Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
*emlìtessz
 
Úgy kell a pontokat meghúzni. Pl sima ritka 10 pont isteni 15 zen 5. Gyngy 0.
Illetve fel lehet húzni pár gyngy-nek és Zénnek az értéket.

10 ritkás Tier1 pakli nem hiszem hogy van...de javítás ki. És hogy melyik tier 2- 3 pakli marad benn az már a játékosok kreativitása hogy észre vegyék.

De lehet más is csak nekem anno tetszett. Jobban mint Tiltott mágia mert ott tényleg fenn áll annak az esélye amit említését.
 
Ez egy klasszikus unikornisa a HKK-nak, még egyszer nem sikerült olyan versenyt rendezni ilyen szabályrendszerrel, aminek nem az lett volna az utóélete, hogy melyik Tier 1 pakli maradt benn kb teljesen.
 
azért ezt nagyon át kell gondolni, iszonyat ótvar meta szokott lenni a gyngy versenyeken, emlékezz csak vissza JuFe, mi volt az Ex-es gyngy+zén -es versenyen
 
Végre egy értelmes gondolat! A pontozás patent kialakítása nyilván nem lenne piskóta, hiszen sok gyengébb ritka magasabb pontot érne, mint sok nemgyakori, de határozottan tetszik.

Úgy veszi/venné igénybe a sokat emlegetett "pakliépítés skill-t", hogy mellette a szerencse sem kapna irreálisan túlzott szerepet.

Teljes mellszélességgel támogatom.
 
Ezt az ötletet felvenném az átgondolandó opciók közé!
 
Sziasztok!

Sajna nem tudtam menni pedig mentem volna. (Sheran követős decket csináltam is)

A nemzeti második napja valóban kemény dió.
Nekem anno a 100pontos verseny tetszett... Valami olyan volt hogy a gyakori lapok 0pont (lehet H a nem gyakoriak is) a ritkák 5 pontosak..vagy valami ilyesmi.

Kicsit szofisztikalni lehetne pl H az Isteni még több pont. Illetve ha van lap ami OP akkor azt kiemelni H több pont.

Kvázi tiltott mágia csak nincsenek tiltva a lapok, ha használni akarod akkor több pontot kell a deckbe tenni.

Üdv

 
Sziasztok Fruzsi és én mentünk volna csak más programunk volt,amit már régen lefoglaltunk.

Üdvözlettel Peszlen Zoltán
 
Nagyon kár volna tiltani az isteni lapokat igy is necces az 50 értelmes lap. Jo volt ez igy ahogy volt (pedig én is kaptam ki womathtol).
 
Nekem és Krisznek is tetszett a verseny - pedig ő még amatőr és el is késtünk - sőt, erőnyerő is volt... De még így is bejött Neki! (Lehet, hogy az UR-sorsolás miatt )

Sokkal több időt igényel egy ilyen versenyre a felkészülés, minden partiban - jó eséllyel - más lapjaimat látom, jobban kijön a "pakliépítés-skill" ezekért is szeretem az egylapos formátumot azóta, amióta csak van!

Az isteni lapok egyértelműen túl erősek voltak, ezért tiltani kell őket - én pl. 4 körön keresztül tudtam használni a Zsákmányvadászomat...

Ha marad a formátum, az amatőröknek mást kell rendezni, pl.: Veszélyes fajt, azt sokan szeretik!
 
Részemről pont azért nem mentem el erre a versenyre, mert egész augusztusban mindenhol sokszínűség jutalma volt az egyik formátum. 4 versenyen játszottam augusztusban sokszínűséget, nekem ez épp elég ebből, egyáltalán nem hiányzott újra.
Értem, hogy a hagyományos helyére néha jó egy szélsőségesebb format, de nem érzem, hogy annak ennyire szélsőségesnek kellene lennie. Ebből tudnak kifejlődni az "egy szín-egy lap-faj-gyngy"-versenyek.

Elfogadom, hogy van akinek ez tetszik, nincs ezzel semmi baj. Én besokallok a sokszínűségtől is, mert felkészülési időszakban is sokszor kell ilyet játszani. Személy szerint én egyfajta "önerőszakként" élném meg, ha ilyen formátumra kellene nemzetire paklit összeraknom.
 
Amúgy gratula a helyezetteknek!
 
Valamennyire ezt támasztja alá, igen, de továbbra is tartom, hogy ez egy skilles format: hétvégén is, pont a lapok közötti erőkülönbségek miatt sokkal jobban át kellett gondolnom hogy melyik szituációban melyik counteremet, illetve leszedésemet használom el, nem az van, hogy az ellenfél minden lapjára csak szórom a 0-ás countereket, néha bizony be kell engedni valamit, ilyesmi döntési szitukból sok van az egylapos formátumon.
 
Elsősorban a Nemzeti 2. nap kapcsán kérdezem ezt, ahol viszont a "sokat kell rá készülni" - t inkább pozitívumnak gondolom.
 
A kilóméteres tiltólista, tovább növelve az isteniekkel - ami am. jogos - nem az ellenzők azon érvét támasztja alá, miszerint itt jobban kijönnek a lapok közötti erőkülönbségek, és ezért próbáljuk tiltani "az összes kiemelkedően jó lapot", ami persze lehetetlen?
 
Nemzetire nem tudom elég jó lenne-e, de az istenik kitiltását mindenképp meg lehet fontolni. Nemzetin feltétlenül valami extrém korlátozott formátumot játszanék, amire nehezebb paklit összerakni, a szombatihoz hasonlóan. Az olyan formátumokat, mint a sima egy illetve kétszín el kell felejteni Nemzetire, illetve minden olyat is, amire jól meghatározott paklik vannak, amiket csak "le kell emelni" a polcról.
Amik szerintem szóba jöhetnek:
-tiltott mágia:
ennek a legnagyobb problémája a balanszolt tiltólista kérdése, könnyen bent maradhat egy-egy broken koncepció vagy lap ami ledominálhatja a metát.
-beszűkült látókör: ezzel ugyanaz a bajom, létezik több koncepció is ami lényegében izoláltan létezik a metától függetlenül(például gyűjtőgen, farkasok, krag, ében íjászok), és ezekből vagy minden kitiltódik egyszerre, vagy bent marad az egész, ami elég problémás lehet.
-egylapos: speciel nekem ez jön be a legjobban, mindig nagyon szívesen játszom ezt a formátumot Nemzetin is.
A versenynaptárban egyébként maradhat szerintem ez a verseny, annyi kiegészítéssel, hogy párhuzamosan az amatőröknél hagyi/faj van, úgy talán mindenki örül.
 
Bocsánat, volt 2 Dungeon verseny is, szóval már minden decket végig lehetett próbálni 3 színnel is
 
Ráértem, mentem volna.
Egy hagyira. Pörgősre ott a liga vagy ex.
A különböző formátumokra a vidéki versenyek.
Amatőrként, a kiadó nagyversenye leginkább hagyományos formátumban vonz.

A pakliépítés / felkészülés ahogy én látom:
Mindenkinek igaza van.
Akinek átlag feletti érzéke van a pakliépítéshez annak ez skilből megugorható. De akkor is igaz a felkészülés, ha átlag feletti a versenyrutinod.
Minden egyéb esetben, meg az egylap tényleg egy rulett, ami átlag feletti felkészülést igényel amellett, hogy még kisebb az esélye az eredményenek, mint egy hagyományos formátumon.

Egy olyan játékosnak, mint én ez nem vonzó.
Elboldogulok a szabályokkal, vannak jó pillanataim, de általában havi 2 versenyre tudok elmenni. Ezekre szinte mindig másik deckket viszek, amiknek így nincs idejük letisztulni. Megmarad a bizonytalanság a pakliépítésben és a játékban is.

Nincsenek unásig játszott deckjeim, unásig ismert kombinációkkal (bár igyekszem ezen változtatni, de ebben pont nem segít a változó formátum).

Vannak itt többen, akik szinte minden pesti versenyen ott vannak. Legalább egy éven keresztül. Ez elég a meta és a forgásban lévő lapok tökéletes ismeretéhez. Nem a szövegértésre gondolok, hanem a paklikban betöltött szerepekre. De aki csak otthon készül késő este alvás helyett a lámpa ellen, annak ez a formátum szerintem lucky game marad.

Elenyészőnek tűnhet mondjuk két deck közötti különbség, ha az 50 lapból 40 közös. Pedig az a 10 lap simán meghatározhatja, hogy hol végzel. Az elején vagy a végén...

Én (magamból kiindulva) az amatőrök fejlődésének lehetőségét nem a kreatív formátumokban látom, hanem az egyenletes játékkörnyezetben. Több hónapon keresztül, legyen legalább havi 1 nagyverseny ahol hagyományos környezetben lehet játszani. A fél évente érkező kieg és a zének amúgy is adnak ép elég színesítést, hogy változtatni kelljen.
Eddig volt KETTŐ nagyverseny (1 a kiadóé, egy a blogos), ahol 3 színből kellett paklit összerakni. Nekem még nem volt alkalmam megunni, biztos velem van a baj...

Bármennyire is szeretem a ligát, a pörgős verseny nem side nélküli hagyományos, hogy nálam okosabbakat idézzek. Ott nem lehet hagyományos versenyre készülni. A kreatívkodáshoz pedig először kell egy jó verseny rutin, egy jó meta ismeret és egy sok versenyen kialakult bizalom, a paklid felé. Amíg ez nincs, az amatőr játékos a minden ellen jó paklit keresi. Persze nem lesz meg, mert ilyen nincs.

Sajnálom hogy ki kellett hagynom, de úgy éreztem, hogy nem éri meg. Készülni rá átlag felett, + 1 teljes nap a hétvégéből amit elveszek a családtól azért, hogy ott szembesüljek a ki dob / húz jobban érzéssel. És egyikben sem vagyok jó

"Kénytelen" voltam a családdal lógni, ami persze sokkal drágább móka volt, mint ha játszani megyek
 
Magam részéről élveztem a versenyt alapvetően (pedig hátul végeztem viszonylag), egy dolgon viszont fix változtatnék jövőre: ne legyenek istenik. Kikaptam szombaton Zsákmányvadásztól és Brutálgeddontól is (illetve majdnem womath-angyali sereg is eltett, azt tudtam kezelni, de kellett ellenfemem hibája is hozzá), míg nálam pont nem jöttek fel (vagy irreleváns pillanatokban).

Ezek a lapok hagyin is mocsok erősek, itt meg pláne, viszont itt kevesebb a megoldás is ezekre, szóval ha ez kikerül, akkor tőlem maradhat ősszel ez a format (nemzetire semmiképp, nem tartom elég kompetitívnek: egylaposnál jobb, mert legalább paklit rakni nehéz volt, de a szerencse most is nyilvánvalóan túlzott módon dominált).
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.