Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Igen, így emlékeztem, csak nem tudtam hol láttam (kerestem ebben a topicban, illetve a hírben is - csak a leglogikusabb helyen nem).

Köszönöm a gyors választ.
 
Illene a kerdes felvetese elott legalabb a kerdeses lap alatti faq-t megnezni...
 
Változó környezet esetén a Ködszellem költségének helyettesítésére kikapcsolhatom az éppen használt szabálylapot, és ilyenkor ezt a szabálylapot már nem használhatom ebben a játszmában. Végső soron kikapcsolhatom így magát a Változó környezetet is, hiszen az is egy mindvégig működő szabálylap (Lásd: Zoárd itala).
 
Ezzel kapcsolatban akkor lenne is egy kérdésem:

Változó környezet mellett hogyan fog működni a lap?

A változó által kikészített szabálylapot tudom áldozni?

Ha beáldoztam egyet, és új kör jön, akkor ismét választhatok mind a négyből, ahogy a változó írja, vagy a megmaradtak közül csak?

Itt nyilván mindkét irányt el tudom fogadni, és semmi sírás nincs a háttérben, csak nem mindegy hogy építjük a paklit rá.
 
Tényleg az a gond most, hogy egy ésszerű döntésen nem ültünk 1 hónapot, hanem 1 nap alatt meghoztunk? Ez márcsak azért is szükséges volt, mert nyakunkon a nemzeti, nem lett volna jó az utolsó pillanatban változtatni.
A játék elég bonyolult ahhoz, hogy néha egy lapból ne az jöjjön ki, ami volt vele az eredeti szándék, ez van Ahogy János nagyon jól össze is szedte a lapokat, azért lesznek olyan paklik, ahová jó lesz, ha a Sokszínűségben csak kérészélete volt is.
A lapot én csak akkor temetném ha fél év múlva se lesz benne semmiben.
 
Van ilyen lektorunk, aki nem tesztel, több is, az egyik Jancsár János. Nagyon sok problémát felfefezünk tesztelés közben vagy a lektoráláskor, de 100%-os eredményt ritkán vagy talán sosem tudunk hozni. Mindenesetre igyekszünk még jobban odafigyelni mindenre, a "hátrány feltüntetésre" is.
A szabály pedig, hogy ha 1 szabálylap mellett nem használhatsz követőt, az mindig hátrány, az így logikus és megjegyezhető.
Ez a szempont erősebb kell legyen, mint 1 konkrét lap értéke.
Egyébként azért elsősorban bűvös erdőben való tesztelésre koncentráltunk ennél a lapnál. A belerakott munka nem "veszett el", a lap nem "hulladék". Ahogy János is írta, sok létező és későbbi szabálylappal működik. Kicsit jobban kellett volna figyelnünk, mi hátrány és mi nem 1 szabálylapon, ezért elnézést az érintettektől.
 
Én tartom továbbra is. Lehet egy lap kreatív, ha anomáliákat szül, akkor vagy át kell írni a szöveget, hogy ne tegye, vagy nem kell kiadni.
A hátrány problémakör elő se jött volna, ha ez a Manaapadás-os probléma nem helyezi előtérbe. Bennem felmerült, hogy kellene egy szövegíró a kártyákhoz, aki lektorál, értelmez, s nincs benne a tesztelésben. Így ő kívülről könnyebben észrevenné az esetleges problémákat, s időben javítana.
 
Jogos, de pl ha tesztelnek 1 lapot egy eddig működő mechanikával (mert nem volt jelentősége) ők honnan tudják majd, hogy akkor szabályváltozás lesz?

Az alapvetően x módon tesztelt lap meg értékét veszíti/kidobott idő volt. Amit más lapra tudtak volna fordítani?
 
Eddig nem volt jelentősége.
És most ez a felvetés ugyanolyan jogos, mint amikor a játékosok a játékvezetés szemére vetették, hogy miért van az, hogy egyik szabálylapon hátrány az, ami a másikon nem az.
Melyik ujjamat harapjam?
 
Ez a következetlenség eddig is jelen volt, de nem zavart senkit. Akkor miért nem lett egyből kijavítva?

Mostantól hasonló esetben mindig várunk 1 lapot ami rávilágít valamire és akkor fogjuk/fogjátok korrigálni esetlegesen az adott lap kárára?

Ez most no offense, csak tényleg nem értem a helyzetet.
Gondolom te is tudtad, hogy a hátrány definíció a régi szab lapoknál máshogy működik
 
A "sírás" okán felszínre került egy következetlenség, amit orvosolni kellett. Mindegy, hogy most, vagy két hónap múlva, kellett rá egy megoldás.

Ez nem a mostani játékvezetés hibája, hanem a kétezres évek következetlen lapszövegezési gyakorlatának a következménye.
 
Nem is az, hogy 2 pakliból kioffoltuk, hanem ilyen tempóval Más lapok rommá farmolják a metát vagy épp minden pakliba bekerül az nem probléma.

(Értem, hogy ez a szabály miatt volt, nem nerf miatt, de ez a -hátrány szabály- eddig is így működött, tudta jól mindenki, és eddig nem is emelte fel senki a hangját ilyen mértékben emiatt. Hirtelen ez a lap olyan lökést adott volna ennek a 2 decknek jelentősebb meta elemzés/kialakulás előtt, hogy már tele kell könnyezni a forumot?)

Miért volt erre ilyen mértékben szükség? Ilyen fénysebességgel ki indulva az eddigi gyök kettes nerfekből, amire viszont ténylegesen gyorsabb ütemben lett volna szükség.

vicc
 
Én tudom jól hogy a sírás a játék része, mindenkinek joga is van hozzá, de legalább lenne értelme. Mire volt ez jó, hogy 2 paklit is kioffoltunk, melyekből egyiknek színe, masiknàl meg nyilván beteszed.

Mégis ki profitált abból, hogy ez lett a lap sorsa? Ez már így marad, de borzalmasan örülnék neki, ha a jövőben olyan jellegű kritikák érkeznének, amik nem elvesznek a játékból

(Nem fogjuk kiadni zènben ugyanennek a sokszínű es korlátos verzióját)
 
Ne írjuk le végleg, mert jelenhetnek meg még olyan szabálylapok, amikkel jó lesz.
 
Szerintem elférne egy zénben az ikertestvére, ami ugyanezt tudja, azzal a különbséggel, hogy költségét helyetesítheted a sokszínűség feláldozásával.
 
jó az 50ft-nak is
 
Én se értem mire volt ez jó. Nem így akartuk a lapot, nem is így teszteltük...egy baromi kreatív kártya 100 forintos ritka lett.

Annyira jó lenne, ha a sírások nem olyan irányba mennének el, amik elvesznek a játékból...
 
Én, ha adóznék és színben jó lenne, biztos tolnám sideból. Van egy pár deck, ami ellen kb semmit se csinál az adó.
 
Ezek dobhatók be. *-gal jelöltem, ahol ennek a lehetőségnek valós relevanciája van.

A birodalom virágkora
*A bőség zavara
A fájdalom szépsége
A fókusz meglelése
Az átalakulás kora
Birtoklás
*Bűvös erdő
Egérút (új)
Életenergia (régi)
Elmepajzs
Elmeszűkítés
*Felkészülés
Hálócsapda
Hatásvadászat
Hegymélyi keltető
Ínséges idők
Kettős erőbedobás
Korlátozás (régi)
Lassan járj!
Manaapadás
*Manaáramlás
Manaforrás
Örök harag
*Ősi rúna
*Rejtett tartalék
Specializáció
Szabad áramlás
Szűk esztendők
Tábori adó
Támadó taktika
Teljes front (régi)
Teljes front (új)
Válogatás
Változó környezet
Védekező taktika
Villámháború
 
Igazából nagyjából semmi sem dobható be akkor...
Kár volt kiadni a lapot...
 
Igen. Az eredeti hatás jön létre annyiszor, ahány Leira létrejön. Ha ez megéri a +1 Vp-ket, szerintem hajrá! Keresd meg a megfelelő kombót.
 
Szóval ha a saját lapomra 2 vagy ne adj isten három Leirát tolok el akkor annak 2x illetve 3x kisül a képessége, ha jól értelmezem
 
Nem, mivel van hátránya.
 
Akkor ezek szerint innentől a korlátozás sem dobható be a ködszellemnek, ugye?
 
Hehe. Nem baj, ugyis rosszul működött nekem.
 
meglett a sírás eredménye látom grat!
 
A faq módosításva, ld. a hírt
 
Jobban járna az egész játék, meg a közösség is, ha tiltva lenne... úgyis csak idiótaságokat szül folyton.
 
Néha logikus döntések összesége logikátlan következtetésekhez, döntésekhez vezet, ez a hátránya egy olyan kellően összetett rendszernek, mint a HKK

Jelenleg van egy szabályunk a Kódexben (91.3.1.), ami egyértelműen meghatározza, mi a hátrány. A 2001 előtti lapokon az, ami hátrányos a kijátszóra nézve, a 2001 vagy későbbi lapokon csak az, amire rá van írva, hátrány.

Nem tudom, ez a 2001-es vízválasztó honnan jött, néha szoktam találni lapokat, amik később lettek kiadva, mégis, teljesen egyértelmű, hogy hátrányuk van, annak ellenére, hogy az nincs kiemelve. A fenti szabály leegyszerűsíti a döntést. Viszont előfordulhat, hogy ilyen illogikus dolgok jönnek ki belőle, mint pl. egyik lapon hátrány az, hogy nem használhatsz mellette követőt, a másikon pedig nem, mert 2006-ban jelent meg és mégsincs rajta ez a kulccsszó.

Ebben a konkrét esetben én azt mondanám, van 2 lapunk, a Sokszínűség és a Zarknod bilincse, aminek teljesen egyértelmű, hogy hátránya van. Mindkettő 2006-ban jelent meg, tehát akkor még egyértelműen adogattunk ki olyan lapokat, ahol a hátrány fogalma nem volt eléggé kikristályosodva. Egyik megoldás, hogy a fenti szabályban átirjuk a 2001-et 2007-re, de akkor az nem oldja meg pl. a Hatalom korlátozását, szóval FAQ mindenképp kelleni fog.

A manaapadással kapcsolatban, ez az egész döntés pusztán elemi logikára és a HKK szabályaira épült. A lapoknak alapvetően úgy kell működniük, ahogy le vannak írva, hacsak nincs valami teljesen bróken kombó, ami miatt meg kell őket FAQ-zni. Értem, hogy van aki örülne neki, aki szeretné, ha másképp működik, de a szabályok szerint csak ez jöhet ki belőle.

Arról, hogy a vita során mi az, ami megengedhető, én itt egy dolgot zárnék ki mindenképpen, a nyomdafestéket nem tűrő stílust (ld baldav posztjaiban az MI által generált badword filtert
 
Függetlenül attól, hogy Katu roppant idegeítő stílusban írja le a problémáít, és észrevételeit, nem hiszem, hogy így kéne a játék oldaláról reagálni rá.
A Manaapadás is egy 16 éves lap ha jól látom, szóval nyugodtan lehetett volna az a döntés, hogy két külön képessége van, csak régen vélelenül egy vesszövel lett elválasztva., mert akkor nem számított.
Az egyetlen kikapcsolás akkor a Pihenő volt, ami ugyan abban a kiegben érkezett.
Szerintem sokkal nagyobb gáz, hogy a Ködszellem két hónapos átbeszéléseket okoz, mert nem lett megfelelően tesztelve, és eldöntve a szabálylapoknál, hogy mi is a hátrány.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.