Vissza a Főoldalra
 

Karakterválasztás
Új karakter
Statisztikák
Fórum
Chat, üzenőfal
1. Játékos oldal
2. Játékos oldal
Rövid leírás
Gyakori kérdések
Tippek és trükkök
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Rand al'Thor és az aes sedai-ok
(Könyv életkép)
Küldd el képeslapként!
Rand al'Thornak, az Újjászületett Sárkánynak behódol az aes sedai-ok küldöttsége. A háttérben Mazrim Taim, a Rand által alapított Fekete Torony vezetője.
Nézz szét a galériában!
VAlami BUG lehet (569)
Milyen fejlesztést szeretnél látni a Sárkányölőn? (931)
106.szint (20)
Ghalla Története (1)
Vén Golod meséi... (37)
A kalandozás is lehet kemény... (472)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
Nézet:
Egy ember is belép a helyiségbe középmagas vékonyfejű kicsit frde a szeme fekete rövid haja és kis kecskeszakálla van.Minden ruhája testhez álló és fekete.Kivéve persze hosszú lobogó köpenyét.Úgy néz ki nincs nála fegyver.De ha za meber jobban megnézi vagy ha az meber véletlenül elf akkor könnyedén észreveszi erejtett tőreit és rövidkardjait dobócsillagjait ás egyéb sunyi de nagyon hatásos fegyvereket.A férfi mos megszólal.
-A nevem Karlo'Sanchez Drax testvérem valószínűleg meghalt el kell őt felejtenem ezért indulok egyre több hasonló expedícióra hátha sikerül elszakadnom a fájdalmas emléktől.Remélem csatlakozhatok hozzátok remek harcos vagyok mégha egy kicsit aljas eszközökhöz is folyamodok néha,ezenkívül remekül ülzetelek, rengeteg nyelven beszélek és az agyam is gyorsabban forog mint az átlag emberé.Mivel meber vagyok természetesen testfelépitésem erőm ügyességem nem emelkedik ki a többi faj közül de úgy érzem az expedíció hasznos tagja lehetek.
-Nos csatlakozhatok hozzátok?
 
Ilritius Reximus köszöntelek téged, én Moosenraht vagyok. Megkérlek hogy lovadat is hozd be a barlangba, van hely bőven. Állítsd nyugodtan az enyém mellé; majd pihenjen mindenki egy keveset, 3 óra múlva indulunk.

Látjátok, amint Moosenraht leveszi az abbit-acél sodronyingét, és ráül a közepes pajzsra, hogy kényelmesen elfogyassza a szárított-sült húst. Nagydarab ember, 2 méter fölött, evés közben jól látható mindkét kezén egy aranykarperec, amin furcsa jelek vanak; Reximus látja, hogy rúnaszavak vannak belevésve, de nem olyanok amit ő is ismerne. Feltűnő még, hogy lova az Ylinori királyi ménesből való, ezt mindnyájan felismeritek és furcsáljátok is, hogy egy ilyen ember hogyan juthatott hozzá ilyen lóhoz; csak igen kiváltságosok érdemlik ki, hogy ilyen ló hátán ülhetnek.
A ló majdnem kétszer akkora, mint a többi, de egy ekkora ember alá kell is.


Már mindenki jóllakott, és a tüz eloltása maradna hátra a lefekvésig, amikor a lovak szinte egyszerre megriadnak. (ti mindannyian kivéve Moosenrahtot-mivel ő nem elf- hallotok lépteket kintről).

Moosenraht azonnal eloltja a tüzet, (nektek ez nem okoz problémát, mert az elfek sötétben is látnak 30 méterig hőlátással, még ha pár pillanat el is telik míg átváltotok a nappali látásmódról), majd csöndben megjegyzi, hogy valószínüleg a térkapu fénye éjszaka messzíre látszott, és így találhattak ránk.

Halljátok amint a láncing gyorsan visszakerül Moosenrahtra, és a kard is kicsusszan hallkan a hüvelyből, többre már nincs is idő mert hatalmas tűzcsóva vágódik be a barlang bejáratán, ez egy pillantra mindenkit elvakít, és tudva azt, hogy más kijárata nincs a barlangnak mindenki kérdően tekint Reximusra, hogy megtudja-e védni a őket a tűztől, mert senki nem akar éppen akkor kirohanni a bejáraton amikor majd egy ujabb tűzcsóva csapódik be, ezért kellene valami tüztől óvó varázslat, vagy legalább valamilyen elemi erő aura, ami viszonylagos biztonságot nyújthat a tűztől. Közben a barlangban a tűz miatt igen kevés a levegő és szinte mindenütt megtelt füsttel, a lovak sem bírják már sokáig.
 
Már éppen aludni készülődtünk, amikor valami furcsa zajra lettünk figyelmesek; gyorsan kirohantunk és láttuk, hogy egy éppen megnyitott térkapun keresztül egy elf pottyan a földre hatalamas káromlás közepette; ami igen furcsa mert Moosenraht bár sok elffel találkozott már, ám még egyet sem halott soha így beszélni; igaz még olyan elfet sem látott akinek barna haja lett volna és most már 2 is van belőle.

Köszöntelek téged, te biztoson Toron küldötte vagy legalábbis a ruházatotból ítélve; Úgy látom téged is, mint minden elfet meggyötör a térkapu használata; halottam már róla, hogy a népetek ezt varázslatot nehezen viseli. Gyere be a barlangba, van hely bőven és sokkal biztonságosabb is; kipihenheted magad és közben elárulhatod a neved is; engem Moosenrahtnak hívnak, és nálam van a tekercs amivel követni tudjuk az eltünt kelyhet, még várunk pár órát valakire, és aztán indulnunk kell, nehogy túl késő legyen.
 
Északa amikor a tűz éppem kialudt a barlangban egy közép magas elf-driád lép be mivel átláthatatlan a sötétség kis tűz labdát gyújt a kezébe és azzal lép a többiek közé akik éppen aludni készültek.
többiek végig mérik szemmel:

egy elf-driádot látnak aki látszólag külsőre gyenge és
vézna ,de igazi ereje a mágiában rejlik. Arca egyenletes éjfekete haja ápolt és gyönyörű, szemében fillognak a kék mágia cseppek.
sárkány pikkely tunikája olcsó rosz minőségű de legalább véd valamennyit.nadrágja egy selyem szerű anyag amiben jól lehet futni. Oldalára két raptor szablya van kötve ha nem hatna a mágia ezt használni tudja.hátizsákja tele mágikus idézések és egyébb varázs kellékekel pl: arany por hold kő darabok és még sok féle kőzet.Illetve egy kis elemózsia ami talán két napra elég.
Mellete trappol egy fekete párduc.Erős csontozata arra utal ,hogy jól ápolt és eleget eszik.Fogazata éles lehet ,hogy a vasat is elroppantaná. izmos és egyben kecses állat mindenbe segíti gazdáját. Jól bírja vágtát és sokáig.
Illetve a barlang előtt kint hagyta ménjét: Selownak hívják. szépséges fekete szőréről most verejték cseppek folynak le.(kifáradt) könnyű csontozatú elf mén ez ami szinte szál!

-Ilritius Reximus vagyok a Federni harcos akit a segítésetekre küldtek.
-Ő itt Drake a párduc. -hagyátok ,hogy megszagoljon nehogy ellenségnek véljen. -Még hasznunkra lesz.mondja a töbiek szúrós pillantására.
Rex leül a többiek közé és elővesz egy kis vacsorát sokat lovagolt ,hogy ide érjen időben. ad egy kevés húst a Drak-nek és ő is eszik egy keveset.
utána figyel mit tesznek a többiek.
 
Hirtelen a levegőben megjelenik egy fénypont ami pár másodperc alatt egy tündér körvonalát veszi fel,a levegőt egy egyre erősödő kiáltás tölti meg,majd hirtelen mint egy ablakból egy tündér esik ki nagy jajszóval.
Vékony testalkatú,már már szikár tündér fekszik a földön,csontos arcát bozontos hosszú barna haj takarja be,testét fekete ing,fekete bőrnadrág fedi,mellete egy nagy hátizsák.Fegyverzete egy kard és egy íj.
-Hogyazasarlatánvarázslótüsseagyonazistennyila!-Mo rogja egy szuszra.Majd felnéz.
 
Moosenraht ziháltan esik be az ütött-kopott fogadó ajtaján, még sötétkék köpenye is beleakad az ajtó kiáló forgácsaiba; mivel nappal van ezért a másfélkezes kard pengéje némi fénycsíkot hordozz végig a füstös bogárrágta falakon.
Alighogy körbetekint, hatalmas lendülettel odalép hozzád, és végigmérés közepette megfogja a kezed szorosan és a hátsó ajtót berúgva azonnal kirángat a fogadóból.

Gyorsan a hátsó istálóhoz vonszol, ahol két pihent, felnyergelt ló várakozik indulásra készen; s közben csak annyit mond hogy sietnetek kell;

Mivel a szépek népe minden álattal könnyen megérteti magát ezért nem kerül erőfeszítésbe számodra megülni a paripát. Vágtában rohantok ki az észak-kelti kapun, s majd 2 óra lovaglás után egy tisztáson áltok meg, de ott is csak annyira, míg lovatcseréltek. S bár, már a te füleiddel sem hallani az üldözőket, Moosenraht további vágtára sarkal.
Majd jó 3 órával az este beálta után, megálítja a lovakat egy hegy melett, és egy barlangba vezet, ahol rövid idő alatt tüzetgyújt, és végre kipihenheted magad, és a lovak is fújhatnak egyet.

Még egy kevés elemózsia is előkerül a nyeregtáskából.
A tűz fényénél megfigyeled, hogy bajtársadon igen jóminőségű abbit-acél láncing van a sötétkék köppeny alatt, és valószínüleg a kardja is ebből az anyagból készült.
Rojtosra kopott álatbőr csizmájától talán csak a harcos ábrázata a borzasztóbb. Nem egy született szépség és a milliónyi vágás az arcán már-már torz külsőt kölcsönöz neki.
Éppen elgondolkodnál azon, hogy honna szerezte őket amikor megszólít: Azt tudtam, hogy Ylinorból is segítségemre lesz valaki, de azt nem gondoltam, hogy egy nőt küldenek; különleges ember lehetsz ha éppen téged választott Balrik; az én nevem Moosenraht, hát téged hogy hívnak? (Szegezi neked a kérdést tört elf nyelven; nem tudhatja hogy te is beszéled a közös nyelvet).
 
Törékeny termetű, nem túl magas tündérlány vár a többiekre a fogadóban. Idegesen ütögeti az ölébe húzott kardot rövid tőrével, és tanácstalanul néz szét a helyiségben.
Barna haja és szeme van, zöldes tunikát visel a barna nadrághoz, fölötte finom láncinget, amely ha nem is mindentől ugyan, de jobbára megbízhatóan megvédi. Nincs is rajta egyéb vért; csak akadályozná a könnyed mozgásban. Elvégre ő jó vívó, és mint ilyen, inkább technikájában bízik.
Ismét körbetekint, várva, hogy megérkezzenek leendő társai.

{Remélem elég világos, és megfelelő}
 
Újjab fejlemények az idegennel kapcsolatban: Tegnap egy régiségkereskedőtől pár rézért vásároltam egy csillogó-villogó ugyanakkor értéktelen karkötőt, amit mindjárt fel is tettem; majd egy kis alkoholt locsoltam magamra és már el is indultam a város széli sikátorokba, remélve, hogy egy kezdő tolvaj majd csak horogra esik; nem is kellet sokáig várnom a 4. vagy 5. szűk utca elérése után, az egyik ház pereméről már jött is a kb 20 éves tolvajpalánta, egy garottal a kezében amit mindenképpen a nyakamba akart volna akasztani, még szerencse, hogy vártam a támadást; így némi testgyakorlat után és persze a másfélkezes kardom segítségével sikerült ártalmatlanná tenni. Ezután már csak egy kis erőteljes rábeszélő segítség kellet és el is árulta a tolvajcéh főhadiszálását, és persze azt is hogyan lehet bejutni észrevétlenül.

Persze azért rendesen megkötöztem, nehogy hamarabb érjen a tolvajvezérhez mint én. Meg is találtam a piac háta mögötti bejáratot, amin keresztül mintegy 15 perces séta után, elértem a bejárathoz, amit egy nagyobb darab kő torlaszolt el; vagy 2 órámba telt míre a teremben sikerült megtalálnom azt a kalantyút ami elmozdította a nagy követ. Ekkora már pirkadni kezdett, így nem tartottam attól hogy valaki meglephet hátulról azon a bejárón amin én jöttem. A bejutás után ennek ellenére a legóvatosabban haladtam előre, és erre szükség is volt, mert egy sötétebb átjáró alól neszre lettem figyelmes, ők voltak az őrök; szerencsére nem a tagbaszakadtabb fajtából így sikerült a meglepetés erejét kihasználva mind a 2-t egyszerre ártalmatlanná tennem, a pajzsommal és kardmarkolattal.

Inenn némi keresés után találtam egy nagyobb szobabejáratot és jól tippeltem, hogy itt lehet a tolvajok vezetője. Nézett is álmélkodó képpel amikor a hideg penge simagatására ébredt.

Elmondtam, hogy mit szeretnék tudni, és a "meggyőzőerőmet" használva kiszedtem belőle annyit, hogy tudtak az idegenről és azt gondolták, hogy igen jelentős vagyon lehet nála ezért a két legjobb emberét küldte rá, hogy fosszák ki; de a azóta ők nem kerültek elő; még azt megtudta erősíteni amit a rendház fejétől kapott tekercsen is jól láthatok, hogy a várost Északkeltre hagyta el; már éppen fontosabb dolgokat is kiszedtem volna belőle, amikorra gondolom a többiek észlelték az őrök hiányát és mintegy 8 tolvaj egyszerre rontott a szobába, és úgy gondoltam ,hogy ideje lenne távoznom, kiugrottam az ablakon, és legnagyobb meglepetésemre, a főutcától nem meszze landoltam, az egyik városi vezető lakásának szomszédságában; és gyorsan elinaltam. (Egyébként ennek a városi vezetőnek nem ártana majd egy kicsit később a körmére nézni!!).
 
No de induljon a móka: Mi lenne ha először is eltünne a Szent csíkos sárkányölő -mindenki által megcsodált- kehely; ekkor már össze is kell gyülekezni a társaságnak, hogy felderíthesse az eltünés helyszinét, kötülményeit és elindulhasson azon a bizonyos hosszú ideig tartó úton amin egy kalandozócsapatnak mindenképpen végig kell gyalogolnia

A kehely eltünéséről csak annyi információt sikerült összegyüjtenem, hogy az eltünés éjszakáján, egy szürkecsuklyás férfi fekete lovon érkezett a város legszélső fogadójába, és a rendházat kereste, amit a fogadós-néhány foga elhulajtása után- kézséggel elmondta hogy találhat meg.

A fogadós még annyira emlékszik, hogy az idegen homlokán valami furcsa tetoválás volt ami leginkább egy halot álat koponyája lehet.



Már csak azt kellene kideríteni hogy a melyik úton távozott az idegen, de sajnos erről semmilyen nformáció nem sikerült szereznem; viszont a rendház vezetője segítségemre sietve, elmondta hogy a kehely szimpatikus tárgymágiával követhető, amiből nem sokat értettem, csak nnyit hogy a kezembe nyomott tekercsen mindíg követni tudjuk majd a kehely útvonalát.

Hát akkor induljunk...
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
Nézet:
Kérdések | Vélemények | Egyéb | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.