!

Itt adom ki egyenlőre a fordításokat is amikről bővebben ebben a fórumban olvashattok hogy hogyan is működik ez.Szóljatok a többieknek is a többi fórumon erről kérlek.Itt zajlik majd minden a fordítással,a fordítási küldetéssel kapcsolatban,aminek a fedőneve,neve:PERIL.
 
Igen nekem főleg a Ködszellem I-ben voltak nagyon zavarosak a dolgok 2x kellett elolvasnom hogy megértsem.
Az biztos hogy fantasztikus. Janny Wurts nagyon jó író. Komolyan nagyon rég olvastam már ilyen könyvet ami ennyire lekötött volna.
 
Igen, de akkor is zavar egy kicsit. Hiányoznak nekem néha a magyarázatok. De egyébként fantasztikus ez a sorozat!
 
Aham azt én is furcsálom. Bár gondolom amikor jól leissza magát olyankor nehéz visszaemlékezni. Meg van amikor látomások alapján elevenedik meg előtte a jövő, van amikor meg önkívületi állapotban beszél. Ilyen a Fekete Rózsa prófécia is.
 
Jólvan...rosszul emlékeztem. Egyébként még az a bajom, hogy sok ellentét van a könyvben. Pl. Dakar egyszer emlékszik a jóslataira máskor meg nem. Szinte ez az egyetlen. Na mindegy...
 
Hát azért ez nem egészen igaz... Arithont szerintem csak az örökölt erénye a könyörület tartja vissza attól hogy "gonosz" legyen és ugyebár Lysaer se lenne "gonosz" ha a Ködszellem nem szálta volna meg. És az előszó nem úgy szól hogy mindenki döntse el ki a jó és ki a rossz hanem mindenki maga dönthet a jó és a rossz "mibenlétéről".
 
Gondolom emlékeztek még a regény előszavára: mindenki eldöntheti ki a rossz és ki a jó. Szerintem ennek ellenére nem sikerült egészen semlegesre írni a könyvet. Nem véltelen, hogy mindkettőtöknek (Trinni és Ayesha Drochen) Arithon a kedvencetek, mert ő egyértelműen a jó oldalon áll.
 
Nekem is Arithon a kedvencem. Tetszik benne, hogy annyira hangulatember, öntörvényű és kitartó.

Remélem, az író megoldja valahogy, hogy beteljesülhessen Elairával a szerelmük, nagyon szurkolok nekik!
 
Hát igen gondolom úgy van hogyha a kontinens sorsa forog kockán akkor beleavatkozhatnak de ha az emberiségé akkor nem.
Nekem három kedvencem van:
Arithon - mert szerintem ő a leginkább kidolgozottab karakter és tele van ellentmondásokkal ami nekem nagyon tetszik.
Dakar - mert vicces
Elaira - kedvenc női főszereplőm
És szerintem jól ki lett találva az Arithon és Elaira közti kötelék. Ez még egy jó ötlet...
 
Igen naggyából együttvéve. Talán Asandir a kedvencem... Neked ki a kedvenc szereplőd? Egyébként néha olyan fura ez a szabad akaratos megkötésük. Egyes dologkat nem tehetnek meg emiatt, míg máskor "simán" beleavatkoznak fontosabb dologokba.
 
Úgy az egész Hetek együttvéve?
Én csak azt nem birom bennük hogy képtelenek bármit is csinálni. Jó tudom hog megvan kötve a kezük a szabad akarat tisztelése miatt meg az egyezmény hogy nem avatkoznak az emberek életébe de akkor is... idegesítő...
 
Merior hajói kivételével mind nagyon tetszett. Talán nem is tudnék a többi közt külöbséget tenni. Ha nagyon kell akkor a Száműzött herceget választanám. Nekem a kedvenc szereplőim a Hetek Szövetsége.
 
Én most egyik részt sem olvasom mert már mind elolvastam.
Nektek ki a kedvencetek? És a kedvenc részetekre is kiváncsi vagyok.
jah és igen szivesen fogadok társrendezőket..
 
Én jóval a filmek előtt olvastam a gy.u.-t és nagyon tetszett, de a filmek óta mégjobban tetszik, ez is igaz!
Minden azon múlik, a történetnek mekkora sikere van, majdcsak jön valaki, akinek megtetszik ez a fantasy!
Szerintem erre a legjobb egy elsőfilmes rendezőt keresni, akinek még nincsenek elvárásai meg rigolyái, és ha elolvassa a könyvet, netán meg is tetszik neki, akkor nyert az ügy! Én bízom abban, hogy lesz valami!)))
 
Csatlakozhatok hozzád, mint társrendező?
 
Nekem tökmindegy lenne, melyik művét filmesítik meg! Mondjuk, eddig még csak a Fény és az Árnyék háborúját meg a Fény Szövetségét olvastam, de szerintem a Birodalom Trilógia is ugyanolyan jó! Lehet, hogy majd el fogom olvasni...
 
Én sokmindent csípek Arithonban, de az tényleg nagyon jó rész volt! Te most melyik kötetet olvasod? Én az Összeesküvés II-t! Azért a s'Brydionok se semmik!
 
Igen, ez a legvalószínűbb. Legalábbis a képek mellé biztos kéne kommentár ahhoz, hogy érthető legyen.
 
Hát igen valóban nagyon kiváncsi lennék hogyha esetleg, talán, ha csak egy icipici esély is van a megfilmesítésre akkor azt hogyan oldanák meg. Valaki végig kommentálná az eseményeket?
 
Hát igen az egy érdekes dolog. Egyébként szerintem ez is egy akadálya a megfilmestítésének, nem lehetne ezt vászonra vinni.
 
Hát én sem tudom elképzelni miért. Az emberek nem képesek értékelni az igényes műveket..:P
Tudod mi tetszik nagyon benne? Ahogy a varázslatokat leírja. Az egészben szinte az a legjobb. Nameg a karakterek felépítése.
 
Nem elég ismert külföldön se. Ha ott vennék, mint a cukrot biztos lenne neve itt is. De akárkinek mondom még életébe nem halott róla. Végülis más könyvet se reklámoznak jobban, úgyhogy az valószínűleg nem probléma. Nem igazán tudom miért...
 
Hát... majdcsak akad valaki aki képes meglátni az igényes fantasyt és ez a valaki remélhetőleg rendező lesz. Ha meg nem akkor majd én elmegyek rendezőnek és megfilmesítem.
Egyébként tényleg nem értem miért nem kedvelik annyira ezt a könyvet. Lehet hogy kicsi a reklám?
 
De, a gy.u. híresebb volt már korábban is. Meg persze jobban is reklámozták. És arról se feledkezzünk meg hogy a rendező kedvenc könyve volt ezért filmesítette meg. A film dobta rajta a legnagyobbat. Ameddig nem veszünk rá egy rendezőt, hogy olvassa el és legyen a kedvenc könyve sztem nagyobb fan-számra se számíthatunk...
 
Á nyugi ami késik nem múlik. Tudtommal a gy.u. se volt annyira híres és mégis...
Meg még azis lehet hogy Janny Wurts más műveit megfilmesítik.
 
Ezt biztos nem fogják megfilesíteni...
A Gyűrűk Urát én személyszerint nem tudtam végigolvasni, nem volt hozzá lelkierőm...
 
Akkor pontosítok; fantasy könyvekről érdeklődtem és a drága aranyszívű könyvtáros néni rábökött egy polcra ahol a fantasyk voltak és én ott találtam. Egyébként először el se akartam olvasni de végül 30 oldal után úgy megtetszett hogy nem tudtam letenni és egy éjszaka alatt elolvastam
Hát igen nagyon idegesítő számomra hogy még azok sem ismerik ezt a könyvet akik egyébként nagy fantasy rajongónak számítanak. Pedig szerintem tényleg jó könyv. Állítólag sokaknak azért nem tetszik mert nincs benne akció meg unalmas meg ilyenek... hát szerintem semmivel sem unalmasabb (már bocs tényleg hogy így fejezem ki magam mert egyébként tényleg nem unalmas) a gyűrűk uránál. Csak ezt még nem filmesítették meg...
 
Akkor kb. a kezdetektől. Nem olyan régi ez a sorozat, mármint a magyar fordítás nem olyan régóta van (a sorozat 10 évvel korábban íródott). Meglep hogy könyvtárban ajánlották mert nekem az az észrevételem hogy a legtöbb embernek nem mond semmit a sorozat neve.
 
pff.. nem is tudom. Kb. 1-2 éve szeretem a fantasy könyveket aztán könyvtárban ajánlották nekem. De az biztos hogy nem megjelenésétől. Egyébként én sem tudom igazán mi melyik kötetben van főleg az első háromra nem emlékszem csak azokra a dolgokra amik tetszettek meg lényegesek.
 
Nem tudom mikor törzúz ...már nem emlékszem. Nekem ezek a dolgok, mármint mi melyik könyvben történt, nem marad meg. Persze azt tudom ,hogy a Vastmarki ütközet az ezt a címet viselő kötetben van. Végülis igazad van az a könyv is fontos. De valahogy nekem mégse tetszett annyira. Mióta olvasod egyébként a sorozatot? Én a megjelenésekor már megvettem az első könyvet.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Termékeink | Írók és rajongók | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.