Vissza a Főoldalra
 

Hírek
Mi is az a Shadowrun?
Chat, üzenõfal
Fórumok
Shadowland
Szavazások
Ismertetők, írások
Kaladmodulok
Novellák
Cikkek a Krónikából
Shadowrun könyvek
Linkek
Letöltés
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Robot-rigó
Küldd el képeslapként!
A rigók akkor is veszedelmesek tudnak lenni, ha éppen nincsenek a gépjükre csatlakozva. Egy rigó akár több harci és felderítő robotot is irányíthat egyszerre.
Nézz szét a galériában!
Könyvismertető - Nigel D. Findley: A nap háza
Könyvismertető - Mel Odom: Hajtóvadászat
Könyvismertető - Robert N. Charrette: Jogos kárpótlás
Könyvismertető - Stephen Kenson: Keresztutak

A lista folytatása...
A gyűrű - Shadowrun novella (2)
Játékost keresek! (105)
Robert N. Charrette: Sose kezdj sárkánnyal (15)
Online Shadowrun project (69)
Shadowrun 4. kiadás (151)
Magyar Shadowland (2074)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Aztán jól fel is rúgtátok a saját szabályotokat az Orzag bilincsével, ami promós lap, és védnökölve lett valahogy mégis...
 
A szabály ugyanaz lesz, mint 2 évvel ezelőtt, kiegészitőben megjelent lapokat lehet védnökölni, ultraritkát és egyéb promóciós lapokat nem. Külön kitétel nincs narancslapokra, lehet azokat is védnökölni ha megjelentek egy kiegészítőben.
 
Köszönjük az infókat!
Idén mi a helyzet a védnökölhető lapokkal kapcsolatban? Pontosabban lehet-e szabálylapot/követőt védnökölni?
 
El kell hogy keserítselek az áfa már rég óta nem 25% hanem 27%...
 
Köszönöm szépen a bő válaszod
 
>>ennek ára nettó 100 ill. 140 lesz.

mármint.. plusz áfa? mert úgy jön ki 60-100-140

ami igazából akkor 75-125-175, 25%-os áfával
 
A védnöki kiírásban benne lesz minden információ, de nem baj, ha már előzetesen beszélünk erről, hogy tudjátok, mire lehet számítani.

Az árazással kapcsolatban nagyon nehéz dolgunk volt, mivel olyan rendszert kell tervezni, ahol minél kevesebben érzik úgy utólag, hogy kimaradtak, ugyanakkor megmaradt a limitált jelleg, és a korlátozottabb anyagi lehetőségekkel bírókat sem zárjuk ki. Én bízom azért benne, hogy ezt sikerül elérni.

A korábbi védnöki program ára 50e +áfa volt, ezért minden kapott a többiek lapjából 2-2 példányt (43 félét) plusz saját tiszteletpéldányokat. Az borítékolható, hogy nagyobb lesz az érdeklődés, ezért több lapot kell biztosítanunk. Várhatóan másfélszer annyi védnökölhető lap lesz, ehhez ha hozzátesszük a 2 évnyi brutális inflációt, drágulást, nem egyszerű egy anyagilag vállalható konstrukciót kidolgozni. Végül az lett a konklúzió, hogy az alap védnöki részvétel ára nem lesz jelentősen drágább, 60e + áfa, ezért a többi védnök lapjaiból 1-1 példányt fogunk adni, plusz kb. 10 saját tiszteletpéldányt. Így egy lap ára kb. 780 Ft-ra fog kijönni, tekintve, hogy egyedi, neked készített lapokat kapsz, ez remélhetőleg vállalható lesz.

Ami probléma volt még tavalyelőtt, hogy az igazán hardcore gyűjtők 3 sort szerettek volna, de csak kettőt kaptak, így a szabadpiacon kellett beszerezniük ezeket. Idén szeretnénk egy kicsit nagyobb rugalmasságot adni: aki akar, 1 helyett kérhet 2 vagy 3 sort is, ennek ára nettó 100 ill. 140 lesz.

Természetesen nagyon nehéz megbecsülni, hogy hányan fognak majd végül a programba bekapcsolódni, épp ezért a fenti konstrukciók mellett még lesz egy negyedik, „bronz támogatói” fokozat is, ebben nem lesz saját lapod, csak kapsz 1-1 példányt az összes védnöki lapból, ennek ára 45e+ áfa lesz a tervek szerint.

Ami fontos még, hogy szeretnénk a kiadás limitált jellegét megőrizni. 1-1 védnöki lapból várhatóan 200-220 db fog készülni. Ezek jelentős részét a saját lapot is kérő támogatók fogják kapni, de ez nyilván attól is függ, hogy melyikük hány sort kér. Ha nagyon sok jelentkező van, a bronz támogatóknál a jelentkezési sorrend fog dönteni.

Reméljük, a fenti konstrukcióban mindenki megtalálja a számítását. Nyilván felmerül az a kérdés is, hogy miért nem tudunk több lapot csinálni. És erről jobb beszélni még most, mint amikor a program már elindult. A nyomás során kötött ívekkel dolgozik a CM, egy íven 110 db lap van. A 2, egyszerre készülő kiegészítő ebből 70-70 lapot használ fel, így összesen 80 pozíciónk van minden egyéb célra: ultrák, kódos, bdv lapok, promóciós lapok stb. A 2024-ben aktuális foil lapokból sokat előre elkészítettünk, hogy minél több hely legyen a védnököknek, de a 62 akkor is egy fizikai korlát (amit ha nagyon muszáj, max. 67-ig tudunk bővíteni). Ahhoz, hogy ennél több jelentkezőt tegyünk lehetővé, egy harmadik 110-es foil ívet kellene nyitni. Néhány plusz jelentkező esetén ez az óriási pluszköltség miatt egyszerűen nem érné meg. Nyilván ha már 30-40 plusz védnökről van szó, akkor az már más téma, de ez viszont a programban való részvétel árát növelné meg jelentősen mindenki számára, úgy, hogy emellett több lap készülne mindenből, tehát a lapok gyűjtői értéke pedig csökkenne. Ennél talán jobb kompromisszum a fenti, hogyha valaki késve jelentkezik, az még mindig pályázhat korlátozott ideig bronz támogatóként a megmaradt sorokra.
 
rendben, köszönöm a választ.
Ez akkor a kapható lapok számának a növekedését is eredményezni gondolom. Árban mire lehet számítani?
 
Attól, hogy valaki részt vett az előző védnöki programban, nem lesz kizárva a mostaniból. Annyi változás lesz, hogy az első körben szeretnénk kizárni azt, hogy valaki több lapot is védnököljön, akár családtagok nevében, azért, hogy minél több, HKK-t aktívan játszó ill. gyűjtő játékos tudjon bekapcsolódni. Ha így nem telik be a lista a megadott határidőig, akkor lesz csak lehetőség a fentire. Emellett a korábbi védnöki programhoz képest nagyobb lesz a védnökölhető lapok száma is (44 helyett 62-67).
 
Köszönöm szépen, így sok minden már világos.
Amire még nem találtam meg a választ :
Aki már az előzőben védnöke volt egy lapnak az most ismét választhat egy másikat lapot vagy eleve ki lesz zárva? (engem speciál nem érint csak kíváncsi vagyok erre)
 
Mindenképp javaslom, hogy olvasd el az előző védnöki program leírását, ott ezek a dolgok mind tisztázva vannak, ezekben az elvekben nem lesz jelentős változás.

http://vednok.hkk.hu/
 
Morgan esetében ennek a fordítottja történt: a kép eleve a Morgan nagykieges kiadásához készült. Közben jött a védnöki program, és a játékosnak felajánlottuk, hogy az ő védnöki lapjára IS rárakhatjuk az új képet.

Ettől függetlenül, igen, a HKK képeknél mindig úgy szerződünk, hogy a felhasználási jog a mienk, de legalább a mienk is. Nem igazán lenne szerencsés olyan terméket forgalmazni, amelynek a jogaival nem rendelkezünk. Ez persze inkább elvi dolog, eléggé valószínűtlen, hogy egy védnöki programhoz rajzolt képet újra felhasználjunk, hiszen tudjuk, hogy ettől (IS) egyediek ezek a lapok.
 
Értem köszi.
UR lapot is lehet kérni vagy nem?
 
Szia Miklós,

Ha a Morgan mintájára szeretném új grafikával megjelentetni a védnöki lapot van-e arra lehetőség, hogy a Beholder ne használja fel később? Hogy működik ez az eset?
 
Sajnos nem. Ami már volt védnökölve, azt nem lehet újra.
 
Sziasztok! Az előző "védnöki körből" szereplő kártyákat ismét lehet (másoknak) védnökölni vagy nem? (pl: Temető)
 
Hatarozottan elsiklottal ez a legutobbi vednokoles _nagyon_ masfele volt, mint a Kreator idejen. Ezt a kiirasban reszleteztek is akkor, erdemes lesz majd alaposan elolvasnod most (is).
 
Ezeket a lapokat csak így lehet majd megszerezni, vagy be lesznek ültetve valamelyik pakliba?

A legutóbbit személy szerint azóta is bánom gyűjtőként, mert ha jól emlékszem nem erről volt szó, és nem mentem bele.

Persze azóta Morgan elérhető, de pl szürke trafó nem.

Lehet elsiklottam a részletek felett, de naívan azt gondoltam, hogy mint a kreátor környékén, valami olyan lesz.

Köszi előre is a választ.
 
Ha a tesztelés keretein belül dolgozzátok fel az újrakiadás
kérdését, akkor lehet erről is szavazás?

Szerintem a közösség vevő lenne egy új alappaklira,
ha lenne foil Anyamotyi, Ködsárkány és társaik.
A 0-s counterek nem hiányoznak, de az UN elore haladtával
nagyon sok koncepció veszik el a rota miatt.

Dzsinnek, verfarkasok, TÖRPÉK ÉS GNÓMOK, szerintem
sokan örülnénk nekik.
 
Arra gondolsz, hogy újrakiadunk lapokat, mint az Időlassító vagy a Pihenő?

Előfordulhat, hogy lesznek még ilyen lapok az elkövetkezendő években, de hogy melyek, azt nem tudom megmondani, ehhez jövőbelátó képesség kellene. Ezek számát igyekszünk minimálisan tartani, mert mindig macera, hogy emlékezni kell rá, hogy nem jó évszám van a lapon, mégis lehet használni. De néha előfordul, hogy szükség van valamire a metában, és akárhogy nézzük, nincs tökéletesebb megoldás rá az egyszer régen már kiadott lapnál.

Az nem tudom, hogy merül fel egyáltalán, hogy az NTI-t érdemes-e megtartani, ez a HKK történetének egyik leguniverzálisabb lapja, bármilyen káosz vagy más egyedi versenyen ezzel fogom kezdeni a kiegészítő paklit akkor is, ha az ÚN-ről kirotált. Általánosságban, azokat a lapokat, amiket amúgy is gyakran használtál, én biztos nem adnám el a helyedben.
 
Természetesen!
 
Miklós, nekem annyi lenne a kérésem és szerintem mások nevében is beszélek, hogy ha megint 1lap/kopf lesz a védnökölhető mennyiség, akkor ne legyen ilyen asszony nevére, kiskutyára, egyébre kért lappal ez kikamuskodva. Múltkor is volt rá példa és akkor sem örültem. Játsszon mindenki a szabályok szerint, legalább ilyen különlegesebb dolgokon ne "okosítsunk". Köszi!
 
Ezekről a "talán visszaengedjük" lapokról lehetne valami lista mint pl a nerf gyanús lapokról is van... Esetleg tudják a játékosok hogy na ezt a nagytanácsot lehet érdemes lesz megtartani meg hasonlók.
 
Köszönöm
 
A részleteket még most pontosítjuk. Március 20-án mindent le fogunk írni, ez a hír most tényleg csak annyiról szólt, hogy mikortól lesznek kint az információk, nehogy valaki lemaradjon róla.
 
Arról lehet tudni, hogy nagyságrendileg mennyibe fog kerülni a védnökölés? Csak, hogy esetleg előre el lehessen dönteni, egyáltalán érdemes-e gondolkodni lapokon?
 
Helyes. Inkább egy alappakli,mint ilyen formában. Albinó varkaudar,Anyamotyogó,Szajonn se rossz gondolat,Ködsárkány,szívesen látjuk őket viszont alappakliban,a foilos formájukat már nem is említve. De ez a védnökizés ne erről szóljon.
 
Az előző védnöki programnál talán kicsit túlzottan is próbáltunk teljesíteni minden kívánságot.

Abból a Gömbvillámból nem lenne jó, ha precedencia lenne, arra végül azért bólintottunk rá, mert kizártnak tartottuk, hogy az a lap annyiért versenyen használható lesz. De ettől még nem lenne jó 20-30 lapon egyenként hosszasan vitázni, vagy akár tesztelgetni, hogy be lehet-e engedni vagy sem. A védnöki program célja nem az, hogy játékosok általuk választott lapokat az Új Nemzedékre beemelhessenek. Nyilván sok régi lap van amit vissza lehet engedni és a rota előrehaladásával egyre több lesz, de ezeket inkább a tesztelés keretein belül dolgozzuk fel.
 
Milyen feltétellel lehet majd kérni aktuális évszámot az eredeti évszám helyett? Ahogy múltkor a Gömbvillám is végül aktuális évszámot kapott.

Nem látom ugyan a tesztlistát, de szerintem egy Dv'getta robajkeltő vagy egy Örökkévalóságos Őrült Szajonn nem okozna problémát a metában.
NTI-t pedig szerintem hasznos lenne visszahozni, ugye az idén év végén kirotál.
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.