Vissza a Főoldalra
 

Karakterválasztás
Új karakter
Statisztikák
Fórum
Chat, üzenőfal
1. Játékos oldal
2. Játékos oldal
Rövid leírás
Gyakori kérdések
Tippek és trükkök
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Dögbűzös liliom
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ez az óriási, elsőre csodaszépnek tűnő liliomra emlékeztető virág borzalmas bűzt bocsát ki magától. Elfog a rosszullét, de nem tudsz menekülni, mert lábaid megroggyannak, elgyengülnek. A bűz erősödik, a virágból indák kúsznak elő, és lassan körbefonnak... Vagy villámgyorsan elmetszed a szárát, vagy átszúrod a dögbűzt kibocsátó virágot, vagy esetleg gyorsan elégeted egy varázslattal - így talán megúszhatod a szörnyű kínhalált, amely az élve megemésztéssel jár." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
VAlami BUG lehet (569)
Milyen fejlesztést szeretnél látni a Sárkányölőn? (931)
106.szint (20)
Ghalla Története (1)
Vén Golod meséi... (37)
A kalandozás is lehet kemény... (472)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
Nézet:
Moosenraht tántorogva ugyan de lábra áll; övéből egy alig 15 cm-es tőrt húz elő, amelyről még a hold fényében is jól kivehető, hogy színaranyból van és mindkét oldalát egy-egy nagyobbb drágakő dísziti; furcsán áll egy ekkora ember kezében egy ilyen pici tőr.

Háttal áll az egyik vámpírnak, (tudja, hogy egy vámpír egy ilyen támadási lehőséget sosem hagyna ki), aki azonnal támad; a közepes pajzsával sikerül annyira iránytváltoztatnia a támadáson, hogy az a sodronyingen csattanjon; a láncszemeg pattogva-szikrázva ugyan de felfogják a támadás erejét; ekkor félfordulatból a tőrt markolatig döfi a vámpír olalába, és teljes testsújával ráveti magát, hogy azután pillanatok alatt mintegy eszelős 15-20 döfést visz véghez, amely megoszlik a vámpír feje és szívtájéka között; ezután a dühtől és vértől csapzottan veti magát a következő vámpírra, aki Firefreeze kardja ellen harcol, egy kis vágást sikerül ejtenie az oldalán, de ez pont elegendő arra, hogy a figyelmét meg kelljen osztania, és a következő pillanatban már a fejével fizet azért mert nem tud két helyre védekezni.
A csapat ezáltal fölénybe került a megmaradt 2 vámpír ellen, így Moosenraht is a mágus keresésére indul.
 
Mivel Firefreeze már eléggé magához tért,úgy dönt harcba száll a mentálmágussal.Megidéz egy védőmágiát mentális támadás ellen(kb.10perc) és elindul arra,amerre Karlo jelezte a mentálmágust.
 
Bocs javítok Rex felkapta a kardot a földről és azzal kaszabolta a vámpírokat nem a szablyájával...
 
Rex előránta két raptorszablyáját, mesterien kezeli ezt a fegyvert és még mágikus is ezért nincs szükség a kardra ami ott hever. Azonnal Den segítségére siet mert felé vetődik egy vámpír az elf-driád könnyű mozdulattal belevágja a szablyát a vámpír húsába.(ha valaki kíváncsi a raptorszablya képére a hkk lapkeresőben megtalálja) a vámpír húsából kék anyag kezd szivárogni erre a szörny dühödt vetődéssel ugrik Rex felé de mivel csak egylábbal képes mozogni a szörny az elf-driád pengéje kétszeresen belecsapódik a sötétlénybe aki már alig bír mozogni úgyhogy inkább denevér alakot ölt és arréb libben.Rex addig Den mogé húzódik és elő vesz egy kis fiolát a hátizsákjából és felhajta az ivás ztán az elf-driád felizzik kék színbe hisz mana italt húzott meg...
 
Karlo most már csak egy dolgot tehet. Azzal a minimális mentális erejével megkeresi a mentálmágust. Megérzi hol van, még arra is marad ideje, hogy a társaival tudassa a mágus hollétét. A mágus a hatalmába kerítette. Nem tudta mit tegyen, nem is tudott mit tenni mert ájultan hullott a földre.
 
Felkapja Fefce az eggyik kardot,tánha az nagyobb hatással lesz rájuk...
 
//Bocsánat: Keglo helyett Karlot akartam írni!//
 
Den a sziklafal alatt tér magához, és eltart neki pár pillanatig, míg felfogja, hol is van. Szédelegve kászálódik talpra, közben gyors köszönetet mond az őt segítő fefcének.
Szeme sarkából látja meg a talpra kepesztő torzókat. - Na, neee... - "Lehet, hogy mégis meghaltam", gondolkodik; "vagy valami annál is rosszabb..." -Azért nem tud elfojtani egy diadalmas vigyort, mikor a karjuk helyett fejüket vesztett testek mozdulatlanok maradnak. Ekkor Mosenraht és a törpe feléjük hajítja a kardját - a harcosnő csak egy morranással reagál. Még nincs eléggé magánál a közelharchoz, de akkor sem hagyhatja el magát! Már csak társai miatt sem.
Nem nyúl a földön fekvő pengékhez; inkább íját húzza elő, és gyorsan meggyújt néhány vesszőt Keglo fáklyájáról. "Jók lesznek lassításnak, míg össze nem szedem magam", véli. Közben nem hagyja békén a gondolat: ugyan ki a fene ütötte le - és hogyan; hisz' senki sem volt a közelében! Csúnya gyanúja támad.
- Vigyázzatok, lehet, hogy mentálmágus van a közelben! - kiált fel. - Vagy egy különösen öreg és erős vámpír... - Cefetül reménykedik az előzőben.
 
(Egy mágusnak annyi, ezt mindenki látja, de lehet több is.)

A csapat tagjai megpróbálnak egymáshoz közelebb húzódni, hogy kevésbé legyenek sebezhetőek; megrőkönyödve nézitek, hogy az imént kar nélkül hagyott holtestek sérülés nélkül, újra támadnak, mintha nem ártottak volna nekik a fegyvereitek;

Moosenraht, hála a segítőknek, kiszabadult, és nemsokára a törp is szabad lesz, de egyikük sem harcképes, mindketten felétek dobják a kardjukat: Ezzel harcoljatok ez sebzi őket(kiáltja Moosenraht), majd egy ismeretlen szót üvölt bele a légbe, amiután egy kis átmérőjü tűzcsóva csap föl a földből a vámpírcsoport orra előtt, ami nagy sebzést nem okoz nekik, de pont annyi időt nyer ezzel a csapat, ami alatt felvehetitek a földről a két kardot.
 
Karlo egy szikla mögül szinte ontja hihetetlen mennyiségü tőrét és a köpőcsövével melyet a hordó bor mellé kapott, kábítómérges nyilvesszőket kezd fújni. Célzása soxor célt téveszt, de betalál annyiszor, hogy azzal több embert is meg lehetne ölni, de a vámpíroknak ez meg se kottyan. Karlo szeme most hirtelen felvillan, kovakövet vesz elő és meggyújt egy fáklyát. A fáklyával kiolvasztja a befagyott harcostársait. Ha a vámpírokban kárt nem is tudott tenni, legalább ennyit tegyen a csapat érdekében.
 
Reximus nem foglalkozik a vámpírokkal,sokkal jobban érdekli az a mágus amelyik a szikla mögött rejtözködik amikor varázsolt ,Rex meglátta a mágusbotjának smaragd ékkövét *ez nehéz menet lesz,gondolja magába*
Az elf-driád hatalmas szökkenésekkel a kőnél terem ahol még az előbb a mágus figyelt ,de mostmár nem Rex megrökönyödik és egy percre elfelejt figyelni és hatalmas jégcsóva kapja telibe teste elkékül erei megfagynak és szeme könnyezni kezd a hatalmas hidegsebzés következtébe. Egy szerencse annyi ,hogy fogvacogva is sikerül egy 3 méter magas tüzfalat maga köré vonni amég újra harcképes lesz.(ezzel bevilágítok elég nagy részt a harcmezőn). Rexen hamarfeloldódik a jég mert a tüzfal gyorsan melegít.Amint jobban tud mozogni és kiált a vacogás a szájából, felvon egy elemi aurát és átlép a tűzfalon. A mágus már várta eget rengető menydörgés rázza meg a földet és villámok csapkodnak egy vámpírt pont elpusztítva, és a jeget is megcsapta ezért hatalmas elektrosokk éri a törpöt és Mossenrathot.Rexet védi az aura de nem sokáig e közben az elf-driád elsuttog egy igét ,hatalmas meteorit vágódik ahol a mágus ál de Rex elhűlve figyeli ,hogy a mágus a másodperc töredéke alatt előrántja kardját és egy könnyed mozdulattal ketté vágja (a meterort) aztán ugyan ennyi idő alatt el is teszi a fegyvert.A varázsló újabb villámot idéz csak a villám most a kezébe csapódik a mágusnak és korbács szerű alakot ölt.Rex kihasználja az alkalmat és egy arany színű mágikus láncot lő támadója felé akit el is talál de szét is töri az arany béklyót a villám korbáccsal amég az ismeretlen ezzel foglalkozik Rex felvesz egy pár kavicsot a kezébe és mormolni kezd ismeretlen ős nyelven a kövekből egy métermagas kő lények materializálódnak kb 10 db mivel kőből vannak ezért az elekrtromosság se hat rájuk. A mágus egy egy mozdulattal ketté vágja a lényeket de addig Rex felolvasztja a két hőst körül vevő jégpáncélt.Addigra a varázsló pont végez és újra kezdődik a varázs párbaj. az elfdriád megunja és elordítja magát:
-FEDEZÉKBE!!!!!!!!!!
mindenki egy mp-alatt a szikla fal alatt terem. Rex előránt zsebéből egy kékkristályt elmond néhány szótagot varázs nyelven és a kristályból Kék sugarak kezdenek csapkodni, a mágus éppen az utolsó kis kőlényt vágta le amikor egy nyalább elkapta védekezni már nem volt ideje ,a nyaláb lemetszi az eggyik kezét. A mágus elmond egy teleport varázslatot és eltűnik az éterben. Rex utolsó manájából megidéz egy élőholt pusztulást a vámpírok ijedt mozdulattal szét csattannak. Nehéz csata volt Rex nek elfogyott a manája és mindenkinek vannak sérülései.
 
Gwyddone kissé megdöbben a vámpírok láttán, bizonytalanul töpreng azon, mit is kéne ilyenkor csinálni... Aztán látván, társai hogy végeznek a lényekkel, felhagy kardjai védekező jellegű pörgetésével, és előrecsap. A penge egy vérszipoly szívébe siklik, és noha ez nem sok hatással van a vámpírra, az már igen, amikor a másik kard leszeli a fejét.
Megkönnyebbülten körbenéz, Meweron felé int, és reméli, hogy a sötételf minél hamarabb odajön hozzá. Az ő harcstílusát már ismeri, tud hozzá idomulni.
Agyáig most jut el az a zavarba ejtő tény, hogy vezetőjük meg az a törpe mágus valami jgpáncél foóglyai.
Mágus van valamerre?
Körbepillant, érzékei azonban csak a körülöttük keringő vámpírokat jelzik.
Elmélázása jól jön egyik ellenfelének, az rést talált az automatikus védelmen, a lány halkan felhördül a fájdalomtól,a mikor a vámpír megsebzi a combját. félfordulatból szeli le a támadó kézfejét, majd hátrébb lép, és kardja ismét meglendül. Sajna nem a vámpír fejét szeli le, hanem csak a védekezpően felemelt kart.
Az istenekre, ha kell darabonként szeldeli össze ezt az átkozott hullát!...
 
Fece megpróbál higgadtan viselkedni,habár sose harcolt még vámpirokkal,de annyit tud hogy szívos ellenfelek.
Bele nyilaz az első felbukkanó árnyékba majd meglepődve veszi tudomásul hogy az,dacára a fejéből kiálló nyilvesszőnek tovább szalad felé.Ledobja az íjjat,de kardját már nem tudja előrántani az ellen már rá is ront.Hanyattesnek,Fefce egy ösztönös mzdulattal átdobja a feje felett a szörnyet,miközben az karmaival mélyen belemar az oldalába.
A fájdalomból új erőt meritve rántja elő a kardját és pattan fel fajtájára jellemző kecsességel,majd szembefordulva a szörnnyel próbál valamit tenni.Mire ocsudhatna a vámpir már bele is szaladt a karba.teljesen fernyásalta magát.
fefce elengedi a kardot,és egy brutális mozdulattal lefejeli az ellent,egy kis időt nyerve ezzel,amit arra használ fel hogy kirántja a kardot és egy határozott mozdulattal lefejezi.
Megpőrdül,hol kell a segítsége,ekkor látja meg Denisát össze esni,és odaszalad tánha nem késő még...
 
Denisa most sajnálja csak igazán, hogy nem konyít a mágiához. Ugyan sokfelé járt, és sokmindent tanult élete során; de a varázslóvá képzése... hát, az pont kimaradt. Így csak holmi kocsmai pletykák jutnak eszébe arról, miképp is árthatna egy vámpírnak. Még most is maga előtt látja a sárkányfüves pipáját pöfékelő vén boszorkányt, amint reszelős hangján tűzről, karókról és a fej levágásáról beszél. Den nem biztos benne, hogy ismeretei helytállóak, így - jobb ötlet híján - hosszú kardját két kézre fogja, és nyugodt, szabályos légvételt erőltet pánikolni készülő szervezetére. Ilyen ellenfelekkel szemben nem engedheti meg magának a félelem luxusát.
Mire az első vérszívó eléri, már tökéletes összeszedettséggel mozdul el, kecsesen ellépve a támadás útjából. A kardot persze útban hagyja - ám támadója sem most jött a falvédőről, és olyan gyorsan tér ki, amilyen sebességet nem feltételezett volna a barbárnő. Éppen csak sikerül megsebeznie, de a lény még csak le sem lassul. A következő pillanatban már ő üt; de akkora erővel, hogy Den szép ívű röptét kezd, minek végén a hóban landol, alig pár méterre a beragadt törpétől.
Maga sem tudja, miképp, de nem ejti el kardját. Felugrik, figyelmen kívül hagyva az egész testében üvöltő fájdalmat - ezzel sikerül meglepnie ellenfelét, aki láthatóan már kész vacsorának könyvelte el. Pillanatnyi megtorpanása elég Dennek: katanája pontosan a szívbe talál, hogy aztán, majdnem ugyanazzal a mozdulattal, le is fejezze a vámpírt.
Végre lélegzethez juthat; a többi vámpír társaival van elfoglalva, és úgy tűnik, ez a vérszívó sem szándékozik újra feléledni. "Egyszer is több volt, mint kellett volna" - mérgelődik magában a harcosnő, miközben a törpét magába záró jégtömböt vizsgálgatja. - Maradj nyugton - jelzi; ha nem muszáj, nem akarja felesleges beszéddel magára vonni a vámpírok figyelmét - így is átkozott mázlija volt, tudja jól. De nem szeretné, ha utitársának baja esne - ezzel a technikával sziklát is lehet törni, nemhogy jeget...! Végigsimítja a jég felületét, majd egy, a megfelelő pontra irányzott rúgással megrepeszti. Mivel ez még nem elég Firefreeze szabadulásához, újabbhoz készül - de ekkor valami megüti, és néhány percre elsötétül körülötte a világ.
 
Összeszedjük a tolvajok fegyvereit, még némi pénzt is találunk tálunk, és ennyi lóval mindíg tudunk haladni, így gyorsan beérhetjük a kehely tolvaját.

Néhány napnyi lovaglás után a runatekercsen megváltozik az irány, és Nyugatnak tart mintegy 800 kilométert a Gályák tengerpartjával párhuzamosan; Egyetlen nagyobb városon haladunk keresztül Edorl-on; itt csatlakozik hozzánk egy törp, annak a népnek a képviseletében, amely megtalálta a kelyhet. Alacsony, köpcös termetű, hosszú szakállú mágus. Kitünő minőségü kardja és vértje van; bal kezén közepes pajzsot hord. Firefreeze-ként mutatkozik be, (és még az elfeknek is odabiccent)(Bár szinte mindíg az emberek között van, azért nem viselkedik ellenszevesen a csapat elf tagjaival sem).

Edorlba érve már minden ennivalónk elfogyott, az utolsó napokban jobbára már csak azt ettük amit vadásztunk útközben.
Bár alig aludtunk, és egész nap lovagoltunk, még is egyre halványodik a jel a rúnán, vagyis egyre távolodunk tőle.

A városban Karlo-ra bízzuk a pénzünk egy részét, hogy ennivalót vegyen rajta. Majd sietünk tovább.

Predoc mellett is elhaladunk, itt terem az egész világ legfinomabb bora, és persze vele együtt itt van a legszínpompásabb élet egész délen.

Predoc után északabbra fordolunk...

Nem tudni, hogy hogyan és mikor, de Karlo-nak sikerült szereznie egy kisebb hordónyi Predoci bort, úgy hogy egyik este úgy döntünk, hogy a sok lovaglás porát leöblítjük.

Már jó háromnegyedig kiürül a hordó, amikor a tűztől nem messze lévő lovak, nyugtalankodni kezdenek; de persze nem vettük volna észre, ha nem állítunk őrt, Karlo személyében(mert ő ugysem ihat);

Egyetlen jelére, mindenki keze ügyébe kerül saját fegyvere, eloltjuk a tüzet, és mindenki keres magának valami jó kis megfigyelőhelyet. Már vagy negyed órája figyelunk de nem történik semmi, amikor rúnaszavak mormolására lesz figyelmes Reximus, (azonnal felismeri, hogy fagyvarázslatott halott, elordítja magát, hogy a többieknek segíthessen, de ezzel csak saját helyzetét árulja el, mert a fagyvarázslat egy kb 20 négyzetméteres területet beterített fél méter vastagon jéggel, és Moosenraht valamint Firefreeze benneragadt; egyszerre 4-5 alakot véltek felfedezni a sötétben de nem emberi formájuk van. A félhold miatt kevéssé láthatóak, még úgy 50 méterre lehetnek és nagyon gyorsan mozognak, (az árnyékukból leginkább valami nagy kutyára hasonlítanak), Moosenraht, miközben eszeveszetten próbálja magát kiszabadítani a jégtömből, elkiáltja magát: VÁMPÍROK!!

(Néhányan találkoztatok már vámpírral; de nem túl sok jó emléket hagytak maguk után, erősségük, ügyességük az emberi maximumon van, és pillanatok alatt képesek alakotváltani; ráadásul még legalább egy mágus is bujkál valahol).



//T-rex amit írsz az fas*a, csak ezt ne írd ki:-)//
 
nahh íirok én is

Karlo'Sanchez Drax

Karlo testvérével egy ki faluban élt. Útjaik elváltak. Testvére meghalt(legalábbis ő ezt hiszi nem tudja hogy épp óriást öl.)
képességek:nagyon magas szintü alku,jol bánik az orrgyilkos aljas eszközökkel,ugy suhan akár egy árnyék.Bizonyos szinten az elmét is uralni tudja, de inkább csak állatokat tud irányitani, embereket nem tud a hatalmába keriteni. Rengeteg nyelven ért. A karddal nem ábnik jól. Kedvenc fegyvere a gyönynörű nyílpuskája.
jellem:Karlo igazi üzletember szinte mindent képes megtenni egy kis haszonért. A családdját soha semmikép nem árulná el, vagy ártana nekik. Viszont aki a családjával vagy vele packázik nem sok jót remélhet.
egyéb: Karlo egyáltalán nem bírja az italt. Szinte egy pohártól kidől. Még egy apró hátránya, nem érzi a szagokat, valami balesete történt, azért is van furcsa karvalyszerű orra, a szagokat azóta egyáltalán nem érzi.

ez igy fasza?vagy mág irjak?
 
***akor leírom Rex jellemét és ilyesmiket amit nick írt!

Rex a Federni királyság egyik hadvezére rengeteg gyöztes csata van már nála elkönyvelve. ereiben nemesi vér csörgedezik de nem érzi othon magát a palotábam mindig kalandra vágyott és ezért is válalta el ezt a küldetést. amikor megtudta ,hogy a kehely megkeresésére csapat indul akkor azonal össze szedte mindenét hiszen Rex is tartotta kezében a kelyhet mágus iskolai tanulmányai során és nagyon kíváncsi természete miadt muszály volt neki elindulni.
képességek:
varázserő , mágikus idézéseket elég magas szinten űz , hadvezetésben van tapasztalata ,
szúró vágó fegyverek mestere (hiszen szüleinek volt pénze a tanítatásra)
vadászni jól tud , íjakkal elég jól bán
elenbe testi ereje csekélyke és a védelme is gyenge és a nők nagy gyengesége gyorsan elcsavarják a fejét! fájdalom tűrése is aléacsony!
jellem: Rexnek nem kenyere az erőszak és az agresszivitás nem szokott dühbe jönni és sokáig megtartja a nyugalmát, a gyengék védelme fontos számára , nem a szavak elf-driádja :-)
faji mivoltja miadt irtózatosan szereti a természetet állatokat növényeket egyformán vigyáz rájuk de mivel minden mindenkinek farkasa ezért nem veti el a vadászatot de értelmetlenül nem gyilkol csak ha muszály .**

*most mindenki irjon egy ehez hasonlót ,hogy folytatni tudjuk a történetet*
 
Na akkor ami eddig valójában történt: az 1-től 10-ig a hozzászólások (ezt mindenki tüzetesen tanulmányozza át), ezenkívűl megérkezett mindenki még az első tűzcsóva előtt; a támadás mindenkit a barlangban érintett:

A támadás előtt lezajlott beszélgetések:

Karlo: Üdvözellek téged, mindíg jól jön egy segítő kéz a csapatban; minél többen vagyunk annál hatékonyabban tudjuk teljesíteni a feladatunkat. És ismerve a kasztod képeségeit, szorult helyzetekben is igen nagy segítségünkre lehetsz.

Denissat is köszöntjük köreinkben, bár erőssen furcsa a fegyvered, barbár(nő) kezében még nem láttam ilyen "kis" fegyvert, de ennek ellenére nem hiszem, hogy féltenünk kellene téged bármilyen veszélytől.


Meweron: téged is köszönt Moosenraht, és elmondja a legfontosabb tudnivalókat; ám hangjában némi bizonytalanságot vélsz felfedezni, és bármit tesz is fél szemét mindíg rajtad tartja( Úgy néz ki mintha, már lett volna dolga sötételfel, de nem sok jót tapasztalhatot a fajtádtól).


Rex: A rúnákat a karperecen rajtam kívűl egyetlen ember ismeri, egy Shadoni fehér varázsló, akivel több mint 25 évig kalndoztam együtt( ez mindenkinek megüti a fülét, mert nem néz ki olyan öregnek Moosenraht, hogy 25 évnyi kalandozás lehessen a háta mögött, és még valami igen furcsa rajta, amikor nemhordja a láncingét, a posztó felső alól a hastájékon ujjnyi kitüremkedés figyelhető meg, amely nem valószínű hogy valamilyen fegyver lehetne). Ő készítette a számomra, és minden egyes rúnaszó egyedi készítés és hosszas kuattás eredménye, és nem része egyetlen tanított máginak sem.



No ahogy látom mindenki megérkezett, így most ár felelnék arra a kérdésre is, hogy voltaképpen mit is keresünk mi itt, és mi ez a kehely:


A kelyhet igen régen alkothatta eleddig ismeretlen kéz; a 11. zázslóháború ideje alatt találták meg Tarin hegyláncolatának mélyén. Néhány évtizedig a törpék birtokában volt, majd mivel a törp mágusok nem tudtak vele mit kezdeni, két bátor harcosra Ráfokra és Giliádra bízva eljutatták Kahre, Alidar és Abasziszon keresztül a városállamokba, ahol a helyi vezetőségnek adták. A megérkeztekor a városi vezető kezébe vette, és azonnal meghalt; a többi vezető tag ezután a helyi varázslóiskola felügyeletére bízta; és azt a feladatot adták az iskolának, hogy derítse ki milyen erővel bír a kehely. Itt készítettek róla egy pontos rajzot, amely szerint mintegy 40 centi magas, az alján körbe ősi rúnák vannak, de a hozzáértők szerint ilyen sorrendben a rúnaszavaknak nincs értelme. Kb a kehely közepén háromszöglapokból álló sor van, amelyre egyenként egy-egy isten jele van felvésve, és minden ilyen háromszög alatt valamilyen értékes drágakő van, ha nem is nagyok de igen finoman megmunkáltak; (a törpök esküsznek rá, hogy ilyen finoman megmunkált drágaköveket csak is az ő mestereik készíthettek, és senki más még csak hasonlót sem tudna csinálni).

A felső harmadát az elfek szent fályának (Uscaya) levélmintázata dísziti(ez viszont ellentmond annak, hogy törpök készíthették volna, mert a törpök SOHA nem használják ezt a díszitést, az elfek iránti hozzáállásuk miatt).
A legfelső peremen 3 kígyó tekeredik végig egymásba fonódva, és ez a dísze a kehelynek üvegből van.

Mintegy 150 évig volt a városállamok varázslóiskolájában, s noha rengeteg időt fektettek a kehely vizsgálatába arról semmit nem sikerült kideríteni.

Még 3 fontos esemény történt azóta a kehellyel kapcsolatban:
1. Egyszer eltünt és mintegy 12 év múlva "magától" visszakerült a helyére.
2. Mivel érdemben nem sikerült kideríteni a kehelyről semmit(és a bizalmatlanság a kehely erejétől), így ez arra késztette a városatyákat, hogy a városon kívűl tudják a kelyhet, ezért Shadonnak ajándékozták, a város 3000. alapításának évfordulójára; ahová 14 hónapos (viharmentes!!!!!!!!!) hajózás után meg is érkezett.

A shadoniak egy redházat alapítottak, amely csak arra volt hivatott, hogy a kehely titkait kutassák; ám mintegy 400 év alatt sem sikerült érdemleges dolgot megtudniuk.

3. Kb 2 évvel ezelőtt érkezett egy küldöttség Anuriából (ami igen ritka, legutóbb 80 évvel ezelőtt járt Anuriai "ember" Shadonban), és engedélyt kaptak a kehely megvizsgálására. Ők is készítettek egy rajzot, aminek az érdekessége, hogy minden pontosan egyezett a régi rajzal csak a peremen található kígyók szeme ezen kék volt, míg a régebbi rajzon zöld. Majd a küldöttség visszavonult. Kb 1 hónapja egy küldönc jött Shadlekbe (Shadon fővárosa), hogy az Anuriai bölcseknek lenne elképzelésük a kehely eredétét illetően, de ehhez még egy látogatást tennének, és ez a látogatás kb 2 hét múlva lenne esedékes, de úgye a kehely azóta eltünt.

A látogatók még azt is üzenté.........



És ekkor csapódik be a tűzcsóva. Rexnek köszönhetően az elemi erő aura védelme alatt Moosenraht ugrik ki elsőnek a barlangból, közvetlen utánna Drak, a párduc és aztán mindenki sorban; amint kiértek az első csapás egy embert fejtől a talpáig vág ketté, ilyen vágást sem látattok még embertől; most tudatosul bennetek Moosenraht hihetelen ereje; még négy támadót fedeztek föl a fák között, akiknek szinte esélyük sincs egy ilyen csapat ellen; szerencsére és Moosenraht eszeveszett üvöltésére (ne öljétek meg!!!!!!!!!!), még az utolsót sikerül életben hagyni, hogy kifagthassuk. Már nekilátnánk a vallatásnak, amikor két nyílvessző süvít le a fák lombozata közül, az egyik az életben tartott támadó torkát szurja át , a másik elakad az abbit-acél láncingben sérülést sem okozva Moosenrahtnak, a két elf íj és Karlo dobótőre szinte egyszerre, röpül a lombkoronába, és pár másodperccel később konstatálhatjuk, hogy mindhárom pontosan célba is ért, amikor a 6. ellenfél tompa puffanással a földön landol. Megvizsgáljuk a holtesteket, és kiderül, hogy a városi tolvajcéh tagjai lehettek, és valószínű hogy a vezetőjüknél tett látogatást szerették volna "tisztázni", csak ez nem sikerült.

No nem nagy baj, hogy nem maradt életben egysem, nemhiszem hogy különösebb információval tudtak volna szolgálni a számunkra, a kehellyel kapcsolatban.(Mondta Moosenraht, és hozzátette), hogy szerinte nem ez volt a kalandozócsapat legnagyobb kihívása a kehely felkutatása során.

Ekkor a csapat elf tagjai jelzik, hogy valami neszt hallanak, gyorsan mindenki elkezdi körbekutatni a környéket, és rövid keresgélés során meg is találjuk a zaj forrását, azt a hat lovat amin a tolvajok idejöttek, még jól jöhetnek ezek, tele vannak felszereléssel, élelemmel, és lesznek legalább váltólovaink is.

De most már tényleg indulnunk kell, mert a rendház vezetőjétől kapott tekercsen a rúnajelek egyre halványabban jelzik a kehely irányát; míg lovagolunk mindenki esetleg elmesélhetné, hogy mit tett eddig, és milyen képességei vannak, hogy jobban összhangban tudjunk majd dolgozni, ha nagyobb támadás érne minket.


/// Felszerelés leírást, egyébb megjegyzéseket, nyugodtan lehet privibe írni, ne töltsük vele a fórumot, hogy ki mikor ér rá, mennyi helyesírási hibát ejt, stb ezekkel szintén ne töltsük a fórumot. Köszönöm///


Nick
 
A lány örömmel pattan fel. Eddig flegmán szemlélte az eseményeket, társai helyette is cselekedtek.
- Ayane Meweron! - mondja örömmel, és a sötételf nyakában terem. Régen látta már utoljára a férfit...
Aztán a többiek felé fordul.
Szép számmal vagyunk már- állapítja meg magában. Idáig nem szólalt még meg, előtte fel akarta mérni a helyzetet, de most lassan itt az ideje, hogy megtudakolja, mire is készülnek. Balrik nem sokat mondott neki, csak hogy menjen a kijelölt időpontban a fogadóba, és várja, amíg megérkezik érte valaki, vagyis valakik. Nem volt szó arról, hogy rögtön így a sűrűjébe rángatja be ez a... Moosenraht. Alighanem ő lesz a vezető, ahogy eddig levonta a tanulságot.
Nos, itt az ideje megszólalni.
- Nos, hogy ilyen szépen együtt vagyunk, valaki elmagyarázná, mi végre küldtek engem ide? - kérdezi csengő hangon, bár kissé idegenszerű kiejtéssel. Közben társait fürkészi. Meglehetősen vegyes összetételű társaság, bár elég hatékonynak tűnnek így elsőre...
 
Felszerelés: két kard, kötél, néhány rövid tőr, fáklya, varázsitalok (tűzvédelem illetve gyógyítás), ujjatlan láncing...
egyszerűség kedvéért egy régi karit emeltem át ide
 
felszerelés:rövidkard, több tőr,dobócsillagok,kampók,egyéb kis aljas fegyverek,néhány fiola méreg,számszeríj,
 
Felszerelés:kard,ij,kötél,élelem,viz,gyógyitó növények,sebkötözésre alkalmas rongyok,törlközö,egy váltoruha,esőköpeny,fáklya.kb ennyi.
 
MINDENKINEK AKI MÁR ITT VAN ÉS AKI EZUTÁN SZERETNE CSATLAKOZNI:

1) Ha olyan valaki csatlakozna a csapatba aki eddig nincs benne az először privibe írjon nekem és én majd bemesélem a csapatba.

2) Senkinek nem határozom meg, hogy mit tegyen és mit ne, de az ellenfeleket és njk-kat én hozom a kalndba( pl sárkányokat speciál egyetsem láttam, és valószínüleg ha 1 azaz egy db megjelenne, az az egész csapatot hazavágná még mielőtt bárki is tehetne valamit).

3) Mindenkitől kérnék némi felszerelés leírást, hogy tudjam milyen feladatok megoldását várhatom el a csapattól.

A játszhatóság és a jó szórakozás nevében köszönöm, hogy mindenki megfogadja az itt leírtakat!


Nick
 
Egy fiatal,az átlagosnál magasabb sötételf lép a fogadóba,fekete köpenye jótékonyan elfedi ruházatát,és fegyverei jelentős részét.Haja hófehér,arca markáns,szemei fájdalmat tükröznek,félelmet keltenek azokban akik nem ismerik Találkozóra jött,régi kedves ismerőse,egy tündérlány,aki egyszer megmentette életét küldetett érte.Hogy milyen ügyben,még nem tudja,de majdcsak kiderül. A fogadóban viszont senkit nem talál,a holtrarémült tulajdonoson kívül.Mivel senki más nincs az egész helyen,így a fogadóst fogja vallatóra,hisz Gwyd soha nem késik,mindíg időben érkezik a megbeszélt találkozóra. A kocsmáros kicsit dadogva elmeséli,hogy volt itt egy fiatal nő,de már elment egy nagyon feldúltnak látszó alakkal. A sötételf elhagyja a fogadót,éles szemei nyomokat keresnek,és találnak is.Egy egész seregnyit,ez sem vall barátjára.Lovára ülve elindul a nyomokat követve,és estére egy barlang bejáratához ér.Nem megy be a barlangba,csendesen mozogva,mindíg a sötétben maradva körbejárja a barlang környékét. Mindenféle szerzetet lát bemenni a barlangba,a leglátványosabb talán egy fiatal tündér érkezése,még a szomszédos barlangban lakó sárkánypár figyelmét is felkelti.A sárkányok nem örülnek a hívatlan vendégnek,a hím rögtön a barlang ostromolásába fog.Míg a bentiek a hímmel küzdenek,a nőstény párját figyeli,így nem láthatja a mögé kerülő sötételfet.Nesztelen mozgással kerül a sárkány oldalába,kardjának pengéjét markolatig szúrja az állat bordái között a szívébe. Közben a barlang szájánál is elhal a csatazaj,ugy tünik vége a harcnak. Lassan indul,a barlang bejáratánál kicsit megáll,majd továbbmegy.Mikor észreveszik a többiek,megáll,és nem mozdul.Ismerős arcot keres.

//Üdv,én is ideértem! :-) Gwyddone gépproblémák miatt nem tudom mikor tud jönni,remélem hamar. //
 
-Jaj bocsánat ,hogy megemlítettem de nem tudtam...
elfordul és felül lovára.
-Jobb lesz indulni már hallom a hangjukat!
menet irányba fordul és várja a többieket.
 
//***bocs a sok helyesírási hibáért elég gyenge vagyok belőle ill: félkómás vagyok edzés miadt ! ja és holnap nem tudok írni szobaton csak talán vasárnap úgyszint családot látogatunk dde lehet ,hogy írok na de lényeg az ,hogy addig írjatok helyetem is!***//
 
-A nevem Karlo valószínűleg a testvéremre gondolsz ő az aki egymaga megölt egy triklopszot.De ő meghalt épp ezért akarok csatlakzni hozzátok hogy elfedjem emlékét
 
Denisanak ide sincs elfordulni mert hatalmas tűzförgeteg csap be Rex kihasználva ügyességét egy hatalmas erőpajzsot von a barlan legszükebb pontjánál és magára egy tűz aurát.
-Szólítsatok csak egyszerűen Rexnek!
-Keglo téged ismerlek Federnből ha te vagy az a harcos aki megmentett egy Triklopsztól!
a tűzet folyamatos nyeli el a erőpajzs .
-Denisa biztos ,hogy csak egy sárkány volt?
-Moosenrath mik azok a rúnak ott? mutat a kékes rúnák felé.-Én ismerek elég sok vaqrázsnyelvet sőt még olyat is amit olyan kevesen beszélnek ,hogy kb 10-en velem eggyüt de ezt nem ismerem.
Reximus nem várja meg a válaszokat, átmegy a pajzson és eltűnik a sötétben. csak a aranyszínű láncok és a foszforeszkáló koponya alakú csóvák látszódnak de a csata alig tart 10 percig.
utána az erőpajzs leomlik, és Rex lép be a barlangba egy kis vörös sárkányt vezet arany színen villogó láncal a nyakán.(kint még 3 halott egyet Denisa vágott 2kettőt Rex)
-Jobb lenne tovább álni mert ha jól hallom akkor a szüleik is lehetnek . mondja az elf-driád teljes nyugalommal.-Biztos ,hogyí legyőznénk a sárkányokat de veszteségünk is lenne nem kis számmal és még el se kezdtük a kalandot.
a többiek kérdő szemeket vetnek a kis sárkányra Rex észreveszi és csak ennyit mond :
-Dréknek is kell enni. mondja! mondja szeretettel és lenéz a párducára aki hozzá simult.
 
Közben kintről még hallatszik némi csatazaj, de aztán hirtelen csend lesz. A sűrű füst végre oszladozni látszik. Egy kissé zilált barbár nő lép a barlangba; vonásain látszik, hogy Észak szülötte. Ruhái egyszerúek, tiszták - már amennyire egy kalandozótól telik. Barbártól szokatlan módon hosszú, vékony kardot visel, melyet éppen akkor tol vissza a hüvelybe. A tűz fényében kékesen csillan meg a penge. Nagyot fújva söpri ki fekete haját az arcából, sötétkék tekintete a bentiek arcát kutatja.
- Denisa vagyok - mutatkozik be gyorsan, látván a megvillanó fegyvereket, miegymást. Mivel még ezek után sem támadják meg, megkönnyebülten vigyorogva dobja le kevéske motyóját, íját a parázs mellé.- Remélem, nem késtem el túlzottan! Ja igen, hozzátok tartozott az a sárkány odakint?
 
-Fefce vagyok-mondja egyszerüen hösünk.Lasan feláll,leporolja magát,de mielőtt kényelembe helyezhetné magát,már jön is a tüzförgeteg.fefce gyorsan a földre veti magát és egy védelmező igét mond el ami nem szünteti meg a forroságot de a csapat tagjainak elviselhető lesz egy kis ideig....kb2perc.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
Nézet:
Kérdések | Vélemények | Egyéb | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.